RAZGLEDNICA
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
spucalo me sestro...pravo....labrusca wrote:Mirci, ti si se definitivno raznjezila i zato ce tebi drugarica da posalje razglednicu kao nekada kad nam ih nije imao ko slati
hajd posalji
mozes i licno dostaviti nije frka
-
mIRCerka
drug, nije poenta tem da se MENI salju razglednice, vec da vas podsjetim kako je to nekad bilo.... nekad smo cekali postara ko deda mraza, sad svi bjezimo od njega jer znamo da nas pisma i razglednice cekaju u inboxu....pirmin wrote:Volio bih i ja drugarici mIRCi poslati razglednicu.
eto, posalji ti u moje zdravlje razglednicu nekome koga znas i za koga znas da ce ga obradovati....
PS ako budes slao meni, prilozi 10 Eura....
- anais_nin
#32 Re: RAZGLEDNICA
ijao sto me sad raznjezimIRCerka wrote:Nekad su postojali raznorazni casopisi za djecu i omladinu, i bila je obavezna rubrika ZELIM DA SE DOPISUJEM...
i tako, ti saljes pismo nekom drugu ili drugarici u drugom gradu, ili drugoj republici i pises o svemu i svacemu....
voljela sam politikin zabavnik...i preko njega sam stupila u kontakt sa par mladih ljudi sirom bivse Yu... bas sam neki dan nasla kutiju sa starim pismima...sjecam se da je bila furka praviti koverte od masnih stranica CAO magazina... onda sam od tih istih ljudi dobijala razglednice sa ljetovanja i zimovanja...nisam ni ja njima ostajala duzna... pisma su mi stizala i na moju i na tetkinu adresu... i niko sretniji od mene kad u petak dodjem kod tetke i prvo otrcim do sanducica da vidim ko me se sjetio...
a sada? sada bjezim od sanducica ko djavo od krsta...znam da me ne ceka razglednica sa mora...niti me ceka pismo...vec samo racuni...i opomene... i predizborni leci svih mogucih stranaka...
a tako bi me obradovala jedna obicna razglednica...
medjutim ja se jos uvijek dopisujem s jednom prijateljicom iz dubrovnika, upoznale smo se ko klinke, starci nam prijatelji, i pored rata i silnih seoba eto vec dugi niz godina pisemo jedna drugoj kilometarska pisma....mozda par puta godisnje, ali vise obraduje to pismo nego 10 mailova
-
mIRCerka
hoce to kad se sa navijacima dopisujes...i to ciganima ni manje ni vise...pirmin wrote:Ja sam se k`o mladdopisivao sa nekom rajom preko "Cao Tifo" magazina.
I sve je to bilo divno-krasno dok mi nisu poceli stizati prijeteca pisma iz Srbije.
Od tad-zajebi sve sa adresom.![]()
racun za telefon...racun za drugi telefon...smece...struja...voda...u Qratz...
jos malo pa ce za vazduh da dodje...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Hajde ne budite takvi
. Postari, ubacite nesto Mircerki
:D:D
Mirco, koliko dugo je tvoja sehara nedirnuta i je l' ti tesko kad ne vode racuna o njoj?
Mirco, koliko dugo je tvoja sehara nedirnuta i je l' ti tesko kad ne vode racuna o njoj?
-
mIRCerka
sehara je na redovnom servisu, svakodnevnom...horns&drums wrote:Hajde ne budite takvi. Postari, ubacite nesto Mircerki
Mirco, koliko dugo je tvoja sehara nedirnuta i je l' ti tesko kad ne vode racuna o njoj?:D:D
Zagore, ne izvrci svaku temu na opcenje...
ja ovdje kukam kako je komunikacija medju ljudima postala 100% digitalna, nema vise radovanja pismima i razglednicama...
- horns&drums
Nema radovanja ali ima sjebavanja kad mi dodje sa suda nesto
:D:D:D
Dakle, samo su dojmovi opozit
:D
Mirco, znaci tvoja garaza radi 0-24?
:D:D:D
Dakle, samo su dojmovi opozit
Mirco, znaci tvoja garaza radi 0-24?
-
mIRCerka
idite na ljubav i sex i ne serite mi se u temu...ja ovdje lamentiram za vremenima komunikacije mimo digitale, a vi bi samo o sexu...ztluhcs wrote:Da li je ovaj redoslijed namjeran? Koliko vidim problem raaassTTEEEEseka wrote:sanducic - sehara - garaza![]()
postar je zapostavljen![]()
- horns&drums
Odrzavam Mirco, nego rekoh ti mi kona pa da se ne patis da nadjemo mehanicaramIRCerka wrote:Hornito, sta tebe briga za moju garazu, odrzavaj ti svoju oci moje lijepe
Evo jos jedan motiv s bocama

-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
mIRCerka wrote:idite na ljubav i sex i ne serite mi se u temu...ja ovdje lamentiram za vremenima komunikacije mimo digitale, a vi bi samo o sexu...ztluhcs wrote:Da li je ovaj redoslijed namjeran? Koliko vidim problem raaassTTEEEEseka wrote:sanducic - sehara - garaza![]()
postar je zapostavljen![]()
U pravu si... Ja evo nemam kome da pi¹em jer æu kao odgovor dobiti e-mail
- horns&drums
Pukovniku nema ko da pise
G.G. Marquez
G.G. Marquez
-
Pearl
a meniiiiiiii? ..... vidis ti mede, ni sms-a nakon pionirske, o pismu da ne govorimmIRCerka wrote:ztluhcs wrote:[
U pravu si... Ja evo nemam kome da pišem jer ću kao odgovor dobiti e-mailili još gore SMS...
pisacemo ti medo i ja
a ti ci pjava djugajica, ti se meni javis
-
mIRCerka
Pearl wrote:a meniiiiiiii? ..... vidis ti mede, ni sms-a nakon pionirske, o pismu da ne govorimmIRCerka wrote:ztluhcs wrote:[
U pravu si... Ja evo nemam kome da pišem jer ću kao odgovor dobiti e-mailili još gore SMS...
pisacemo ti medo i ja
:(:(
a ti ci pjava djugajica, ti se meni javis![]()

medo je poludio kad je onu mecku vidio
nego, znas cijoj cu se razglednici obradovati u bilo kojem formatu?
Vikijevoj

pisacemo ti medo i ja