Vjernici i Nevjernici

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Shoshana

Post by Shoshana »

I nevjeru, animale, i nevjeru!

A za ove Paljane - tu ne pomaze dijalog.
animal3000

Post by animal3000 »

ah! kako sam to zaboravio :roll:
:lol:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Shoshana wrote:
danas wrote:ja moram da citiram uvazenog kolegu ztluhcs-a :D :D :D

Image
Ima Schultzika dobrih :D
:kravata:
Stitch__

Post by Stitch__ »

danas wrote:
ulicar wrote:Ja sam bio u vojsci godinama jer je neka budala sa Pala odlucila da sam ja "nevjernik" i "pogresan". Zato se upalim, jer znam sta su spremni uraditi oni koji su spremni tako dijeliti osude, ko je na pravom putu, a ko nije.
pa vidis da haqqani zna sve, osim da je jedini i pravi bog zeus :D :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: welcome back ;) :lol: :lol:
tataratira

Post by tataratira »

religija je izgovor za maloumne
ztluhcs

Post by ztluhcs »

...
Last edited by ztluhcs on 28/07/2006 09:07, edited 1 time in total.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Image

Ne¹to gledam ovu sliku i kontam da na ovom plavom dijelu ima najvi¹e pravovjernih koji se dr¾e principa vjere kao ¹to su: vjeruj u svoje, pusti ostale da vjeruju/ne vjeruju u njihovo, nemoj dovoditi u pitanje vjeru drugih ljudi - to nije tvoj zadatak, obrazuj se, poma¾i ljudima bez rezerve, koristi znanje za dobro ljudi i sl bio vjernik ili malo manje vjernik... Ne gubi¹ ni¹ta èinjenicom da si dobra osoba a nikad ne zna¹ gdje se kome ne¹to mo¾e uraèunati kao plus i bla bla bla...

Utopija jelle? :)
Pearl

Post by Pearl »

u pakao ces sine...:D:DD

nista ti to ne vrijedi ako ne klanjas 5 namaza, slijepo vjerujes i bojis se Allaha...
bolje vjerovati i grijesiti (jer ce ti bog svakako oprostiti), nego biti dobar covjek i truditi se da uopste ne grijesis..

Haqqani, zar ne mislis da je nevjernicima i umjerenim vjernicima teze biti dobar jer njih nema ko da TJERA da budu dobri? :-) :D
BHG

Post by BHG »

vjerovanje je intimna stvar individue i kao takva netreba biti predmetom nikakve rasprave i nametanja...kako vjerovanje tako i nevjerovanje...
Pearl

Post by Pearl »

hajd me ubijedi... :D

ipak neki vjernici imaju potrebu da umjerenim vjernicima i nevjernicima "dokazu" i pokazu kako ce u pakao, kako su gresni, zli i ostalo sto ide ako se ne bojis boga najvise na svijetu... a oni pravedni i cisti...
neupucena

#36 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by neupucena »

HHHH wrote:Njonjice , moras napraviti malu klasifikaciju . Najbitnije ti je da znas su tri monotisticke religije : Judaizam , Krscanstvo i Islam. Znaci ove tri vjere su objavljene covjecanstvu od strane jednoga Boga.

Judaizam je dozivio update kroz Krscanstvo , jer su bili potpuno zastranili u svom vjerovanju , cak su i Poslanike ubijali .

Krscanstvo je dozivjelo isto tako update kroz Islam, jedan od glavnih razloga za update Krscanstva je bio taj sto su govorili , i dan danas govore da je Isus ( Isa a.s. ) Bog , neuzubillah.

Sve ove update-ove je radio Jedan Bog .

Pa Svako dobro zelim:)
Zasto ja sad zamisljam boga kako sjedi za pc-em i radi najnoviji update svega stvorenog :?
Stitch__

Post by Stitch__ »

e pa ne moze. znas da su se sjetili, pa da ne bi neko i cekao sljedeci apdejt rekli su kao muhamed je instalirao najnoviju verziju i software se od tad prestao razvijati. al ocigledno je tvorac ostavio open source kod pa su nezavisni programeri u medjuvremenu razvili podverzije Islam 2.0.1 - Shiit edition i Islam 2. 0. 1. - Sunit pack :?
_BosanaC

#38 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by _BosanaC »

neupucena wrote: Zasto ja sad zamisljam boga kako sjedi za pc-em i radi najnoviji update svega stvorenog :?
Izgleda da su i bugovi onda od Boga... Cim je Bog uspio ovoliko bugova napraviti a patcheva nigdje.

