Ljubav sa drugom vjerom
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
branimir_s
14 godina dijelim dobro i zlo sa zenom druge vjere i super nam je. Sloboda izbora. Ljubav ne poznaje granice...
-
Eshek
Hajd' sad iskreno: da je tražila prije braka da se osunetiš (Da joj se porodica ne bi bunila), bi li to uradio?branimir_s wrote:14 godina dijelim dobro i zlo sa zenom druge vjere i super nam je. Sloboda izbora. Ljubav ne poznaje granice...
-
peanuth
de vam ispricam jednu pricu..
imam ja prijatelja on je hrvat. i eto upozna on curu turkinju, i tip se pravo zacopo u nju, a eto ko biva i ona u njega...
i sad je ona svojim starcima rekla za njega i oni nisu bili za to, posto on nije musliman.
ona to njemu isprica , i kaze da hoce sa njim ozbiljnu vezu al pod tim uslovom da on predje na islam inace joj eto roditelji ne daju.i tako on mlad , lud zaljubljen predje na islam.i ime si pridio i sve..
i par mjeseci poslije toga , ta turkinja njega lijepo ostavi.
eto pa vi vjerujte zensku
imam ja prijatelja on je hrvat. i eto upozna on curu turkinju, i tip se pravo zacopo u nju, a eto ko biva i ona u njega...
i sad je ona svojim starcima rekla za njega i oni nisu bili za to, posto on nije musliman.
ona to njemu isprica , i kaze da hoce sa njim ozbiljnu vezu al pod tim uslovom da on predje na islam inace joj eto roditelji ne daju.i tako on mlad , lud zaljubljen predje na islam.i ime si pridio i sve..
i par mjeseci poslije toga , ta turkinja njega lijepo ostavi.
-
Bloody_Mary-Sue
mozda bi ipak tako nesto trazila ma kako se glupo cinilo... samo formalnost al eto zahvaljujuci tom ''sitnom'' detalju moglo bi to dvoje ljudi ostat zajedno, happily ever after...Stitch__ wrote:nene zato sto smatram svoju "vjeru" svetom bla bla bla nego zato sto osoba koja nekog iskreno voli, nikad tako nesto ne bi trazila
![]()
e, da, i ja jesam, kako kazes, "strasno zaljubljen" u djevojku druge vjere i ide nam super bez obzira na to![]()
![]()
-
addo888
Ahh jeste tesko vratiti se svojoj vjeri? pa mislis zaista da je presao iskreno?peanuth wrote:de vam ispricam jednu pricu..
i par mjeseci poslije toga , ta turkinja njega lijepo ostavi.![]()
-
cufeticka
e bas takoSinapsa wrote:osobe kojima religija sacinjava dobar dio identiteta, a ne tolerisu i respektuju tudje, trebaju brati cvijece iz svoje baste.....Takvi nisu za mjesanja jer su im krvna zrnca prekvalitetna da bi hin usrala stvaranjem hibrida, ili sto bi Hitler reko bastarda...
Eto cvijete moj, ti si prelijep, predivan, ma volim te samo tako, al´de, Boga ti, promijeni samo miris ako hoces da budes moj..![]()
Meni se takvi ljudi gade...
- ahmed&nedzad
#37 Re: Ljubav sa drugom vjerom
addo888 wrote:Sta bi vi ucinili kad bi se strasno zaljubili u jednu djevojku i sve a ona vama kaze "volim te ali mi buducnosti nemamo ako ti ne predjes na moju vjeru".Bi li to ucinili?
Koga više voliš? Boga, ili nju?
-
Ana_Ana
mama ce da mi bira muza
. ako se njoj svidja znaci da je dobar je, ko mene sta pita
. ona ce da zivi sa njim, da stvara sa njim porodicu.....to su takve gluposti.
ako mi se dopadne neko druge vere, bas me zaboli uvo sta ce mi familija reci..uopste me to ne zanima niti razmisljam o tome. i zbog cega bilo ko mora da menja veru? zbog mame i tate mozda? svasta!!!
