Ljubav sa drugom vjerom

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Custos Morum

Post by Custos Morum »

Nema tu `ljeba :-)
maccarona

Post by maccarona »

nikad ne reci nikad :oops:
pa hajd sad reci nesto :D :D :D
Eshek

Post by Eshek »

zzzzz
Last edited by Eshek on 08/08/2006 13:11, edited 1 time in total.
branimir_s

Post by branimir_s »

14 godina dijelim dobro i zlo sa zenom druge vjere i super nam je. Sloboda izbora. Ljubav ne poznaje granice...
Eshek

Post by Eshek »

branimir_s wrote:14 godina dijelim dobro i zlo sa zenom druge vjere i super nam je. Sloboda izbora. Ljubav ne poznaje granice...
Hajd' sad iskreno: da je tražila prije braka da se osunetiš (Da joj se porodica ne bi bunila), bi li to uradio? :D :D
peanuth

Post by peanuth »

de vam ispricam jednu pricu..

imam ja prijatelja on je hrvat. i eto upozna on curu turkinju, i tip se pravo zacopo u nju, a eto ko biva i ona u njega...

i sad je ona svojim starcima rekla za njega i oni nisu bili za to, posto on nije musliman.
ona to njemu isprica , i kaze da hoce sa njim ozbiljnu vezu al pod tim uslovom da on predje na islam inace joj eto roditelji ne daju.i tako on mlad , lud zaljubljen predje na islam.i ime si pridio i sve..
i par mjeseci poslije toga , ta turkinja njega lijepo ostavi.:(

eto pa vi vjerujte zensku :D
Bloody_Mary-Sue

Post by Bloody_Mary-Sue »

Stitch__ wrote:ne :D ne zato sto smatram svoju "vjeru" svetom bla bla bla nego zato sto osoba koja nekog iskreno voli, nikad tako nesto ne bi trazila :)
e, da, i ja jesam, kako kazes, "strasno zaljubljen" u djevojku druge vjere i ide nam super bez obzira na to :) :) :)
mozda bi ipak tako nesto trazila ma kako se glupo cinilo... samo formalnost al eto zahvaljujuci tom ''sitnom'' detalju moglo bi to dvoje ljudi ostat zajedno, happily ever after... :D nek se usreci familija, komsiluk, znate pobogu u kakvoj sredini zivimo i da ima ljudi koji se zbog tezih i gorih stvari ne bi odrekli djece al zbog imena i mjesovitih brakova bi...
Eshek

Post by Eshek »

:D :D
Last edited by Eshek on 08/08/2006 16:24, edited 1 time in total.
addo888

Post by addo888 »

peanuth wrote:de vam ispricam jednu pricu..

imam ja prijatelja on je hrvat. i eto upozna on curu turkinju, i tip se pravo zacopo u nju, a eto ko biva i ona u njega...

i sad je ona svojim starcima rekla za njega i oni nisu bili za to, posto on nije musliman.
ona to njemu isprica , i kaze da hoce sa njim ozbiljnu vezu al pod tim uslovom da on predje na islam inace joj eto roditelji ne daju.i tako on mlad , lud zaljubljen predje na islam.i ime si pridio i sve..

Ahh jeste tesko vratiti se svojoj vjeri? pa mislis zaista da je presao iskreno?
Eshek

Post by Eshek »

Ako te neko voli i cijeni, onda voli ili barem cijeni i poštuje tvoje porijeklo i ono što te načinilo osobom koju voli.
cufeticka

Post by cufeticka »

Sinapsa wrote:osobe kojima religija sacinjava dobar dio identiteta, a ne tolerisu i respektuju tudje, trebaju brati cvijece iz svoje baste.....Takvi nisu za mjesanja jer su im krvna zrnca prekvalitetna da bi hin usrala stvaranjem hibrida, ili sto bi Hitler reko bastarda...
Eto cvijete moj, ti si prelijep, predivan, ma volim te samo tako, al´de, Boga ti, promijeni samo miris ako hoces da budes moj.. :(

Meni se takvi ljudi gade... :(
e bas tako
ahmed&nedzad

#37 Re: Ljubav sa drugom vjerom

Post by ahmed&nedzad »

addo888 wrote:Sta bi vi ucinili kad bi se strasno zaljubili u jednu djevojku i sve a ona vama kaze "volim te ali mi buducnosti nemamo ako ti ne predjes na moju vjeru".Bi li to ucinili?

