Ubijanja Bosnjaka u periodu 1945-1991

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DONY

Post by DONY »

Ima li gramatickih gresaka?Najveci problem ovog foruma je sto nema nikakvih kriterija,niti se vidimo,niti se znamo,a hrabri smo da lupetamo bez granica.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Sa ovim se zadnjim postom slazem u potpunosti. Najbolje da svako krene iz sopstvene basce. Bujrum, kreni! :oops:
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Svakakvih gluposti covjek moze procitati. DONY ocigledno si promasio s ovom temom. Kao sto vidis, nemas bas neke podrske i svi ti govore fataj se terapije. Ali ti sigurno mislis da smo mi ludi, a ti pametan. Znas ono "kad ti trojica kazu da si pjan, valjaj se"
DONY

Post by DONY »

rajvosa,nisam ni ocekivao brzu podrsku,jer ovo je i suvise koplikovano da se"uhvati"odmah.Mnogo jednostavije stvari,nama nazalost nisu jasne,ili se bojimo istine.Vozdra i bite.Procitao sam onaj poznati grafit u Sarajevu i stvarno je istina. :-) Nazalost.
DONY

Post by DONY »

Rajvosa,zaboravih ti reci,na poslu sam ,cim dodjem kuci poceti cu se valjati.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

DONY wrote:Ima li gramatickih gresaka? Najveci problem ovog foruma je sto nema nikakvih kriterija,niti se vidimo,niti se znamo,a hrabri smo da lupetamo bez granica.
Ovaj forum ipak ima kriterije. Istina je da ima ucesnika koji ne znaju gdje je granica do koje je prihvatljivo lupetanje.
mala-i

Post by mala-i »

pape wrote:
DONY wrote:Ima li gramatickih gresaka? Najveci problem ovog foruma je sto nema nikakvih kriterija,niti se vidimo,niti se znamo,a hrabri smo da lupetamo bez granica.
Ovaj forum ipak ima kriterije. Istina je da ima ucesnika koji ne znaju gdje je granica do koje je prihvatljivo lupetanje.
:thumbup:
daduli_sa

Post by daduli_sa »

pape wrote:
Ovo je bilo bez vazelina! :shock:
DONY

Post by DONY »

Pape,respektujem te zbog nicka,jer sa pravim "Papetom' sam odigrao dosta partija saha,a nije nekav igrac saha,ali je fudbalska legenda.Idemo,Rajvosa.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

induendo wrote: Svoj "patriotizam" iz dijaspore okači mački o rep.
samo nastavi o dijaspori :D

kad si dio experimenta nekad nisi svjestan, dok ne pogledas experiment spolja...

8-)
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Pa dobro moj magistre, zar ne nauci do te magistrature pravopis. Eh jadni tvoj babo koliko li je samo krava morao da da za tu tvoju diplomu.
Slusaj magistre umjesto lupetanja daj dokaze ili mi ostavi licne podatke pa da te fino tuzim.
king31

Post by king31 »

Pustite ba coeka, grehota je . Ako ko od njegovih prijatelja zna ko je i ako cita ovo nek se pobrine o njemu malo. Ne odgovarajte vise na ovu temu.
Pozdrav !
king31

Post by king31 »

Pustite ba coeka, grehota je . Ako ko od njegovih prijatelja zna ko je i ako cita ovo nek se pobrine o njemu malo. Ne odgovarajte vise na ovu temu.
Pozdrav !
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Da su zlobo i ostali bili spremni to ciniti ne sumnjam. Pa i sranjo. Ali bas KP(za koju nemam nikakvih simpatija niti mi se svidjaju) mi je malo previse "senzacialno"... Naravno ako imas dokaza iznesi inace ne mogu vjerovat ovako samo postu. A da je bilo veliko-srpskih fasista medju komunistima je istina. Da su neki od njih(ako ne i vecina) bili spremni nesto tako cinit takodje je vjerovatno istina ali da li su imali mogucnosti zato jer opet je Tito bio glavni.

