Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?
-
novel
@sunroof zapalimu neka nemaSikinhead, deadhead
Everybody gone bad
Situation aggravation
Everybody allegation
in the suite, on the news
everybody dogfood
Bang bang shock dead
Everybodys gone bad
All I wann say is that
They dont really care
about us
All I wann say is that
They dont really care
about us
Beat me, hate me
You can never break me
Will me, thrill me
You can never kill me
Chew me, sue me
Everybody do me
Kick me hike me
Dont you black or
white me!
All I wann say is that
They dont really care
about us
All I wann say is that
They dont really care
about us
Tell me what has
become of my life
I have a wife and two
childre who love me
I am the victim of police
brutality, now
Im tired of bein the
of hate, youre rapin
me of my pride
Oh for Gods sake
i look to heaven to ful-
fill its prophecy...
Set me free
Skinhead, deadhead
Everybody gone bad
Trepidation, speculation
Ecerybody allagation
In the suite on the news
Everyboda dogfood
Black man black male
Throw the brother
in jail
All I wann say is that
They dont really care
about us
All I wann say is that
They dont really care
about us
Tell me what has become
of my rights
Am I ivisible cause you
ignore me?
Your proclamation
promised me free liberty
Im tired of bein the victim
of shame
Theyre throwinme in a
clas with a bad name
I cant believe this is the
land from which I came
The government dont
wanna see, but if
Roosevelt was livin he
wouldt let this be, no,no
Skinhead, deadhead
Everybody gone bad
Situation, specultaion
Everybody litigarion
Beat me, bash me
You can never trash me
Hit me, kick me
You can never get me
All I wann say is that
They dont really care
about us
All I wann say is that
They dont really care
about us
Some things in life they
just dont wanna see
But if Martin Luther was
livin, he wouldnt let
this be no, no
Skinhead, deadhead
Everybodys gone bad
Situation Segregarion
Everybody allegation
In the suite an the news
Everybody dogfood
kick me Hike me
Dont you wrong or
right me
All I wann say is that
They dont really care
about us
All I wann say is that
They dont really care
about us
All I wann say is that
They dont really care
about us
All I wann say is that
They dont really care
about us
All I wann say is that
They dont really care
about us
All I wann say is that
They dont really care
about us
-
Drumer
Napravi i ti besplatan rostilj u svojoj avliji pa ces vidit da ce ti citav komsiluk doci. Samo nek je dzaba doci ce i oni sto te najvise mrze.....mostarac wrote:Dinu neko moze voliti ili ga ne voliti kao ja, ali 60.000 na Kosevu makar i ulaz besplatan bio, dovoljno govori o njegovoj popularnosti, a samim tim i porijeklu novca.Murisno1 wrote:ma o čemu ti bolan ...Stitch__ wrote:mozda po tebi. al nije po Princeu, Jackson, Heartu, Manu Chaou, UB40...
hajde pojasni nam ...
kako je on to stekao novac ...
a ko da gledam da ćeš spomenut SDA i muslimane...
-
Murisno1
i šta smo sad zaključili ... ko je u ovoj priči pakšu ... komšiluk ili roštilj-komšija?Drumer wrote:Napravi i ti besplatan rostilj u svojoj avliji pa ces vidit da ce ti citav komsiluk doci. Samo nek je dzaba doci ce i oni sto te najvise mrze.....
-
Stitch__
slazem se da je genije. pronasao je nacin kako moze lako zaradit. svaki put se uspjesno talasa kako vjetar puse, a niko ne primjeti. na tome mu kapu skidam.
"Da te nije Alija", prvo posvecena rahmetli Izetbegovicu, kad je SDP dosao na vlast, bila je posvecena "njegovom komsiji Aliji", da bi sada opet bila vezana za Izetbegovica
"Da te nije Alija", prvo posvecena rahmetli Izetbegovicu, kad je SDP dosao na vlast, bila je posvecena "njegovom komsiji Aliji", da bi sada opet bila vezana za Izetbegovica
-
Stitch__
tebi nije smijesno epohalno otkrice vezano za rajchicu i ljubav?Beslija wrote:svima onima koji citiraju text merlina i pokusavaju da ga ismiju...............!Drumer wrote:Kome je ovo sad bilo upuceno? Nadam se da nije meni....
Moj je zivot Svicarska
S vremena na vrijeme
tvoje ime spomenem
s vremena na vrijeme
telefon okrenem
988 niko ne znam ko sam
Oprosti mi sto smetam
znam da je kasno
i da si zauzeta
al' valjda ti je jasno
Nocas sam u krizi
k'o toranj u pizinocas budi dobra
k'o sto nikad bila nisi, ti znas, da
Ref.
