Amerika - obecana zemlja? 2 :-)
-
bosna forever
Atheist bas te htjedoh pitati hocemol' poslije Koncerta Sarajevske Filharmonije i njihovih gostiju iz austrijskog sinfonijskog orkestra otici na partiju golfa na Betaniji ili cemo opet kriketa.DONY wrote:Nineac,ne uzbudjuj se previse i pokusaj ignorisati mahalske sveznalice(atheist i sl.),jer dok "oni" stalno otvaraju ovakve i slicne teme,Bosna tesko moze nbapraviti ikakav pomak naprijed.Objasnjavati ovima koji nisu dalje od Konjica mrdnuli je veoma tesko.Makarska je veliki san za takve.
Navrati na partiju tenisa(bar jedan set).
- BHG
il si mozda uzeo kredit da mozes platiti stan i skolu? ako je amerika toliko poletna da raji placa stan i skolu, sto onda imaju tako mali procenat visokoobrazovanih ljudi...i zasto toliki broj beskucnika koji spavaju po parkovima, napustenim skladistima i kartonskim kutijama...nineac wrote:Ah, kada smo atheisto kod americkog sna, de mi objasni onda sta je bosanski san, posto ga ti ocito zivis? De mi majke ti otvori oci i reci sta je to bosanski san?
Jel bosanski san da svaki dan slusam gluposti na TV-u kako je nko uktrao ovoliko, pa onoliko, kako su ovi ugrozeni, a ovi drugi ugrozavaju? Jel bosanski san da cekam i gledam kako ce mi hrvatska uvesti vize za dvije godine? jel bosanski san da odem svake godine 7 dana u Makarsku (a neznam kada sam otisao toliko na more)? jel to bosanski san?
Bosanski san vecini bosanaca je da imaju UOPCE bilo kakav posao i da ga zadrze uz stalno jebavanje gazde koji je kapitalizam shvatio kao robovlasnistvo!
Amerika je dobra onoliko koliko je ti sebi napravis dobrom! Ja znam ovdje hrpu bosanaca koji su i pored svega sto su imali pali na najnize grane jer nisu htjeli da rade, jer su htjeli zivjeti kao dole.
Ja zivim sada americki san, a za tvoju informaciju ako si pomislio da mene neko finansira, nefinansira, ja ih sam zaradim i snosim svoje troskove. Ako si pomislio da placam skolu, ne placam, drzava mi placa i skolu i stan!
i zaboravih jos nesto...to mi prosli put niko od nasih amerikanaca nije odgovorio...sta mislite o patriot act-u??? jel to i dalje treba sprovodit?
-
Last_one
E znate sta je meni besmisleno????
Besmisleno mi je ono kako zivi dobar procenat nase raje a to je:Ode sljakati negdje vani ( i to ne na zapad,nego istok ljudi moji....tamo gdje se glava nosi u torbi)i onda svakih 6 mjeseci dolaze kupiti familiji ponesto,podmiriti dugove pa nazad!
A sve su to ljudi koji dokazano hoce raditi,al' gle cuda,nemaju gdje!!!!!I od svoje sljake ne mogu ni priblizno normalno zivjeti!
Mozda Amerika ili bilo koja druga razvijena zemlja nije obecana....al tamo ljudi ako rade bar od toga mogu podmiriti osnovno!Zivjeti normalno!
Sve drugo zavisi od individualnih ambicija i stvar je pojedinca!
Besmisleno mi je ono kako zivi dobar procenat nase raje a to je:Ode sljakati negdje vani ( i to ne na zapad,nego istok ljudi moji....tamo gdje se glava nosi u torbi)i onda svakih 6 mjeseci dolaze kupiti familiji ponesto,podmiriti dugove pa nazad!
A sve su to ljudi koji dokazano hoce raditi,al' gle cuda,nemaju gdje!!!!!I od svoje sljake ne mogu ni priblizno normalno zivjeti!
Mozda Amerika ili bilo koja druga razvijena zemlja nije obecana....al tamo ljudi ako rade bar od toga mogu podmiriti osnovno!Zivjeti normalno!
Sve drugo zavisi od individualnih ambicija i stvar je pojedinca!
-
nineac
Evo da ti odgovorim kako mi je placena skola. Ja za univerzitet radim, i primam platu (doduse umanjenu) a oni mi placaju skolarinu i stan! Eto kako je placena skola, jer dok sam bio u BiH stekao sam neka poznanstva kroz posao sa amerikancima i ljudi mi ponudili da dodjem!
Kredit imam za auto, sto je ovdje normala, i uzeo sam iz razloga da gradim kreditnu istoriju, i mislim da cu ga rjesiti za godinu do godinu i po (uzeo na 36 mjeseci), i kamata mi je 7% (jer nemam kreditnu istoriju) sto je opet zadovoljavajuce.
Inace u drzavi Alabama 45% ljudi upise fakultet, a 24% ima zavrsen fakultet od ukupnog broja radno sposobnog stanovnistva. Taj prosjek je daleko veci gledajuci komplet SAD, dok se u drzavi Iowa krece oko 85% onih koji upisu fakultet do 62% koji imaju zavrsen od radno sposobnog stanovnistva, i prosjek je veci nego u evropi, ali manji nego u japanu (mislim za cijelu SAD).
U BiH 6% (procjenjuje se, iako neki govore cak o 4%) upise fakultet, dok 2-3% zavrsi! pa sad kontaj!
