Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sabanss

#26 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabanss »

mIRCerka wrote:
btw, po zakonu o saobracaju, auto koje spici drugi bibi s ledja je automatski krivo jer nije drzalo odstojanje... a zuta linija je, kao sto karanana rece, za gradski prijevoz i taxiste..i samo u slucaju teske guzve policija pusta i civile da voze tom trakom...
Koliko znam zuta linija vazi i za taksiste i ne znaci da iza nje ne mozes voziti, vec da iza nje vozila gradskog saobracaja (ne i taksisti) imaju pravo na zaustavljanje. Uostalom ako nisi skontala na raskrsnicama na Skenderiji, Marin dvoru, itd. moras preci zutu da bi skrenuo...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Apos wrote:Kad malo razmislim "zvjezdica" taj prijedlog i nije loš.
onda pokretac teme treba uraditi slijedece:
svoj prvi post EDIT i dodati anketu :D
Apos

Post by Apos »

mIRCerka wrote:
Apos wrote:Kad malo razmislim "zvjezdica" taj prijedlog i nije loš.
svoj prvi post EDIT i dodati anketu :D
Prvo da sakupimo sve prijedloge.
Pa onda anketa i nakraju mail medijima.
Edit

Post by Edit »

Sarajevo-taxi ne shvata osnovne prinsipe USLUGE i JAVNOG SERVISA...
Oni su, kao, javni prijevoz, ali u svom autu, kojeg ti de facto ZAKUPIS za vrijeme voznje, provodi svoja pravila kao da si gost ... pa tako nekome auto smrdi na duhan , neko pusi i dok vozi musterije, neko ne da otvoriti prozor, neko ucjenjuje duzinom voznje.. neko ne daje racun, neko ne vraca kusur, neko je prostak koji si uzima slobodu da ispituje i da komentarise... a neko sve to odjednom...
mala-i

Post by mala-i »

za štand na aerodromu je opšte poznato kako stvari idu i to otvoreno pričaju i ostali u Sarajevo taxiju.lično su mi najmrži oni s autobuske stanice,neljubazni,naplaćuju prtljag maltene ručni,tako da ih nominiram u ovom izboru.eh da,neće da voze na kraće relacije...
pohvala za štand Staro Hrasno kod Robota.
i da, Boss taxijem se niikad neću voziti pa da su jedini na svijetu.imaju oni neko stajalište na Pofalićima,najbliže zubaru kod kojeg idem.jedan dan krenem ja da udjem u auto,njih dvojica uglas:pauza.dobro 2 dana poslije izvadjenog zuba jedva se doteturah do tog štanda,opet dvojica sjede s nekim policajcima u kafani do,jedan će:ma pijem kafu,ne mogu sad,a drugi pauza nam je...
ne znam da li su zbog tampona u ustima mogli čuti sve kletve koje sam im uputila...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote:
meni su krvavi oni koji ne daju da se otvori prozor, ubice propuh...a sto tebe ubija vonj podpazushni to nikom nista...
Eh prije par dana mi bi tako... Kontam da li da mu ka¾em da stane i izaðem pa nek poslije konta ko kome pare ostavlja al ¾urilo mi se...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

mala-i wrote:za ¹tand na aerodromu je op¹te poznato kako stvari idu i to otvoreno prièaju i ostali u Sarajevo taxiju.lièno su mi najmr¾i oni s autobuske stanice,neljubazni,naplaæuju prtljag maltene ruèni,tako da ih nominiram u ovom izboru.eh da,neæe da voze na kraæe relacije...
@aerodrom
Zato fino telefon u ruke i nazove¹ ¾uti, doðe parkira se u traku do njih a oni fino sjede i gledaju... Nisam jednom to uradio...

@stanica
1. Tako me jedan pita dokle ide¹... Rekoh jel to neæe¹ da vozi¹ ako ti je kratko? Ka¾e on ma jok, i nije pitao vi¹e ni¹ta...

