Merkur - Otoka (boja)
- wels
#28 Re: Merkur - Otoka (boja)
Beslija wrote:
Pa daj ljudi jeste li vidjeli onu boju na otoci....pa ono cijeli grad unisti....koja je ono boja onog sranja....nesto ko govnasto......unisti cijeli grad , ja kad prolazim otokom zažmirim da ne vidim onu novonapravljenu zgradu...jer je fakat uzas , 70% raspolozenja mi unisti...ko je god farbo ono , dalje od moje kuce...![]()
Stvar ukusa.
Ali!
Farbe su ti kao muzika.
Pjesma koja ne udje u uho od prve,nakon vishe slushanja pocinje se uvlaciti u nas i zavolimo je.
Ona je u stvari pravo dobra.
Tako i ova zgrada,shto je budesh duze gledao i kako vrijeme bude odmicalo zavolices je.
- bpsang
#29 Re: Merkur - Otoka (boja)
u potpunosti se slazem sa komentarom o boji objekta,koji je katastrofalan.Beslija wrote:
Pa daj ljudi jeste li vidjeli onu boju na otoci....pa ono cijeli grad unisti....koja je ono boja onog sranja....nesto ko govnasto......unisti cijeli grad , ja kad prolazim otokom zažmirim da ne vidim onu novonapravljenu zgradu...jer je fakat uzas , 70% raspolozenja mi unisti...ko je god farbo ono , dalje od moje kuce...![]()
da su ga bar postaklili drukcije bi izgledalo, a kad su vec izgradili takav objekat visenamjenski, mogli su ga i fasadno interesantnije zavrsiti,
dajte djeci u prvom vrticu da oboje ovu zgradu po njihovoj masti i vidjecete koliko su nasi arhitekti zaostali u rijesavanju zavrsne faze gradjenja,
po meni boja objekta je tegobna za vidjeti
pozdrav i hvala na citanju
- Chopper_Horrace
#30 Re: Merkur - Otoka (boja)
da tebi fahro radoncic nije sta u rodu???Beslija wrote:
-
ins
Uh sto ste vas dvojica pozurili sa pesimizmom!daduli_sa wrote:E da, ono mi je vec promasaj! Ne mogu da zamislim ko izumi onako male prozore na onolikoj fasadnoj povrsini?! Svakih 50cm neka precka od prozora!karanana wrote:
Kad smo kod boja i ruznoce, ja bi prije pogledao zgradu institucija ili kako li se vec zove. Nekakva glupa plava, a prozorcici jeftini i mali kao na brodu.Treba slikati da bi se "docaralo"... Hajd, valjda ima neko iz tog dijela grada
Sacekajte malo, i pogledajte malo bolje, pa ce te vidjeti da na alu profilima vire nosaci za drugi "sloj" stakala, tako da ce to biti prva zgrada sa dvostrukom staklenom fasadom u ovom dijelu svijeta, a to kada se zavrsi izgleda spektakularno! I nema razloga da ova nasa ne izgleda isto tako!
Samo malo strpljenja, molim....
A Merkur je po meni pun pogodak...
- terapija
Hocemo se kladiti da si jucer bio prvi u redu za otvaranjePooll wrote:Kako li je unutra?
Govnasta... ja jos nisam onakvu boju govneta vidio ni u jeku najveceg proljeva...
Cuo sam da ce pijaca raditi do 22 sata?
Nije mi jasno kako uspijese liftove prvi dan pokvariti??? ccc
Nije ovo za stoku (me included
- Pooll
Jasta sam...terapija wrote:Hocemo se kladiti da si jucer bio prvi u redu za otvaranjePooll wrote:Kako li je unutra?
Govnasta... ja jos nisam onakvu boju govneta vidio ni u jeku najveceg proljeva...
