Vjernici i Nevjernici
-
Stitch__
danas wrote:pa vidis da haqqani zna sve, osim da je jedini i pravi bog zeusulicar wrote:Ja sam bio u vojsci godinama jer je neka budala sa Pala odlucila da sam ja "nevjernik" i "pogresan". Zato se upalim, jer znam sta su spremni uraditi oni koji su spremni tako dijeliti osude, ko je na pravom putu, a ko nije.![]()
![]()
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Ne¹to gledam ovu sliku i kontam da na ovom plavom dijelu ima najvi¹e pravovjernih koji se dr¾e principa vjere kao ¹to su: vjeruj u svoje, pusti ostale da vjeruju/ne vjeruju u njihovo, nemoj dovoditi u pitanje vjeru drugih ljudi - to nije tvoj zadatak, obrazuj se, poma¾i ljudima bez rezerve, koristi znanje za dobro ljudi i sl bio vjernik ili malo manje vjernik... Ne gubi¹ ni¹ta èinjenicom da si dobra osoba a nikad ne zna¹ gdje se kome ne¹to mo¾e uraèunati kao plus i bla bla bla...
Utopija jelle?
-
Pearl
u pakao ces sine...
:DD
nista ti to ne vrijedi ako ne klanjas 5 namaza, slijepo vjerujes i bojis se Allaha...
bolje vjerovati i grijesiti (jer ce ti bog svakako oprostiti), nego biti dobar covjek i truditi se da uopste ne grijesis..
Haqqani, zar ne mislis da je nevjernicima i umjerenim vjernicima teze biti dobar jer njih nema ko da TJERA da budu dobri?

nista ti to ne vrijedi ako ne klanjas 5 namaza, slijepo vjerujes i bojis se Allaha...
bolje vjerovati i grijesiti (jer ce ti bog svakako oprostiti), nego biti dobar covjek i truditi se da uopste ne grijesis..
Haqqani, zar ne mislis da je nevjernicima i umjerenim vjernicima teze biti dobar jer njih nema ko da TJERA da budu dobri?
-
Pearl
hajd me ubijedi...
ipak neki vjernici imaju potrebu da umjerenim vjernicima i nevjernicima "dokazu" i pokazu kako ce u pakao, kako su gresni, zli i ostalo sto ide ako se ne bojis boga najvise na svijetu... a oni pravedni i cisti...
ipak neki vjernici imaju potrebu da umjerenim vjernicima i nevjernicima "dokazu" i pokazu kako ce u pakao, kako su gresni, zli i ostalo sto ide ako se ne bojis boga najvise na svijetu... a oni pravedni i cisti...
-
neupucena
#36 Re: Vjernici i Nevjernici
Zasto ja sad zamisljam boga kako sjedi za pc-em i radi najnoviji update svega stvorenogHHHH wrote:Njonjice , moras napraviti malu klasifikaciju . Najbitnije ti je da znas su tri monotisticke religije : Judaizam , Krscanstvo i Islam. Znaci ove tri vjere su objavljene covjecanstvu od strane jednoga Boga.
Judaizam je dozivio update kroz Krscanstvo , jer su bili potpuno zastranili u svom vjerovanju , cak su i Poslanike ubijali .
Krscanstvo je dozivjelo isto tako update kroz Islam, jedan od glavnih razloga za update Krscanstva je bio taj sto su govorili , i dan danas govore da je Isus ( Isa a.s. ) Bog , neuzubillah.
Sve ove update-ove je radio Jedan Bog .
Pa Svako dobro zelim:)
-
Stitch__
e pa ne moze. znas da su se sjetili, pa da ne bi neko i cekao sljedeci apdejt rekli su kao muhamed je instalirao najnoviju verziju i software se od tad prestao razvijati. al ocigledno je tvorac ostavio open source kod pa su nezavisni programeri u medjuvremenu razvili podverzije Islam 2.0.1 - Shiit edition i Islam 2. 0. 1. - Sunit pack 
-
_BosanaC
#38 Re: Vjernici i Nevjernici
Izgleda da su i bugovi onda od Boga... Cim je Bog uspio ovoliko bugova napraviti a patcheva nigdje.neupucena wrote: Zasto ja sad zamisljam boga kako sjedi za pc-em i radi najnoviji update svega stvorenog
A ja se cudim Microsoftu
-
Pearl
#39 Re: Vjernici i Nevjernici
nije update svega... nekima je s rodjenjem (odrastanjem u update-iranoj porodici) dao misao da je on pravi, ostali moraju da nadodju na to..neupucena wrote:
Zasto ja sad zamisljam boga kako sjedi za pc-em i radi najnoviji update svega stvorenog
to je valjda poenta ovog naklapanja... sto ovi kojima je normalno da je Allah jedini i pravi ne shvataju kako mi to ne shvatamo..
