Merkur - Otoka (boja)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Skyfox

Post by Skyfox »

Sto se mene tice taj dio grada je ozivio i ima vise urban izgled u odnosu na buvlju pijacu koja je prije bila...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Tipièna bo¹njaèka - nema profesije u kojoj random Bo¹njo nije struèniji od struènjaka iz date oblasti...
wels

#28 Re: Merkur - Otoka (boja)

Post by wels »

Beslija wrote:

Pa daj ljudi jeste li vidjeli onu boju na otoci....pa ono cijeli grad unisti....koja je ono boja onog sranja....nesto ko govnasto......unisti cijeli grad , ja kad prolazim otokom zažmirim da ne vidim onu novonapravljenu zgradu...jer je fakat uzas , 70% raspolozenja mi unisti...ko je god farbo ono , dalje od moje kuce... :-D

Stvar ukusa.

Ali!

Farbe su ti kao muzika.

Pjesma koja ne udje u uho od prve,nakon vishe slushanja pocinje se uvlaciti u nas i zavolimo je.
Ona je u stvari pravo dobra.

Tako i ova zgrada,shto je budesh duze gledao i kako vrijeme bude odmicalo zavolices je. :-?
bpsang

#29 Re: Merkur - Otoka (boja)

Post by bpsang »

Beslija wrote:

Pa daj ljudi jeste li vidjeli onu boju na otoci....pa ono cijeli grad unisti....koja je ono boja onog sranja....nesto ko govnasto......unisti cijeli grad , ja kad prolazim otokom zažmirim da ne vidim onu novonapravljenu zgradu...jer je fakat uzas , 70% raspolozenja mi unisti...ko je god farbo ono , dalje od moje kuce... :-D
u potpunosti se slazem sa komentarom o boji objekta,koji je katastrofalan.
da su ga bar postaklili drukcije bi izgledalo, a kad su vec izgradili takav objekat visenamjenski, mogli su ga i fasadno interesantnije zavrsiti,
dajte djeci u prvom vrticu da oboje ovu zgradu po njihovoj masti i vidjecete koliko su nasi arhitekti zaostali u rijesavanju zavrsne faze gradjenja,
po meni boja objekta je tegobna za vidjeti
pozdrav i hvala na citanju
Chopper_Horrace

#30 Re: Merkur - Otoka (boja)

Post by Chopper_Horrace »

Beslija wrote:

da tebi fahro radoncic nije sta u rodu??? :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

ztluhcs wrote:Tipična bošnjačka - nema profesije u kojoj random Bošnjo nije stručniji od stručnjaka iz date oblasti...
:lol: :thumbup:

kad bi ovo svi shvatili, pola problema u ovoj nasoj drzavi bi se odmah rijesilo. ozbiljno

:roll:
ins

Post by ins »

daduli_sa wrote:
karanana wrote:
Kad smo kod boja i ruznoce, ja bi prije pogledao zgradu institucija ili kako li se vec zove. Nekakva glupa plava, a prozorcici jeftini i mali kao na brodu.
E da, ono mi je vec promasaj! Ne mogu da zamislim ko izumi onako male prozore na onolikoj fasadnoj povrsini?! Svakih 50cm neka precka od prozora! :shock: Treba slikati da bi se "docaralo"... Hajd, valjda ima neko iz tog dijela grada :-D
Uh sto ste vas dvojica pozurili sa pesimizmom! :-D
Sacekajte malo, i pogledajte malo bolje, pa ce te vidjeti da na alu profilima vire nosaci za drugi "sloj" stakala, tako da ce to biti prva zgrada sa dvostrukom staklenom fasadom u ovom dijelu svijeta, a to kada se zavrsi izgleda spektakularno! I nema razloga da ova nasa ne izgleda isto tako!
Samo malo strpljenja, molim.... 8)

A Merkur je po meni pun pogodak...
Pooll

Post by Pooll »

Kako li je unutra?

Govnasta... ja jos nisam onakvu boju govneta vidio ni u jeku najveceg proljeva... :cry:

Cuo sam da ce pijaca raditi do 22 sata?
terapija

Post by terapija »

Pooll wrote:Kako li je unutra?

