Vodenjak wrote:
Broza ZNAM zasto cijenim, a mozes li ti meni reci zasto cijenis Dobricinu (osim sto je bio dobar covjek, je li...

)?
Ko je Dobricina?
Sto se dijaspore tice, nemoj samo da se svi navalimo u Bosnu - neces moci disati! A ni mi s tobom!
Dok do tvog malog mozga dopre da ta ista dijaspora ekonomski doprinosi Bosni mnogo vise nego sto radnici sa prosjecnim platama to rade placajuci (ili NE placajuci porez na iste!) vristaces ti i drechati i mrziti i lijeciti svoje licne frustracije optuzujuci za sve ono sto u Bosni ne valja one koji najmanje imaju veze s tim na sta si ti ogorcen.
Ne zahatori, ali na mjesec lajes - nema vajde od toga!
Sta je "vajda"?! To je neka rijec na srpskom valjda...
Osim toga, ne znam odakle se javljas, ali bih te rado upitao bi li se ti da si dijasporac vratio u svoju rodnu Fochu recimo. Ili Bijeljinu, Trebinje, Zvornik, Srebrenicu... Razmisli malo!
Zasto se ne vratis odakle si otisao 91. Ne vidim razloga, kazes imas lovu, falis se, hranis Bosnu? U cemu je problem? Zasto da ti Alija sve servira, zasto nesto sam ne uradis? Alija nije Bog da stvara cuda. Vrati se i pokazi na vlastitom primjeru svoju hrabrost koju sada pokazujes u sajber svemiru pod cudnim nikom Vodenjak. Pazi da ne puknes.
Sto se tice tvog prvog pitanja, ono je jedno od najjacih iz arsenala njih (ili VAS) iz Centrale!
Ja nikakve veze s poštom nemam, svega mi.
Dakle, NIJE pitanje da li bi bilo agresije! Pitanje je da li bi narod bio SPREMAN da se odbrani od agresije! A to sa Dobricinom i njegovim uljuljkavanjem sasvim sigurno nije mogao biti! Zahvaljujuci njemu, mirno smo spavali, ne slusajuci recimo, Durakovica jos s kraja osamdesetih kad nas je jasno i glasno upozoravao kako se Bosnom shiri miris tamjana.
Ne vidim zasto se bunis. Pretpostavljam da nisi glasao za Aliju, nego za Durakovica. Dakle, onda se zali Durakovicu, on je bio clan predsjednistva as well, kao i Komsic (SDP), kao i Ljujic-Mijatovic (SDP).
Iz koje ono stranke on tada bi? I ko nas ono nakon sto ga se smijenilo s vlasti ubijedi da treba da glasamo za Karadzica i Bobana pa da cemo se onda svi lijepo voljeti i maziti i uz to, naravno, mirno spavati?
SDA. HDZ i posebno SDS svojim su politikama, dolazeci ZAJEDNO na vlast na povrsinu izbacili najveci sljam koji se rodio na nasim prostorima. Ti su isti idioti pocinili zlodjela malo gdje vidjena u svijetu a onda su potpisali mir i nastavili malo vise sofisticiranim metodama da kradu materijalna sredstva i prazne duse naroda koje su kobajagi vodili!
Otkud ti to znas kada ne zivis u Bosni? Nemas ti pojma kako narod zivi u Bosni.
Za pad komunizma nije kriva SDA, komunizam je pao rusenjem Berlinskog zida...to je bila globalna pojava.
Zauzeli su busije u vlasti i blokirali mozgove vecine stanovnistva. U toj su ofanzivi koja traje evo vec petnaestak godina blokirali svako normalno misljenje. Uz svesrdnu pomoc klera i medija koje su u njihovim rukama, uspjeli su da uniste svaku mogucnost da im se stane na put. Dobar dio i onih koji se nisu s njima slagali postali su skoro kao oni. Dokaz za to ti je i totalna homogenizacija po nacionalnom rezu medju politickim partijama u BiH. Ili bolje reci u Federaciji i Republici Srpskoj.
Opet te pitam, otkud ti to znas? Ti ne zivis u Bosni, nego hranis Bosnu iz daljine, ne?
To tako prazno zvuci od tebe iz bijelog svijeta, kao prepisana domaca zadaca od druga iz klupe koji je na cas dosao nadrogiran (Senad Avdic).
Objektivno, ne postoji vise ni jedna stranka koja ima tako jak kredibilitet da moze podici glas i reci da ono sto danas imamo nije u redu i da to treba mijenjati! SNSD je jednako sto i SDS a ovamo SDP pisha sve vise u istu tutu sa SDA.
Sad bih trebao biti impresioniran, ovim metaforma, ma daj se skidaj s neta, baby.
Kad se tome doda SDA-SDS-HDZ-ovska klasicna optuzba da, bilo ciji pokusaj ganjanja lopova predstavlja u stvari pokusaj "njihovih" da se izivljavaju na "nasem narodu", dovoljno je da se shvati o cemu se radi.
Ne shvati ovaj moj post previse licno. Vjerovatno i ti i ja podjednako iskreno zelimo dobro nasoj zemlji samo stvari posmatramo iz pomalo razlicitih uglova.
Svako dobro!
Svako dobro, tebi takodjer, a ako hoces sam sebi dobro onda se vrati odakle si otisao i probaj nesto uraditi u ovoj zemlji. Nemoj ocekivati od drugih da ti sve serviraju.
Imao sam prliku otici vani, odlucio sam da ostanem. Prvo sam dobio honorarni posao, radio par sati dnevno, nakon toga sam dobio sljedeci posao, da bih od proslog mjeseca dobio dugorocnije zaposlenje. Hranim sebe i svoju porodicu. I pomazem Bosni na licu mjesta bez patetike.