Kredit imam za auto, sto je ovdje normala, i uzeo sam iz razloga da gradim kreditnu istoriju, i mislim da cu ga rjesiti za godinu do godinu i po (uzeo na 36 mjeseci), i kamata mi je 7% (jer nemam kreditnu istoriju) sto je opet zadovoljavajuce.
Inace u drzavi Alabama 45% ljudi upise fakultet, a 24% ima zavrsen fakultet od ukupnog broja radno sposobnog stanovnistva. Taj prosjek je daleko veci gledajuci komplet SAD, dok se u drzavi Iowa krece oko 85% onih koji upisu fakultet do 62% koji imaju zavrsen od radno sposobnog stanovnistva, i prosjek je veci nego u evropi, ali manji nego u japanu (mislim za cijelu SAD).
U BiH 6% (procjenjuje se, iako neki govore cak o 4%) upise fakultet, dok 2-3% zavrsi! pa sad kontaj!
- atheist
Pun si procenata...
Bosna...idemo ipak na golf...dosta nam je kriketa od prosle sedmice:-)
Nine...opet imas gresku u informacijama...pogotovo za Ze-Do kanton...
Davis...Dony...Nine...jel to neki klan? Igrate li samo tenis ili ... Smirite strasti...sve ce to narod ba da pozlati...Zasto se toliko palite srijedom...To je neki specijalan dan? Ajde punite baterije do slijedece srijede...Davis mojne samo jos slijedeci put da mu izjavish ljubav...Uradi to preko PP da ne gledamo.
Nine...opet imas gresku u informacijama...pogotovo za Ze-Do kanton...
Davis...Dony...Nine...jel to neki klan? Igrate li samo tenis ili ... Smirite strasti...sve ce to narod ba da pozlati...Zasto se toliko palite srijedom...To je neki specijalan dan? Ajde punite baterije do slijedece srijede...Davis mojne samo jos slijedeci put da mu izjavish ljubav...Uradi to preko PP da ne gledamo.
- BHG
sto se nisi u vojsku prijavio...be all you can be...i oni svasta nesto placaju...i pomazu ti da "uspijes u zivotu"...nineac wrote:Evo da ti odgovorim kako mi je placena skola. Ja za univerzitet radim, i primam platu (doduse umanjenu) a oni mi placaju skolarinu i stan! Eto kako je placena skola, jer dok sam bio u BiH stekao sam neka poznanstva kroz posao sa amerikancima i ljudi mi ponudili da dodjem!
mnogi ovdje gresku prave sto uporedjuju bosnu i ameriku...sto je smijesno...nemoze se ni porediti...nekazem ja amerika je lijepa kao zemlja...ima se sta vidjeti...meni se samo gadi americka demokratija i nametanje iste drugim zemljama i narodima...taj ameriocki fasisticko-republikanski i cifutski rezim koji jebe cijeli svijet u zdrav mozak...a isto tako mnogi razmisljaju...recimo ja prvi necu da placam porez americi da mogu finansirat izrael u svojim ratovima...(by the way zivio sam u americi 7 godina, zavrsio fax, uzo im pasos i meni dosta)
- atheist
Vrlo vjerovatno da ce te sada trio fantastikus napasti...Vrlo vjerovatno ces biti konj ili neka zivotinja... Ja ti mogu reci..svaka cast...za tih 7 godina i fax...Nine mojne mu sad samo reci kako je sranje u bosni...Apsolvirali smo to vec davno kod tebe...pa se ne ponavljaj...nadam se da ces danas pisati ...da ti nece opet trebati 5 dana da skontas sta da napises...Znam da su ispiti...ali to ti je samo par minuta...napises nam koji procenat...
-
GivenToFly
Ma necuuuuuuuuuuuu bolan
Ne, ne...nemoj mi prici
Ne, ne...nemoj mi prici
-
Lola_77
VauDONY wrote:Nineac,ne uzbudjuj se previse i pokusaj ignorisati mahalske sveznalice(atheist i sl.),jer dok "oni" stalno otvaraju ovakve i slicne teme,Bosna tesko moze nbapraviti ikakav pomak naprijed.Objasnjavati ovima koji nisu dalje od Konjica mrdnuli je veoma tesko.Makarska je veliki san za takve.
Atheista, mogu li i ja na golf..?Kada se vratim iz Konjica...ovaj, mislim iz Makarske
-
Lola_77
VauDONY wrote:Nineac,ne uzbudjuj se previse i pokusaj ignorisati mahalske sveznalice(atheist i sl.),jer dok "oni" stalno otvaraju ovakve i slicne teme,Bosna tesko moze nbapraviti ikakav pomak naprijed.Objasnjavati ovima koji nisu dalje od Konjica mrdnuli je veoma tesko.Makarska je veliki san za takve.
Atheista, mogu li i ja na golf..?Kada se vratim iz Konjica...ovaj, mislim iz Makarske
-
Lola_77
- atheist
A otisla si dalje od Konjica? wouuuuu ...jos u Makarsku stigla...wouuuuu.....pricas mi sve detaljno...
Bash me zanima kako izgleda dalje od Lasvanske petlje...
Golf...ma naravno da mozesh....Lola...mogu ti izjaviti ljubav ovde...to je sad popularno znash....Bosna forever...mogao bi i tebi...
Nego...sta mislis o svemu dok te nije bilo? Ja se bash ne mogu odluciti izmedju nadrealista i audicije...