Cuo sam da ce pijaca raditi do 22 sata?![]()
:P:P
Nije mi jasno kako uspijese liftove prvi dan pokvariti??? ccc
Nije ovo za stoku (me included![]()
)
Sumnjam da cu inace ici, nesto ne zalazim po otoci, jebiga, centriran covjek
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ovo je meni najsladja zgrada u Sarajevu. A nema se para za obnovu...fuj...gradite vi Bosmale picka vam materina!

-
fabrika
Meni je vanjska fasada na Merkur Centru na Otoci neobicna i svidja mi se. Slazem se forumasima da je bolje vec sto je prije bilo. Isto tako, kod nas ljudi uopste ne analiziraju situaciju vec odmah kritikuju, a postoji i ona stara narodna "Hrdjavu *urcu i dlaka smeta"
- daduli_sa
Moram se sloziti sa tobom. Zaista ne kuzim zasto za objekte ove vrste jednostavno nema para da se srede i postanu neka vrsta muzeja. Isto je i sa starom stanicom na Ilidzi (ako ne grijesim).horns&drums wrote:Ovo je meni najsladja zgrada u Sarajevu. A nema se para za obnovu...fuj...gradite vi Bosmale picka vam materina!
- suncica24
Ne mogu da vjerujem.
Nikom ne smeta sto se gradi poslovna zgrada usred parka na Cengic Vili.
Nikom ne smeta ruglo od zgrada na potezu Alipasino polje- Nedzarici. Posebno ona novonastala sa zelenim ospicama.
Niko se nije bunio oko bezlicne staklene fasade Avazovog tornja (za arhitektu je najlakse da kao fasadu postavi staklenu jer ona ne trazi nimalo maste ni truda oko projektovanja i oblikovanja).
Nikom ne smetaju bezlicne fasade austrougarskih objekata u centru grada, redom obojenih bijelo-svijetlo plavim nijansama, a na koje je prof.dr. Nedzad Kurto pred Olimpijadu potrosio godine da bi svakoj odredio boju i kontrast.
Nikom ne smeta drecavilo zgrade Robota na Hrasnom. bezlicnost Vise i dosada Interexa.
Nikom ne smeta bezbroj jedinstvenih u zvijetu tro-cetvero-petospratnih kuca bez fasada, sa balkonima iz meksickih sapunica, labudovima, patuljcima i ostalim gipsanim masama ispred.
Nikom ne smeta bespravna gradnja i to, sto bi moj drug rekao, "ovo je jedini grad u kojem iz centra grada gledas selo".
nikom ne smeta to sto cim se postave klupe, budu unistene, djeciji mobilijar, bude unisten, postavi cesta koja se za mjesec busi radi postavljanja ovih i onih cijevi...
Nikom ne smeta to sto ovaj grad poslije rata nije dobio urbanisticki plan, pa gradi ko sta hoce i kako hoce.
Nikom ne smeta nas sopstveni primitivizam.
Ali tudji uspjeh...
Ne volim Golosa. Niti mi je Bosmal (izvana) nesto. ne svidja mi se ni njegov projekat Marijin Dvora. Al' je Merkur stvarno dobar.
U toj "kaki" boji. U tom dijelu grada. U savremenoj arhitekturi. Za tu funkciju.
Nego, kome se ne svidja, nek' zazmiri. Kao sto ja uradim kad prodjem pored sklupture špred Avazom i "kucice na ospice".

Nikom ne smeta ruglo od zgrada na potezu Alipasino polje- Nedzarici. Posebno ona novonastala sa zelenim ospicama.
Niko se nije bunio oko bezlicne staklene fasade Avazovog tornja (za arhitektu je najlakse da kao fasadu postavi staklenu jer ona ne trazi nimalo maste ni truda oko projektovanja i oblikovanja).
Nikom ne smetaju bezlicne fasade austrougarskih objekata u centru grada, redom obojenih bijelo-svijetlo plavim nijansama, a na koje je prof.dr. Nedzad Kurto pred Olimpijadu potrosio godine da bi svakoj odredio boju i kontrast.
