Kakav bolan staratelj ???danas wrote:nije u tome stvar ko gine ili ko ne gine, vec je valjda pretpostavka da neko ko je tek polozio vozacki (18-23 godine) nije i dalje sposoban da sam upravlja vozilom u svim uslovima, te mu treba staratelj. u USA ima slican zakon... ako me sjecanje sluzi, ovdje dobijas "learner's permit" sa 16 godina, ali ne mozes voziti sa njom sam u autu, tj. bez pratnje nekog starijeg.
that's all...
A sta je sa dedama i bakama sa 60+ godina koji voze?? Ne vide bijelu macku u mraku a ne da vide voziti kako treba. O prestrojavanju da ne pricam, retrovizor im jedino sluzi ko orijentir kad se parkiraju u garazu da znaju kad su pretjerali kad ga ogrebu... Da su pametni donijeli bi zakon da svako ko napuni 50 mora ponovo polagati da vide jel jos sposoban da vozi.
Ovo sa zabranom voznje mladjim od 23 je najveca glupost, jer taj momak ili djevojka sa recimo 21 godinom ima duplo bolje reflekse nego neko sa 50+ godina.
A ovi sto pametuju za svijetla, sigurno voze neki krs star 20 godina pa misle da ce im doci velik racun za struju ako upale svijetla po danu. Koji seljakluk, hiljadu puta mi se desilo da krenem preticati pa u po frke skontam da ide nesto sa suprotne strane, naravno neko smece trulo bez svijetala. Trebaju napravit da ne mozes registrovat auto dok ne napravis automatsko paljenje svjetala kad i motora, druge nema nasim seljacima, jer i u po noci zaborave upalit svijetla a ne po danu.