mislim da je on voditelj koncerta...Mahalac wrote:Dobro sve je to u redu ali kakve veze naslov teme sa
Draganom Marinkovicem
Ciganin sam al' najveci ?!
Moderator: _BataZiv_0809
- Alfons Kauders
Potrudili se organizatori da nadju nekog veceg primitivca od samih izvodjaca... Kraj njeg Ljuba A. izgleda ko jebeni princ Charles...mIRCerka wrote:mislim da je on voditelj koncerta...Mahalac wrote:Dobro sve je to u redu ali kakve veze naslov teme sa
Draganom Marinkovicem
-
ndzlatar
Usli su oni nama davno u kucu. Uskoro cemo se mi morati kupiti. Ovaj grad sve vise lici na selo. Ljudi vise ne znaju procijeniti sta je dobra a sta losa muzika. Pa slusajte sevdalinku, slusajte Mostar Sevdah reunion, slusajte Sabana Bajramovica, Safeta, al ostavite se sunda koji unistava urbanu kulturu ovog grada i pretvara ga u selendru.
shadow wrote:opet ciganska pjesma na grbavici a prvenstvo nije ni pocelo..smirite se strumfovi, ne moze prije zore svanuti
![]()
bez zeze, nek slusa ko sta hoce..doduse daleko im kuca od moje
-
REX1
Hajmo roceri,metalci ,zabavnjaci, organizujte i vi kakv koncert u Sarajevu,
za djecu bez roditelja,za romsku djecu,za srebrenicu kao sto cine
Ljuba Alicic ,obn folk talenti,grandove zvjezde.
Hajde protegnite se znate pametovati ovaj ovaki onaj onaki ucinite dobro djelo.
Ja odavno nisam cuo bar u Sarajevu da je iko od zabavnjaka organizovo bilo kakav koncert humanitarni,uvjek su tu narodnjaci.
Upitajte se malo
Hajde protegnite se znate pametovati ovaj ovaki onaj onaki ucinite dobro djelo.
Ja odavno nisam cuo bar u Sarajevu da je iko od zabavnjaka organizovo bilo kakav koncert humanitarni,uvjek su tu narodnjaci.
Upitajte se malo
- Alfons Kauders
Kako ce organizovat humanitarni koncert kad im niko ne ide na svirke ?!REX1 wrote:Hajmo roceri,metalci ,zabavnjaci, organizujte i vi kakv koncert u Sarajevu,
Hajde protegnite se znate pametovati ovaj ovaki onaj onaki ucinite dobro djelo.![]()
Upitajte se malo
Treba organizovat humanitarni koncert za njih kako su propali...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Alfons Kauders wrote:Kako ce organizovat humanitarni koncert kad im niko ne ide na svirke ?!REX1 wrote:Hajmo roceri,metalci ,zabavnjaci, organizujte i vi kakv koncert u Sarajevu,
Hajde protegnite se znate pametovati ovaj ovaki onaj onaki ucinite dobro djelo.![]()
Upitajte se malo
Treba organizovat humanitarni koncert za njih kako su propali...![]()
htjeli mi to priznati ili ne, ljudi su zeljni jeftine lagane zabave....
meni je nekako vece opustanje dernek u kafani uz neku drmoguz 5feninga-pjesma muziku, nego da me hvata depresija od crnjak ozbiljnih textova...
svako ima pravo da slusa ono sto zeli...TM87 su se otvoreno pobunili protiv ovog koncerta...imaju pravo da se zale...
ali ono sto iritira je nametanje vlastitog ukusa kao jedinog ispravnog...kao svi su papci ako ne slusaju ono sto ja slusam...hehehehe...
recimo ja ne volim Celine Dion...ali necu njene fanove nazvati MEKUSCIMA....ne ludim za 3 tenora, a BOLERO mi je himna...
Romsku muziku, makedonsku (uhhhh), dalamtinsku...uhhh....njezim se...od gotive....
J. Gotovac me iz charapa izbaci partiturom....a opet volim i kafansku muziku...
da-....ja sam seljanka....i drago mi je...jer dok su mnogi iz moje generacije slusali Nedu Ukraden i Brenu, mala mIRCi je skakala uz TRex i film HAir....valjda je sad doslo vrijeme da zamijenimo dresove...sta li....
nego, ko od vas ode, znate koju pjesmu treba naruciti
-
mačak u čizmama
Humanitarni koncert, svaka častREX1 wrote:Hajmo roceri,metalci ,zabavnjaci, organizujte i vi kakv koncert u Sarajevu,
Upitajte se malo
I prije mi je bio drag, sad pogotovo
Crveno obuci
Jos veceras nemoj nikom reci
da sutra se rastajemo
al' pred zoru kada drustvo ode
mozemo da tugujemo
Crveno obuci, nek sluti na radost
tugu nek ti pokrije lepota i mladost
crveno obuci, ne trazim ti puno
jos veceras nemoj da me zavijes u crno
Neka ovo bude nase vece
u to ime nazdravimo
u dubini duse sto nas pece
bar na tren zaboravimo
Jos veceras uzmi me za ruku
sta slavimo ne pitaj me
sto da drugi znaju nasu muku
sto da drugi znaju nase tajne
-
mIRCerka
rece neko ko je dozvolio da CD Miladina Sobica izgori u autu od sunca i dugog stajanja u pretincu za rukavice...suti ne laprdajStitch__ wrote:ali ono nije romska muzika, ono je cisti TURBO FOLKto sto je on cigo, ne znaci da pjeva romsku muziku. isto ko sto svaki crnac nije reper
ne mogu da vjerujem, dragi forumasi, da vas toliko slusha ono...biche...