Svakako mislim da je Bijedic ubijen, Alija & c/o montiranim procesima osudjivani, Pozderci smaknuti itd. ali bas ovo mi je malo prejako... :shock:
DONY

Post by DONY »

Che,mora da i ti pripadas cetama,ili si glup.Poslije svih genocida,koji traju vise od 100 godina u kontinuitetu,vjerovati zlocincima moze samo velika glupacina.Mozda Te boli sto vise necete biti u mogucnosti da cinite ista zla,jer vise vam se ne vjeruje,i ne oprasta.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

DONY wrote:Che,mora da i ti pripadas cetama,ili si glup.Poslije svih genocida,koji traju vise od 100 godina u kontinuitetu,vjerovati zlocincima moze samo velika glupacina.Mozda Te boli sto vise necete biti u mogucnosti da cinite ista zla,jer vise vam se ne vjeruje,i ne oprasta.
Che nije ceta znam s drugih tema. A i to etiketiranje ti bas nevalja, samo guras ljude od sebe...
DONY

Post by DONY »

Bosnjak,vrlo je koplikovana,posebno na ovakvom forumu,gdje se ubacuju razni provokatori,sa Paljanskih foruma,medjutim za pocetak je dovoljno poceti razmisljati i biti veoma oprezan,a za neke stvari "fantastika" postane vrlo brzo realnost.Treba vratiti film na 70-te,80-te,pa vidjeti kako su i na koji nacin clanovi nekih porodica umirali,pa se vidi da je sve to neka"cudna" koincidencija.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Znam ali mi daj konkretan slucaj i bilo koji dokaz. Ovako jednostavno pucamo u prazno... :-?
DONY

Post by DONY »

Bosnjak,zadnji put ,kada sam bio Sarajevu(juni ove godine)razgovarao sam o ovome sa ljuddima iz farmaceutske industrije,u prvi momenat su bili zbunjeni,bez komentarai.Kada su shvatili da i danas Bosna nema svoju proizvodnju vakcina,vec da ih vecinom uvoze iz Srbije a manjim dijelom iz Hrvatske onda sam cuo zabrinjavajuce komentare.Primjeri su uzasni i imao sam ih u vlastitoj porodici.To je duga prica i nije za forum.Medjutim,treba se pokusati prisjetiti neobicnih i prijevremenih smrti ,nije ih bilo malo.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Za danasnju Hrvatsku a narucito Srbiju mislim da su u stanju. Valjalo bi to provjerit...
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Ma slusaj DONY, ja sm i rodjen i odrastao u Srbiji kao Musliman sa velikim M pa me niko nije ni otrovao ni ubio, a starci i danas zive tamo i mogu ti reci da su bas stari ljudi. I da moj stari je magistar i vjeruj mi dony cak i on kaze da se ne pise KOPLETNO vec KOMPLETNO. Nego hajde fino prijatelju prije nego nekom kazes nesto obezbijedi dokaz da je mene neko otrovao. Ili da su moji starci prerano umrli ( a jos su zivi i zdravi hvala Allahu ). U protivnom, vec sam ti rekao, ako imas dokaze daj mi svoje podatke da podnesem tuzbu protiv tebe.
I samo da jos dodam da ja svoje ucestvovanje na ovoj temi zavrsavam ovim postom jer ljudi bez muda i casti mi nisu interesantni u zivotu, pogotovu ako su nepismeni kao DONY.
mala-i

Post by mala-i »

i piše se svjetski a ne svijetski...
DONY

Post by DONY »

che,samo idiot nevidi da se radi o brzini pisanja,a ne pismenosti kako ti kazes,medjutim,ako si Bosnjak potrudi se malo oko Karadjica i Mladica,pa dokazuj svoj "patriotizam".
DONY

Post by DONY »

Mala,ti si na drugim temama pokazala koliko zalis cetnike.Cudni su ti postovi.Smjesni komentari,Cudi me da nisu ekavski.
mala-i

Post by mala-i »

DONY wrote:che,samo idiot nevidi da se radi o brzini pisanja,a ne pismenosti kako ti kazes,medjutim,ako si Bosnjak potrudi se malo oko Karadjica i Mladica,pa dokazuj svoj "patriotizam".
takodjer se rjčca ne piše odvojeno od glagola,a i prezime koje tražite piše se Karadžić.
greške koje se ponavljaju,pogotovo ovog tipa ne mogu biti napravljene u brzini.
au revoir!
Post Reply