Francuska auta!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sarajevac

#26 Re: Francuska auta!

Post by sarajevac »

MC_82 wrote:Kakva su vasa iskustva sa francuskim autima? Ja licno vozam P205 D super sam zadovoljan! Tu i tamo se nesto pokvari al nista strasno! Zanima me kakva su vasa iskustva, te gdje ih servisirate i jeste li zadovoljni sa cijenom i uradenim poslom? Gdje tunirate?
zavisi za sta ti treba...

twingo-gradsko auto za 10. vozio 4 godine.
dijelovi malo skuplji al nista strasno i rjedje ih mjenjas.

406 takodjer preporucujem iz licnog iskustva. skuplji od twinga naravno.

servisiranje u ovlastenim servisima preporucujem, osim naravno za sitnice.
nineac

Post by nineac »

ASA i slicni ovlasteniservisi su tu negdje sa cjenama.
Jednostavno zupcasti remen i njegova izmjena na bilo kojem TDI motoru je rak rana tih motora.
Dobro nevozas A6 2.5tdi pa bi vidio racuna! Cjana je definitivno preko 1.500km, a motor prosjek zivi.
whow

Post by whow »

shadow wrote:
whow wrote: Evo bas sam jucer isao u VW servis da mjenjam ulje pa sam se malo informirao. Passat 2.0 T sa punom opremom bez 4 Motion sistema izade 60.000 hiljada CAD . Nisam mogao vjerovati.
Cijena tog passata je 22 milje dolara (americkih) a svi oni koji plate vise to je do njih, treba uraditi domacu zadacu prije nego se zapute u dealership.
Ja ne znam gdje ti kupujes nove Passate za $ 22 USA ali evo to jedan polovan za $57.357 CAD u oglasu na to dodaj poreze i takse i eto ti polovnog pasata za $62.000 CAD. Posto je USA $ u kurcu to cete izaci nekih $50.000 USA. Ako ti imas novog Passata za 22.000 ja cu ti ga odmah sad kupiti.

Image

Jos jedan razlog zbog kojega postujem VW je to sto ne gubi na cijenu
Jetta potpuno ista poput moje dvije godine stara sa vise KM kosta 28.000 kod dealera sto znaci da za dvije godine nisam uopce izgubio na cijeni.poredbe radi 2004 Jaguar S type koji je kostao 45.000 CAD je jefiniji nego recimo Jetta

[/imghttp://driving.canada.com/usedcarpics/780SOUTHGATEVWAUDI/575704_1.jpgImage
Last edited by whow on 26/08/2006 19:09, edited 1 time in total.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Evo sta cars.com kaze o tome:

2006 Volkswagen Passat
4dr Front-wheel Drive Sedan 2.0T

Styles
(Compare Features on all styles)
Value Edition (starting @ MSRP $22,950)
2.0T (starting @ MSRP $23,900)
3.6 (starting @ MSRP $29,950)
Drive Type
Front-wheel Drive (starting @ MSRP $22,950)
All-wheel Drive (starting @ MSRP $31,900)
Select a Style Below
Show differences between styles
Starting MSRP Value Edition
4dr Front-wheel Drive Sedan Build w/Options $22,950
Starting MSRP 2.0T
4dr Front-wheel Drive Sedan Build w/Options $23,900
Starting MSRP 3.6
4dr Front-wheel Drive Sedan 3.6 VR6 Build w/Options $29,950
4dr All-wheel Drive 4Motion Sedan 3.6 VR6 Build w/Options $31,900

ovaj bez ikakvih dodataka manje od 23k. whow, ja ti ga prodam za USD25k, moze? :D
whow

Post by whow »

SherlockHolmes wrote:Evo sta cars.com kaze o tome:

