Supci sa SFF akreditacijama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

nosite li SFF okovratnik all over Bascarsije?

da
13
13%
ne
58
59%
samo cetvrtkom
27
28%

Total votes: 98

zmijaIzmaj

#26 Re: Supci sa SFF akreditacijama

Post by zmijaIzmaj »

mIRCerka wrote:
stochar wrote:haj' dobro na lokacijama, haj' dobro u festivalskom centru gdje te svakih 12 metara neki zastitar pita 'gdje ces' ako nemas istu oko vrata, ali koji ce im qratz po ulici? kakvo je to pomodarstvo? i to vec godinama... predlazhem ljudima iz SFF da prodaju one okovratnike jer, ochito je to neki k'o fol prestizh, patoloshki elitizam ili sta li? da ne bude zabune, imam je i ja, ali privjesak nerijetko dam djeci, a ja koristim ono sto mi treba: akreditaciju, i to na mjestima gdje mi treba. i znam jos ljudi koji rade isto, ne moram u Cenral ili neku drugi 'place' s njom... fakat ne kontam... kakva su vasa iskustva i, mozhda nam neko od ponosnih nosilaca SFF okovratnika all over Bascarsija pojasni ovaj fenomen?
Znas li ti koja je CAST biti volonter na SFFu? Znas li ti koji je uzitak doci u svoju mahalu i reci JOJ JEST MI DANAS NICK NOLTE BIO SHEGA? Znas li ti da si NIKO I NISTA ako nemas dzidzu za kljuceve na kojoj pise SFF?
Pojma ti stochko nemas...Ne znas da je velika cast rintati cijeli dan ko volonter, dobiti sok i sendvic...i Akreditaciju naravno...
:D zato ja proudly bojkotujem SFF vec 3 godine...bolje njima bez mene, meni super bez njih...
PS daj meni onaj okovratnik, imam i ja djece u mahali :D
:lol:

kako ovo shupacki zvuci :D :D ...u paketu

vi ko da imate sto godina i u generacijskom ste sukobu...smetaju vam tinejdzerske furke :D , entuzijazam prvog angazmana, prvog posla...smetaju vam volonteri :shock: :D sto s uzivancijom rade za "sok i sendvic" i usput se malo foliraju s akreditacijom, ponose se na to sto rade nesto konstruktivno, ne dangube...xebote, pa zar nije merak imati priliku donijeti kafu nick nolteu (ako nista :D ), nisam tinejdzer, al bi mi bio dobar osjecaj :D ili skontati da si visociji od Mike Leigha, onako uzivo :D ...da se razumijemo :D nisam nikad radila za SFF, al mogu zamisliti kako se osjecaju mladi volonteri, i nek' nose te vrazije akreditacije koliko im je volja, ako se tako dobro osjecaju i prenose pozitivne vibracije na carsiju :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Mene samo interesuje sljedece.

Ako svako ko prisustvuje festivalu plati solidno cijenu karte i rasprodano je sve do zadnjeg mjesta u kinima - sto to moraju naci voluntere da grbace za sok i sendvic?

Voluntirati u bolnici npr. za sok i sendvic je jedno. Voluntirati u domu za starce, nezbrinutu djecu, voluntirati u skoli, u vrticu i slicno. Je sve u istu ruku. Tamo nema - ovih omladinaca - jer nema akreditacija i nema "slave od par hefti".

Voluntirati tamo gdje se pravi lova, a sok i sendvic je ono sto daju nasim omladincima da ih pripreme za karijere - onih koji se zadovoljavaju u zivotu s malo do nikako je - majmunluk. Ako cemo sok i sendvic - onda neka voluntira i gospoda sa Zapada pa neka su projekcije dzabice. Ali to neces docekati.

Sve u svemu - podrzajem nezavisne filmove i dokumentarce, a "zabavnjake" tj. Hoolywoodske hitove - bih slasno kupio na piratskom DVD-u, a komsiluku prepustio neka se gura sa ogrlicama SFF-a ili bez.

That's my 2 cents. Over and out.
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

Šta je čovjek bez akreditacije? Mizerija...

Da nije ovo tvoj junoša?
Image
hogshead

Post by hogshead »

Pričamo o pojedincima - folerima. SFF nema ništa s tim. Ono što je par entuzijasta napravilo je veliko i to treba poštovati. SFF je događaj koji ne treba blatiti zbog sujetnika sa kompleksom manje vrijednosti.
Uostalom, mislite li da u Kanu, Montrealu ili na Oskaru nema likova koji furaju istu furku? Nešto skromno mislim da ima.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

mislite li da u Kanu, Montrealu ili na Oskaru nema likova koji furaju istu furku? Nešto skromno mislim da ima.
Tamo se fura drukcija furka.