bitno je da se naklapa...
p.s. e sad ce reci: da da prihvatili bi ga, najavljeno je da ce doci.. ali kako znati da je to TAJ poslanik..
iz supljeg u prazno, iz praznog u suplje... bogu je ovo vjerovatno jako zabavno...
-
neupucena
Tema kao tema mi i nije tema
.
Odusevljena sam jezikom, izborom rijeci, ne mogu si pomoci, jace je od mene
a ovaj trudim se da se kontrolisem, vezem se, stavljam ljepilo na prste, ali... nekad bezuspjesno
HHHH je meni kralj
Odusevljena sam jezikom, izborom rijeci, ne mogu si pomoci, jace je od mene
HHHH je meni kralj
-
Haqqani
Ja vama izgleda dodjem kao super prilika sa projekciju vlastitih frustracija
:):)
Kako se samo navadite , kao pcele na med .
Ja znam da ste nezadovoljni , buntovni , skloni disidentskim idejama ...
Hvala Bogu , imate gdje to iskaliti , pravo pred skupstinu
P.S.
Znate li da ce u evropi za 40 godina muslimani biti vecinsko stanovnistvo ... I to zbog VELIKOG nataliteta:)
Dok evropljani propagiraju slobodu homosexualizma ...
:):)
P.S.
Znate li da ce u evropi za 40 godina muslimani biti vecinsko stanovnistvo ... I to zbog VELIKOG nataliteta:)
Dok evropljani propagiraju slobodu homosexualizma ...
-
neupucena
Mene odusevljava tvoja egzoticna nepismenost, ziv mi bioHaqqani wrote:Ja vama izgleda dodjem kao super prilika sa projekciju vlastitih frustracija:):)
P.S.
Dok evropljani propagiraju slobodu homosexualizma ...:):)
-
Haqqani
Daj se uputitineupucena wrote:Mene odusevljava tvoja egzoticna nepismenost, ziv mi bioHaqqani wrote:Ja vama izgleda dodjem kao super prilika sa projekciju vlastitih frustracija:):)
P.S.
Dok evropljani propagiraju slobodu homosexualizma ...:):)
-
Pearl
i radi toga bismo trebali da se zabrinemo, uspanicimo, da se radujemo o something else ?:)
Dok evropljani propagiraju slobodu homosexualizma ... SmileSmileSmile
to ti i nije bas pozitivno, kad pogledas u kakvim okruzenju se taj natalitet dogadja... ne mogu da vjerujem da je tebi wow sto cemo za 40 godina imati jos pola gladne planete...
nije natalitet jedini bitan, natalitet u razvijenom, obrazovanom, sitom drustvu jeste...
Last edited by Pearl on 28/07/2006 10:52, edited 1 time in total.
-
Haqqani
Pearl wrote:i radi toga bismo trebali da se zabrinemo, uspanicimo, da se radujemo o something else ?:)
to ti i nije bas pozitivno, kad pogledas u kakvim okruzenju se taj natalitet dogadja... ne mogu da vjerujem da je tebi wow sto cemo za 40 godina imati jos pola gladne planete...
nije natalitet jedini bitan, natalitet u razvijenom, obrazovanom, sitom drustvu jeste...
Ma daj
-
Pearl
ako te ta "cinjenica" cini sretnim, uzivaj brateHaqqani wrote:Pearl wrote:i radi toga bismo trebali da se zabrinemo, uspanicimo, da se radujemo o something else ?:)
Ma daj:):)
meni je apsolutno svejedno, ne opterecujem se procentima te vrste