Magazini u BiH

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Koje magazine najcesce citate?

Slobodna Bosna
15
17%
Dani
47
53%
Start
13
15%
Max Magazin
2
2%
Strogo pov.
1
1%
Info
6
7%
City magazin
1
1%
Gracija
4
4%
Danas
0
No votes
Reporter
0
No votes

Total votes: 89

b@tto

#26 Re: Magazini u BiH

Post by b@tto »

dani i start.
efa štzngrm

#27 Re: Magazini u BiH

Post by efa štzngrm »

objanite mi molim vas šta to vidite u danima, časopis koji je postao slikovnica i u kojem su ostali da rade novinari kojima je posao u danima najveća životna radost i uspjeh,
efa štzngrm

#28 Re: Magazini u BiH

Post by efa štzngrm »

možda je i smiješan, ali je tako
pod 'slikovnica' podrazumijevam sličice bez zanimljivih tekstova, a drugi dio poruke hoće reći da novinarima nije taj posao životna radost, nego činjenica da rade za taj nekad ugledni časopis i da im se u njemu pojavljuje sličica, (čast izuzecima)između ostalog, imam pravo na to da mi se ne sviđa taj časopis....ne razumijem Emire101 zašto vas to toliko dira
sixfingersatellite

#29 Re: Magazini u BiH

Post by sixfingersatellite »

efa štzngrm wrote:imam pravo na to da mi se ne sviđa taj časopis...
regina wrote:ja citam AZRU
Eto, vidite.
Judge_Dread

#30 Re: Magazini u BiH

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:45, edited 1 time in total.
Judge_Dread

#31 Re: Magazini u BiH

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:45, edited 1 time in total.
regina

#32 Re: Magazini u BiH

Post by regina »

sixfingersatellite wrote:
efa štzngrm wrote:imam pravo na to da mi se ne sviđa taj časopis...
regina wrote:ja citam AZRU
Eto, vidite.

Sta vidite?? Ne svidja ti se Azra, pa sta onda, valjda imas pravo na svoj izbor. Meni se mnogo toga ne svidja pa ne pilim ljude okolo. Kazes, tamo si gledao slike...koliko ja znam stampa im nije cemu pa ne znam u sta si gledao. Meni su tamo zanimljive neke druge stvari
Umjetnik a

#33 Re: Magazini u BiH

Post by Umjetnik a »

slogan avazove AZRE
"samo je Azra prava bosanka" a na naslovnici seka alkesić

svaka čast avaz i fuj
regina

#34 Re: Magazini u BiH

Post by regina »

Umjetnik a wrote:slogan avazove AZRE
"samo je Azra prava bosanka" a na naslovnici seka alkesić

svaka čast avaz i fuj
sklogan azre je

zasluzujemo vase povjerenje, a da li si procitao tekst o seki, ako nisi, evo

Turbo polemika

Tresla se gora, trest će se Skenderija

Ukoliko ne želimo da se sljedeći put kad neka Seka poželi pjevati u prostoru koji je simbol dobrih vremena Sarajeva, zatrese gora i održi se koncert, treba pristupiti konkretnijim akcijama. Poznato je da postoje institucije, objekti koji nose prefiks «od društvenog značaja». Ako je uistinu sramno da pripadnik folk kulture pjeva na Skenderiji, onda se pokrene peticija i traži se zaštita te lokacije. Do tada je sve umovanje. Ako zaštitimo prostor od predstavnika «niskih strasti i silikonskog outfita», kako ćemo se odnositi prema DJ-ecstasy-kulturi

Rijetko je ko dobio reklamu za vlastiti koncert kao Seka Aleksić za sarajevski, koji će se održati 19. aprila u dvorani Mirza Delibašić. Kraljica folka postala je centralna tema čaršijskih razgovora, printanih medija, a našlo se za nju mjesta i na Dnevniku FTV-a. Stavovima o tome gdje treba da se održi njen koncert neki su htjeli da ispadnu urbani, drugi pametni, dok su treći u njenom dolasku na Skenderiju prepoznali kalopirajući kapitalizam koji samo poznaje riječ isplativo. Kako god, svi su se htjeli okoristiti jadnom Sekom, kojoj je samo do pjesme.

