Dedždžal ili Antihrist

Rasprave o vjerskim temama.
Haqqani

#26 Re: Dedždžal ili Antihrist

Post by Haqqani »

ja71 wrote:
Haqqani wrote:Dedždžal ili Antihrist
Postoje tri aspekta Dedždžala (Antihrista): Dedždžal kao osoba; Dedždžal kao globalni društveni i kulturni fenomen; i Dedždžal kao nevidljiva sila.

Riječ Dedždžal se ne pojavljuje u Qur'anu. Ona se spominje u ...
...
A da li je i Internet dio tog kjafirskog-dedzdzalovskog-sejtanskog sistema ?
Kad odes u Istanbul , mozes posjetiti razne džamije , pa onda biblioteke , pa onda razne trgovine , a ima i puno javnih kuca...
ja71

#27 Re: Dedždžal ili Antihrist

Post by ja71 »

Haqqani wrote:
ja71 wrote:
Postoje tri aspekta Dedždžala (Antihrista): Dedždžal kao osoba; Dedždžal kao globalni društveni i kulturni fenomen; i Dedždžal kao nevidljiva sila.

Riječ Dedždžal se ne pojavljuje u Qur'anu. Ona se spominje u ...
...
A da li je i Internet dio tog kjafirskog-dedzdzalovskog-sejtanskog sistema ?
Kad odes u Istanbul , mozes posjetiti razne džamije , pa onda biblioteke , pa onda razne trgovine , a ima i puno javnih kuca...
Jesam li ja jedini koji ovakav odgovor na moje (jednostavno) pitanje ne konta ?

Ili da mozda nije Zgembo Hadislic drpio tvoj account ?
kobe_sa

Post by kobe_sa »

Iz mog skromnog islamskog znanja :

Dedzal je ustvari covjek (valjda) mada mi je nejasno kako je nastao (uglavnom kad je Musa a.s. otisao na Sinaj da "razgovara" s Bogom , tek sto ih je proveo kroz more spasivsi ih od faraona , zidovi su isklesali zlatno tele , kad se Mojsije vrtatio razbio je tele i valjda dio je zavrsio u vodi i odatle Dedzal , eh sta je to , neznam uglavnom zivi znaci na zemlji jos od doba Mojsija , samo je bio okovan kad je Muhamed a.s. primao objavu znaci 40 god.
Uglavnom on (dedzal) djeluje iz sjene zasad ima znanje puno vece od covjeka (npr. usavrsio je klonirnje - kad bude rat imat ce svoju vojsku klonova , ma koliko sad to smjesno zvucalo i licillo na ratove zvjezda.
Dedzal posjeduje i mudjize (odredjene moci koje su poslanici posjedovali , Isus je mogao ozivjeti mrtvaca , Musa je imao mocu u svom stapu isl. , ko se priblizio sejhovima znaju da i oni imaju odredjene mudjize samo dakako manje nego poslanici )
Uglavnom dedzal se proglasiti za Boga (tobe jarabi) i imat ce dosta slijedbenika , tad ce se ili prije pojavit i imami Mehdi koji ce i najaviti ponovo spustanje Ise a.s. (ili ti Isusa) koji je bio povucen (razapet je bio Juda koga je Allah dz.s. pretvorio u Isusov izgled ) naravno Isa a.s. kao covjek mora umrijeti , uglavnom tad ce se svako MORATI opredjeliti je li vjernik ili nije na cijoj je strani , nece bit neopredjeljenih (Swica fazoni :-D ) naravno Islam kao zadnja spustena vjera je najispravnija i naravno Isus ce se vratit kao musliman ma koliko to nekom sad cudno zvucalo.
Isus ce ubiti Dedzala i onda ce zavladati opsti mir na svijetu ce ostati samo vjernici , Isus ce bit pokopan u Medini pored Muhameda a.s.
Poslije smrti Isusa ponovo ce zavladati haos , i onda ubrzo doci i Sudnji Dan .
Uglavnom kao ono iz hadisa onoga sta je zapisano ima 1500 god , uzmeli se u obzir da je sad 1427 god , brzo ce Sudnji Dan :roll:

