Vehabije i mit o njima
-
mr__bosnjak
Nemam nista protiv vehabija mada mi se ne svidja njihovo tumacenje islama i nacin ponasanja. Nadam se da ce nestat iz Bosne na miran nacin il´ se prilagodit na pozitivan nacin insh-Allah!
-
crni321
Jeumi asura nejma bas nikakave veze sa sijama, a pogotovu sa vehabijama, veze se za isplovljavanje Nuha a.s, poslednjeg dana su sakupili sve preostale zitarice i voce te skuhali.. neda mi se dalje pisati, a nije ni tema.
A ako te bas tolko interesuju vehabije pridruzi im se, pa ih onda prebrajaj i ako ih uspijes prebrojati javi onom klovnu iz Banjaluke, ukoliko dodes do impozatnog broja mozda da te i nagrade
A ako te bas tolko interesuju vehabije pridruzi im se, pa ih onda prebrajaj i ako ih uspijes prebrojati javi onom klovnu iz Banjaluke, ukoliko dodes do impozatnog broja mozda da te i nagrade
-
semso poplava
djecko mozda bi najbolje bilo da ti babo ukine internet na jedno metar-dvaaddo888 wrote:to je vise sijjski praznik
svaki post na ovakvim temama ti je pravo provala
ohladi malo vise sa ovim nebulozama cuj "sijjski praznik"

-
addo888
ako moras koristiti taj izraz bar ga koristi kako treba-deckosemso poplava wrote:djecko mozda bi najbolje bilo da ti babo ukine internet na jedno metar-dvaaddo888 wrote:to je vise sijjski praznik
svaki post na ovakvim temama ti je pravo provala![]()
ohladi malo vise sa ovim nebulozama cuj "sijjski praznik"
djecko zvuci samo smijesno
A sto se tice praznika,spomeni prosjecnim sunnitima taj praznik nece znati ni sta je a reci jednom sijji odmah ce znati---njima je taj praznik haman i veci i poznatiji od Bajrama
-
mala-i
ne al očigledno zalazim na isti forum sa idiotima lošeg smisla za humorhool wrote:Kakva iskustva imas sa cetnicima i ustasama?mala-i wrote:imam grozna iskustva s njima kojih radije ne bih da se sjećam...
ali kao da ih je sad manje nego prije 5-6 godina?
ili se ne srećemo...
ne izlazimo na ista mjesta
Sa njima izlazis na ista mjesta
-
hool
Ma ko diromala-i wrote:ne al očigledno zalazim na isti forum sa idiotima lošeg smisla za humorhool wrote:Kakva iskustva imas sa cetnicima i ustasama?mala-i wrote:imam grozna iskustva s njima kojih radije ne bih da se sjećam...
ali kao da ih je sad manje nego prije 5-6 godina?
ili se ne srećemo...
ne izlazimo na ista mjesta
Sa njima izlazis na ista mjesta
Vehabije opet jeli
-
sarlo
Fascinirala me je vijest da kralj Fahd ukopan u neimenovan grob-mezar u prisustvu samo clanova porodice. Kad je Salahudin umro, njegovim slugama je bilo zapovijedjeno da nose cefine kroz Damask i vicu: evo sta ce veliki Salahudin da ponese na drugi svijet.
Neki dan sretnem jednog brata, kad ono on skratio bradu sa pola metra na pola cm. Jesil¨ to revidirao stavove. Ne, samo sam se maskirao. Isti hip-hoper.
Neki dan sretnem jednog brata, kad ono on skratio bradu sa pola metra na pola cm. Jesil¨ to revidirao stavove. Ne, samo sam se maskirao. Isti hip-hoper.
-
Shoshana
Ovo je tacno. U Bosni se (H)Ashure uvijek slavilo, i obicno se kuha jedna vrsta kompota u koji se stavi svakakvog voca i riza i suhi grah i grasak. Navodno je Noah, kad je voda pocela malo opadati naredio da se skuha jelo od preostale hrane i da se zrtvuje bogu u znak zahvalnosti sto su prezivjeli poplavu.crni321 wrote:Jeumi asura nejma bas nikakave veze sa sijama, a pogotovu sa vehabijama, veze se za isplovljavanje Nuha a.s, poslednjeg dana su sakupili sve preostale zitarice i voce te skuhali.. neda mi se dalje pisati, a nije ni tema.
A ovo o cem ti pricas je Ashura(h), kad su Ibn Zijadovi odrezali glavu profetovom unuku... al' to je valjda druga tema...
-
hik-meta
bojim se da nam vehabizam ne dodje glave, upravo zbog te omladine koja se zaludjuje ekstremnijim stavovima i anti-zapadnjackom propagandom.
ako bude stani-pani, srbi i hrvati mogu samo prstom da pokazu na nase bradonje, i eto ih u guantanamu, a nama jos jedan samar.
ako bude stani-pani, srbi i hrvati mogu samo prstom da pokazu na nase bradonje, i eto ih u guantanamu, a nama jos jedan samar.