2006 Volkswagen Passat
4dr Front-wheel Drive Sedan 2.0T

Styles
(Compare Features on all styles)
Value Edition (starting @ MSRP $22,950)
2.0T (starting @ MSRP $23,900)
3.6 (starting @ MSRP $29,950)
Drive Type
Front-wheel Drive (starting @ MSRP $22,950)
All-wheel Drive (starting @ MSRP $31,900)
Select a Style Below
Show differences between styles
Starting MSRP Value Edition
4dr Front-wheel Drive Sedan Build w/Options $22,950
Starting MSRP 2.0T
4dr Front-wheel Drive Sedan Build w/Options $23,900
Starting MSRP 3.6
4dr Front-wheel Drive Sedan 3.6 VR6 Build w/Options $29,950
4dr All-wheel Drive 4Motion Sedan 3.6 VR6 Build w/Options $31,900

whow, ja ti ga prodam za USD25k, moze? :D
Kao prvo 25.000 nije isto sto i 22.000 , drugo Value Edition je osnovna varijata koja je gola ko' pistolj ja sam pricao o Passatu koji je loaded . Na to 25.000 dodaj poreze i takse pa onda delivery charge . Pa ces vidjeti koliko ce te auto izaci na cesti. Ako si ikada kupovao novi auto onda ti je poznato da cijena na stickeru nikada nije ista kao cijena koju placas kada udes u menaderov office. E onda hoces li dovesti tog Passata u Canada i na njega platiti carine . Koliko ce te doci prevoz. Ja sam gledao i sjedio u Passatu u salonu na kojem fino pise cijena i na cesti te dode preko 60.000 CAD . Dali hoces da kazes da sam ja nesto slagaoili sta?
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

ne, samo te malo "prenijelo" :D

Kada vec gledas svaki dolar, 2.0T nije 25K gore, vec 23,900 i to je MSRP. Na lijevoj strani imas koliki je predracun ako kupujes preko njih, gdje te sa "Destination" dodje $22,615. Cini mi se da je shadow kao i ja govorio o SAD, a ne o Kanadi.
whow

Post by whow »

SherlockHolmes wrote:ne, samo te malo "prenijelo" :D

Kada vec gledas svaki dolar, 2.0T nije 25K gore, vec 23,900 i to je MSRP. Na lijevoj strani imas koliki je predracun ako kupujes preko njih, gdje te sa "Destination" dodje $22,615. Cini mi se da je shadow kao i ja govorio o SAD, a ne o Kanadi.
Meni se cini da ti jos nikada nisi kupovao novi auto. Jedna stvar je Window Shopping preko interneta a potpuno druga stvar je uci u dealrship i odvesti auto sa lota za sumu koju si ti nasao na internetu. Ja sam prije dvije sedmice kupio zeni novoga Chevrolet Malibua za nesto preko 19.000 K CAD. Kada sam usao u salon prvo su rekli da takvo auto po toj cijeni nema ali da imaju nesto malo skuplje :-) . Kada sam im pokazao sliku sa oglaso onada su rekli da vise nemaju tih modela i da su svi prodati te da se nece vise narucivati jer dolaza 2007 modeli. Kada sam konacno zatrazio da mi pokazu inventar pronasli su ga ali su rekli da je to cash cijena. Kada sam im rekao da je to O.K. i da kupujem auto pravo se naljutili. Kada smo potpisivali ugovor pokusali su da mi nabace jos masu gluposti poput: zastite sjedista , zastite trapa, nekakav dodatni security code , kamisko ciscenje sjedista , zastita svjetlosne grupe od ostecenja i slicna sranja. Vazno je napomenuti da ove opcije nisu jeftine i da svaka kosta od $500-1000. Kada sam konacno kupi auto prodavac mi je rekao da za ovo auto nece dobit nikakavu komisiju jer na njemu nije bilo zarade. Pa zar ti mislis da ce tebi dealer proati auto po cijeni po kojoj ga je on kupio. Moj ti je savjet otidi U VW dealrship i reci da hoces da kupis tog 2.0 Passata sasvom opremom osim 4 motion pa mi se onda javi. Do tada listaj car.com.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

whow, ne znam kako tebe levate u Kanadi, ali ja sam svoje trenutno auto dobio ispod "sticker" cijene, doduse ne u tvojoj dezeli :-)

a da ce sad auto od 22K odjednom poskupiti maltene uduplo zbog dealera i dodataka vjerovatno moze samo tamo, i to kada ga tebi prodaju :D
whow

Post by whow »

