astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Moderator: Chloe
- Lace
nisam ja dovela u pitanje njegovo znanje...vec nacin na koji se ophodi prema studentima i prezentira im se kao superiorniji...to sto je on zavrsio studij prije vas i postao asistent ne daje mu za pravo da ubija u pojam mladje govoreci im da pojma nemaju niti da ce ga ikad imati (svugdje se ljudi susrecu s tim...garant su i njegovoj generaciji tako govorili)...da se izivljava dajuci "nerjesive" zadatke i da ljudi zbog toga padaju na rokovima i muku muce s tim jednim predmetom (kao da je abuzenze) dok ostali predmeti cekaju da im se posveti ista paznja...to ga cini freakom a nakon njega sve one koje usvoje njegov model ponasanja prema drugima...da ti ponovim...nisam dovela u pitanje njegovo znanje! niti mogu s obzirom da je moje znanje na niskom nivou jer mi nije ni trebalo da bude na visem...matematika me ne zanima nista vise od racunjanja mjesecnih troskova kad legne plata...a vama ako je zabavno da vas jedan azem pegla...bujrum...zabavljajte se i dalje (pod uslovom da ste se rijesili njegove matematike a vecina jeste)
- daduli_sa
Kao sto rekoh - prvo treba upoznati i njega i predmete koje drzi i fakultet na kojem se sve to "desava" pa onda komentarisati, generalizovanje je cisto supljiranje.
U krajnjem slucaju treba znati i kakve sve on studente ima na toj Matematici 1 na prvoj godini. Moras biti takav kakav je da ga cerga ufuranih gimnazijalaca i elektrotehnicara ne izbaci iz cipela.
Pozdrav!
U krajnjem slucaju treba znati i kakve sve on studente ima na toj Matematici 1 na prvoj godini. Moras biti takav kakav je da ga cerga ufuranih gimnazijalaca i elektrotehnicara ne izbaci iz cipela.
Pozdrav!
- Lace
moras biti po njegovom modelu krojen da te njegovo ponasanje ne izbaci iz cipela...a ti to jesi...zar ne
hajd s obzirom da ne znam ko je covjek i da kako kazes "nemam pravo" dati svoje misljenje koje sam stekla citajuci njegove izjave...kako kazete legendarne...odoh...
hajd s obzirom da ne znam ko je covjek i da kako kazes "nemam pravo" dati svoje misljenje koje sam stekla citajuci njegove izjave...kako kazete legendarne...odoh...
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Je li ti imalo lak¹e ako ka¾em da si u pravu?Lace wrote:moras biti po njegovom modelu krojen da te njegovo ponasanje ne izbaci iz cipela...a ti to jesi...zar ne![]()
- Lace
vracas me na temu...ztluhcs wrote:Je li ti imalo lakše ako kažem da si u pravu?Lace wrote:moras biti po njegovom modelu krojen da te njegovo ponasanje ne izbaci iz cipela...a ti to jesi...zar ne![]()
ja znam da sam u pravu...vidim covjeka na ego tripu...al mi ne daju da to kazem
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Jedina bitna razlika je ¹to je ovdje s pokriæem a ponegdje nije..Lace wrote:vracas me na temu...ztluhcs wrote:Je li ti imalo lak¹e ako ka¾em da si u pravu?Lace wrote:moras biti po njegovom modelu krojen da te njegovo ponasanje ne izbaci iz cipela...a ti to jesi...zar ne![]()
ja znam da sam u pravu...vidim covjeka na ego tripu...al mi ne daju da to kazem
-
zmijaIzmaj
bitno je izaci na prvi rok
na olimpijadu
( "nije ti ovo olimpijada, da je vazno ucestvovati" )
na olimpijadu
- DaysleepeR
Simpa su izjave.
Mala digresija, sjećam se prvog predavanja Sudske Medicine na 2. godini Kriminalistike, ulazi Prof. Dr. Alija Ramljak, jedan od najpoznatijih patologa u BiH, čovjek izgleda kao grobar, podosnjaci do poda, itd. i govori:
"Draga djeco, ja sam secirao vise ljudi nego sto ste vi vidjeli u zivotu."
Tokom te godine nam je prikazao tonu slajdova raznozanih obdukcija i na svakoj on, ili drži mozak ili nogu, samo mu jos osmijeh fali...
