Koliko znam zuta linija vazi i za taksiste i ne znaci da iza nje ne mozes voziti, vec da iza nje vozila gradskog saobracaja (ne i taksisti) imaju pravo na zaustavljanje. Uostalom ako nisi skontala na raskrsnicama na Skenderiji, Marin dvoru, itd. moras preci zutu da bi skrenuo...mIRCerka wrote:
btw, po zakonu o saobracaju, auto koje spici drugi bibi s ledja je automatski krivo jer nije drzalo odstojanje... a zuta linija je, kao sto karanana rece, za gradski prijevoz i taxiste..i samo u slucaju teske guzve policija pusta i civile da voze tom trakom...
Sarajevski taksisti- dno dna
-
sabanss
#26 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
Edit
Sarajevo-taxi ne shvata osnovne prinsipe USLUGE i JAVNOG SERVISA...
Oni su, kao, javni prijevoz, ali u svom autu, kojeg ti de facto ZAKUPIS za vrijeme voznje, provodi svoja pravila kao da si gost ... pa tako nekome auto smrdi na duhan , neko pusi i dok vozi musterije, neko ne da otvoriti prozor, neko ucjenjuje duzinom voznje.. neko ne daje racun, neko ne vraca kusur, neko je prostak koji si uzima slobodu da ispituje i da komentarise... a neko sve to odjednom...
Oni su, kao, javni prijevoz, ali u svom autu, kojeg ti de facto ZAKUPIS za vrijeme voznje, provodi svoja pravila kao da si gost ... pa tako nekome auto smrdi na duhan , neko pusi i dok vozi musterije, neko ne da otvoriti prozor, neko ucjenjuje duzinom voznje.. neko ne daje racun, neko ne vraca kusur, neko je prostak koji si uzima slobodu da ispituje i da komentarise... a neko sve to odjednom...
-
mala-i
za štand na aerodromu je opšte poznato kako stvari idu i to otvoreno pričaju i ostali u Sarajevo taxiju.lično su mi najmrži oni s autobuske stanice,neljubazni,naplaćuju prtljag maltene ručni,tako da ih nominiram u ovom izboru.eh da,neće da voze na kraće relacije...
pohvala za štand Staro Hrasno kod Robota.
i da, Boss taxijem se niikad neću voziti pa da su jedini na svijetu.imaju oni neko stajalište na Pofalićima,najbliže zubaru kod kojeg idem.jedan dan krenem ja da udjem u auto,njih dvojica uglas:pauza.dobro 2 dana poslije izvadjenog zuba jedva se doteturah do tog štanda,opet dvojica sjede s nekim policajcima u kafani do,jedan će:ma pijem kafu,ne mogu sad,a drugi pauza nam je...
ne znam da li su zbog tampona u ustima mogli čuti sve kletve koje sam im uputila...
pohvala za štand Staro Hrasno kod Robota.
i da, Boss taxijem se niikad neću voziti pa da su jedini na svijetu.imaju oni neko stajalište na Pofalićima,najbliže zubaru kod kojeg idem.jedan dan krenem ja da udjem u auto,njih dvojica uglas:pauza.dobro 2 dana poslije izvadjenog zuba jedva se doteturah do tog štanda,opet dvojica sjede s nekim policajcima u kafani do,jedan će:ma pijem kafu,ne mogu sad,a drugi pauza nam je...
ne znam da li su zbog tampona u ustima mogli čuti sve kletve koje sam im uputila...
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Eh prije par dana mi bi tako... Kontam da li da mu ka¾em da stane i izaðem pa nek poslije konta ko kome pare ostavlja al ¾urilo mi se...mIRCerka wrote:
meni su krvavi oni koji ne daju da se otvori prozor, ubice propuh...a sto tebe ubija vonj podpazushni to nikom nista...