Toliko od mene naravno ovo nije 100% istina moja kratka intepretacija (moguce male greske jer ja nisam veliki vjernik i nisam toliko u Islamu da mogu tvrdit), ali od ljudi koji su duboko u vjeri, dervisa i sejhova.
venera888

Post by venera888 »

Autor Muhammed isa davud u knjizi "Cuvajte se mesiha dedzdzala" kaze: "Savjetujem svakom muslimanu pa i svakom dobronamjernom covjeku da procita cijele "protokole cionskih vodja" da bi saznao velicinu opasnosti koja je sazeta u "protokole" koji su preuzeti iz ogromnog rukopisa a ciji je autor licno Dedzdzal (Antihrist)."

A u drugu knjigu "Tajna veza" kaze: "On je spolutni jedini lider Novog svijetskog poretka.Nagovjesten je jos 1776 godine na americkoj novcanici na apoenu od jednog dolara.On je ocekivani lazni Mesih protiv koga ce se boriti Mehdija a na kraju ce ga ubiti pravi mesih Isa (Isus) a.s.

1777.godine pripremljena je cjelokupna strategija-politicki-ekonomski i idejno-za zapovjedanje svijeta. Pripremio ju je veliki vrac,jevrejski skriveni kralj Mesih.
Ta strategija,za ciju se trecinu zna,poznata je pod nazivom "Jevrejska Opasnost".To je i naslov knjige koju je 1905 godine napisao prof. Serdzi Nejlos. On je dosao do nekoliko originalnih dokumenata o sejtanskoj strategiji,koja mu je dala izvjesna ganija. Ona ih je ukrala od svoga momka,velikog jevrejskog rabina,koji radi za ocekivanog jevrejskog kralja (dedzala).Ovaj jevrej je sa sobom nosio tajnu dokumentaciju,vracajuci se sa posebnog sastanka presjednika (jevrejskih) korporacija Velikog istoka,a koji je odrzan 1901.godine.
Ovu knjigu je preveo engleski novinar Viktor Marsden a u vrjeme dok je prevodio ovu dokumentaciju dobio je vise pretnji ubojstvom sto ga nije pokolebalo.Nastavio je sa prevodom i knjiga ke dobila naslov "Protokoli cionskih vodja" Nakon nekoliko godina objave knjige Marsden je umro pod nerazrjesenim okolnostima.

"TAJNA VLADA SVJETA"

Prije nesto vise od jednog vjeka mislioci,vodje i pisci su otkrili da postoji "tajna vlada" koja pokrece politicke i ekonomske pokrete. Clanovi te vlade se medjusobno poznaju,ali ne znaju ko je vodja te vlade. tj. ko je vrhovni vladar. Cak i ako jedan clan te vlade poznaje vrhovnog vladara on to ne govori ostalim,jer je on karika koja spaja vladara i vladu a da pri tom vladar ostane skriven.Neki clanovi ove vlade su priznali da svjetom ne vladaju vidljivi presjednici i ministri,nego drugi ljudikoje cak ni presjednici ne poznaju.

Di Izraili je napisao 1844 godine: "Svjetom vladaju ljudi potpuno razliciti od vladara za koje obican svijet,koji ne poznaje sustinu stvari,misli da su vladari".
Oto Bizmark je reko da postoji nevidljive snage koje planiraju zavladati svijetom i organizirati jedinstvenu vladu svjeta. On nije precizirao te snage ali je nazvao " Imponderabile".

Lamartin potvrdjuje da postoji skrivena ruka koja vlada svijetom.Mazini je reko Doktoru Brindenstonu: "Mi zelimo da zavladamo svaku opasnost,a pogotovo nevidljivu opasnost koja nas je sve pritisla. Odakle ona dolazi ? I gdje se nalazi ? Niko nezna i niko je nije otkrio.To je tajna organizacija koja je iskrivena cak i nama i vama i svakoga iako se bave/bavimo proucavanjem djelatnosti tajnih organizacija.