A ja se cudim Microsoftu :lol: :lol:
Pearl

#39 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by Pearl »

neupucena wrote:
Zasto ja sad zamisljam boga kako sjedi za pc-em i radi najnoviji update svega stvorenog :?
nije update svega... nekima je s rodjenjem (odrastanjem u update-iranoj porodici) dao misao da je on pravi, ostali moraju da nadodju na to.. :) :-)

to je valjda poenta ovog naklapanja... sto ovi kojima je normalno da je Allah jedini i pravi ne shvataju kako mi to ne shvatamo.. :roll: :-) bas se cudim kako ... mada oni ne bi nikako prihvatili ako bi im neko dosao i rekao da se pojavio poslanik koji je najavljen .. ne bi ga priznali sigurno... kao sto ni vecina jevreja nisu isusa, ni vecina hriscana muhammeda.... al eto

bitno je da se naklapa...

p.s. e sad ce reci: da da prihvatili bi ga, najavljeno je da ce doci.. ali kako znati da je to TAJ poslanik.. :-)

iz supljeg u prazno, iz praznog u suplje... bogu je ovo vjerovatno jako zabavno... :roll:
neupucena

Post by neupucena »

Tema kao tema mi i nije tema :D.
Odusevljena sam jezikom, izborom rijeci, ne mogu si pomoci, jace je od mene :D a ovaj trudim se da se kontrolisem, vezem se, stavljam ljepilo na prste, ali... nekad bezuspjesno :D

HHHH je meni kralj :D
Haqqani

Post by Haqqani »

Ja vama izgleda dodjem kao super prilika sa projekciju vlastitih frustracija :):):)

Kako se samo navadite , kao pcele na med .

Ja znam da ste nezadovoljni , buntovni , skloni disidentskim idejama ...

Hvala Bogu , imate gdje to iskaliti , pravo pred skupstinu :)

P.S.

Znate li da ce u evropi za 40 godina muslimani biti vecinsko stanovnistvo ... I to zbog VELIKOG nataliteta:)

Dok evropljani propagiraju slobodu homosexualizma ... :):):)
neupucena

Post by neupucena »

Haqqani wrote:Ja vama izgleda dodjem kao super prilika sa projekciju vlastitih frustracija :):):)

P.S.

Znate li da ce u evropi za 40 godina muslimani biti vecinsko stanovnistvo ... I to zbog VELIKOG nataliteta:)

Mene odusevljava tvoja egzoticna nepismenost, ziv mi bio :)
Stitch__

Post by Stitch__ »

ti nama dodjes kao super prilika za shprdanje, i nista vise :D :D :D
Haqqani

Post by Haqqani »

neupucena wrote:
Haqqani wrote:Ja vama izgleda dodjem kao super prilika sa projekciju vlastitih frustracija :):):)

P.S.

Mene odusevljava tvoja egzoticna nepismenost, ziv mi bio :)
Daj se uputiti :)
Pearl

Post by Pearl »

Dok evropljani propagiraju slobodu homosexualizma ... SmileSmileSmile
i radi toga bismo trebali da se zabrinemo, uspanicimo, da se radujemo o something else ?:)

to ti i nije bas pozitivno, kad pogledas u kakvim okruzenju se taj natalitet dogadja... ne mogu da vjerujem da je tebi wow sto cemo za 40 godina imati jos pola gladne planete...

nije natalitet jedini bitan, natalitet u razvijenom, obrazovanom, sitom drustvu jeste...
Last edited by Pearl on 28/07/2006 10:52, edited 1 time in total.
Haqqani

Post by Haqqani »

Stitch__ wrote:ti nama dodjes kao super prilika za shprdanje, i nista vise :D :D :D
A sta sam je rekao ?
Haqqani

Post by Haqqani »

Pearl wrote:i radi toga bismo trebali da se zabrinemo, uspanicimo, da se radujemo o something else ?:)

to ti i nije bas pozitivno, kad pogledas u kakvim okruzenju se taj natalitet dogadja... ne mogu da vjerujem da je tebi wow sto cemo za 40 godina imati jos pola gladne planete...

nije natalitet jedini bitan, natalitet u razvijenom, obrazovanom, sitom drustvu jeste...

Ma daj :):):)
Murisno1

Post by Murisno1 »

A gledaj što vas se nakamaralo ... ko pirane hebote :-)
Pearl

Post by Pearl »

Haqqani wrote:
Pearl wrote:i radi toga bismo trebali da se zabrinemo, uspanicimo, da se radujemo o something else ?:)

Ma daj :):):)
ako te ta "cinjenica" cini sretnim, uzivaj brate ;););)

meni je apsolutno svejedno, ne opterecujem se procentima te vrste :)
Haqqani

Post by Haqqani »

Murisno1 wrote:A gledaj što vas se nakamaralo ... ko pirane hebote :-)
Ja im dodjem nesto kao guru .

:):):)
Post Reply