Jastreb35 wrote:jedinu stvar koju ja zagovaram je revolt i to svim sredstvima po svim ciljevima
Ne radi se o klasnoj borbi, pa da se rataru i kovacu o vrat objesilo nezajazljivo plemstvo, a protiv kojeg bi ti dizao revolucije. Problem bosanskohercegovackog drustva je zasnovan na etnickim razmimoilazenjima, odnosno razlicitim shvatanjima uredjenja drustva. Jeftinom propagandom protiv vjerskih krugova (bilo kojih vjerskih krugova) to ne mozes rijesiti. Problem se ne moze svesti na postojanje odredjenog broja ljudi koji stoji izmedju slobode i gradjana srpske, bosnjacke i hrvatske nacionalnosti.
Srbi koji su napustili Sarajevo nisu "pobjegulje", niti se njihova privatna imovina moze dodjeljivati nekom drugom. Sutanjem glava Tihica i Dodika se nista konstruktivno ne moze postici jer narod stoji iza njih (mozda ne ti i tvoja tri jarana), te imaju legitimitet da predstavljaju narod. Tvoj poziv na anarhiju ne moze koristiti drustvu. Ako vec zelis djelovati javno, odbaci baklju i vile, registruj stranku, predstavi narodu svoju platformu djelovanja i pomozi revitalizaciji drzave.
pozdrav
Srbi koji su napustili Sarajevo za RS - jesu pobjegulje.
Njihova privatna imovina su samo - kuce koje su imali a nikako - stanovi koji su im od drzave bili dati na koristenje. A i kuce - me ne interesuje dokle god je Zlatni ljiljan placen 40% ili 60% prosjecne plate u Federaciji BiH (ne sjecam se - uglavnom znam - da ni s tom crkavicom ne moze covjek posteno ko podstanar da zivi), a svi oni potonji - koji su se borili - da bi mi dali od sake do lakta - su za 1 dan ratovanja dobili ekvivalent jedne Cunga Lunge. Nadalje - postoji desetine i stotine prica - kojih sam sam bio svjedok Srba u RS koji nece da isele iz kuca ili stanova muslimanskih, koje ne mogu ljudi istjerati, s kojim se ugovori da ce placati odredjene kirije - koje plate jednom svakih 6 mjeseci, u medjuvremenu nabiju reziju od par hiljada KM-ova i isele se preko noci ako se i isele - ostavivsi tako - one cija je to imovina duzne - da isplacuju ne samo sto je neko na njihovom zivjeo 15 godina vec sto im je i imovinu bespravno koristio.
Stanovi su drzavna imovina bili - koja je "vracena" "narodu" samo da bi se u usta gurnula smrdljiva privatizacija s kojom je rasprodana i zadnja masina koja je mogla zaraditi pfening po pfening - da olaksa drzavnu masinu - s ramena "naroda" te smanji PDV za koji %, ali - ima nas narod i previse, a onaj ko mu sefuje - nije sposoban ni za kakvu samoupravnu ekonomiju vec samo i iskljucivo za vlast -tj. paunasenje pred tv ekranima i novinarima, davanje izjava, prijedloga, promjena, izmejna, uvoda, izvoda i protesta, sve u svemu od kojih nema nista i nece biti nista. Drzavu je gradio Drug Tile prije nacionalista. Taj je zagovarao - bratstvo i jedinstvo. Odlaskom na brda odakle su hukali smrt i samo zelili da nestanemo svi sa "istorijske Srpske zemlje" teroristi su sami oduzeli sebi - pravo imovinsko na drzavne stanove i imovinu koja je izgradjena na tekovinama Tileta u proteklih 35 godina njegove vlasti - za vrijeme kojih su Srbi u prvom redu - dozivjeli da budu od opanaka - jedan primjeren Europski narod da bi se opanku svi vratili - vis-a-vis cega - meni je i danas ne poznato - sta je to Srpstvo dalo - Srbima? Od sake do lakta jarane. I opet ce i opet ce, ako bude srece. Zato da je pravde bilo - dali bi im stanove - koje je napravio Sloba, Rasheta i Mladic u BiH- pa u njih neka useljavaju. Bosanci su izgradili i pola Srbije - da bi i ti dosli srati po nasim avlijama - a danas ih zaboli dupe bre, cast izuzetcima jer ih ima vise zasigurno medju Srbijancima nego medju Srbima iz BiH, sto je svakako za pohvalu - da su najradikalniji narodi - oni koji zive u rubnim djelovima - i koji bi trebali da zive "jedni s drugim" namjesto jednih protiv drugih, sustiniski - sami sa sobom, dok ih guze oni odozgo - da im "sutra bude gore, ali za njihovo dobro".