Moj je zivot Svicarska
skoro pa savrsen k'o blistavi brilijant
vjestom rukom izbrusen
imam sve sto pozelim samo jedno ne
da me neko bar na tren voli zbog mene
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
kažem ti čovjek je genijeStitch__ wrote:pronasao je nacin kako moze lako zaradit. svaki put se uspjesno talasa kako vjetar puse, a niko ne primjeti. na tome mu kapu skidam.
i recimo da sam ja sklado neko djelo koje će 30 000 ljudi na koševu jednoglasno pjevati
uh koji bi to ponos bio
-
Drumer
A sto to tebi toliko smeta sto ga ja ne volim i sto mislim da je uhljup najveci na svijetu?????Beslija wrote:svima onima koji citiraju text merlina i pokusavaju da ga ismiju...............!Drumer wrote:Kome je ovo sad bilo upuceno? Nadam se da nije meni....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
najdraža njegova pjesma mi je ne švicarska ili bosna 
nego
CIJELA JUGA JEDNA AVLIJA
čujem...
... ne pjeva je često... a jedinu originalnu kasetu koju sam ikad imao s tom pjesmom sam presnimio u naletima mržnje... da ne duljim
imal ko tu pjesmu da mi pošalje
nego
CIJELA JUGA JEDNA AVLIJA
čujem...
imal ko tu pjesmu da mi pošalje
-
Beslija
samo dokaz koliko si spor...toranj u pizi je iskrivljen , nagnut na stranu..na prvi pogled covjek ima osjecaj kao da ce pasti....zato je stavio metaforu "u krizi" tj samo sto nije pao , kao da ce pasti...Stitch__ wrote:tebi nije smijesno epohalno otkrice vezano za rajchicu i ljubav?Beslija wrote:svima onima koji citiraju text merlina i pokusavaju da ga ismiju...............!Drumer wrote:Kome je ovo sad bilo upuceno? Nadam se da nije meni....
Moj je zivot Svicarska
S vremena na vrijeme
tvoje ime spomenem
s vremena na vrijeme
telefon okrenem
988 niko ne znam ko sam
Oprosti mi sto smetam
znam da je kasno
i da si zauzeta
al' valjda ti je jasno
Nocas sam u krizi
k'o toranj u pizinocas budi dobra
k'o sto nikad bila nisi, ti znas, da
Ref.
Moj je zivot Svicarska
skoro pa savrsen k'o blistavi brilijant
vjestom rukom izbrusen
imam sve sto pozelim samo jedno ne
da me neko bar na tren voli zbog mene
![]()
![]()
![]()
![]()
spor si brate...fin si momak , zanimljiv ali spor.
-
Drumer
Zna se ko je pakshu, Dino Merlin....Murisno1 wrote:i šta smo sad zaključili ... ko je u ovoj priči pakšu ... komšiluk ili roštilj-komšija?Drumer wrote:Napravi i ti besplatan rostilj u svojoj avliji pa ces vidit da ce ti citav komsiluk doci. Samo nek je dzaba doci ce i oni sto te najvise mrze.....
-
Beslija
ma jebe se meni....samo nemoj oduzimati ono sto je covjek odradio i zasluzio.....ima textova koji su BETON ...... a vi ga pokusavati spustiti na nivo nekog debila.......nemoj ga voliti ali budi posten i pravedan.Drumer wrote:A sto to tebi toliko smeta sto ga ja ne volim i sto mislim da je uhljup najveci na svijetu?????Beslija wrote:svima onima koji citiraju text merlina i pokusavaju da ga ismiju...............!Drumer wrote:Kome je ovo sad bilo upuceno? Nadam se da nije meni....
