AKO JE ISUS...?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Jonatan wrote:(5) Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Bog silni.
Niste ni svjesni koliko ste u zabludi i citavo krscanstvo je obicna zabluda.

Samo kad se sjetim da vasa sveta knjiga biblija postoji u vise od 60 razlicitih primjeraka, pa kako onda znati koji primjerak je ispravan, a ako neko kaze svi su ispravni pa zasto onda ne postoji samo jedan primjerak.

Kur'an kao najsavrsenija knjiga se do dana danasnjeg nije ni za slovo promjenio, cijelih 1400 godina je ostao ne promjenjen zato sto je Allah dz.s. obecao da se Kur'an do sudnjeg dana nece promjenuti bez obzira koliko to mnogi neprijatelji Islama zeljeli.
Jonatan

Post by Jonatan »

Op3r4t0r wrote:majka od bozijeg sina a iz tog dolazi da postoji i bozija zena ili se bog "kurvo" bez zenidbe
A kad si tako pametan de mi reci tko je od ljudi Isusov otac.
A trojstvo koje se nalazi u krscanstvu ni do danas nije detaljno objasnjeno.
Kamen spoticanja kolega, pazi.
pa makar da neko odgovori ako je isus Bog zasto bi sebi dozvolio da ga ljudi muce onako kako su ga mucili.
Prvo vi uvijek spominjete Isusovu patnju, ali nikada Uskrsnuće. Bez toga Uskrsnuća ne vrijedi ni Muka Isusova.

Zato onoga tko podenese zlostavnjanje ovog svijeta očekuje Uskrsnuće. Time nam je Isus pokazao Put.

Drugo ako ne možeš shvatiti smisao Isusove muke, teško da ćeš shvatiti i neke malo kompliciranije stvari kojima se zamaraš.
Jonatan

Post by Jonatan »

Op3r4t0r wrote:
Jonatan wrote:(5) Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Bog silni.
I ja ću tebi reći jednu stvar, jer se nemam namjeru s tobom prepravljati.

Bog je obećao Mesiju, kojeg je obećao Ocima po Prorocima. On će biti Punina Božje objave i Spasitelj svijeta.

Taj Mesija je Isus Krist.

Bog je obećao spasenje po Njemu, pa ako sada mi lažno i pogrešno vjerujemo u Isusa, onda je i Bog lažov, jer nije ispunio svoje obećanje i nije nam po Mesiji došlo Spasenje.

Mislim da ti, a i drugi vrlo dobro znaju da Bog ne laže i ispunjava svoja obećanja.
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Jonatan wrote:A kad si tako pametan de mi reci tko je od ljudi Isusov otac.
I Krscanstvo i Islam propovjedaju da je Bog svemoguc pa ako je to istina zar onda svako dijete mora imati oca ?

Ljudi su uspjeli napraviti klonove koji nemaju ni oca ni majku, pa zar onda Bog nije mogao uciniti da se Isus rodi bez oca ?

Ako kojim slucajem naletis na najnovija medicinska istrazivanja vidjeces da se sad radi na tome da zene mognu radjati djecu bez ucesca muskarca (oca) pa hoce li i ta sva djeca biti boziji sinovi jer ce imati samo majku i Boga koji je omogucio takvo nesto ?
Jonatan

Post by Jonatan »

Op3r4t0r wrote:
Ako kojim slucajem naletis na najnovija medicinska istrazivanja vidjeces da se sad radi na tome da zene mognu radjati djecu bez ucesca muskarca
Radi se na tome, ali se ovo desilo prije 2000.god i bez nekih naučnika.

I šta kažeš je li Bog lažov. On je milijunima kršćana slagao o Mesiji, jer mi pogrešno vjerujemo i On nam nije postao Spasitelj.

Šta misliš da li je Bog zaista slagao ili možda kršćani ipak dobro vjeruju
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Jonatan wrote:Bog je obećao spasenje po Njemu, pa ako sada mi lažno i pogrešno vjerujemo u Isusa, onda je i Bog lažov, jer nije ispunio svoje obećanje i nije nam po Mesiji došlo Spasenje.

Mislim da ti, a i drugi vrlo dobro znaju da Bog ne laže i ispunjava svoja obećanja.
To u tvojoj vjeri mozda tako pise ali u mojoj sigurno ne pise da je Bog obecao spasenje po Isusu ( Isa a.s.), prema tome prema mojom vjeri Bog nije i ne moze biti lazov.

A evo ja cu tebi navesti jedan itekako los primjer iz tvoje vjere a ti slobodno navedi slican takav iz moje vjere.