Govnasta... ja jos nisam onakvu boju govneta vidio ni u jeku najveceg proljeva... :cry:

Hocemo se kladiti da si jucer bio prvi u redu za otvaranje :) :P:P:P

Nije mi jasno kako uspijese liftove prvi dan pokvariti??? ccc

Nije ovo za stoku (me included :D :D )
Pooll

Post by Pooll »

terapija wrote:
Pooll wrote:Kako li je unutra?

Hocemo se kladiti da si jucer bio prvi u redu za otvaranje :) :P:P:P

Nije mi jasno kako uspijese liftove prvi dan pokvariti??? ccc

Nije ovo za stoku (me included :D :D )
Jasta sam... :P
Sumnjam da cu inace ici, nesto ne zalazim po otoci, jebiga, centriran covjek ;) :P
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ovo je meni najsladja zgrada u Sarajevu. A nema se para za obnovu...fuj...gradite vi Bosmale picka vam materina!

Image
hejter

Post by hejter »

Sve je bolje od onog konc logora od prije! Meni se ovo svidje, ja ne znam sta mu fali...
fabrika

Post by fabrika »

Meni je vanjska fasada na Merkur Centru na Otoci neobicna i svidja mi se. Slazem se forumasima da je bolje vec sto je prije bilo. Isto tako, kod nas ljudi uopste ne analiziraju situaciju vec odmah kritikuju, a postoji i ona stara narodna "Hrdjavu *urcu i dlaka smeta"
AZ

Post by AZ »

Meni boje odgovaraju, bas je very nice, samo kad si napomenuo i sto duze gledam, imam osjecaj da su zeljeli postici opticki efekat rupetina postignutih vojnim dejstvom po zidu, malo za promjenu. :D Nekako je izresetana.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

horns&drums wrote:Ovo je meni najsladja zgrada u Sarajevu. A nema se para za obnovu...fuj...gradite vi Bosmale picka vam materina!

Image
Moram se sloziti sa tobom. Zaista ne kuzim zasto za objekte ove vrste jednostavno nema para da se srede i postanu neka vrsta muzeja. Isto je i sa starom stanicom na Ilidzi (ako ne grijesim).
idic

Post by idic »

Od kada je ukinuta uskotračna pruga u ovaj objekat su se uselili stanari koji i danas tu žive, kad bi neko mogao privatizirati i napraviti od toga kafanu sigurno bi bilo para za renoviranje. :(
FaceOff

Post by FaceOff »

Jel ima neko sliku zgrade državnih institucija na Marijin dvoru? Nema me tačno mjesec dana u Sarajevu, a tamo već novi objekti nikli:)
suncica24

Post by suncica24 »

Ne mogu da vjerujem.
:?
Nikom ne smeta sto se gradi poslovna zgrada usred parka na Cengic Vili.
Nikom ne smeta ruglo od zgrada na potezu Alipasino polje- Nedzarici. Posebno ona novonastala sa zelenim ospicama. :x
Niko se nije bunio oko bezlicne staklene fasade Avazovog tornja (za arhitektu je najlakse da kao fasadu postavi staklenu jer ona ne trazi nimalo maste ni truda oko projektovanja i oblikovanja). :x
Nikom ne smetaju bezlicne fasade austrougarskih objekata u centru grada, redom obojenih bijelo-svijetlo plavim nijansama, a na koje je prof.dr. Nedzad Kurto pred Olimpijadu potrosio godine da bi svakoj odredio boju i kontrast. :x
Nikom ne smeta drecavilo zgrade Robota na Hrasnom. bezlicnost Vise i dosada Interexa. :x
Nikom ne smeta bezbroj jedinstvenih u zvijetu tro-cetvero-petospratnih kuca bez fasada, sa balkonima iz meksickih sapunica, labudovima, patuljcima i ostalim gipsanim masama ispred. :x
Nikom ne smeta bespravna gradnja i to, sto bi moj drug rekao, "ovo je jedini grad u kojem iz centra grada gledas selo". :x
nikom ne smeta to sto cim se postave klupe, budu unistene, djeciji mobilijar, bude unisten, postavi cesta koja se za mjesec busi radi postavljanja ovih i onih cijevi... :x
Nikom ne smeta to sto ovaj grad poslije rata nije dobio urbanisticki plan, pa gradi ko sta hoce i kako hoce. :x
Nikom ne smeta nas sopstveni primitivizam. :x

