GRB BOSNE I HERCEGOVINE
-
mr__bosnjak
@gavrilo
Da li tebi kao Bosancu moze ta zastava bez bilo kakvog historijskog znacaja(koju takodje volim jer predstavlja BiH i kod kuce je imam) biti ljepsa i bolja od nasega stoljetnog znakovlja ljiljana?
Da li tebi kao Bosancu moze ta zastava bez bilo kakvog historijskog znacaja(koju takodje volim jer predstavlja BiH i kod kuce je imam) biti ljepsa i bolja od nasega stoljetnog znakovlja ljiljana?
- danas
a sto bas nama da se zalomi "novi" grb i "nova" zastava... i 'novi' pocetak....gavrilo wrote:bosnjak, sve ima svoj pocetak, pa tako i nova zastav i novi grb
a neki nista ne pocinji iznova, vec mogu da imaju svoje "drevne" simbole... kao recimo...
-
mr__bosnjak
Bicu direktan:gavrilo wrote:bosnjak, sve ima svoj pocetak, pa tako i nova zastav i novi grb
Sta ti smeta u ljiljanima i onome sto predstavljaju(jednu i jedinstvenu)?
-
mr__bosnjak
Danas vidim covjeka s ovim oko vrata...danas wrote:a sto bas nama da se zalomi "novi" grb i "nova" zastava... i 'novi' pocetak....gavrilo wrote:bosnjak, sve ima svoj pocetak, pa tako i nova zastav i novi grb
a neki nista ne pocinji iznova, vec mogu da imaju svoje "drevne" simbole... kao recimo...
-
gavrilo
bosnjak nije bitno da li meni smetaju ili ne, ljiljane ne podrzava vecina hrvata i srba u bih, tako da je dalja rasprava besmislena.mr__bosnjak wrote:Sta ti smeta u ljiljanima i onome sto predstavljaju(jednu i jedinstvenu)?
jedna i jedinstvena
Last edited by gavrilo on 24/08/2006 19:22, edited 2 times in total.
-
nesvrstan
Reci cu ti ja sta mu smeta - ovu zastavu su pronosali mudjahedini!mr__bosnjak wrote: Sta ti smeta u ljiljanima i onome sto predstavljaju(jednu i jedinstvenu)?
Jednako kao sto su i ove drevne srpske i hrvatske zastave nosali Cetnici i Ustase.
Ali postoji nacin da se to popravi. Najbolji primjer je hrvatski grb. Sahovnica je ostala i dalje simbol hrvatskog naroda, ali ova sto je sad na zastavi se razlikuje od Paveliceve zahvaljujuci redizajnu - dodavanjem zupanijskih grbica. Odlican potez.
Tako bi trebalo napraviti i sa ljiljanima, evo jednog prijedloga kojeg je neko ranije vec nudio

Last edited by nesvrstan on 24/08/2006 19:33, edited 1 time in total.
-
mr__bosnjak
Zar to nije bio simbol BiH u A-U carstvu? Mislim da su ga bosanske jedinice u KundK Armiji koristile u I sv. ratu.danas wrote:aj em on d topik...gavrilo wrote: tema je grb bosne i hercegovine, a ne njenih entiteta, so pliz stej on topik
najvise mi se svidja onaj srednjovjekovni grb (okacila sam ga vec), sa rukom koja drzi isukan mac![]()
![]()
@gavrilo
Ja tebe pitam sta ti mislis?
A ta "vecina Srba i Hrvata" ne prihvataju ni novu zastavu nit je drze u kucama i slave i vole kad vec nece ljiljane. Razlog zasto oni nece ljiljane je sto su protiv BiH i vjerovatno su i za vrijeme agresije podrzavali agresora. Zato nisu legitimni da nesto govore. Narucito SDS i SNSD cije su sljedbenici najveci cetnici, a kol´ko znam oni su se zalili na ljiljane i svijet sto je bio uz njih...
-
mr__bosnjak
nesvrstan wrote:Reci cu ti ja sta mu smeta - ovu zastavu su pronosali mudjahedini!mr__bosnjak wrote: Sta ti smeta u ljiljanima i onome sto predstavljaju(jednu i jedinstvenu)?
Jednako kao sto su i ove drevne srpske i hrvatske zastave nosali Cetnici i Ustase.
Ali postoji nacin da se to popravi. Najbolji primjer je hrvatski grb. Sahovnica je ostala i dalje simbol hrvatskog naroda, ali ova sto je sad na zastavi se razlikuje od Paveliceve zahvaljujuci redizajnu - dodavanjem zupanijskih grbica. Odlican potez.
Tako bi trebalo napraviti i sa ljiljanima, evo jednog prijedloga kojeg je neko ranije vec nudio
-
gavrilo
tu si nazalost u pravumr__bosnjak wrote:A ta "vecina Srba i Hrvata" ne prihvataju ni novu zastavu nit je drze u kucama i slave i vole kad vec nece ljiljane. Razlog zasto oni nece ljiljane je sto su protiv BiH i vjerovatno su i za vrijeme agresije podrzavali agresora. Zato nisu legitimni da nesto govore. Narucito SDS i SNSD cije su sljedbenici najveci cetnici, a kol´ko znam oni su se zalili na ljiljane i svijet sto je bio uz njih...
ali istina je da je srbima (pa i meni) glavni porblem sto je to bila zastava iskljucivo bosnjaka (bilo je naravno srpskih i hrvatskih izuzetaka, ali ipak govorimo o ogromnoj vecini) i pod tom zastavom primjera radi je granatirano moje mjesto i paljena su srpska sela. naravno da se slazem i da treba promjeniti zastavu rs, razlozi su isti... misim ne moram ja da vam navodim sta je sve pocinjeno pod tom zastavom bosnjackom stanovnistvu.
e sada zasto hrvati i srbi ne drze bih zastave kod kuce je tema za sebe. meni je mrsko otvarati...