Nije na mjestu priča o tome kako smo licemjeri ako kažemo da Seka ne treba pjevati u kultnom sarajevskom objektu u kojem su porođeni takvi bendovi koji su označili muzičku scenu bivše Jugoslavije. Jasno je da svaki događaj treba odgovarajući prostor, ako nije tako, ne bi trebalo čuditi da sutra Sinan Sakić poželi pjevati u Narodnom pozorištu, a da se na to slegne ramenima i kaže kako će to biti posjećeniji događaj od «Labudovog jezera» i kako to uveseljava ljude.

Ukoliko ne želimo da se sljedeći put kad neka Seka poželi pjevati u prostoru koji je simbol dobrih vremena Sarajeva, zatrese gora i održi se koncert, treba pristupiti konkretnijim akcijama. Poznato je da postoje institucije, objekti koji nose prefiks «od društvenog značaja». Ako je uistinu sramno da pripadnik folk kulture pjeva na Skenderiji, onda se pokrene peticija i traži se zaštita te lokacije. Do tada je sve umovanje. Ako zaštitimo prostor od predstavnika «niskih strasti i silikonskog outfita», kako ćemo se odnositi prema DJ-ecstasy-kulturi.

Slavica DELIBAŠIĆ

Svejedno mi je

- Čula sam stavove o tome kako je sramno da Seka Aleksić pjeva u dvorani koja nosi ime po mom pokojnom suprugu. Možda su upravu ljudi koji tako misle. S druge strane, svi slušaju folk muziku i ne znam koliko je, u tom slučaju, ispravno satanizirati. Ne mislim da se nešto može riješiti pričajući na principu "pro et contra", ako se ne želi da Seka i njoj slične pjevaju na Skenderiji, neka se to riješi nekom programskom politikom ili sličnim mehanizmima. Na kraju krajeva, svejedno mi je, puno mi je teže pala činjenica što se turnir Mirza Delibašić igrao na Zetri, a ne u dvorani koja nosi isti naziv kao turnir. Tada je objašnjenje bilo da je dvorana na Skenderiji zauzeta. Toliko oko odnosa prema liku i djelu čovjeka koji je historijska sportska ličnost BiH.

Emir HADŽIHAFIZBEGOVIĆ

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo najprije se izjasnio da ovaj koncert "ne zadovoljava ni minimum estetskih i umjetničkih vrijednosti", te da stoji na stanovištu da za takvu organizaciju ne treba postojati nikakav komercijalni interes. Osim toga, Ministarstvo kulture i sporta je na prijedlog Radija 202 pokrenulo incijativu za aktiviranjem Umjetničkog savjeta radi ''ocjene umjetničkih vrijednosti scenskih manifestacija pravnih i fizičkih lica koja žele organizirati priredbe iz oblasti kulture.'' Inače, ovaj savjet postoji, ali se od 1997. nijednom nije sastao. Nekoliko dana kasnije na Dnevniku FTV-a srbijansku pjevačicu nazvao je umjetnicom, a turbo folk subkulturom.

Semiha BOROVAC

Poštovanje digniteta i pravo izbora

Kakav je Vaš lični odnos prema turbo folku?

- Lično ne slušam tu vrstu muzike, ali poštujem pravo na izbor i one koji tu muziku slušaju.

Kakvo je Vaše profesionalno mišljenje o tome da li je za ovaj, i njemu slične koncerte, mjesto u baš u dvorani "Mirza Delibašić"?

- Koliko sam upoznata, već postoji val javnog nezadovoljstva zbog najava ovog koncerta u Skenderiji. Mislim da bi se trebala oglasiti struka, odnosno Udruženje estradnih izvođača KS o tome. Primila sam određeni broj pisama građana koji su protiv ovog koncerta u Skenderiji. Odmah sam reagirala i uputila zahtjev Kantonalnom ministarstvu da se izjasni o ovom pitanju. Još čekamo odgovor.

Ukoliko ste protiv toga da se koncert srbijanske turbo folk zvijezde održi u pomenutoj dvorani, mislite li da bi rješenje bilo da se određeni prostori u ovom gradu zaštite? U smisli da budu objekti od društvenog značaja, pa samim tim tu neće moći doći pjevati kome je želja.

- To je dobra ideja. Budući da postoji dosta oprečnih stavova o tome gdje koji izvođači trebaju održavati svoje koncerte, trebalo bi održati jednu javnu debatu i na osnovu nje formirati zaključke. Mislim da s jedne strane treba poštovati dignitet ovakvih objekata a s druge pravo izbora na slušanje raznih vrsta muzike.