2. Lik je vo¾nju prema klinièkom zamislio desno pored muzeja i kroz grad a ne kroz tunel... Kad sam ga pitao momak ¹to to desno ka¾e joj izvini prenijelo me... Prenijelo ga my ass...
Last edited by ztluhcs on 23/08/2006 13:08, edited 1 time in total.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Licno poznajem slucajeve kada su taxisti klepili mobitele koji su bili zaboravljeni u taxiju!
Momak je cak istog momenta zvao ponovo centralu ali kao nije mobitel nadjen...

licno sam prije 2-3 godine imao priliku da mi taxista kaze da mu je voznja relacije autobuska stanica - narodno pozoriste mala... u 4h ujutro....
Druga scena: ujutro taxista u peridou kad je radjeno asfaltiranje raskrsnice na Skenderiji odluci da me do bolnice Kosevo vozi preko te iste Skenderije, a prije toga mrtav hladan prosao pored tehnicke skole i nije bio u stanju skrenuti ka tunelu...

Taxisti?! 75% nepismeni i nekulturni lopovi! cast izuzecima (ovih max 25%)
shuriken

Post by shuriken »

[quote="mIRCerka"][quote="Apos"]Kad malo razmislim "zvjezdica" taj prijedlog i nije lo¹.[/quote]

svoj prvi post EDIT i dodati anketu :D[/quote]

sori, nemam pojma kako se dodaje anketa.
valjda prvo treba provest anketu i pricekat neki uzorak da glasa?
pa da se onda to prikaci?
sigurno pise u nekom helpu, al sad odoh od kompjutera i neima me do sutra.
ako neko ima volje, bujrum
mIRCerka

Post by mIRCerka »

shuriken wrote: sori, nemam pojma kako se dodaje anketa.
valjda prvo treba provest anketu i pricekat neki uzorak da glasa?
pa da se onda to prikaci?
sigurno pise u nekom helpu, al sad odoh od kompjutera i neima me do sutra.
ako neko ima volje, bujrum
hajd dok se napravi lista standova, onda cemo ganjat da se postavi anketa...
karanana

Post by karanana »

Aerodrom
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Last edited by daduli_sa on 23/08/2006 13:18, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote:Aerodrom
Central
daduli_sa

Post by daduli_sa »

mIRCerka wrote:
Central
Autobuska
mIRCerka

Post by mIRCerka »

daduli_sa wrote:
mIRCerka wrote:
Central
Autobuska
joj, anketa ovdje ne podrzava da glasas za vise opcija... gdje mi je sad pape, on to zna praviti...
vatana

Post by vatana »

Nigdje na netu nema kompletne liste Taxi standova. Moarc cemo ih ovako manuelno pokupit pa nek ubace u anketu.
dexcox

Post by dexcox »

najgori central i katedrala (300 hiljada mahalaca sto cekaju po sat vremena svoj red da voze pa im svaka relacija ispod petaka mala ili preko zime previsoka)

najbolji su moji kod palme i svi koje u voznji zaustavis, jer su u glavnom vec sa voznje pa jos kad i tebe ugrabe dobrila ih ufati zbog zarade.

nebi nikom preporucio sarajevo taxi ako su vam krupne pare jer nikad nemaju sitno. zuti crveni i ostali privatni nemaju nikad problema sa tim.
JD

Post by JD »

mIRCerka wrote: e da, meni je cudno pravilo da sa putnikom smijes ici u zutu traku (koja je odmah do plocnika) a bez putnika ne smijes...sta onda, ja mahnem , taxi stane i ja trcim u srednju traku da udjem... :-)
ma daj ba halo :lol:
kakva pravila pa svi voze sinama tj u zutoj traci.

nije fizicki odvojena pa da ne smijes preci u tu traku :D
Lace

Post by Lace »

vedderedi wrote:Ja sam cuo da oni kod Merkatora, iako ne bi tu trebali imati stand, nece da voze raju koja je negdje blizu, nego cekaju "povoljniju=dalju" voznju.
a oni na autobuskoj..dodje autobis recimo u 1 ujutro...nece da te poveze ako si 10 minuta voznje...ili ako ides u suprotnom pravcu nego 2 koje ce strpat zajedno :-? ...srecom pa mi ruksak nije bio tezak pa sam uhvatila taksi kod muzeja :-?
mala-i

Post by mala-i »

Lace wrote:
vedderedi wrote:Ja sam cuo da oni kod Merkatora, iako ne bi tu trebali imati stand, nece da voze raju koja je negdje blizu, nego cekaju "povoljniju=dalju" voznju.
a oni na autobuskoj..dodje autobis recimo u 1 ujutro...nece da te poveze ako si 10 minuta voznje...ili ako ides u suprotnom pravcu nego 2 koje ce strpat zajedno :-? ...srecom pa mi ruksak nije bio tezak pa sam uhvatila taksi kod muzeja :-?
A zamisli kako je u 5 ujutro...s koferčinom :(
Lace