Mala digresija, sjećam se prvog predavanja Sudske Medicine na 2. godini Kriminalistike, ulazi Prof. Dr. Alija Ramljak, jedan od najpoznatijih patologa u BiH, čovjek izgleda kao grobar, podosnjaci do poda, itd. i govori:
"Draga djeco, ja sam secirao vise ljudi nego sto ste vi vidjeli u zivotu."
Tokom te godine nam je prikazao tonu slajdova raznozanih obdukcija i na svakoj on, ili drži mozak ili nogu, samo mu jos osmijeh fali...
-
DONY
Profesori matematike su legenede.I gimnazija,1969,profesor matematike Mujo Sahadzic(rahmet mu dusi).Otvaraju se vrata ucionice,prvo leti dnevnik,a zatim ulazi Mujo,koga kreda spuca,ne gine mu jedan ili dva keca na jednom casu.Ocijene pise na kutiji od cigara(pusio 57).Provale na casu "kopjia" Azemovim.Mora da je i Azem bio njegov djak.
-
Vozdra_123
ovo je meni jedno veliko njesra...
misli ako je prof da je boga uhvatio za bradu
nek proba nesto tako u americi uraditi pa bi on letio sa katedre
da bi dobio postovanje studenata mora ga i on dati njima!
-
everybody hurts
Nisi mogao bolje reci...Vozdra_123 wrote:ovo je meni jedno veliko njesra...![]()
-
Ice
fazon je u tome sto ljudi jednostavno ne kontaju, nije to stvar ufuranosti, nego iskustva.Vozdra_123 wrote:ovo je meni jedno veliko njesra...![]()
- Dirty Harry
1.
Nakon što je doživio tešku saobraćajnu nesreću ove godine (jedva preživio), i oporavio se jedan dan na hodniku ETF-a zaustavi ga student da mu ovaj objasni jedan zadatak iz Laplasove transformacije.
Njegov komentar: "Vidi ovog ba, mene udario kamion i ja znam a on ne zna ..."
2.
Vježbe iz Matematike 2:
- vidiš ovu napolitanku od determinante: red keksa, čokolade, pa opet keksa ...
- Metneš ovu glistu (misleći na integral) ...
Vježbe iz Mat1/Uvoda
- Nemoj bolan džabe dolaziti na ispit, disat tuđi zrak, ako ovo nisi počeo učit u oktobru (mart je).
- Numerika (vježbe): Imam za vas dvije priče, prva je kineska druga je romantična. Uzmeš daske metar sa metar i napraviš sito 1 mx1m sa rupama po 10 cenata. E onda uzmeš šaku riže i zafrljaciš u to sito. E kolko zrnaca upadne u koju rupu to ti je slučajna raspodjela. Sad romantična. Prvog septembara opadne jedan list s jednog drveta. Drugog septembra opadne 83 lista, i tako ti sjediš i zapisuješ kolko koji dan opadne listova e i to ti je slučajna raspodjela.
-Dođe student na instrukcije kod Azema u stan i ovaj mu odmah na vratima da papuče. Kaže student: "Hvala profesore nije mi hladno". Azem: "Ma nije to bolan što je tebi hladno već što ti noge smrde."
...
Nakon što je doživio tešku saobraćajnu nesreću ove godine (jedva preživio), i oporavio se jedan dan na hodniku ETF-a zaustavi ga student da mu ovaj objasni jedan zadatak iz Laplasove transformacije.
Njegov komentar: "Vidi ovog ba, mene udario kamion i ja znam a on ne zna ..."
2.
Vježbe iz Matematike 2:
- vidiš ovu napolitanku od determinante: red keksa, čokolade, pa opet keksa ...
- Metneš ovu glistu (misleći na integral) ...
Vježbe iz Mat1/Uvoda
- Nemoj bolan džabe dolaziti na ispit, disat tuđi zrak, ako ovo nisi počeo učit u oktobru (mart je).
- Numerika (vježbe): Imam za vas dvije priče, prva je kineska druga je romantična. Uzmeš daske metar sa metar i napraviš sito 1 mx1m sa rupama po 10 cenata. E onda uzmeš šaku riže i zafrljaciš u to sito. E kolko zrnaca upadne u koju rupu to ti je slučajna raspodjela. Sad romantična. Prvog septembara opadne jedan list s jednog drveta. Drugog septembra opadne 83 lista, i tako ti sjediš i zapisuješ kolko koji dan opadne listova e i to ti je slučajna raspodjela.