Pisac Muhammed isa Davud kaze; Govorim cijelom svijetu: ""Tajna ruka" koja je isplanirala toliko zavjera i revolucija,prolivanje krvi i mucenja i jos uvjek planira jeste zapravo covjek--sejtanov prestavnik ili bolje receno sejtanov medij.
Jednako kao i sejtan prezire cjelokupan ljudski rod. To je jednooki covjek na koga je vjerovjesnik svih svjetova Muhammed sallalllahu alejhi ve sellem upozorio. "IZMEDJU STVARANJE ADEMA (ADAMA) ALEJHI SELAM I KIJAMETSKOG DANA NEMA STRASNIJA STVAR OD DEDZDZALA"
Reko je Muhammed a.s.: "NEMA VJEROVJESNIKA A DA NIJE SVOJ UMMET UPOZORIO NA JEDNOOKOG LAZLIVCA.ZAR ON NIJE JEDNOOK,A VAS GOSPODAR NIJE JEDNOOK?"
Arminovski

#30 Re: Dedždžal ili Antihrist

Post by Arminovski »

Allah -dželle šanuhu- kaže u Our'an da osoba koje se pita o Smaku Svijeta, tj. Kijametu, zna o tome koliko i ona što pita.
Nakon ovoga cini mi se da je bezveze pricati o znakovima smaka svijeta i slicno. Besmrtan niko nije i toga svako treba da bude svjestan jer to je licni kraj i to je jedino sto je vazno. Taj cas je blizu i kad je 100 godina udaljen. Ostale diskusije o kada, kako, na koji nacin itd ne vode nicemu...Mozda vode ukrug... Moje misljenje...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

najvise volim vake teme :shock: :run: :zzzz:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Haqqani wrote:
monolog wrote:Ja sam se ponadao da ce biti nesto od Nicea... ali nista, samo dugi copy-paste koji niko ne cita :(
Da nije Nice malo prevazidjen???
taman posla Haqqani, nije filozofija pariška moda pa da se prevazilazi i demodira :roll:

a valjda nije ni religija :roll:

al tebe nema da odgovoris :D sto ba polemizirate na temi od prije godinu :D
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

dawn_upon_dawn wrote:
Haqqani wrote:
monolog wrote:Ja sam se ponadao da ce biti nesto od Nicea... ali nista, samo dugi copy-paste koji niko ne cita :(
Da nije Nice malo prevazidjen???
taman posla Haqqani, nije filozofija pari¹ka moda pa da se prevazilazi i demodira :roll:

kucamo na vrata zaboravljenih asova :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

ztluhcs wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
Haqqani wrote: Da nije Nice malo prevazidjen???
taman posla Haqqani, nije filozofija pariška moda pa da se prevazilazi i demodira :roll:

kucamo na vrata zaboravljenih asova :D
Pucamo na vrata zaboravljenih asova :D
Liberalism

Post by Liberalism »

Nekad pomislim da islamska ulema i vecina islamskih intelektualaca najmanje boga razumiju. Vecina se vodi predrasudama starim 1500 godina. Cudno mi je samo kako se ovi islamski ucenjaci boje nauke a nikako da shvate da se i Muhamed a.s. i njegovi sljedbenici koristili tadasnjom tehnologijom kako bi priblizili vjeru ljudima.

Ovakci tekstovi samo potvrdjuju stavove ateista ili teista da se religija koristi samo zarad vladanja masama.

Usput jedno pitanje za one koji malo bolje poznaju islam i islamsku zajednicu u BiH: Moze li porodica Muftije raspolagati novcanim sredstvima muftijstva?
danas

Post by danas »

venera888 wrote:Autor Muhammed isa davud u knjizi "Cuvajte se mesiha dedzdzala" kaze: "Savjetujem svakom muslimanu pa i svakom dobronamjernom covjeku da procita cijele "protokole cionskih vodja" da bi saznao velicinu opasnosti koja je sazeta u "protokole" koji su preuzeti iz ogromnog rukopisa a ciji je autor licno Dedzdzal (Antihrist)."