Post by Lace »

mala-i wrote:
Lace wrote:
A zamisli kako je u 5 ujutro...s koferčinom :(
desilo mi se vec da tako dodjem oko 5 (onaj u 11 iz makarske :D)...zato sada nosim ruksake lakse s njima deverat do glavne dzade...:D

btw sigurnije je gradom proci u 5 ujutro nego u 1... pade mi na pamet scena...zaglavih u kafani do pola 6 ujutro...ljetno doba...stanujem blizu ali uvijek idem taxijem kada mi se desi slicno...i ja izadjem...nigdje taxija..te tu skontam da je skoro svanulo i da mi ni ne treba taxi :D
predator

Post by predator »

4 h ujutro, autobuska stanica. Tek se vratio sa mora sa djevojkom, mi mrtvi umorni. Iako uvijek izbjegavam voznju sarajevo taxijem krenuh prema njihovom standu,rekoh: nuzda zakon mijenja. Vjerovatno je neko iz busa pozvao crveni taxi, i isti dolazi i zaustavlja se pored ovih ljudi sto su ga pozvali. Istom izlijece nekoliko "sarajevo-taksista",pocese mu lupati po autu, psuju: Mars odavde j... Erovic u gu... Momak se izgubio,a oni ljudi sto ga pozvase ne znaju jadni sta ce,ne smiju uci boje se da ih ne lincuju oni idioti. Na kraju udjose i momak po gasu. E mislim u sebi "Necu vala sa njima taman kad bih pjeske kuci." Pridje mi jedan: "Izvolite, slobodan taxi". "Neka hvala pjeske cu ja".

Jel' fakat istina da sarajevo-taxi naplacuje prtljag?
Vertex_bh

Post by Vertex_bh »

Aerodrom su definitivno assholes. I ja sam cuo da otimaju strancima (a vjerovatno i domacim, ako ugrabe) 5 KM za kofer.
Cesto putujem avionom i jos davno su me upozorili na taxiste na aerodromu, tako da uvijek zovem Zuti-taxi. Istina, Zuti se ne smije zadrzavati tamo, tako da samo sacekas auto u onoj traci, i nema problema.

BTW, ista situacija i u Beogradu na aerodromu, premazani likovi sa tablom "Taxi" presrecu ljude. Ne bih im oraha u ljusci iz ruke uzeo, a kamoli sjeo u auto. Vidjece lik da sam dosao iz Sarajeva, pa ce me nesto pitati, a ja mu nesto lanem, pa belaj!
Tu je najbolje u startu pitati: Koliko do grada? Normalna cijena je 10-12 EUR. I tamo ima nekih barem 5-6 firmi koje se bave taksiranjem, tako da ne znam ko je kakav, ali mi se cini da je slican shit, samo sto Bg. ima 2 miliona stanovnika. pa sad kontajte. Mozes naletiti i na ladu ili stojadina, to je kod nas ipak ukinuto.

Odem ti ja tako, balkanac, u Frankfurt pa sjednem u taxi - sve sami turci drze taxi. Kontam hoce li me zapaliti, a poslije me nijemci gledaju blijedo kada sam ih pitao o tome, kazu nema sanse. Mozes jednom tu uraditi, a kada te skontaju onda si gotov.

Haman k'o kod nas, ali od ponedjeljka kad dodje pravna drzava.
strong69

Post by strong69 »

Prije svega svi taksisti nisu isti... Ima jako dobre raje medu njima... Ovo govorim iako sam imao losa iskustva a to se narocito odnosi na Autobusku i Mercator... Ova dva standa su bez premca u bezobrazluku i primitivizmu...
wels

Post by wels »

Vratih se nedavno iz Sa.
Pred Merkatorom,onaj zuti,malo stariji,onako popunjen taksista(vozi stariji mercedes svijetle boje) meni kaze na moju molbu za voznju do Hrasnog:

E jebi ga,cekam dva sata!!!(turu misli)

Ja njemu: Ma hajmo na more jarane,jebo Hrasno.

Ismijah se slatko.
Post Reply