-
Drumer
Pa jeste debil, zato sto je bas taj isti Dino Merlin neposten i nepravedan, jer krade tudje pjesme, a ja se barem trudim da ne budem takav, a Dino Merlin nonsalantno krade pjesme ko da mu ih je babo ostavio u nasljedstvo. Jeste on popularan i sve to stoji al ne znaci je to sto on radi dobro i kvalitetno. A nas narod nezna bolje pa mu to strasno ide u prilog, i na taj fol i jeste napunio Kosevo. Isto tako napuni skenderiju i zetru jedan Sinan Sakic koji je odron odrona al ljudi neznaju bolje i nece da znaju bolje. A kad JK dodje u Skenderiju dodje 8 hiljada ljudi a ostalih 42 hiljade se pitaju da li se to sa inicijalima JK jede ili sta se radi s tim...E o tome ti ja pricam...Beslija wrote:ma jebe se meni....samo nemoj oduzimati ono sto je covjek odradio i zasluzio.....ima textova koji su BETON ...... a vi ga pokusavati spustiti na nivo nekog debila.......nemoj ga voliti ali budi posten i pravedan.Drumer wrote:A sto to tebi toliko smeta sto ga ja ne volim i sto mislim da je uhljup najveci na svijetu?????Beslija wrote: svima onima koji citiraju text merlina i pokusavaju da ga ismiju...............!
-
DUREX
Prvo i prvo,zaista ne kontam u vezi cega se povela ovolika prica i naglabanje...
Dino Merlin ima jahtu??? Jeeeeeeeeeeeee...Ne mogu da vjerujem....itd
Pa kad svaki prosjecan bosnjacki politicar ima po 5 vikendica i po dva auta od po 100 milja maraka,a samo je krao ,pardon, radio jedan mandat od 2 godine...zasto onda jedan pjevac, koji hara estradom vec dobrih dvadesetak kuka,ma kakva ona bila,nebi mogao da ima jahtu???
Da se razumijemo,ja niti slusam Dinu Merlina,niti me interesuje bilo koji segment ove domace nadri muzickescene i ostvarenja koja su bljutava do bola (cast izuzecima tipa SCH,Dubioze, itd...),ali ne treba se praviti budala i negirati nesto, sto je ocito i sto se vidi na svakom koraku,a to je u ovom slucaju prica o Dini Merlinu kao pop zvijezdi Bosne ,a i sire...Covjek je jos za vremena ex yuge bio ime ,a kasnije je to ime preraslo u pravi brend i cak sta vise, izaslo iz okvira obicne pop zvijezde postajuci simbol Bosanskog covjeka,mislioca,uspjeha...(nadri simbol,naravno,nastao u mozgovima onih ciji su misaoni dometi krajnje skromni) pa je tako Dino Merlin u Bosnjaka stekao status neke vrste mjerila nacionalne svijesti...Koji si ti kurcev Bosnjak ako ne volis dinu merlina..."a razne Cece,Ace i picke materine ti ne smetaju ,a?"..itd itd...
Ja u neku ruku i razumijem ovaj fenomen...drrzava u nastanku...dezorijentisani narod koji se hvata za raznorazn ideale...sto politicke,sto pucke...I mogu samo da budem sretan i kazem "Dobro smo prosli"(narocito kad znam kakav je moj narod)...jer kad pomislim da se ona seljadija preko Drine mogla masovno vezati i identifikovati (masovno u bukvalnom smislu te rijeci...od gradjana do papana) sa seljancurom iz Zitoradje(Cecom),onda ,koliko god prezirao i povracao prilikom slusanja budalastina zvanih "Burek","Superman" itd,opet odahnem, kako je moglo da bude...Dobro smo prosli...
Mada naravno treba napomenuti da put Dine Merlina ka zvijezdama nije bio toliko tezak ,kao sto se to voli prepricavati i naserivati...
Nakon rata i potpunog poremecaja sistema vrijednosti ,kada su polupismeni provincijalci sljegli iz raznoraznih picki materina, postali nosioci drustva...mislioci,pjesnici,djelioci pravde,dusebriznici....Onda ni jednom namazanom i vec prekaljenom estradnom vuku, poput Dine Merlina, nije bilo toliko tesko da se snadje u opstem haosu i da "udari u zicu" raspamecenoj masi...Tako ce ,danas,prosjecan Bosnjak ,kad ogladni za kojom pametnom, okrenuti na TV Hayat i uz nesuvisla pitanja sto ih bunca voditeljica u razgovoru s nasim Dinom,saznati neke vrlo vazne odgovore vezane za zivotna nacela i svijet oko nas...cak sta vise,jednom prilikom kad je bulaznio na nekoj od televizija,imao sam osjecaj da jebeno lebdi u zraku ko Tibetanci i Indijci,koj je to filozofija bila.....(ta filozofija direktno utice na probavni trakt...bar kod mene....)
Prema tome,jahta o kojoj ovdje naprdjujemo nije nista specijalno kad pomislimo o kakvoj se "gromadi" radi...
Ko moze da proguta nek´guta..ko ne moze,nek ne sere...