SherlockHolmes wrote:whow, ne znam kako tebe levate u Kanadi, ali ja sam svoje trenutno auto dobio ispod "sticker" cijene, doduse ne u tvojoj dezeli :-)

a da ce sad auto od 22K odjednom poskupiti maltene uduplo zbog dealera i dodataka vjerovatno moze samo tamo, i to kada ga tebi prodaju :D
Ti sam sebe lazes prijatelju. Ti samo sanjaj svoje Passate za 22.000. Ja prije nego sto sam pazario iti jedno novo auto provjerio sam cijene svih takvih auta u cijeloj Canadi ali pazi istih auta. Ja sam eto toliki "levat" za kupovinu auta da me ljudi pozivaju i placaju da idem sa njima da im pomognem kada treba trziti auto. Ja sam kupio i prodao auta koliko ti vjerovatno neces do kraja zivota. Uglavnom postoji nekoliko sticker cijena tako da ako ti placas ispod stiker cijene oja stoji na shajbi vjerovatno si se zajebao. To sto se oglasava u novinama i na internetu je marketiski trik na koje nasjednu pametnjakovici poput tebe. Localni Ford dealer je dvije sedmice na dvije strane oglasavao da prodaje Novi 2006 Ford Focus za 10.900 CAD cash. Ja sam ih nazvao i rekao da dolazim da kupim auto.Poceli se izvlaciti te prodali su sve i slicno. Sutra isti oglas na dvije stranice u novinama. Ja ih fino nazovem i kazem da ili ca da mi prodaju auto ili cu da ih prijavim za false advertising. Sutra oglas nestao. Ne budi naivan covjece i opet ti kazem ako imas 2006 Passata 2.0T za 22.000 ja cu ti ga odmah kupiti i preprodati sa najmanje 5 k profita.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

whow, dzaba se palis, a pojma nemas ni o meni ni o cemu pricas. sem toga, prvo me uvjeravas da ispod "stickera" ne ide, pa onda da sam se zajebao jer sam kupovao ispod te cijene, kao "moglo je jos jeftinije" -- odluci se, covjece. A onda se fino prihvati zene, pa nju mori, mojne mene matereti :D
whow

Post by whow »

SherlockHolmes wrote:whow, dzaba se palis, a pojma nemas ni o meni ni o cemu pricas. sem toga, prvo me uvjeravas da ispod "stickera" ne ide, pa onda da sam se zajebao jer sam kupovao ispod te cijene, kao "moglo je jos jeftinije" -- odluci se, covjece. A onda se fino prihvati zene, pa nju mori, mojne mene matereti :D
Nema portebe da se upoznajemo. Vidim ko si i sta si. Nego ti meni fino pokazi tog Passata u dealrshipu sto si ga ti kupio za 22.000 kao sto sam ti ja postavio ovoga za 60.000 pa mozemo pricati. Do tada ti si za mene netko tko nema pojma o onom sto pise ( govori) a vjerovatno nema niti vozacku. Rijecnik tipa "mori zenu" i slicne pubertetliske idiotlike ostavi za raju na klupi iza zgrade do tada F.O.
whow

Post by whow »

Pricing varies among trims, so to keep things simple we’ve included the pricing overview here. But don’t stop there. You can also build your own, compare it, or request a quote by clicking below.

Trim
Engine
Transmission
MSRP*
2.0T 2.0L Turbo 200 hp 6-speed manual $29,950

2.0L Turbo 200 hp 6-speed automatic Tiptronic® $31,050

3.6L 3.6L VR6 280 hp 6-speed automatic Tiptronic® $42,090

3.6L VR6 280 hp 4MOTION®, 6-speed automatic Tiptronic® $44,990

Excise Tax on Air Conditioning (Add to all orders for A/C equipped models) $100

Destination Charge (subject to change, add to all orders) $695

Options

Trim Option MSRP*

2.0T

Convenience Package
In-dash 6-disk CD changer
Lighting package (footwells, front and rear reading, dual sunvisors and door entry)
Heated washer nozzles
Trunk cargo net
Chrome exterior window trim and rear-window integrated diversity antenna