-Dođe student na instrukcije kod Azema u stan i ovaj mu odmah na vratima da papuče. Kaže student: "Hvala profesore nije mi hladno". Azem: "Ma nije to bolan što je tebi hladno već što ti noge smrde."
...
-
specijalni slucaj
Sjedimo kod Azema na vjezbama...
Azem>>> Svaki student radi ovako...Dodje petak s vjezbi, pa u grad, probudi se u Subotu u 3, pa sta bi dok se otrijezni dosla nedelja pa opet u grad...I dodje kuci u 5 i kaze, E VALA POCINJEM OD PONEDELJKA DA UCIM!...samo nije reko kojeg...
Azem>>> Svaki student radi ovako...Dodje petak s vjezbi, pa u grad, probudi se u Subotu u 3, pa sta bi dok se otrijezni dosla nedelja pa opet u grad...I dodje kuci u 5 i kaze, E VALA POCINJEM OD PONEDELJKA DA UCIM!...samo nije reko kojeg...
- jeza u ledja
Azem jeste legenda (meni je ostalo u sjecanju uvijek bijelo od krede na djepovima od pantola), ali ono sto on (i ostali) poducavaju studente ETF-a je jedna velika kita od ovce. 80% onoga sto naucite vam nece trebati, ni u nastavku studija, a pogotovo ne u poslu koji budete radili. Od njega mi je Huse deset puta gori jer covjek ima kompleks nevidjen.
Ako vec studenti treba da nauce, onda im daj normalne zadatke, a ne nerjesive ili tesko rjesive da ne bi slucajno kakav student genij tebi pomogao da steknes slavu rjesavajuci zadatke s kineske olimpijade.
I Cizi je tezak, ali za razliku od ovoga barem znas da ce ti to sto radis stvarno i trebati.
Mislim da oni imaju kont kao eto svako hoce danas na ETF, pa treba nekako skresati taj broj, u tome se slazem, ali ne na taj nacin da ih poducavas nesto sto jedino moze biti bitno studentu matematike i onda obaras ko ovce.
Cijeli sistem vrijednosti je totalno nakaradan.
Ako vec studenti treba da nauce, onda im daj normalne zadatke, a ne nerjesive ili tesko rjesive da ne bi slucajno kakav student genij tebi pomogao da steknes slavu rjesavajuci zadatke s kineske olimpijade.
I Cizi je tezak, ali za razliku od ovoga barem znas da ce ti to sto radis stvarno i trebati.
Mislim da oni imaju kont kao eto svako hoce danas na ETF, pa treba nekako skresati taj broj, u tome se slazem, ali ne na taj nacin da ih poducavas nesto sto jedino moze biti bitno studentu matematike i onda obaras ko ovce.
Cijeli sistem vrijednosti je totalno nakaradan.
-
harisl
Nisam se puno bavio fizikom, ali imao sam priliku da sjedim za pokojnim Egijem (znao sam se sa njegovim Alenom). Stvarno je bio legenda, ljudina, a pomalo mi je bilo neugodno jer nas je (bilo nas je par tu) stalno persirao, a bio je, koliko sam upoznat, nominovan za Nobelovu za neku opaku fiziku dok je bio na MIT-u. Alen, koji je uvijek bio vise naklonjen umjetnosti (muzika, djevojke, piva...) je imao dosta prica o Prof. Girtu.saim_adka wrote:Azem je king, ali je meni Egvin Girt bio legenda!
Sjeca li se ko Girta i njegovog havera Kene (dva cugera)!!!???
Od onako malo 'zavrnutih' profesora me je zapao samo Hajrudin Pasic. Da ne duzim - Statiku sam dobro savladao. Koliko znam, sada predaje negdje u Americi.
Nevezano sa ovim ljudima gore, koje zaista neizmjerno cijenim, pojedini nasi profesori su znali biti dosta okrutni i puni sebe. Valjda je to do skolskog sistema. A i studentima je eto to nesto bilo simpaticno. Zbog tih profesora sam imao fobiju kada sam otisao vani i stalno sam trazio asistente (koji su u poredjenju sa nasim asistentima truba) dok se nisam 'oslobodio'. Bio sam na masinstvu u Sarajevu samo jednu godinu.