Nadalje kod muslimana je najjaca institucija koja postoji - ona izdajnicka. Samo uzmi u obzir broj efendija koje su radile i rade sa KOS i UDBU, i jednako tako broj oficira iz JNA - dobijam jasnu predstavu zasto - i - kako je Bosna pala iako se odbranila. Mi smo jednim popisom u Daytonu srusili zemlju od 12 stoljeca da bi izgradili RS - koji je danas jaci od same Bosne i Hercegovine - zasto? Jer su jedini udruzeni i organizovani Srbi - cetnici. A jedini zdruzeni muslimani - izdajnici Bosne i Hercegovine. I tim je u cilju nacionalno jedinstvo po svako cijenu - jer onog dana kad ga izgube - zakucat ce pravda na vrata svih onih ciji aferimi sasluzuju. Ali - to se nece desiti, vec je danas jasno - nikada. Zlocin ce ostati ne kaznjen. A neprijateljstvo obavezuje, jednako ko prijateljstvo. Zemlja koja je imala svoj prvi ustav u 12 stoljecu - zapisan u kamenu - danas ima Sudije koji su placeni 7000km mjesecno da nebi primali - "ta trane" a primaju i primat ce, dokle je god - ovako kako je danas."Ta trane" kod doktora. "Ta trane" kod profesora na fakultetu. "Ta trane" kad se zaposljavas. Isplatis samo uredno unaprijed - prvu godinu plate - nekom u dzep - i imas poslic osiguran, barem na 5-6 godina. Zato smo i mi u svijetu "ta trane" I bicemo "ta trane". A zeljecemo i mislicemo da nismo "ta trane".
Ako uzmem u obzir % glasaca kod kuce i na strani gdje nas je preko 1 miliona - iza Tihica i Dodika stoji ogromna manjina a nikako "narod". Ako uzmem eminentne krugove - u kojima jos uvijek se moze naci ljudi koji cijenim - uz Tihica i Dodika stoji samo gol opanak i papak - ciji je zadnji pokusaj bio - promocija Papanske himne na Stadionu Kosovo. Cak si u strukture Nogometnog Saveza - dovukli politicki kadar - pa sa njim djele, ujedinjuju i razjedinjuju. Napravise od Saveza - Drzavu. Kod nas je nogometni savez - ekvivalent drzave. Hej! Koliko od ljudi sa platnog spiska ima 10 godina staza sportskog - priznatog u svijetu i kod nas? Takvi su i u drzavnim organima. Ko je Tihic? Daj mi njegov CV. Koje Haris? Daj mi njegov CV. Daj mi njegov doktorat. Daj mi - 20 publikacija u naucnim/vjerskim istrazivackim zurnalima. Gdje su? Daj moras da se salis. Tihic je u Njemackoj bio maticar - naplacivao solidno bilo koju dijasporsko-baustelsku svadbu i vjencanje, dok se krv pisala da bi se sa njom slova Bosne upisivala u istoriju. Haris je efendijska izdrkotina - to sto mu je babo efendija Sarajevski je najbitniji faktor i cimbenik - stvoren u SDA-u, prije toga nije dva tora ovaca preko vode preveo, a kamoli nesto drugo - bio i uradio za sebe, kamoli za druge. Takvi su danasnja "vlast". Blago ublehama kojim moze ruka da ne zadrhti kad im ime zaokruzi. To je propoast cijela - nasa, da nam moze jedan - zagovarac RS-a, danas spasavati BiH - od istog. Pateticno. Da nam moze jedna izbjeglica koji nije omirisao ratnog baruta kroz rank SDA postati premijer. Imali smo decka u UN - Sacirbegovica - problematicnog kockara kojeg su doveli da nas predstavlja u UN-u. Otac njegov - za koje tvrde da je Mladi Musliman - zasto? Jer su mu se Mladi Muslimani jednom u kuci sastali i to 7 dana prije nego sto je - ispali iz zemlje. Njegova zena - doktorica Sacirbegovic po kojoj ulica nosi ime u Sarajevu je hanuma kojoj nakon sto je postala doktorica je bilo ofirno - ici u Travnik da praktikuje medicinu. Drugu djecu gradu su slali po svim mogucim seoskim abulantama - nije bilo problema, ali Sacirbegovici - su ipak, iznimka od svega. Sta da kazem o Ejubu Ganicu koji je - uselio se u kucerinu sarajevskih Srba - tik do Saudijske Ambasade, obnovio od temelja do krova, kesirao konvertiranje sa Jugloslovena u Bosnjaka, i slicno. Sta da kazem rahmetliji kojeg na Kovacima moraju 2 insana i dan danas cuvati da mu kosti ne raznesu? To je ta "narodna vlast". Naroda koji je odlucio da ga nema, da nestane i da nestane i zemlja Bosna i Hercegovina. Jer je to danasnja sudbina koja je bliza istini i ostvarenju nego bilo koja druga - prica o suzivotu i pomirenju - dok sablje opet na Balkanu ne zabljeskaju a nasa vlast nam ne bude glave na panjeve - gurala i vikala, neka bolan - nece. Pa njima i nije. Nije mi jasno od tolikih vlastodrzaca jos nijednu pricu nisam cuo - da je gdje kojem - dijete poginulo, sin pao braneci Bosnu, niti da je negdje bio kakav Srbin i Hrvat sto je u njihovo uselio a da izasao nije, sto je njihovo popalio, a da popravili nisu i dogradili jos vecim i boljim da bude danas.