$1,170

Luxury Package
Convenience Package
Power tilt and sliding glass sunroof
16" alloy wheels and Homelink®

$3,840

Leather Luxury Package
Convenience Package
Power tilt and sliding glass sunroof
16" alloy wheels and Homelink®
Leather seating surfaces
Leather three-spoke steering wheel
Leather shift knob
Dual-zone automatic climate control (Climatronic)
10-way adjustable driver seat (6-way power, 4-way manual)

$6,200

Bi-Xenon headlights

$1,600

Rear Side Air Bags

$450

3.6L

Sport Leather Package
Leather seating surfaces
12-way power driver and passenger seats with 3-position memory for driver seat and side mirrors
Three-spoke multi-function steering wheel with Tiptronic® controls
Sport suspension
Manual rear and side sunshades

$3,495

DVD Satellite Navigation

$2,700

Bi-Xenon headlights

$1,600

Side Air Bags

$450

Pa ti sada racunaj lafe
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

whow, posto nisi uvazio moju molbu, moram ti ovako reci: ne samo da se lako palis i tesko dogorijevas, vec si i vrlo glup. :roll: ne da to nisam vec ranije primjetio.
nineac

Post by nineac »

Ovako kod mene je prijatelj u Atanti usao u dealership uzeo Passata sa DSG 6 brzina, 2.0T motorom, Satelitskom navigacijom, koznim ventiliranim sjedistima, 17 inca felgama itd za 26000$.
Za 50000$ mozes kupiti X5 a ne Passata!
shadow

Post by shadow »

Whow, prijatelju, moram ti reci da si jako naivan, iznenadio si me. Uletio si u mashinu (kanadsku ili americku, nevazno) i melju te ko i sve ostale sto pojma nemaju.
Covjece, o kakvih 60 milja pricas? Evo pito sam buraza, izaso ih je nov passat $22,300 (americkih). Nov auto, sad ne znam sta ide pod ovaj value edition ali auto ima kozu, alu felge, svu power zajebanciju, satelitski radio itd. Nema navijagciju, nema dvd i naravno nije 4 motion.
Na ovu cijenu dodaj i popust od nekih $600 koliko su dobili jer su ranije kod istog dealera kupili novog golfa vr6 (prije 5 ili 6 godina, ne znam). Dakle, da nije bilo popusta izaslo bi ih auto malo ispod $22,900. To je pasha moj zavrsna cijena auta, nema vise nikakvih dodatnih gluposti (destination charge i sl.). Sve sto trebas platiti nakon toga je 5% taxe da bi auto izveo na cestu (to je normalno za svako auto, polovno ili novo), zatim $50 za title, $30 za tablice i $15 za registraciju (ova 3 zadnja broja variraju od drzave do drzave ali su priblizni).
Moras shvatiti da u ovakvim poslovima (ja sam dealer pa sam malo upuceniji) ima jako puno mutnih radnji. Pa zar je normalno da odes kod nekoliko dealera novih auta i da imaju razlicite cijene istog automobila? Ovdje jeste. Zar je normalno da se godis da cijenu novog auta kao da kupujes polovno? Ovdje jeste. Ovo je Amerika, lovi se u mutnom na sve strane.
Zato nekog upecaju za cijenu koja je na prozoru a neko im dodje sa cijenom iz novina (popustom) ili se jednostavno godi. Ima milion zvrcki a najgore je samo doci ko kurban i pristati na cifru koju traze.
Uglavnom, za 60 milja kanadskih dolara mozes kupiti puuuuno bolje auto od passata.
whow

Post by whow »