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
@aerodrommala-i wrote:za ¹tand na aerodromu je op¹te poznato kako stvari idu i to otvoreno prièaju i ostali u Sarajevo taxiju.lièno su mi najmr¾i oni s autobuske stanice,neljubazni,naplaæuju prtljag maltene ruèni,tako da ih nominiram u ovom izboru.eh da,neæe da voze na kraæe relacije...
Zato fino telefon u ruke i nazove¹ ¾uti, doðe parkira se u traku do njih a oni fino sjede i gledaju... Nisam jednom to uradio...
@stanica
1. Tako me jedan pita dokle ide¹... Rekoh jel to neæe¹ da vozi¹ ako ti je kratko? Ka¾e on ma jok, i nije pitao vi¹e ni¹ta...
2. Lik je vo¾nju prema klinièkom zamislio desno pored muzeja i kroz grad a ne kroz tunel... Kad sam ga pitao momak ¹to to desno ka¾e joj izvini prenijelo me... Prenijelo ga my ass...
Last edited by ztluhcs on 23/08/2006 13:08, edited 1 time in total.
- daduli_sa
Licno poznajem slucajeve kada su taxisti klepili mobitele koji su bili zaboravljeni u taxiju!
Momak je cak istog momenta zvao ponovo centralu ali kao nije mobitel nadjen...
licno sam prije 2-3 godine imao priliku da mi taxista kaze da mu je voznja relacije autobuska stanica - narodno pozoriste mala... u 4h ujutro....
Druga scena: ujutro taxista u peridou kad je radjeno asfaltiranje raskrsnice na Skenderiji odluci da me do bolnice Kosevo vozi preko te iste Skenderije, a prije toga mrtav hladan prosao pored tehnicke skole i nije bio u stanju skrenuti ka tunelu...
Taxisti?! 75% nepismeni i nekulturni lopovi! cast izuzecima (ovih max 25%)
Momak je cak istog momenta zvao ponovo centralu ali kao nije mobitel nadjen...
licno sam prije 2-3 godine imao priliku da mi taxista kaze da mu je voznja relacije autobuska stanica - narodno pozoriste mala... u 4h ujutro....
Druga scena: ujutro taxista u peridou kad je radjeno asfaltiranje raskrsnice na Skenderiji odluci da me do bolnice Kosevo vozi preko te iste Skenderije, a prije toga mrtav hladan prosao pored tehnicke skole i nije bio u stanju skrenuti ka tunelu...
Taxisti?! 75% nepismeni i nekulturni lopovi! cast izuzecima (ovih max 25%)
- shuriken
[quote="mIRCerka"][quote="Apos"]Kad malo razmislim "zvjezdica" taj prijedlog i nije lo¹.[/quote]
onda pokretac teme treba uraditi slijedece:
svoj prvi post EDIT i dodati anketu :D[/quote]
sori, nemam pojma kako se dodaje anketa.
valjda prvo treba provest anketu i pricekat neki uzorak da glasa?
pa da se onda to prikaci?
sigurno pise u nekom helpu, al sad odoh od kompjutera i neima me do sutra.
ako neko ima volje, bujrum
onda pokretac teme treba uraditi slijedece:
svoj prvi post EDIT i dodati anketu :D[/quote]
sori, nemam pojma kako se dodaje anketa.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
hajd dok se napravi lista standova, onda cemo ganjat da se postavi anketa...shuriken wrote: sori, nemam pojma kako se dodaje anketa.
- dexcox
najgori central i katedrala (300 hiljada mahalaca sto cekaju po sat vremena svoj red da voze pa im svaka relacija ispod petaka mala ili preko zime previsoka)
najbolji su moji kod palme i svi koje u voznji zaustavis, jer su u glavnom vec sa voznje pa jos kad i tebe ugrabe dobrila ih ufati zbog zarade.
nebi nikom preporucio sarajevo taxi ako su vam krupne pare jer nikad nemaju sitno. zuti crveni i ostali privatni nemaju nikad problema sa tim.
najbolji su moji kod palme i svi koje u voznji zaustavis, jer su u glavnom vec sa voznje pa jos kad i tebe ugrabe dobrila ih ufati zbog zarade.
nebi nikom preporucio sarajevo taxi ako su vam krupne pare jer nikad nemaju sitno. zuti crveni i ostali privatni nemaju nikad problema sa tim.