Seka ALEKSIĆ

Nisam nepoželjna u Sarajevu

Informacija o mogućem "neodržavanju" njenog koncerta u sarajevskoj "Skenderiji", te inicijativa da se spriječe kič i šund dospjeli su i do Seke. Jedna od najvećih folk zvijezda na ovim prostorima za naš magazin dala je i svoj komentar:

- Čula sam da su pojedinci poveli javnu polemiku o šundu i kiču. Ne opterećujem se takvim polemikama kojih je bilo i ranije, a bit će ih i u budućnosti.

Da li je uopće Vaš koncert zakazan za 19. april u Sarajevu upitan i jesu li do Vas došle ove informacije?

- Znam da se pojavila nekakva incijativa protiv održavanja mog koncerta u dvorani koja nosi ime po slavnom Mirzi Delibašiću. Međutim, ta inicijativa nije utjecala na moje planove da se družim sa sarajevskom publikom i da svi zajedno uživamo na mom nastupu u "Skenderiji". Koncert je zakazan za 19. april i nema nikakvih izmjena. Moj menadžer je tim povodom kontaktirao s organizatorom sarajevskog koncerta koji ga je uvjeravao da pomenuta inicijativa ne utječe na upravu "Skenderije" i da sve teče onako kako je isplanirano.

Da li su Vam se slične situacije ikada ranije dešavale?

- Ne sjećam se da je neko na ovakav način ranije pokušavao da mi poremeti planove za održavanje koncerta.

Osjećate li se, zbog svega, nepoželjnom u Sarajevu?

- Osjećam se poželjno svuda gdje ima mojih fanova i publike koja voli moje pjesme. Znam da u Sarajevu ima mnogo mojih obožavalaca, tako da se u gradu na Miljacki osjećam veoma poželjno.
sixfingersatellite

#35 Re: Magazini u BiH

Post by sixfingersatellite »

@regina
Dobro, 'oladi malo, nećeš valjda sad ovdje lijepiti tekstove iz Azre?! :-) Evo, vjerovat ćemo na riječ da je sve to beton. Upalila si se kao da si glavna i odgovorna urednica, glavom i bradom! :lol: :lol:
regina

#36 Re: Magazini u BiH

Post by regina »

sixfingersatellite wrote:@regina
Dobro, 'oladi malo, nećeš valjda sad ovdje lijepiti tekstove iz Azre?! :-) Evo, vjerovat ćemo na riječ da je sve to beton. Upalila si se kao da si glavna i odgovorna urednica, glavom i bradom! :lol: :lol:

hajd dobro, imas pravo...palim se k'o da sam od benzina.... :D
jedna

#37 Re: Magazini u BiH

Post by jedna »

citam strat najvise. a ne bih se bas slozila da su oni isti kao i sb i dani (koje takodje respektujem). imaju manje politike, sjajnu rubriku "zemlja", malo filma, malo muzike, zabave, dobrih vijesti i ubjedljivo najbolje fotografije.
strujnik

#38 Re: Magazini u BiH

Post by strujnik »

Anketa nam ne nudi bas puno izbora, a problem je sto mozemo izabrati samo jedan.

Nisam redovan ni sa jednim, ali najcesce kupujem Dane, SB, Start, Hercegovacke novine (fale u anketi), nekad mi je bio dobar i INFO, ali ga vise ne kupujem i kupovao sam prije Max (samo vec odavno ne dolazi u moju carsiju, pa i ne citam, zadnji put sam kad je bilo rijeci o Durakovicevom filmu) i ako uspijem naci primjerak BiH City
uroborus

#39 Re: Magazini u BiH

Post by uroborus »

Od domacih printani medija citam redovno BH Dane i Start mada je to vise iz navike nego iz nekog odusevljenja prema onome o cemu pisu...u ovoj zemlji vec odavno ne postoji magazin ili novina koji se moze pohvaliti svojom nepristranoscu ili transprentnoscu...sve se svodi na t.z.v placenicko novinarstvo preko koga se obracunavaju vladajuce nomenklature a urednistvo i novinari profitiraju na takvim spletkama...licno su mi se ogadili BH Dani oko otvorenog podrzavanja Hece a time i SBIH...valjda se tako oduzuje Pecanin ministru koji ga je poveo sa sobom na egzoticno putovanje u Kazahstan 8-)
suncica24