shadow wrote:Whow, prijatelju, moram ti reci da si jako naivan, iznenadio si me. Uletio si u mashinu (kanadsku ili americku, nevazno) i melju te ko i sve ostale sto pojma nemaju.
Covjece, o kakvih 60 milja pricas? Evo pito sam buraza, izaso ih je nov passat $22,300 (americkih). Nov auto, sad ne znam sta ide pod ovaj value edition ali auto ima kozu, alu felge, svu power zajebanciju, satelitski radio itd. Nema navijagciju, nema dvd i naravno nije 4 motion.
Na ovu cijenu dodaj i popust od nekih $600 koliko su dobili jer su ranije kod istog dealera kupili novog golfa vr6 (prije 5 ili 6 godina, ne znam). Dakle, da nije bilo popusta izaslo bi ih auto malo ispod $22,900. To je pasha moj zavrsna cijena auta, nema vise nikakvih dodatnih gluposti (destination charge i sl.). Sve sto trebas platiti nakon toga je 5% taxe da bi auto izveo na cestu (to je normalno za svako auto, polovno ili novo), zatim $50 za title, $30 za tablice i $15 za registraciju (ova 3 zadnja broja variraju od drzave do drzave ali su priblizni).
Moras shvatiti da u ovakvim poslovima (ja sam dealer pa sam malo upuceniji) ima jako puno mutnih radnji. Pa zar je normalno da odes kod nekoliko dealera novih auta i da imaju razlicite cijene istog automobila? Ovdje jeste. Zar je normalno da se godis da cijenu novog auta kao da kupujes polovno? Ovdje jeste. Ovo je Amerika, lovi se u mutnom na sve strane.
Zato nekog upecaju za cijenu koja je na prozoru a neko im dodje sa cijenom iz novina (popustom) ili se jednostavno godi. Ima milion zvrcki a najgore je samo doci ko kurban i pristati na cifru koju traze.
Uglavnom, za 60 milja kanadskih dolara mozes kupiti puuuuno bolje auto od passata.
Za $60K Canadskih se moze kupiti kojestosta ali se moze kupiti i Novi Passat. Ovo je legitimna cijena na stickeru Passata 2.0T sa svim opcijama ( dakle ne Value Edition) osim 4 motion u Nordern Autohous u Edmontonu koji prodaje VW i Porshe za vise informacija provjeri na http://www.nordernautohaus.com Moja poenta je bila u tome da sam se i sam iznenadio. Neznam zasto se tako cudite pa i Jetta TDI moze izaci preko $40 K ako se dodaju opcije. To sto Bosanci vole da kupe auto vise klase ali bez ikakvih opcija golo ko pistolj je prica za sebe al odna se hvale da voze passate i audije. Drugo trenutno se u Edmontonu ceka i po tri mjeseca na dostavu VW modela znaci da najjeftiniji modeli uopce ne stoje na lotu. I konacno Shadow kao dealer znas da destination charge se placa na svako novo auto; cijena varira od dilera do dilera onda tu je air tax pa onda GST 6% i PST koji varira od provincije do provincije dakle zaracunaj 10% na totalnu cijenu. hajde dakle neka mi neko postavi tog novog Passata sto se oglasava ne internetu sa sticker cijenom od $22.000 svi porezi i takse ukljuceno - nema ga ne postoji. Da ga ima ja bih ga kupio zani jer smo ovaj mjesec kupili novo auto i trazili smo nestu u susjedstvu od 20 K . Kupili smo 06 Chevrolet Malibu jer je opcijama , i cijenom nudio najvise za para. A na test voznji smo bili pre zadovoljni . Dakle PAssat nije dolazio u obzir zbog cijene koje je ponovo ponavljam u Edmontonu na cesti minimalno $40K sto mi je bilo previse za takvo auto kada je Malibu u istoj klasi sa slicnim opcijama bio duplo jeftiniji. Naravno zena nije komplexsas pa da mora da vozi Passata sretna je i sa MAlibuom. Eto Toliko
shadow

Post by shadow »