Tipa - frajko provede godinu dana u pripremama pa se preobuce u Bruce Willsa koji odjednom dodje nenajavljen - pa im pravi scene, zajebava ih sto su svi zbunjen i ide po lokalima da se ljudi shebu kad ga vide. Toliko puta su ovakve "face" i prolazile (doduse ne na festivalima vec po klubovima, restoranima i slicno gdje obicno ljudi fantaziraju da - susretnu neku zvijezdu). Tkz. impostor-i. Ako uzmes - nas pravni sistem - cudi me da neko kreativan tako ne izrazi svoje ambicije - jer nebi nista bilo bolje nego kad bi se dva Nick Nolte-a pojavila na SFF-u.

Al' o tom po tom, mi plovimo usporenom flotom.
ulicar

Post by ulicar »

stochar wrote:dobro, sto ti svoju akreditaciju ne nosash po gradu? i, sta mislis, zasto je oni nosaju?
Ja radim na mjestu gdje su sva vrata bukvalno zasticena citacem kartice, malo modenija varijanta zastitara koji te pita "gdje's to"? Najlakse mjesto za nositi karticu je oko vrata, jer mi je uvijek na dohvat ruke, a izastitaru je lako da je vidi. Onda kada izadjem na rucak, ili kafu, ona jednostavno ostane oko vrata, jer mi je mrsko da je skidam, pa opet trazim... Nekada prije sam je nosio u novcaniku, pa sam nakon mjesec dana skontao da je laksa ova druga varijanta.

Na mojoj "akreditaciji" nema nista, bijela ploca i s jedne i sdruge strane i ona traka oko vrata izgleda kao crna pertla, ja se nemam razloga hvaliti njome, a opet cu tako proparadirati od kancelarije do kafea i nazad s njom oko vrata. Ona je tu jer mi treba i jer mi je lakse da je tako nosim. Mozda i oni to isto rade, zasto je skidati, pa stavljati, pa skidati, pa stavljati, pa... Ovako je nataknem ujutro na prvim vratima koja me zaustave i napomenu "gdej's to ti?", kao sto bi me zastitar napomenuo i skinem pred vratima automobila, ili kucnim vratima, a nekad se zanesem pa odgledam i dnevnik sa karticom oko vrata. Ja jednostavno tu karticu ne vidim istim ocima kao ti.
davis.ba

Post by davis.ba »

stochar wrote:ali mislim da se moglo otici u pravcu nekog naseg, a ne nekog lazhnog glamura. sve i da smo mi mega-bogati, ali ovo nije NAS glamur, nije SARAJEVSKI glamur, imamo i mi svojih nacjhina za 'glamurisanje'. ali, necemo sad o tome, prichamo o visuljcima... :)
Jel mi možeš objasniti kakav je to "naš glamur", kakav je to "sarajevski glamur"?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

davis.ba wrote:
stochar wrote:ali mislim da se moglo otici u pravcu nekog naseg, a ne nekog lazhnog glamura. sve i da smo mi mega-bogati, ali ovo nije NAS glamur, nije SARAJEVSKI glamur, imamo i mi svojih nacjhina za 'glamurisanje'. ali, necemo sad o tome, prichamo o visuljcima... :)
Jel mi možeš objasniti kakav je to "naš glamur", kakav je to "sarajevski glamur"?
Za sarajevski glamur ne znam sta je ali znam da je SFF glamur u dobrom dijelu placen drzavnim parama i kao takav vrlo degutantan.
bleka

Post by bleka »

Prva tema da se ja i Micerka slazemo :-D .
JA mislim da stvarno SFF je pretjerana manifestacija. Bas me interesuje sta bi Miro Purivatra radio da nije ove manifestacije ?
Qler

Post by Qler »

bleka wrote:Prva tema da se ja i Micerka slazemo :-D .
JA mislim da stvarno SFF je pretjerana manifestacija. Bas me interesuje sta bi Miro Purivatra radio da nije ove manifestacije ?

eto ti... sta fali cto se covjek snasao... digao je ugled u svijetu gradu sa ovim festivalom vise nego iko...