(mada moram da priznam da mi je bilo drago cuti "Vojnik Srece" kad sam u ratu skako po linijama oko Sarajeva...Mada se nas vojnik srece ispario ubrzo nakon pjesme...al´ne krivim ga sekunde...)
Pa kad svaki prosjecan bosnjacki politicar ima po 5 vikendica i po dva auta od po 100 milja maraka,a samo je krao ,pardon, radio jedan mandat od 2 godine...zasto onda jedan pjevac, koji hara estradom vec dobrih dvadesetak kuka,ma kakva ona bila,nebi mogao da ima jahtu???
Da se razumijemo,ja niti slusam Dinu Merlina,niti me interesuje bilo koji segment ove domace nadri muzickescene i ostvarenja koja su bljutava do bola (cast izuzecima tipa SCH,Dubioze, itd...),ali ne treba se praviti budala i negirati nesto, sto je ocito i sto se vidi na svakom koraku,a to je u ovom slucaju prica o Dini Merlinu kao pop zvijezdi Bosne ,a i sire...Covjek je jos za vremena ex yuge bio ime ,a kasnije je to ime preraslo u pravi brend i cak sta vise, izaslo iz okvira obicne pop zvijezde postajuci simbol Bosanskog covjeka,mislioca,uspjeha...(nadri simbol,naravno,nastao u mozgovima onih ciji su misaoni dometi krajnje skromni) pa je tako Dino Merlin u Bosnjaka stekao status neke vrste mjerila nacionalne svijesti...Koji si ti kurcev Bosnjak ako ne volis dinu merlina..."a razne Cece,Ace i picke materine ti ne smetaju ,a?"..itd itd...
Ja u neku ruku i razumijem ovaj fenomen...drrzava u nastanku...dezorijentisani narod koji se hvata za raznorazn ideale...sto politicke,sto pucke...I mogu samo da budem sretan i kazem "Dobro smo prosli"(narocito kad znam kakav je moj narod)...jer kad pomislim da se ona seljadija preko Drine mogla masovno vezati i identifikovati (masovno u bukvalnom smislu te rijeci...od gradjana do papana) sa seljancurom iz Zitoradje(Cecom),onda ,koliko god prezirao i povracao prilikom slusanja budalastina zvanih "Burek","Superman" itd,opet odahnem, kako je moglo da bude...Dobro smo prosli...
Mada naravno treba napomenuti da put Dine Merlina ka zvijezdama nije bio toliko tezak ,kao sto se to voli prepricavati i naserivati...
Nakon rata i potpunog poremecaja sistema vrijednosti ,kada su polupismeni provincijalci sljegli iz raznoraznih picki materina, postali nosioci drustva...mislioci,pjesnici,djelioci pravde,dusebriznici....Onda ni jednom namazanom i vec prekaljenom estradnom vuku, poput Dine Merlina, nije bilo toliko tesko da se snadje u opstem haosu i da "udari u zicu" raspamecenoj masi...Tako ce ,danas,prosjecan Bosnjak ,kad ogladni za kojom pametnom, okrenuti na TV Hayat i uz nesuvisla pitanja sto ih bunca voditeljica u razgovoru s nasim Dinom,saznati neke vrlo vazne odgovore vezane za zivotna nacela i svijet oko nas...cak sta vise,jednom prilikom kad je bulaznio na nekoj od televizija,imao sam osjecaj da jebeno lebdi u zraku ko Tibetanci i Indijci,koj je to filozofija bila.....(ta filozofija direktno utice na probavni trakt...bar kod mene....)
Prema tome,jahta o kojoj ovdje naprdjujemo nije nista specijalno kad pomislimo o kakvoj se "gromadi" radi...
(mada moram da priznam da mi je bilo drago cuti "Vojnik Srece" kad sam u ratu skako po linijama oko Sarajeva...Mada se nas vojnik srece ispario ubrzo nakon pjesme...al´ne krivim ga sekunde...)
Last edited by DUREX on 04/08/2006 15:29, edited 2 times in total.
-
Monsignor
Stanite ljudi...rasprava je krenula u pogresnom pravcu...
Prvo smo polemisali je li ok da Dino ima jahtu od 300 000 eura, sto je po meni i vecini Vas ok jer covjek stvarno zaradjuje pare i moze si tako nesto priustiti...