whow wrote:
I konacno Shadow kao dealer znas da destination charge se placa na svako novo auto; cijena varira od dilera do dilera onda tu je air tax pa onda GST 6% i PST koji varira od provincije do provincije dakle zaracunaj 10% na totalnu cijenu.
Ne kazem ja da nema destination charge vec da je ta cifra vec ukljucena u cijenu koju sam naveo. Ja ne znam sta ti ocekujes od auta i kakva te oprema interesuje ali vecina ljudi kupuje auto zbog onoga pod haubom a ne unutrasnjosti. Covjek (konkretno moj buraz) je uzeo tog passata sa nekom limited opremom jer ga druge stvari ne interesuju. Auto je 2.0 turbo, 200 ks, 6 brzina, ima kozu, el. podizace prozora i siber, 6 cd changer, satelistski radio, aluminijske felge i sta ja znam sta jos, ne vozim ga niti me interesuje, uzeo sam ga za primjer zbog brojeva koje si naveo.
Eh sad, ako ti kupujes auto koje kosta recimo 20 milja pa hoces na njega da natovaris opreme jos 30 milja tj. vise nego sto i sam auto kosta onda je logicnije da fino odes i kupis bolji/skuplji auto sa svom tom opremom vec ukljucenom plus bolji i veci motor, mjenjac i sve ostalo, zar ne?
I bezze je nekog nazivati kompleksasem samo zato sto covjek
jednostavno nije zelio da u autu ima dvd, homelink i slicne zajebancije. Ja npr. sve to imam u svom pa vecinu nikad ne koristim jer ovo sad sto vozim sam kupio polovno pa nisam mogao birati a da jesam nebi tu opremu sigurno ni uzeo, kontas?
Mr.Who

Post by Mr.Who »

Burazer uzeo Passata prije nekih mjesec dana i izasao ga cca US$ 24000. Radi se o motoru 2.0 200 KS.Imali su nekakav povoljan kredit na tri godine sa 0% kamate pa se odlucio za njega.Inace za Jettu je rata $20 manja.U standardnu opremu ide CD changer, klima, grijaci u sjedalima, 8 air-bag. To je sto znam.
whow

Post by whow »

shadow wrote:
whow wrote:
I konacno Shadow kao dealer znas da destination charge se placa na svako novo auto; cijena varira od dilera do dilera onda tu je air tax pa onda GST 6% i PST koji varira od provincije do provincije dakle zaracunaj 10% na totalnu cijenu.
Ne kazem ja da nema destination charge vec da je ta cifra vec ukljucena u cijenu koju sam naveo. Ja ne znam sta ti ocekujes od auta i kakva te oprema interesuje ali vecina ljudi kupuje auto zbog onoga pod haubom a ne unutrasnjosti. Covjek (konkretno moj buraz) je uzeo tog passata sa nekom limited opremom jer ga druge stvari ne interesuju. Auto je 2.0 turbo, 200 ks, 6 brzina, ima kozu, el. podizace prozora i siber, 6 cd changer, satelistski radio, aluminijske felge i sta ja znam sta jos, ne vozim ga niti me interesuje, uzeo sam ga za primjer zbog brojeva koje si naveo.
Eh sad, ako ti kupujes auto koje kosta recimo 20 milja pa hoces na njega da natovaris opreme jos 30 milja tj. vise nego sto i sam auto kosta onda je logicnije da fino odes i kupis bolji/skuplji auto sa svom tom opremom vec ukljucenom plus bolji i veci motor, mjenjac i sve ostalo, zar ne?
I bezze je nekog nazivati kompleksasem samo zato sto covjek
jednostavno nije zelio da u autu ima dvd, homelink i slicne zajebancije. Ja npr. sve to imam u svom pa vecinu nikad ne koristim jer ovo sad sto vozim sam kupio polovno pa nisam mogao birati a da jesam nebi tu opremu sigurno ni uzeo, kontas?
Ma potpuno se slazem , nego mi krivo kada me nazivaju lazovom ili glupanom kada sam napisao da sam vidio Passata sa stickerom od $60 K. Pa nisam ga ja kupio . Otisao u servis da mjenjam ulje , hodam po salonu kad vidim ne jednog nego nekoliko Passata sve 55K i vise. Pravo se zacudio. Za te pare ja bih uzeo polovnog Porsea. Kad kazem komplexsasi mislim na tipove koji voze "punoljetne" BMW , Passata i Mercedese i vrte kljuceve u svim prilikama da bih se vidjelo da oni eto voze BMW a to stu su svaki mjesec u garazi ispod auta ili nad masinom to je prica za sebe.
Any

Post by Any »

Passat = Francuska auta :-)

niste se ni zapricali :lol: :lol:
DONY

Post by DONY »

Japanac(toyota,honda)=best
Traje duze od Njemackih auta,ako udobniji od americkih auta.
MC_82