- Dasi
potpisujem.stranac2 wrote:Evropa putuje dalje a kod nas se šire vahabije .......pojma nemam tko je to doveo u Bosnu,tkome odgovaraju,kome trebaju samo znam da će nas od njih jednoga dana dobro zaboliti glava...
nedavno sam bio na javnoj rasparavi vezano za ne/gradnju dzamije na grbavici na zelenoj povrsini i na toj raspravi je doslo metar vehabija iz cijelog grada i jedan nazovimo ga musliman poceo je tuci drugog muslimana neistomisljenika i to u ime Allaha a pri tom bio je istetoviran i dosao je na raspravo na motoru vrijednom 10/20 hiljada km.
ja sam musliman i tad sam se maltene stidio kad sam vidio kako psuju i tuku neistomisljenike i sigurno ce nas glava zaboliti i to ubrzo jer ce nam nametnuti svoja pravila a neistomisljenici ce jos gore proci od batina i psovki zato bi vehabije trebalo poslati tamo odakle su i dosli!
- Bosanac sa dna kace
addo888 wrote:to je dan zalosti,dan kada je unuk poslanika a.s ubijen
Sunniti(medju kojima smo i mi) to ne obiljezavaju ali vehabije eto iz inata hoce
sto se ti covjece znas provalit!
kakve bolan vehabije, to su ti Sije (oni iz Irana, Hezbollah i Mulla sadra fondacija),n a ako nisi znao vehabije i Shije se mejdusobno ne moguı smislit!
Vehabije se protive bilo kakvom javnom obiljezavanju Ashure ( 10. dan hidzretskog mjeseca Muharema koji je prvi mjesec u hidzretskoj godini!) koa sto to rade Shije pravec ekojekakve procesijje vani, po vehabijama lijep je postiti dan prije i dan poslije Ashure, ali samo postiti, dakle nista vise, nikakvo velicanje tog dna kod ''vehabija'' nije poznato!
P.S
bilo bi bolje da malo koristis google za svoje komentare!
-
Haqqani
Bosanac sa dna kace wrote:addo888 wrote:to je dan zalosti,dan kada je unuk poslanika a.s ubijen
Sunniti(medju kojima smo i mi) to ne obiljezavaju ali vehabije eto iz inata hoce![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kakve bolan vehabije, to su ti Sije (oni iz Irana, Hezbollah i Mulla sadra fondacija),n a ako nisi znao vehabije i Shije se mejdusobno ne moguı smislit!
Vehabije se protive bilo kakvom javnom obiljezavanju Ashure ( 10. dan hidzretskog mjeseca Muharema koji je prvi mjesec u hidzretskoj godini!) koa sto to rade Shije pravec ekojekakve procesijje vani, po vehabijama lijep je postiti dan prije i dan poslije Ashure, ali samo postiti, dakle nista vise, nikakvo velicanje tog dna kod ''vehabija'' nije poznato!
P.S
Fakat , dragi ado , poznavanje Islama ti je katastrofalno...
Moj dobronamjerni savjet ti je da ne otvaras vise teme , dok malo ne izucis materiju .
Svako dobro ti zelim.
-
zavrzlama
Prvo nisu te vehabije vrijedne dvije stranice na ovom forumu...
Drugo volio bih da mi se neki taj vehabija nade na putu da ga uhvatim malo za bradicu i odvalim mu jedan dobar samar,jer zbog tih uvlaciguzica i potrcaka po merhametima koji glume neke mudrenjake,nadoljevaju ulje na vatru i u onako teskoj borbi za multietnicnu BIH.
Treba ih ignorisati na svakom koraku....bili su i cetnici 90-ih dio srpskog folklora pa zavise u crno i srbe i nesrbe,tako isto i vehabije treba u startu sasjeci da nebi sutra se pokajali..
Drugo volio bih da mi se neki taj vehabija nade na putu da ga uhvatim malo za bradicu i odvalim mu jedan dobar samar,jer zbog tih uvlaciguzica i potrcaka po merhametima koji glume neke mudrenjake,nadoljevaju ulje na vatru i u onako teskoj borbi za multietnicnu BIH.
Treba ih ignorisati na svakom koraku....bili su i cetnici 90-ih dio srpskog folklora pa zavise u crno i srbe i nesrbe,tako isto i vehabije treba u startu sasjeci da nebi sutra se pokajali..
-
Haqqani
Sta predlazes ???zavrzlama wrote:Prvo nisu te vehabije vrijedne dvije stranice na ovom forumu...
- Bosanac sa dna kace
#47 Re: Vehabije i mit o njima
Ne, kralj je samo uzvratio milo za drago Ahemdu Nedzdetu Sezeru jer ovaj nece da posjeti S. Arabiju samo zato sto se bio u protokol bila ukljucena i posjeta Svetim mjestima, a to mu bas i ne stima, prosle godine kada je bio sastanak zemalja Islamske konferencije u Meki u ciji je progarm bila ukljucena i Umra ( posjeta Svetim mjestima van hadzskih dana) Sezer nije htio da prisustvuje vec je poslao ministra vanjskih poslova!StLouis wrote:Da li je istina da vehabije iz Saudijske Arabije i okolnih zemalja, nemaju groblja tj. da svoje mrtve ne ukopavaju po sunitskim propisima, i ne vjeruju u sahrane? Naime, caskajuci tako s jednim prijateljem koji je iz Istanbula, na moju neupucenost rekao mi je: Ovog mjeseca Saudijski kralj je dosao u posjetu Turskoj, i nije otisao na mezar Ataturka iz gorenavedenog razloga(to je grijeh za vehabije). Ovakvo ponasanje saudijskog kralja/princa ili kakvu vec titulu ima je razljutilo Turke.