-
JD
ma daj ba halomIRCerka wrote: e da, meni je cudno pravilo da sa putnikom smijes ici u zutu traku (koja je odmah do plocnika) a bez putnika ne smijes...sta onda, ja mahnem , taxi stane i ja trcim u srednju traku da udjem...
kakva pravila pa svi voze sinama tj u zutoj traci.
nije fizicki odvojena pa da ne smijes preci u tu traku
- Lace
a oni na autobuskoj..dodje autobis recimo u 1 ujutro...nece da te poveze ako si 10 minuta voznje...ili ako ides u suprotnom pravcu nego 2 koje ce strpat zajednovedderedi wrote:Ja sam cuo da oni kod Merkatora, iako ne bi tu trebali imati stand, nece da voze raju koja je negdje blizu, nego cekaju "povoljniju=dalju" voznju.
-
mala-i
A zamisli kako je u 5 ujutro...s koferčinomLace wrote:a oni na autobuskoj..dodje autobis recimo u 1 ujutro...nece da te poveze ako si 10 minuta voznje...ili ako ides u suprotnom pravcu nego 2 koje ce strpat zajednovedderedi wrote:Ja sam cuo da oni kod Merkatora, iako ne bi tu trebali imati stand, nece da voze raju koja je negdje blizu, nego cekaju "povoljniju=dalju" voznju....srecom pa mi ruksak nije bio tezak pa sam uhvatila taksi kod muzeja
- Lace
desilo mi se vec da tako dodjem oko 5 (onaj u 11 iz makarskemala-i wrote:A zamisli kako je u 5 ujutro...s koferčinomLace wrote:a oni na autobuskoj..dodje autobis recimo u 1 ujutro...nece da te poveze ako si 10 minuta voznje...ili ako ides u suprotnom pravcu nego 2 koje ce strpat zajednovedderedi wrote:Ja sam cuo da oni kod Merkatora, iako ne bi tu trebali imati stand, nece da voze raju koja je negdje blizu, nego cekaju "povoljniju=dalju" voznju....srecom pa mi ruksak nije bio tezak pa sam uhvatila taksi kod muzeja
btw sigurnije je gradom proci u 5 ujutro nego u 1... pade mi na pamet scena...zaglavih u kafani do pola 6 ujutro...ljetno doba...stanujem blizu ali uvijek idem taxijem kada mi se desi slicno...i ja izadjem...nigdje taxija..te tu skontam da je skoro svanulo i da mi ni ne treba taxi
-
predator
4 h ujutro, autobuska stanica. Tek se vratio sa mora sa djevojkom, mi mrtvi umorni. Iako uvijek izbjegavam voznju sarajevo taxijem krenuh prema njihovom standu,rekoh: nuzda zakon mijenja. Vjerovatno je neko iz busa pozvao crveni taxi, i isti dolazi i zaustavlja se pored ovih ljudi sto su ga pozvali. Istom izlijece nekoliko "sarajevo-taksista",pocese mu lupati po autu, psuju: Mars odavde j... Erovic u gu... Momak se izgubio,a oni ljudi sto ga pozvase ne znaju jadni sta ce,ne smiju uci boje se da ih ne lincuju oni idioti. Na kraju udjose i momak po gasu. E mislim u sebi "Necu vala sa njima taman kad bih pjeske kuci." Pridje mi jedan: "Izvolite, slobodan taxi". "Neka hvala pjeske cu ja".
Jel' fakat istina da sarajevo-taxi naplacuje prtljag?
Jel' fakat istina da sarajevo-taxi naplacuje prtljag?
-
Vertex_bh
Aerodrom su definitivno assholes. I ja sam cuo da otimaju strancima (a vjerovatno i domacim, ako ugrabe) 5 KM za kofer.