Sad kome se on svidja, njegovo pjesme i kakva su mu uvjerenja i sta je prije govorio a sta sad govori to je do svakog od nas da odluci i ponasa se u skladu s tim...Dakle ko ga voli nek ga ima
u svom autu, domu itd a ko ne nek ga nema
u svom autu, domu itd ali nek ga nema 
Prvo smo polemisali je li ok da Dino ima jahtu od 300 000 eura, sto je po meni i vecini Vas ok jer covjek stvarno zaradjuje pare i moze si tako nesto priustiti...
Sad kome se on svidja, njegovo pjesme i kakva su mu uvjerenja i sta je prije govorio a sta sad govori to je do svakog od nas da odluci i ponasa se u skladu s tim...Dakle ko ga voli nek ga ima
-
Beslija
dino merlin vrh mog muzickog uzivanja...
shhhh......ja samo kazem da covjek ima textova koji su super...2 sam naveo , ima jos , svila sa novog albuma npr....
ali ni ja ne slusam dinu nesto posebno.....inace sam ljubitelj stranog rock-a i rap muzike......
ja gledam sa neutralne strane....i zabranjeno pusnenje je beton...ali su ukrali npr Pocasnu Salvu.......pa jel im ko sta sere....likovi i dalje beton...
poredis sinana i merlina.....cccc......eeee pa to nije normalno....dino sa pjesmom Supermen ismijao cijelu Srbiju ... a niko nije skonto...ccc....daj ba...ne znam sto pisem ovdje..!
shhhh......ja samo kazem da covjek ima textova koji su super...2 sam naveo , ima jos , svila sa novog albuma npr....
ali ni ja ne slusam dinu nesto posebno.....inace sam ljubitelj stranog rock-a i rap muzike......
ja gledam sa neutralne strane....i zabranjeno pusnenje je beton...ali su ukrali npr Pocasnu Salvu.......pa jel im ko sta sere....likovi i dalje beton...
poredis sinana i merlina.....cccc......eeee pa to nije normalno....dino sa pjesmom Supermen ismijao cijelu Srbiju ... a niko nije skonto...ccc....daj ba...ne znam sto pisem ovdje..!
-
DONY
DUREX(citat):
Prvo i prvo,zaista ne kontam u vezi cega se povela ovolika prica i naglabanje...
Nakon rata i potpunog poremecaja sistema vrijednosti ,kada su polupismeni provincijalci sljegli iz raznoraznih picki materina, postali nosioci drustva...mislioci,pjesnici,djelioci zakona,dusebriznici....Onda ni jednom namazanom i vec prekaljenom estradnom vuku, poput Dine Merlina, nije bilo toliko tesko da nadje u opstem haosu i da "udari u zicu" raspamecenoj masi...Tako ce ,danas,prosjecan Bosnjak ,kad ogladni za kojom pametnom, okrenuti na TV Hayat i uz nesuvisla pitanja sto ih bunca voditeljica u razgovoru s nasim Dinom,saznati neka vrlo vazna zivotna nacela...cak sta vise,jednom prilikom kad je bulaznio na nekoj od televizija,imao sam osjecaj da jebeno lebdi u zraku ko Tibetanci i Indijci,koj je to filozofija bila.....
nista dodati.
Nakon rata i potpunog poremecaja sistema vrijednosti ,kada su polupismeni provincijalci sljegli iz raznoraznih picki materina, postali nosioci drustva...mislioci,pjesnici,djelioci zakona,dusebriznici....Onda ni jednom namazanom i vec prekaljenom estradnom vuku, poput Dine Merlina, nije bilo toliko tesko da nadje u opstem haosu i da "udari u zicu" raspamecenoj masi...Tako ce ,danas,prosjecan Bosnjak ,kad ogladni za kojom pametnom, okrenuti na TV Hayat i uz nesuvisla pitanja sto ih bunca voditeljica u razgovoru s nasim Dinom,saznati neka vrlo vazna zivotna nacela...cak sta vise,jednom prilikom kad je bulaznio na nekoj od televizija,imao sam osjecaj da jebeno lebdi u zraku ko Tibetanci i Indijci,koj je to filozofija bila.....
-
Drumer
I ja se pitam....Beslija wrote:dino merlin vrh mog muzickog uzivanja...![]()
![]()
![]()
![]()
-
Stitch__
04. MAJKA RUŽI KĆER
muzika i tekst: D. Dervišhalidović
Divojka u dvore
Kad i sunce u more
U more, u dvore
Majka ruži kćerku u kućerku
Kćerka ne da na se
Deder, kćeri, sjedi i prikoči
Gdje ćeš vani, već je pola noći
čonge lenge ponge lenge