-
peanuth
jeste , i danas ide u dzamijuaddo888 wrote:Ahh jeste tesko vratiti se svojoj vjeri? pa mislis zaista da je presao iskreno?peanuth wrote:de vam ispricam jednu pricu..
- ahmed&nedzad
#41 Re: Ljubav sa drugom vjerom
Koji su se u ovom slučaju jasno sukobili.Beatrice_22 wrote:Gargamel wrote:addo888 wrote:Sta bi vi ucinili kad bi se strasno zaljubili u jednu djevojku i sve a ona vama kaze "volim te ali mi buducnosti nemamo ako ti ne predjes na moju vjeru".Bi li to ucinili?
Koga više voliš? Boga, ili nju?
oh, come on! to su dvije potpuno razlicite ljubavi... u stvari, razliciti odnosi potpuno.
-
addo888
peanuth wrote:jeste , i danas ide u dzamijuaddo888 wrote:Ahh jeste tesko vratiti se svojoj vjeri? pa mislis zaista da je presao iskreno?peanuth wrote:de vam ispricam jednu pricu..
pa njegova nesreca
zamjeniti crkvu za dzamiju
-
Svemirski_Jebach
hajde makar je doš'o tobeaddo888 wrote:peanuth wrote:jeste , i danas ide u dzamijuaddo888 wrote: Ahh jeste tesko vratiti se svojoj vjeri? pa mislis zaista da je presao iskreno?
pa njegova nesreca
zamjeniti crkvu za dzamiju![]()
-
laradnaat
kao prvo mislim da ne postoji velika razlika među vjernicima, ma koje vjere bili. razlika je neznatna, i to u samom imenu vjere. dakle jedna nevažna stvar.
kao drugo, vjera je dio identiteta individue (osobe). smješno je tražiti od druge osobe da promijeni vjeru radi ljubavi, isto kao što je smiješno da i ta druga osoba to traži od vas. niste zajedno radi vjerskih ubjeđenja!!!
nerazumljivo je da ljudi koji vjeruju u boga (ma kako god ga zvali) mogu biti tako suženih razmišljanja i miješati dva različita osjećaja (ljubav i vjeru) i dozvoliti da kolidiraju.
kao drugo, vjera je dio identiteta individue (osobe). smješno je tražiti od druge osobe da promijeni vjeru radi ljubavi, isto kao što je smiješno da i ta druga osoba to traži od vas. niste zajedno radi vjerskih ubjeđenja!!!
nerazumljivo je da ljudi koji vjeruju u boga (ma kako god ga zvali) mogu biti tako suženih razmišljanja i miješati dva različita osjećaja (ljubav i vjeru) i dozvoliti da kolidiraju.
-
branimir_s
Pa nije ni trebala traziti jer mi je to Skaka vec davno odradio. BTW I am Bosniac.Eshek wrote:Hajd' sad iskreno: da je tražila prije braka da se osunetiš (Da joj se porodica ne bi bunila), bi li to uradio?branimir_s wrote:14 godina dijelim dobro i zlo sa zenom druge vjere i super nam je. Sloboda izbora. Ljubav ne poznaje granice...![]()
Last edited by branimir_s on 01/08/2006 13:09, edited 1 time in total.
-
addo888
Ti onda ne poznajes vjere.Izmedju katolika i pravoslavaca i ne postoji velika razlika,cak mogu ici u iste crkve..vjerski im je dozvoljeno.Islam on the other hand,je skroz druga vjeralaradnaat wrote:kao prvo mislim da ne postoji velika razlika među vjernicima, ma koje vjere bili. razlika je neznatna, i to u samom imenu vjere. dakle jedna nevažna stvar.
-
Kwaheri
mislim da ovo Turabiju ne bi bilo drago vidjeti ...stochar wrote:sto bi rek'o gos'n Homeini:
قال الزعيم الإسلامي حسن الترابي إن الرئيس الأميركي جورج بوش يقود العالم نحو حرب صليبية ضد الإسلام. واعتبر أن حزب الله يقود بشائر ثورية جديدة، منتقدا موقف بعض القيادات العربية التي أيدت الحرب على لبنان.