A u drugu knjigu "Tajna veza" kaze: "On je spolutni jedini lider Novog svijetskog poretka.Nagovjesten je jos 1776 godine na americkoj novcanici na apoenu od jednog dolara.On je ocekivani lazni Mesih protiv koga ce se boriti Mehdija a na kraju ce ga ubiti pravi mesih Isa (Isus) a.s.

1777.godine pripremljena je cjelokupna strategija-politicki-ekonomski i idejno-za zapovjedanje svijeta. Pripremio ju je veliki vrac,jevrejski skriveni kralj Mesih.
Ta strategija,za ciju se trecinu zna,poznata je pod nazivom "Jevrejska Opasnost".To je i naslov knjige koju je 1905 godine napisao prof. Serdzi Nejlos. On je dosao do nekoliko originalnih dokumenata o sejtanskoj strategiji,koja mu je dala izvjesna ganija. Ona ih je ukrala od svoga momka,velikog jevrejskog rabina,koji radi za ocekivanog jevrejskog kralja (dedzala).Ovaj jevrej je sa sobom nosio tajnu dokumentaciju,vracajuci se sa posebnog sastanka presjednika (jevrejskih) korporacija Velikog istoka,a koji je odrzan 1901.godine.
Ovu knjigu je preveo engleski novinar Viktor Marsden a u vrjeme dok je prevodio ovu dokumentaciju dobio je vise pretnji ubojstvom sto ga nije pokolebalo.Nastavio je sa prevodom i knjiga ke dobila naslov "Protokoli cionskih vodja" Nakon nekoliko godina objave knjige Marsden je umro pod nerazrjesenim okolnostima.

"TAJNA VLADA SVJETA"

Prije nesto vise od jednog vjeka mislioci,vodje i pisci su otkrili da postoji "tajna vlada" koja pokrece politicke i ekonomske pokrete. Clanovi te vlade se medjusobno poznaju,ali ne znaju ko je vodja te vlade. tj. ko je vrhovni vladar. Cak i ako jedan clan te vlade poznaje vrhovnog vladara on to ne govori ostalim,jer je on karika koja spaja vladara i vladu a da pri tom vladar ostane skriven.Neki clanovi ove vlade su priznali da svjetom ne vladaju vidljivi presjednici i ministri,nego drugi ljudikoje cak ni presjednici ne poznaju.

Di Izraili je napisao 1844 godine: "Svjetom vladaju ljudi potpuno razliciti od vladara za koje obican svijet,koji ne poznaje sustinu stvari,misli da su vladari".
Oto Bizmark je reko da postoji nevidljive snage koje planiraju zavladati svijetom i organizirati jedinstvenu vladu svjeta. On nije precizirao te snage ali je nazvao " Imponderabile".

Lamartin potvrdjuje da postoji skrivena ruka koja vlada svijetom.Mazini je reko Doktoru Brindenstonu: "Mi zelimo da zavladamo svaku opasnost,a pogotovo nevidljivu opasnost koja nas je sve pritisla. Odakle ona dolazi ? I gdje se nalazi ? Niko nezna i niko je nije otkrio.To je tajna organizacija koja je iskrivena cak i nama i vama i svakoga iako se bave/bavimo proucavanjem djelatnosti tajnih organizacija.

Pisac Muhammed isa Davud kaze; Govorim cijelom svijetu: ""Tajna ruka" koja je isplanirala toliko zavjera i revolucija,prolivanje krvi i mucenja i jos uvjek planira jeste zapravo covjek--sejtanov prestavnik ili bolje receno sejtanov medij.
Jednako kao i sejtan prezire cjelokupan ljudski rod. To je jednooki covjek na koga je vjerovjesnik svih svjetova Muhammed sallalllahu alejhi ve sellem upozorio. "IZMEDJU STVARANJE ADEMA (ADAMA) ALEJHI SELAM I KIJAMETSKOG DANA NEMA STRASNIJA STVAR OD DEDZDZALA"
Reko je Muhammed a.s.: "NEMA VJEROVJESNIKA A DA NIJE SVOJ UMMET UPOZORIO NA JEDNOOKOG LAZLIVCA.ZAR ON NIJE JEDNOOK,A VAS GOSPODAR NIJE JEDNOOK?"

