PITARKA_SA wrote:pitari ,zasto se bavite njihovim problemima?
njima je uvijek neko drugi kriv,neka visa sila..dugovi,podmladjuju ekipu,zuljaju ih kopacke,malaksali su itd
Svi vrlo dobro znaju kakvo je stanje u Sarajevu sa finansijama i da vrlo cesto naidjemo na zatvorena vrata stadiona,pred trening..zato dobro je sa tim prosipanjem socijale,svi smo mi u slicnoj situaciji.
Prosle sezone je bilo price,podmladjuje se ekipa ..koliko sam ja upucena ako je iko u zadnjih par sezona igrao sa "mladom"ekipom to je Sarajevo bilo,cak su nas i zvali "obdaniste sa koseva",pa to nikad nismo stavili u prvi plan,kao alibi kad odigramo lose..jednostavno ste slabi ,i to je to,finansije,uslovi..nista vam nije tako losije nego nama .
toliko od mene ,vozdrica

Pa lutkice, ekipa se podmladuje najmanje 3 sezone... i sama si to rekla...u proslih nekoliko godina se podmladivalo Sarajevo, i sada se tek vide rezultati toga, iskreno meni je drago.Puno draze nego da to bude jedan siroki, zrinjski, leotar,lukavac rudar kakanj itd...Itekako se u FCS koristio alibi, mladi smo...na celu sa Husrefom Musemicem jako smo cesto citali takve izjave, ali te izjave su sasvim normalne.Normalno je da ekipa koja se podmladuje lose igra.Ali postoji tu jedan veliki problem...evo uzmimo za primjer FCS...posto su oni tek izasli iz faze podmladivanja tima,i prerastaju u tu zrelu ekipu...da li je ijedan igrac sposoban igrati, recimo u Manchesteru?Naravno da nije...i sve dok ili Sarajevo ili Željo ne izbace jednog Rooney-a na trziste...od tog podmladivanja nema nista!!! Niti fajde, niti uspjeha...u evropskom fudbalu se trazi profesionalizam, kod nas ga nema, da ga ima nebi liga licila na sta lici, nebi se Željo radovao za pobjedu nad Lilstrome-om, niti Sarajevo za 2:2 protiv Besiktasa,niti za pobjedu 1:0 nad Rapidom,nebi Velež igrao u Vrapcicima,nebi Newcastle poderao Želju 4:0, pogotovo ne Litex, nebi Besiktas poderao Sarajevo 0:5, nebi bio sekretar Ušanovic, direktor Pasalic, bivsi predsjednik Pusina... nazalost i ovo Zeljo sto podmladuje ekipu, podmladuje na silu, nisu ljudi imali ideju, nego hajmo mi podmladiti pa nas nece niko kritikovati.Identicna je situacija bila u Sarajevu.Nigdje se u svijetu nije desilo da u gradskom DERBIJU suparnik ne pobjedi 5 godina drugog...nigdje!!!(Osim normalno kod nas...5 godina= 3 sezone, koliko ono traje podmladivanje tima???)