Nikom ne smeta drecavilo zgrade Robota na Hrasnom. bezlicnost Vise i dosada Interexa.
Nikom ne smeta bezbroj jedinstvenih u zvijetu tro-cetvero-petospratnih kuca bez fasada, sa balkonima iz meksickih sapunica, labudovima, patuljcima i ostalim gipsanim masama ispred.
Nikom ne smeta bespravna gradnja i to, sto bi moj drug rekao, "ovo je jedini grad u kojem iz centra grada gledas selo".
nikom ne smeta to sto cim se postave klupe, budu unistene, djeciji mobilijar, bude unisten, postavi cesta koja se za mjesec busi radi postavljanja ovih i onih cijevi...
Nikom ne smeta to sto ovaj grad poslije rata nije dobio urbanisticki plan, pa gradi ko sta hoce i kako hoce.
Nikom ne smeta nas sopstveni primitivizam.
Ali tudji uspjeh...
Ne volim Golosa. Niti mi je Bosmal (izvana) nesto. ne svidja mi se ni njegov projekat Marijin Dvora. Al' je Merkur stvarno dobar.
U toj "kaki" boji. U tom dijelu grada. U savremenoj arhitekturi. Za tu funkciju.
Nego, kome se ne svidja, nek' zazmiri. Kao sto ja uradim kad prodjem pored sklupture špred Avazom i "kucice na ospice".
- daduli_sa
@Sucncice dobro ti mozes uopste otvoriti oci sta sve nabroja, kad se sve sabere i stavi na jednu stranu a da spada u jednu od nabrojanih kategorija - ti cijelo vrijeme zmiris!suncica24 wrote:Ne mogu da vjerujem.
![]()
Nikom ne smeta ruglo od zgrada na potezu Alipasino polje- Nedzarici. Posebno ona novonastala sa zelenim ospicama.![]()
Niko se nije bunio oko bezlicne staklene fasade Avazovog tornja (za arhitektu je najlakse da kao fasadu postavi staklenu jer ona ne trazi nimalo maste ni truda oko projektovanja i oblikovanja).![]()
Nikom ne smetaju bezlicne fasade austrougarskih objekata u centru grada, redom obojenih bijelo-svijetlo plavim nijansama, a na koje je prof.dr. Nedzad Kurto pred Olimpijadu potrosio godine da bi svakoj odredio boju i kontrast.![]()
Nikom ne smeta drecavilo zgrade Robota na Hrasnom. bezlicnost Vise i dosada Interexa.![]()
Nikom ne smeta bezbroj jedinstvenih u zvijetu tro-cetvero-petospratnih kuca bez fasada, sa balkonima iz meksickih sapunica, labudovima, patuljcima i ostalim gipsanim masama ispred.![]()
Nikom ne smeta bespravna gradnja i to, sto bi moj drug rekao, "ovo je jedini grad u kojem iz centra grada gledas selo".![]()
nikom ne smeta to sto cim se postave klupe, budu unistene, djeciji mobilijar, bude unisten, postavi cesta koja se za mjesec busi radi postavljanja ovih i onih cijevi...![]()
Nikom ne smeta to sto ovaj grad poslije rata nije dobio urbanisticki plan, pa gradi ko sta hoce i kako hoce.![]()
Nikom ne smeta nas sopstveni primitivizam.![]()
Ali tudji uspjeh...
U toj "kaki" boji. U tom dijelu grada. U savremenoj arhitekturi. Za tu funkciju.![]()
Nego, kome se ne svidja, nek' zazmiri. Kao sto ja uradim kad prodjem pored sklupture špred Avazom i "kucice na ospice".![]()
![]()
Hajde ti meni na Otoku da malo progledas, bez zezanja
Slazem se sa tobom po pitanju nekih stvari. Od nanovijih "noviteta" su i meni definitivno najbolji taj centar sa "ospicama" i nefenisani objekat pred Avazom. Valjda savremena umjetnost, nisam ja od toga