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

tvoj muhammed isa davud izgleda nije jos cuo da je protokol cionskih mudraca prevara, i da je izmisljen/napisan u svrhu podgrijavanja i opravdavanja anti-semitizma... a ovo je samo prva recenica, ostatak se bojim da citam... znam sta dolazi... :roll:

jadna majko... kakvih pacijenata na ovom forumu... :roll: :roll: :roll: :roll:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

:lol: :lol:

ama nije to forum, tako ti je u stvarnom zivotu ovdje :D da vidis o cemu studenti po fakultetima, nasa buduca obrazovana elita :roll: prica kada su u pitanju ovakve stvari :D:D ovo su ti sve oni :D
Bosanac sa dna kace

Liberalism wrote:Usput jedno pitanje za one koji malo bolje poznaju islam i islamsku zajednicu u BiH: Moze li porodica Muftije raspolagati novcanim sredstvima muftijstva?
Teoretski sa stanovista islama ni govora nema o tome.
Teoretski po pravilniku IZ takodje ni govora...
a kao sto ynas kod nas je na Balkanu teorija mrtvo slovo na papiru...
Bosanac sa dna kace

dawn_upon_dawn wrote::lol: :lol:

ama nije to forum, tako ti je u stvarnom zivotu ovdje :D da vidis o cemu studenti po fakultetima, nasa buduca obrazovana elita :roll: prica kada su u pitanju ovakve stvari :D:D ovo su ti sve oni :D
ja ne studiram u BiH, i kako vrijeme prolazi sve sam manje u kotaktu sa rajom iz moje srednje skole koja studira u BiH, fakat bi volio da cujem o cemu oni pricaju sve...ono izgaram od želje de čujem ustvari...
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:
dawn_upon_dawn wrote::lol: :lol:

ja ne studiram u BiH, i kako vrijeme prolazi sve sam manje u kotaktu sa rajom iz moje srednje skole koja studira u BiH, fakat bi volio da cujem o cemu oni pricaju sve...ono izgaram od želje de čujem ustvari...
mislim da zorica hoce da rekne da su ti raja malo previse into conspiracy theories ili da masovno pate od paranoidne sizofrenije... :D
venera888

Post by venera888 »

danas wrote:
venera888 wrote:Autor Muhammed isa davud u knjizi "Cuvajte se mesiha dedzdzala" kaze: "Savjetujem svakom muslimanu pa i svakom dobronamjernom covjeku da procita cijele "protokole cionskih vodja" da bi saznao velicinu opasnosti koja je sazeta u "protokole" koji su preuzeti iz ogromnog rukopisa a ciji je autor licno Dedzdzal (Antihrist)."

"TAJNA VLADA SVJETA"

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

tvoj muhammed isa davud izgleda nije jos cuo da je protokol cionskih mudraca prevara, i da je izmisljen/napisan u svrhu podgrijavanja i opravdavanja anti-semitizma... a ovo je samo prva recenica, ostatak se bojim da citam... znam sta dolazi... :roll:

jadna majko... kakvih pacijenata na ovom forumu... :roll: :roll: :roll: :roll:

Za 500 godina moze neki Njemac tvrditi mein Kampf je izmisljen :D
danas

Post by danas »

odi teta danas da zvaku...
El_comadante

Post by El_comadante »

Ama nečemo do mi doživjeti
venera888

Post by venera888 »

El_comadante wrote:Ama nečemo do mi doživjeti
ja se nadam da hocemo,i onako mi je zivot booring :D