Koga više voliš? Boga, ili nju?
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

mama ce da mi bira muza :lol: :lol:. ako se njoj svidja znaci da je dobar je, ko mene sta pita :D . ona ce da zivi sa njim, da stvara sa njim porodicu.....to su takve gluposti. :roll: ako mi se dopadne neko druge vere, bas me zaboli uvo sta ce mi familija reci..uopste me to ne zanima niti razmisljam o tome. i zbog cega bilo ko mora da menja veru? zbog mame i tate mozda? svasta!!!
forUMASH

Post by forUMASH »

Ljubav sa drugom vjerom
....gluho bilo.....pa kako ljubav i draga vjera da se sastave u istoj recenici.... :roll:
peanuth

Post by peanuth »

addo888 wrote:

jeste , i danas ide u dzamiju
ahmed&nedzad

#41 Re: Ljubav sa drugom vjerom

Post by ahmed&nedzad »

Beatrice_22 wrote:
Gargamel wrote:
addo888 wrote:Sta bi vi ucinili kad bi se strasno zaljubili u jednu djevojku i sve a ona vama kaze "volim te ali mi buducnosti nemamo ako ti ne predjes na moju vjeru".Bi li to ucinili?

Koga više voliš? Boga, ili nju?

oh, come on! to su dvije potpuno razlicite ljubavi... u stvari, razliciti odnosi potpuno.
Koji su se u ovom slučaju jasno sukobili. ;)
medulla

Post by medulla »

ljubav sa drugom vjerom...
to je kad se ljubi druga vjera?
addo888

Post by addo888 »

peanuth wrote:
addo888 wrote:

pa njegova nesreca

zamjeniti crkvu za dzamiju :-? :roll:
addo888

Post by addo888 »

medulla wrote:ljubav sa drugom vjerom...
to je kad se ljubi druga vjera?
nije to je ono kad se zaljubis u nekoga ko nije tvoje vjere....nesto sto velikoj vecini predstavlja problem znas

:zzzz:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

addo888 wrote:
peanuth wrote:
addo888 wrote: Ahh jeste tesko vratiti se svojoj vjeri? pa mislis zaista da je presao iskreno?

pa njegova nesreca

zamjeniti crkvu za dzamiju :-? :roll:
hajde makar je doš'o tobe :) :-)
laradnaat

Post by laradnaat »

kao prvo mislim da ne postoji velika razlika među vjernicima, ma koje vjere bili. razlika je neznatna, i to u samom imenu vjere. dakle jedna nevažna stvar.

kao drugo, vjera je dio identiteta individue (osobe). smješno je tražiti od druge osobe da promijeni vjeru radi ljubavi, isto kao što je smiješno da i ta druga osoba to traži od vas. niste zajedno radi vjerskih ubjeđenja!!!

nerazumljivo je da ljudi koji vjeruju u boga (ma kako god ga zvali) mogu biti tako suženih razmišljanja i miješati dva različita osjećaja (ljubav i vjeru) i dozvoliti da kolidiraju.
branimir_s

Post by branimir_s »

Eshek wrote:
branimir_s wrote:14 godina dijelim dobro i zlo sa zenom druge vjere i super nam je. Sloboda izbora. Ljubav ne poznaje granice...
Hajd' sad iskreno: da je tražila prije braka da se osunetiš (Da joj se porodica ne bi bunila), bi li to uradio? :D :D
Pa nije ni trebala traziti jer mi je to Skaka vec davno odradio. BTW I am Bosniac.
Last edited by branimir_s on 01/08/2006 13:09, edited 1 time in total.
addo888

Post by addo888 »

laradnaat wrote:kao prvo mislim da ne postoji velika razlika među vjernicima, ma koje vjere bili. razlika je neznatna, i to u samom imenu vjere. dakle jedna nevažna stvar.

kao drugo, vjera je dio identiteta individue (osobe). smješno je tražiti od druge osobe da promijeni vjeru radi ljubavi, isto kao što je smiješno da i ta druga osoba to traži od vas. niste zajedno radi vjerskih ubjeđenja!!!

nerazumljivo je da ljudi koji vjeruju u boga (ma kako god ga zvali) mogu biti tako suženih razmišljanja i miješati dva različita osjećaja (ljubav i vjeru) i dozvoliti da kolidiraju.
Ti onda ne poznajes vjere.Izmedju katolika i pravoslavaca i ne postoji velika razlika,cak mogu ici u iste crkve..vjerski im je dozvoljeno.Islam on the other hand,je skroz druga vjera
Kwaheri

Post by Kwaheri »

stochar wrote:sto bi rek'o gos'n Homeini:

قال الزعيم الإسلامي حسن الترابي إن الرئيس الأميركي جورج بوش يقود العالم نحو حرب صليبية ضد الإسلام. واعتبر أن حزب الله يقود بشائر ثورية جديدة، منتقدا موقف بعض القيادات العربية التي أيدت الحرب على لبنان.
mislim da ovo Turabiju ne bi bilo drago vidjeti ... :D
bug

Post by bug »

al ti je naslov :D koncipiran :D
Post Reply