S moje strane gledista, glupo mi je ne obiljeziti mezar svojih najmilijih...neznati gdje ti je mezar majke, oca, brata, djeteta...Kako ces samo nekog tako baciti pod zemlju...?
![]()
Respektujem sve i svasta, ali ovo mi ne ide u glavu...
![]()
Sta znate o vehabijama...koliko ih ima, gdje su koncentrisani, koje su njihove mane i vrline...njihovi obicaji...
Ja jos nisam upoznao nekog ko prakticira vehabijstvo...
Vehabije nemaju nikakvo nastrano ucenje, vec samo njihovo objasnjavanje hadisa koji govore o grobljima je cudno, po islamu grob treba obiljeziti, ali je haram na njemu graditi bilo sta, ma ciji to grob bio, malo su te slagali, na mnogim mjestima u S. Arabiji groblja su obiljezena sa malim nisanima, medjutim prosle godine kada je umro kralj ukopan je isto kao i Salahudin kao sto neko spoemnu, a to sto je sam trazio da bude ukopan sa nisanom bez imena i prezimena to je njegov izraz skromnosti!
Inace vehabije smatraju da treba gorblja posjetiti i odrazvati ih uredna kako biasmo uzeli pouku o smrti da je ovaj svijet prolazan!
kako jedno muslimansko groblje treba da izgleda najbolji opis je dao Ivo Andric! nazalost sve je manje danas takvih grobalja u Bosni a pogotovo u Turskoj!
Interesuje me da li ti je taj Turcin spomenuo i to da je kralj potrosio preko 10 miliona eura tokom posjete i da je napravio ugovor o ulaganju 1.5 milijardi eura u Turskoj?
Da li ti je reko da su sa sobom doveli preko 100 ljubavnica?
-
zavrzlama
Haqqani wrote:Sta predlazes ???zavrzlama wrote:Prvo nisu te vehabije vrijedne dvije stranice na ovom forumu...
Vrlo jednostavan prijedlog:
Da gospodin reis Mustafa Ceric izade pred tv kamere i javno se distancira od vehabija da napravi razliku izmedu vijekovima starih i dobrih muslimana vjernika u BIH i novih turbo vjernika koji su skloni i dokazani potencijalni teroristi.Da im zabrani ulazak u islamske vjerske objekte jer radi par vehabija u dzamiji ,ostalih par stotina dobrih i postenih vjernika ispasta i dobiva epitet vehabizma i islamskog radikalizma u BIH.
Sve je na Cericu...ne idu vehabije u diskace,modne revije,i kafane nego u dzamije iz kojih se pomalo istjeruju oni dobri i posteni Bosanski muslimani a ustupa se mjesto sumnjivim tipovima koji radi sake dolara blate i sramote moju zemlju.
-
addo888
Haqqani wrote:Bosanac sa dna kace wrote:addo888 wrote:to je dan zalosti,dan kada je unuk poslanika a.s ubijen
Sunniti(medju kojima smo i mi) to ne obiljezavaju ali vehabije eto iz inata hoce![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S
Fakat , dragi ado , poznavanje Islama ti je katastrofalno...
Moj dobronamjerni savjet ti je da ne otvaras vise teme , dok malo ne izucis materiju .
Svako dobro ti zelim.
Moje znanje o islamu je prosjecno bosnjacko-ali ja za razliku od njih znam ko su sufije,a posebno sektaski Haqqani...zato od tebe ne primam nikakav savjet
pozdrav(selam se ne naziva nemuslimanu)
-
addo888
Kako ce ih poslati odakle su dosli kad su to nasi Bosnjaci??Dasi wrote:potpisujem.stranac2 wrote:Evropa putuje dalje a kod nas se šire vahabije .......pojma nemam tko je to doveo u Bosnu,tkome odgovaraju,kome trebaju samo znam da će nas od njih jednoga dana dobro zaboliti glava...
nedavno sam bio na javnoj rasparavi vezano za ne/gradnju dzamije na grbavici na zelenoj povrsini i na toj raspravi je doslo metar vehabija iz cijelog grada i jedan nazovimo ga musliman poceo je tuci drugog muslimana neistomisljenika i to u ime Allaha a pri tom bio je istetoviran i dosao je na raspravo na motoru vrijednom 10/20 hiljada km.
ja sam musliman i tad sam se maltene stidio kad sam vidio kako psuju i tuku neistomisljenike i sigurno ce nas glava zaboliti i to ubrzo jer ce nam nametnuti svoja pravila a neistomisljenici ce jos gore proci od batina i psovki zato bi vehabije trebalo poslati tamo odakle su i dosli!