Sto se mog poziva tice u zemlji vec vlada anarhija. Tj. organozivana mafijaska anarhija. Ti mi dokazi - da je drukcije. Ti mi dokazi - po svim bombama koje su pukle u zadnjih 1 mjesec, po svim ispadima policije Srpske u Brckom i u Konjevic Polju ti mi dokazi - da je BiH mirna i uredenja zemlja. Mirna je - dok jebu seljaka u zdrav mozak i govore mu kako nisu oni. Gdje je sad - policija - jel nasla koje bacio bombu na Alijno Turbe. Ne sto me nesto plaho interesuje i sto treba narod da glasa drukcije - ali - jesu li nasli? Koliko je banaka opljackano u zadnjih 1 mjesec? Koje opljackao? Policija. Ko u slobodno vrijeme zapocinje tuce po Sarajevu? Pripadnici policije u civilu. Licno se svojim ocim uvjerio.
Baklju i vile - nemam sta odbacivati jer niti sam ja najpametniji niti jedini "informisan" te ne pretenziram ni biti takav. Postoje 1000 ljudi koje su nesto pokusale koje su mafijoze + danasnja vlast - upropastile. Medju tim - i clanove moje obitelji koji nisu htjeli da budu kupljeni i "neciji" a nisu mogli pritiscima ni odoliti da budu svoji tj. "niciji". Zna se vrlo dobro kako funkcionise nasa demokracija - od losih se biraju samo - najgori. I jovo nanovo i u krug.
Sto se tice revitalizacije drzave - drzave nema. Nema pravnih strukutra dokle su god cetnicke vojvode u parlamentu, dokle su god u policiji isti sefovi koji su tu bili i 1992-ge. Dokle su god mafijasi - najreshpektabilniji biznismeni. Dokle god - gradjanima kradu pfeninge - po prodavnicama i radnjama jer nemamo sice u denominaciji od 1 i 2 pfg. ali zato utaje poreza i carine u vrijednosti od - milione Eura i dollara - niko ne trazi, a ako i trazi - primamo ih kao veresiju. U BiH kao biznismen ne mozes uopste opstati - ukoliko nisi u talu i ne koristis - mafijasku metodologiju. To je jedini nacin i najsigurniji nacin. Ostali su svi - previse rada i znoja za premalo pezosa. I mogucnost da sutra zakljucas vrata i proglasis bakrot te da ti rodbinu pozivaju kojekakvi razni bakari za razno-razne zajmove koje si duzan i nisi isplatio uredno po prvi put.
Vladajuce strukuture - uopste nisu vladajuce. Kakvu to odluku koju donesu - mogu i sprovesti? Uvalili su nam senilnog Svabu koji je neuspjeo pokusaj izgradnje politicara - pa je pocastvovan na kraju karijere da ga posalju u nas tamni vilajet da obere grozdje i bostan - jos dok je zrelo. Sa njim zajedno u Bih su prosle hiljade ako ne stotine hiljada stranaca koje su placali mjesecno onoliko koliko plate prosjecnog Bosnaca godisnje. Da ne pricamo o ljudima koji rade na crno. Da ne pricam o Bosnjama koji rade za strance i koji ubiru plate od 2000-3000 km. Sta su konkretno i oni uradili? I ko su oni? Profiteri ovakvog stanja. Bez obzira na sve. To je ono sto su.
Kod nas su se sve promjene nabolje u istoriji - desile u krvi i samo na silu. Drukcije nije moglo. Situacija je danas - ista, ako ne gora nego ikada prije. Stoga je prijeko potrebna sila - protiv vladajucih struktura. Zasto? Jer ne osjecaju nikakvu odgovornost na pozicijama koje nose. Kriv - nije nijedan od njih od 1992-ge do danas - mi nemamo nijednog covjeka na vlasti koji je za nesto - optuzen da je osudjen i da je kriv - ali imamo - 15 godina pakla iza sebe. E, pa nece tako moci da bude. Ako mozda - nekim vama i moze, svima nama - sigurno nece.