Cesto putujem avionom i jos davno su me upozorili na taxiste na aerodromu, tako da uvijek zovem Zuti-taxi. Istina, Zuti se ne smije zadrzavati tamo, tako da samo sacekas auto u onoj traci, i nema problema.
BTW, ista situacija i u Beogradu na aerodromu, premazani likovi sa tablom "Taxi" presrecu ljude. Ne bih im oraha u ljusci iz ruke uzeo, a kamoli sjeo u auto. Vidjece lik da sam dosao iz Sarajeva, pa ce me nesto pitati, a ja mu nesto lanem, pa belaj!
Tu je najbolje u startu pitati: Koliko do grada? Normalna cijena je 10-12 EUR. I tamo ima nekih barem 5-6 firmi koje se bave taksiranjem, tako da ne znam ko je kakav, ali mi se cini da je slican shit, samo sto Bg. ima 2 miliona stanovnika. pa sad kontajte. Mozes naletiti i na ladu ili stojadina, to je kod nas ipak ukinuto.
Odem ti ja tako, balkanac, u Frankfurt pa sjednem u taxi - sve sami turci drze taxi. Kontam hoce li me zapaliti, a poslije me nijemci gledaju blijedo kada sam ih pitao o tome, kazu nema sanse. Mozes jednom tu uraditi, a kada te skontaju onda si gotov.
Haman k'o kod nas, ali od ponedjeljka kad dodje pravna drzava.
Cesto putujem avionom i jos davno su me upozorili na taxiste na aerodromu, tako da uvijek zovem Zuti-taxi. Istina, Zuti se ne smije zadrzavati tamo, tako da samo sacekas auto u onoj traci, i nema problema.
BTW, ista situacija i u Beogradu na aerodromu, premazani likovi sa tablom "Taxi" presrecu ljude. Ne bih im oraha u ljusci iz ruke uzeo, a kamoli sjeo u auto. Vidjece lik da sam dosao iz Sarajeva, pa ce me nesto pitati, a ja mu nesto lanem, pa belaj!
Tu je najbolje u startu pitati: Koliko do grada? Normalna cijena je 10-12 EUR. I tamo ima nekih barem 5-6 firmi koje se bave taksiranjem, tako da ne znam ko je kakav, ali mi se cini da je slican shit, samo sto Bg. ima 2 miliona stanovnika. pa sad kontajte. Mozes naletiti i na ladu ili stojadina, to je kod nas ipak ukinuto.
Odem ti ja tako, balkanac, u Frankfurt pa sjednem u taxi - sve sami turci drze taxi. Kontam hoce li me zapaliti, a poslije me nijemci gledaju blijedo kada sam ih pitao o tome, kazu nema sanse. Mozes jednom tu uraditi, a kada te skontaju onda si gotov.
Haman k'o kod nas, ali od ponedjeljka kad dodje pravna drzava.
- strong69
Prije svega svi taksisti nisu isti... Ima jako dobre raje medu njima... Ovo govorim iako sam imao losa iskustva a to se narocito odnosi na Autobusku i Mercator... Ova dva standa su bez premca u bezobrazluku i primitivizmu...
- wels
Vratih se nedavno iz Sa.
Pred Merkatorom,onaj zuti,malo stariji,onako popunjen taksista(vozi stariji mercedes svijetle boje) meni kaze na moju molbu za voznju do Hrasnog:
E jebi ga,cekam dva sata!!!(turu misli)
Ja njemu: Ma hajmo na more jarane,jebo Hrasno.
Ismijah se slatko.
Pred Merkatorom,onaj zuti,malo stariji,onako popunjen taksista(vozi stariji mercedes svijetle boje) meni kaze na moju molbu za voznju do Hrasnog:
E jebi ga,cekam dva sata!!!(turu misli)
Ja njemu: Ma hajmo na more jarane,jebo Hrasno.
Ismijah se slatko.