#40 Re: Magazini u BiH

Post by suncica24 »

jedna wrote:citam strat najvise. a ne bih se bas slozila da su oni isti kao i sb i dani (koje takodje respektujem). imaju manje politike, sjajnu rubriku "zemlja", malo filma, malo muzike, zabave, dobrih vijesti i ubjedljivo najbolje fotografije.
:D :D :D
Air Ramiz

#41 Re: Magazini u BiH

Post by Air Ramiz »

uroborus wrote:Od domacih printani medija citam redovno BH Dane i Start mada je to vise iz navike nego iz nekog odusevljenja prema onome o cemu pisu...u ovoj zemlji vec odavno ne postoji magazin ili novina koji se moze pohvaliti svojom nepristranoscu ili transprentnoscu...sve se svodi na t.z.v placenicko novinarstvo preko koga se obracunavaju vladajuce nomenklature a urednistvo i novinari profitiraju na takvim spletkama...licno su mi se ogadili BH Dani oko otvorenog podrzavanja Hece a time i SBIH...valjda se tako oduzuje Pecanin ministru koji ga je poveo sa sobom na egzoticno putovanje u Kazahstan 8-)
Apsolutno se slazem! Nazalost danas nema ni jednog kvalitetnog politickog magazina u BiH...
chuchumbamayumbe

#42 Re: Magazini u BiH

Post by chuchumbamayumbe »

Svijet je bio odlican dok je izlazio jedno vrijeme poslije rata, ne znam zasto se ugasio...Vjerovatno zbog love.
bogoljub

#43 Re: Magazini u BiH

Post by bogoljub »

eeeeeee
a gdje je sada VALTER?
strujnik

#44 Re: Magazini u BiH

Post by strujnik »

bogoljub wrote:eeeeeee
a gdje je sada VALTER?
Kako je Causevic otisao sa ovog svijeta, i Walter je prestao izlaziti (hvala Bogu).
shalaedin

#45 Re:

Post by shalaedin »

davor.d wrote:slazem se... Dani i SB su ono najbolje od stampe sto imamo u ovom trenutku... trudim se da svake sedmice kupim ta dva magazina... Strogo pov. sam procitao nekoliko puta i cini mi se kao prilicno dobar magazin i mozda bi bio i bolji kada bi imao malo manje politike, jer politike imamo dovoljno i u drugim novinama i magazinima...
Urednik Dana Senad Pecanin je snob i covjek koji objavljuje lazne intervijue. Jedan od takvih intervijua je nastao sa jednim od osumnjicenih za ubistvo Musanovica Topalovica Cace, koji je javno za njegov casopis izjavio da je ubio Cacu i njegovu sliku stavio na naslovnu stranicu svoga casopisa. Medjutim to nije ni blizu istine. Svijesno lazuci urednik dana doveo je u pitanje sudbinu toga covjeka i njegove porodice. Mislim da je uredniku dana stalo da rasproda svoj casopis, prije nego da objavi istinit clanak. Svakako Dani nisu los magazin, ali Pecanin jest los covjek i urednik kojem se par puta omelo da ima slicne ispade poput ovoga navedenoga.
Altsa

#46 Re: Magazini u BiH

Post by Altsa »

citam uglavnom dane ali pocesto se zna desiti da se nema sta procitati. da su tekstovi ne zanimljivi i dosadni. otvoreno podrzavanje silajdzica od strane pecanina mi vec pocinje ici na zivce. dok je dobijao pare od amerikanaca njima se ulizivao. kada su ga skartirali onda je udario po njima. isto je postupio i sa SDP-om. slobodna bosna je magazin u kojem preovladavaju dezinformacije (da ne kazem lazi). licno sam se uvijerio da s.avdicu uopste nije bitno da li je ono sto pise istina ili ne vec samo da se sto senzacionalisticki napise tekst pa makar to bila i notorna laz. ponekad procitam i start ali on mi je ni luk jeo ni luk miris'o. :skoljka:
omar little

#47 Re: Re:

Post by omar little »

shalaedin wrote:
davor.d wrote:slazem se... Dani i SB su ono najbolje od stampe sto imamo u ovom trenutku... trudim se da svake sedmice kupim ta dva magazina... Strogo pov. sam procitao nekoliko puta i cini mi se kao prilicno dobar magazin i mozda bi bio i bolji kada bi imao malo manje politike, jer politike imamo dovoljno i u drugim novinama i magazinima...
Urednik Dana Senad Pecanin je snob i covjek koji objavljuje lazne intervijue. Jedan od takvih intervijua je nastao sa jednim od osumnjicenih za ubistvo Musanovica Topalovica Cace, koji je javno za njegov casopis izjavio da je ubio Cacu i njegovu sliku stavio na naslovnu stranicu svoga casopisa. Medjutim to nije ni blizu istine. Svijesno lazuci urednik dana doveo je u pitanje sudbinu toga covjeka i njegove porodice. Mislim da je uredniku dana stalo da rasproda svoj casopis, prije nego da objavi istinit clanak. Svakako Dani nisu los magazin, ali Pecanin jest los covjek i urednik kojem se par puta omelo da ima slicne ispade poput ovoga navedenoga.
Senad Pecanin nije urednik Dana. Vildana Selimbegovic je glavna i odgovorna urednica Dana. Senad Pecanin je direktor. Prije Vildane je Emir Imamovic bio urednik, ako me moje sjecanje dobro sluzi.
Kad je izasao taj intervju? Ne sjecam se da sam ga citala, a citam redovno Dane, pa de mi, molim te, reci kad je to izaslo da mogu naci u arhivi i procitati.
jedna

#48 Re: Magazini u BiH

Post by jedna »

citala sam bh izdanje "ljepota i zdravlje". sasvim solidna zenska revija za samo 2 marke
uroborus

#49 Re: Re:

Post by uroborus »

shalaedin wrote:

Meni je jos licemjerniji odnos prema citateljstvu bio kada su na naslovnicu postavili naslov GASHI MRTAV?
Bilo je to cisti senzacionalizam a sam tekst o navodnom ubistvu cista izmisljotina koje se ne bi ni Express postidio (oni barem provjere informacija...donekle!)
Jos gori primjer je da se doticni kao Selimbegovicka stalno jadaju na porast kriminala u gradu a na svoje naslovnicama su objavljivali slike razno-razni kriminalaca koji poziraju sa pistoljima...cak su jednom trenutku postali "polemicki poligon" na kojima se lokalna mafija oglasavala po pitanju kad se ko kome najebao majke! Tako je urednica nesebicno ne stedeci ni sebe ni novinu postala jedan od glavni propagatora "sarajevske mafije" dok su frustrirani teenageri zeljno cekali sljedeci broj potajno se nadajuci da ce osvanuti neki novi zajebani tip kojem se mogu diviti! :D
omar little

#50 Re: Re:

Post by omar little »

uroborus wrote:
shalaedin wrote:

Meni je jos licemjerniji odnos prema citateljstvu bio kada su na naslovnicu postavili naslov GASHI MRTAV?
Bilo je to cisti senzacionalizam a sam tekst o navodnom ubistvu cista izmisljotina koje se ne bi ni Express postidio (oni barem provjere informacija...donekle!)
Jos gori primjer je da se doticni kao Selimbegovicka stalno jadaju na porast kriminala u gradu a na svoje naslovnicama su objavljivali slike razno-razni kriminalaca koji poziraju sa pistoljima...cak su jednom trenutku postali "polemicki poligon" na kojima se lokalna mafija oglasavala po pitanju kad se ko kome najebao majke! Tako je urednica nesebicno ne stedeci ni sebe ni novinu postala jedan od glavni propagatora "sarajevske mafije" dok su frustrirani teenageri zeljno cekali sljedeci broj potajno se nadajuci da ce osvanuti neki novi zajebani tip kojem se mogu diviti! :D
Svaka ti cast! Vildana Selimbegovic je "postala propagator sarajevske mafije" a ne oni koji su im omogucili da budu tu gdje jesu i da rade to sto rade?!? Ne mafijaska politicka zaledja koja se IZIVLJAVAJU nad stanovnicima Sarajeva i BiH, nego Vildana koja je gradjanima dala uvid o kakvim se opasnim govnima u stvari radi?!? I kakve se politicke igre igraju. Nisu krivi oni koji su napravili od drzave mafijsko gnijezdo, i koji to istoj djeci, vec preko 15 godina serviraju ljudski otpad i kriminalce za idole, i gdje kriminalci i lopovi sjede po Vladama i parlamentima i jebenim strankama ali je kriva Vildana jer je objavila slike i pricu?! Alal vera!!!
Last edited by omar little on 11/05/2008 21:03, edited 1 time in total.
Post Reply