![]()
ucini nesto humano, kupi kartu i nemoj otic...sve ide u fond...
-
izblajhana
apsolutno se slazem...daaaleko je to od romske muzikeStitch__ wrote:ali ono nije romska muzika, ono je cisti TURBO FOLKto sto je on cigo, ne znaci da pjeva romsku muziku. isto ko sto svaki crnac nije reper
ne mogu da vjerujem, dragi forumasi, da vas toliko slusha ono...biche...
![]()
-
mIRCerka
jupi blago tebi sad si urbana rajaStitch__ wrote:mirci nije u pretincu nego iza zadnjeg sjedista ako bas moras znatdont vori, imam sad sve njegovo
ceco jedna cecava
i ja zastupam JK na forumu, ne Cecu...uz JK se bolje usisava ima jaci ritam...
-
mIRCerka
zao mi je Stitch, ali glupo je u zivotu imati IDOLE...lijepo je imati ideale i teziti k njima...ali ti ocigledno jos nisi savladao osnovne pojmove tipa ironija i sarkazam...Stitch__ wrote:mos mislita s ilidze
jesam zajeban
evo malo i tvog idola, pametuje![]()
Mirci i njen glavni adut
![]()
![]()
pa da ne bude da sam losa, evo ti par stihova
IDE MACA OKO TEBE
PAZI DA TE NE OGREBE
ciao
-
mIRCerka
ja nemam adute ko JK...Stitch__ wrote:![]()
ne govoris nista za svoje adute, jesil kliknula ?![]()
i znam o cemu se radi...za nju je polni organ mozak...
sto i nije neka provala..ipak Ceca cita Tolstojevskog...i voli zenske pisce poput Ane karenjine... ne citas me redovno stitchko, sve te folove odavno znam...jer se (po koji put ti ponavljam) redovno informisem...
za ozbiljne stvari citam START jer su jedini nepristrasni stranacki sto se ne moze reci za dane i bosnu (iako i njih citam) a za odmor i razonodu ccitam sve tabloida sto mi do ruku dodju....ni zbirka viceva im nije ravna...
i eto, otkrih opet da nisam urbana raja ko mnogi ovdje...
-
spongebob
pitam se samo kojom bi brzinom (vjeravatno onom WARP- kojom leti svemirska posada Enterprise-a ) nestala ova tema da je autor muziku nazvao balijskom.
Jos je obrazlozenje da cigos nije uvreda nego SAMO sinonim za papka
i ne serite svi vi koji napadate ljude koji slusaju narodnu i turbo folk. Jos im onaj gore zeli noz pod grlo a vjerovatno mu i sestra i brat slusaju istu
Novokomponovana/turbo folk/turbo zabavna, sve se to kod nas vazda slusalo i slusace se jer je OVO BALKAN i ovdje se slusa takva muzika i vazda ce se slusati
A slusaju je SVI samo seru da je ne slusaju. Ali vazno je ispast faca medju rajom. Sve su to samo kompleksi nize vrijednosti i nista drugo sto pokazuju i ove podjele na papke i raju...pa nece moci da je bas sve tako jednostavno drugovi
Jos je obrazlozenje da cigos nije uvreda nego SAMO sinonim za papka
i ne serite svi vi koji napadate ljude koji slusaju narodnu i turbo folk. Jos im onaj gore zeli noz pod grlo a vjerovatno mu i sestra i brat slusaju istu
A slusaju je SVI samo seru da je ne slusaju. Ali vazno je ispast faca medju rajom. Sve su to samo kompleksi nize vrijednosti i nista drugo sto pokazuju i ove podjele na papke i raju...pa nece moci da je bas sve tako jednostavno drugovi
Last edited by spongebob on 25/07/2006 22:11, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
sta je po tebi definicija URBANE RAJE?Stitch__ wrote:e, da, i ceca ima osjecaj za feeling![]()
![]()
![]()
![]()
gubis mi se mirci,![]()
i izvini, bez uvrede, al neko ko slusa ljubu alicica za mene moze bit "urbana raja" (jako nedefinisan pojam) samo u...chachku il shapcu...
ja nsiam urbana jer mi je drazi etno motiv od house muzike...ja nisam urbana jer su mi drazi terranova i bagatela od city fasiona...
u cemu je stos? neko JEDNOSTAVNO voli takvu muziku i tebi, a ni meni, niko ne daje za pravo da im seremo....
kotnas sta ti govorim?
ja necu ici na taj koncert, jer mi spisak izvodjaca ne odgovara za proslavu mog rodjendana koji pada na taj dan...ali cu kupiti kartu jer ce od tih 10 KM makar 5 otici toj djeci...
vuk sit, ovce na broju....
kontas li me sad? ili mozda trebam jos detaljnije?
PS KO BUDE NA KONCERTU NARUCITE U MOJE IME DANAS TI JE SESNAESTI DRAGA RODJENDAN
-
mIRCerka
pogodi ko prstom u..teglu dzemaspongebob wrote: A slusaju je SVI samo seru da je ne slusaju. Ali vazno je ispast faca medju rajom. Sve su to samo kompleksi nize vrijednosti i nista drugo