ovo podebljano je ono bas bilo dusmanski... kao sta on mora biti glavni... kako ovo ne volim... isto i ona tema o Enisu Beslagicu i novom autu... ljudu ba sto ste ljubomorni... oni su uspjeli u zivotu i drago mi je zbog njih...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Celicna_saka wrote:
davis.ba wrote:
Za sarajevski glamur ne znam sta je ali znam da je SFF glamur u dobrom dijelu placen drzavnim parama i kao takav vrlo degutantan.
Daj molim te! Tolike se gluposti finansiraju drzavnim parama da je ovo smijesno i spominjati! Krenes samo od voznog parka kojekakvih guzonja, preko kojekakvih prezentacija i putovanja do Pavarotijevog koncerta gdje se izdvoji 100 hiljada organizatoru - privatnoj firmi - pa na kraju ni koncerta ni para!
Bosancima nikad udovoljiti! Tipicni kompleks " ja bi to bolje" ali ni prstom ne mrdam!
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Kako si izvela zakljucak da meni ne smeta to sto si navela i kako navedeno ponistava cinjenicu da je sff glamur u najmanju ruku neprimjeren prilikama u zemlji.
bleka

Post by bleka »

MA prvo ja ne znam koga jos interesuju filmovi, polu zvijezde i nasi medzedi.
JA ne znam kad sam zadnji put otisao u kino. Uglavnom gledam dokumentarce skinute sa neta.
Qler

Post by Qler »

bleka wrote:MA prvo ja ne znam koga jos interesuju filmovi, polu zvijezde i nasi medzedi.
JA ne znam kad sam zadnji put otisao u kino. Uglavnom gledam dokumentarce skinute sa neta.

:roll: :roll: :roll: :roll: :-? :-? :-? :-? :-?
bleka

Post by bleka »

POdebljaj jos jednom :lol: :lol: :lol: .
Sta ti mogu kad si glup i doniras Hollywoodske zvijezde.
Qler

Post by Qler »

ma ja ja sam glup a svi filmovi su iz holywood :D jeste, tako je...

haj sad obrisli sline i igraj klisa....
bleka

Post by bleka »

NE retardu, ti idi gledaj MTV i King KOnga, a ja cu klisa barem je zdravo.
Qler

Post by Qler »

uffff.. malo smo ljuti :) hajde sta fali naucit ces i ti da ima filmova koji nisu americki... a i naci ces nekad i ti curu pa ono odete u kino pa setate... znas ono... malo se opustis...

uzmi dobar stap za klisa ;)
bleka

Post by bleka »

E moj konju da znas kolko je meni godina. Mozda sam ti sa mamom bio u kinu ?! Ono rukica, suknjica,...
Qler

Post by Qler »

sta znas... sve je moguce... al' eto u toliko godina tvog zivota ti samo za holywood cuo ;) al' ne sekiraj se znas kako kazu, covjek uci dok je ziv... samo pozuri ako si toliko star nemas jos puno vremena da ucis ;)

probaj malo hrkljusa ;) kazu da je i to dobra, timska igra ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bleka

Post by bleka »

Probaj ti provjeriti jesi li zdrav. Zaleti se glavom u zid, ako si jos uvijek na nogama defintivno nisi, a ako si se malo uspavo onda nazovi mamu da ti promjeni pelene i zamota corbu na glavi (zdrav si ko dren).
Ne cuo sam za Miru Puhni na vatru i njegovog BAbu Udbasa starog.
MOgu ti reci da apsolutno niko izvan Bosne ne zna prvo gdje je Bosna, koji je glavni grad, a kamoli o nekom privatnom (zgrabi lovu i bjezi) festivalu.
Meni je jako zao ali to sto Miro radi i putuje svijetom cijelu godinu ne daje nikakvu promociju Sarajevu a budzet vec sada tradicionalno zaplati.

Hvala za savjet nego da ti kazem probaj sisanje motke, ono individualna je igra, a ako ti bas ne ide probaj na drugu rupu mozda ide bolje. :lol: :lol: :lol:
JBT

Post by JBT »

Mozda ne bi bila losa kao mjerilo (akreditacija) za koeficijent kolicine potencije.
Pojasnjenje:
Broj objesenih akreditacija na objektu mjerenja je upravo proporcionalan koeficijentu kolicine potencije.
zensko

Post by zensko »

ili inteligencije? :D
to bi dobro bilo...ah
JBT

Post by JBT »

E, to je vec u obrnuto proporcionalnom odnosu.
:oops:
Qler

Post by Qler »

sto je bleka ljubomoran na Purivatru :D nista sad ti organizuj hrkljus festival ;) mozda postanes popularan ;)
Locked