Ali tudji uspjeh...
Ne volim Golosa. Niti mi je Bosmal (izvana) nesto. ne svidja mi se ni njegov projekat Marijin Dvora. Al' je Merkur stvarno dobar.
U toj "kaki" boji. U tom dijelu grada. U savremenoj arhitekturi. Za tu funkciju. :P

Nego, kome se ne svidja, nek' zazmiri. Kao sto ja uradim kad prodjem pored sklupture špred Avazom i "kucice na ospice". :lol: :lol: :lol:
daduli_sa

Post by daduli_sa »

suncica24 wrote:Ne mogu da vjerujem.
:?
Nikom ne smeta sto se gradi poslovna zgrada usred parka na Cengic Vili.
Nikom ne smeta ruglo od zgrada na potezu Alipasino polje- Nedzarici. Posebno ona novonastala sa zelenim ospicama. :x
Niko se nije bunio oko bezlicne staklene fasade Avazovog tornja (za arhitektu je najlakse da kao fasadu postavi staklenu jer ona ne trazi nimalo maste ni truda oko projektovanja i oblikovanja). :x
Nikom ne smetaju bezlicne fasade austrougarskih objekata u centru grada, redom obojenih bijelo-svijetlo plavim nijansama, a na koje je prof.dr. Nedzad Kurto pred Olimpijadu potrosio godine da bi svakoj odredio boju i kontrast. :x
Nikom ne smeta drecavilo zgrade Robota na Hrasnom. bezlicnost Vise i dosada Interexa. :x
Nikom ne smeta bezbroj jedinstvenih u zvijetu tro-cetvero-petospratnih kuca bez fasada, sa balkonima iz meksickih sapunica, labudovima, patuljcima i ostalim gipsanim masama ispred. :x
Nikom ne smeta bespravna gradnja i to, sto bi moj drug rekao, "ovo je jedini grad u kojem iz centra grada gledas selo". :x
nikom ne smeta to sto cim se postave klupe, budu unistene, djeciji mobilijar, bude unisten, postavi cesta koja se za mjesec busi radi postavljanja ovih i onih cijevi... :x
Nikom ne smeta to sto ovaj grad poslije rata nije dobio urbanisticki plan, pa gradi ko sta hoce i kako hoce. :x
Nikom ne smeta nas sopstveni primitivizam. :x

Ali tudji uspjeh...
Ne volim Golosa. Niti mi je Bosmal (izvana) nesto. ne svidja mi se ni njegov projekat Marijin Dvora. Al' je Merkur stvarno dobar.
U toj "kaki" boji. U tom dijelu grada. U savremenoj arhitekturi. Za tu funkciju. :P

Nego, kome se ne svidja, nek' zazmiri. Kao sto ja uradim kad prodjem pored sklupture špred Avazom i "kucice na ospice". :lol: :lol: :lol:
@Sucncice dobro ti mozes uopste otvoriti oci sta sve nabroja, kad se sve sabere i stavi na jednu stranu a da spada u jednu od nabrojanih kategorija - ti cijelo vrijeme zmiris! :D
Hajde ti meni na Otoku da malo progledas, bez zezanja :D
Slazem se sa tobom po pitanju nekih stvari. Od nanovijih "noviteta" su i meni definitivno najbolji taj centar sa "ospicama" i nefenisani objekat pred Avazom. Valjda savremena umjetnost, nisam ja od toga :-?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Mora se priznati da izgleda dobro. Zajedno sa svom pozadinom.

Image
leeloo

Post by leeloo »

daduli_sa wrote:Mora se priznati da izgleda dobro. Zajedno sa svom pozadinom.

Image
svaka čast na uglu... kao da je neki drugi grad
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Prolazio sam i samo mi je privuklo paznju tako sve "poslagano", morao sam slikati :-D
Zivjeli digitalci!
Skyfox

Post by Skyfox »

Mene pozadina podsjeca ne neku Brazilsku razglidnicu...
Santos

Post by Santos »

Najvece ruglo definitivno je pijaca HERCO.Zatvorit srusit odvalit.
Any

Post by Any »

daduli_sa wrote:Mora se priznati da izgleda dobro. Zajedno sa svom pozadinom.

Image

ocit primjer da ne izgleda ruzno ako se pod pravim uglom pogleda :-)
Post Reply