Post by MC_82 »

Raja udaljili ste se od teme! Otvorite novu pa raspravljajte o cijenama VW vozila u S. Americi.
Nego, neka mi neko kaze ima li iskustva sa servisom na barama, ovlasteni servis za Peugeot-a? Inace, gdje servisirate vasa vozila, P konkretno? Ja, konacno, nakon dugogodisnjeg vozanja P205 moram mijenjat neke dijelove pa me zanima gdje vi to radite i jeste li zadovoljni uslugom i cijenom
I nemojte mi vise ovdje o passatima fino vam je covjek rekao da je to traktor naspram P406
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

@MC_82
Sto se servisa tice ja ti mogu reci da sam ne zadovoljan. Odvezao sam im novog 206 da pitam je li normalno sto slabo ubrzava od 90-120 a frajer bez da ga je pogledao uopste pocne da mi prosipa pricu o nekom filteru u mjenjacu ( automatic je u pitanju ) i bla bla, znate mi to moramo da narucimo iz Zagreba a to kosta 1000 km plus zamjena. Rekoh auto je pod garancijom , star je 7 dana ne punih ( kupljen je u auto kuci vani posto nasi i 4 tocka racunaju u dodatnu opremu ). Gleda lik u mene i kaze pa sta mogu ja tu. Ja fino nazovem Svabe i oni kazu da mi auto moraju servisirati u garantnom roku u bilo kom ovlastenom servisu u svijetu. A kvar ne postoji kaze Svabo samo mora da se razradi masina. Eto kako je frajer mislio da mi opali zausku.

A sto se samih dijelova tice iz ranijih iskustava mojih prijatelja sa peugeotom najbolje ti je da odes kod Koste Grka, lik ima sve (pogotovu za starije modele), a sto nema lik i nabavi, a i nije skup.
Spiker

Post by Spiker »

Odrzavanje francuskih prometala je pristupacno. U svakom slucaju znatno jeftinije nego odvratnih Golfova ili jos gorih Pasata. Prije rata davalo se 70% novaca za carinu i poreze za dijelove Renaulta. Sada je stvar potpuno drgacija. Zamjena remena za Renaulte je oko 500 KM dok za Octaviu 1.9 TDI 90 KS kosta 950 KM. Oni koji se hvale da su dijelovi za Golfove i slicne trokolice jeftini nemaju pojma. Kupuju turski ili pitaj Boga ciji srot. Kvaliteta takvih dijela je odgovarajuca cjeni pa ponosni vlasnik Golfa dizela svake godine bar dva puta mjenja grijace, kugle, krajnice itd. Sve je to ubleha jer moraju svaki mjesec dati 200 KM samo da bi pomakli svoje omiljeno njemacko prevozno sredstvo. Otidite u ASA auto pa vidite koliko kosta redovan servis u garantnom roku. To je cista pljacka.
Imam jarana koji je kupio Pasatinu iz 98. Za tri mjeseca dao je 2.000 KM na razne popravke. Radio je na trapu, elektronici i kocnicama a svako malo se upali po neka lampica na instrument tabli. Valjda je to opjevana puzdanost. Da se to desava francuzima svi pi laprdali kako su to losa auta. Vlasnici Pasatina i Golfova mudro sute i daju pare na opravke jer ih je stid priznati da njihova auta nisu Sveta krava. Pogotovo su osjetljivi vlasnici Pasata. Izvale se 15-16 hiljada za polovan auto koji je presao 400-500 hiljada kilometara i misle da su pametni. Valjda su ta auta u odredjenim krugovima ''in'' pa ih treba kupovati.
Santos

Post by Santos »

Uzmi Ranaulta Megana Clasic.Ja ga imam vec 5 godinu jos ni kihno nije.Proso sam sa njim pola Evrope sto uzbrdo sto po ravnom.Motor 1.6 potrosnja normalna auto udobno.Dovoljno i brz ako hoces.Djelovi apsolutno nisu skupi a ja sam samo za ovih5 godina mjenjo ulje i filtere.Sad cu i zupcasti a kosta sa ugradnjom 200eura.Neces se pokajat garantujem ti.
Post Reply