Svi mi znamo da je u proslosti crkva "prodavala" dijelove Raja pa ko da vise para u crkvi pripasce mu veci dio Raja, a takodje je na isti nacin oprastala i grijehe pa ko bolje plati vise mu je grijeha oprosteno.

Ovo nemozes negirati da je bilo kad je dokazano da je bilo.

I sad po ovome ispade da npr. Bill Gates moze biti najbolji vjernik jer ima najvise para bez obzira kakva on losa dijela cinio.

Jos jedna stvar o kojoj smo svi upoznati a vezana za krscanstvo je pedofilija koju rade svecenici, pa zar da dopustimo da nas takvi ljudi uce vjeri ?

A nisi mi odgovorio zasto je krscanstvu potrebno da ima preko 60 razlicitih verzija biblije, pa zar svih 60 moze biti tacno ? Ne moze !
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Jonatan wrote:I šta kažeš je li Bog lažov. On je milijunima kršćana slagao o Mesiji, jer mi pogrešno vjerujemo i On nam nije postao Spasitelj.

Šta misliš da li je Bog zaista slagao ili možda kršćani ipak dobro vjeruju
Ne, Bog nije nista slagao! A na ova 2 pitanja koja si postavio na koje god dam odgovor automatski dolazi odgovor i na ono drugo.

Za mene Bog nije obecao da je Isus spasitelj sto znaci da On ne laze nego vi pogresno vjerujete.

Malo mi je ovo ne logicno, Isus je spasitelj a sam sebe nije mogao spasiti od muka koje su ga snasle, hm ?
fokus

Post by fokus »

-Jonatane, USKRSNUĆE SE NIJE DESILO!
-Isus nije razapet već neka druga osoba.

157. i zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili,

158. već ga je Allah uzdigao Sebi. - A Allah je silan i mudar.

159. I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih svjedočiti.
(En-Nisa’)

Evo link:
http://www.znaci.com/art287_1.html[/url]
yaran

Post by yaran »

Neznam ali postoji logika,kao na primjer ono jest severina i nije fotomontaza. :roll:
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Isus je titan.
RPM

Post by RPM »

A wrote:Ja predlazem da skupite sve vase dokaze:
1 - za ateiste da bog postoji
2 - za hriscane da je njihova vjera losa, pogresna, nelogicna
Kao dokaz ce se uvaziti izjave "dokazano je" i "svima je jasno".
Pa onda fino u Ujedinjene Nacije i trazite zvanicno ukidanje hriscanstva i zabranu ateizma.

Zivjela demokracija i interreligijski dijalog!
...da skupite vase dokaze, ko da ih skupi, ko smo to mi? ... :? ... demokraCija a vec "smo" polarizovani na "mi" i "vi" ... :? ... a o temi niti pomena ... ako zelis o necemu drugom onda otovri novi topic, ha ja ... :roll:
novalic

Post by novalic »

neka ih ba, andjo, neka...

nemaju pametnija posla :sad:
RPM

Post by RPM »

A wrote:Zadnji postovi su od Op3r4t0r i Fokusa. Valjda je ocigledno da njima odgovaram.
Postaviti dobronamjerno pitanje je sasvim ok, potice na dijalog, razmjenu misljenja. Ali ovo dokazivanje na skoro svakoj temi o hriscanstvu da im je vjera pogresna, da su im svestenici pedofili, dosta vise. Zar ne mislis?
... apsolutno se slazem s tobom, no onda ti fali jos tacka 3 pa da svi budu sretni i zadovoljni ...
RPM

Post by RPM »

e'o:

1. za ateiste da bog postoji
2. za vjernike da je njihovo vjerovanje pogresno ... i
3. ne jeb'te se ako nemate s chim!
Jonatan

Post by Jonatan »

Op3r4t0r wrote: Malo mi je ovo ne logicno, Isus je spasitelj a sam sebe nije mogao spasiti od muka koje su ga snasle, hm ?
To ti nelogično :-)

Krist je pokazao što čeka onoga tko ustrajno trpi, a to je uskrsnuće. Božji putovi nisu ljudski putovi.

Najveća sramota je bila umrijeti na križu, ali što je ljudima odvratno Bogu je milo. I na kraju je taj sramotni križ postao jedna od najvećih svetinja. Božji prst htio ti to priznati ili ne.
Last edited by Jonatan on 17/06/2004 19:43, edited 1 time in total.
Jonatan

Post by Jonatan »

fokus wrote:-Jonatane, USKRSNUĆE SE NIJE DESILO!
-Isus nije razapet već neka druga osoba.
Kako je tamo :D
Jonatan

Post by Jonatan »

A wrote:Zadnji postovi su od Op3r4t0r i Fokusa. Valjda je ocigledno da njima odgovaram.
Postaviti dobronamjerno pitanje je sasvim ok, potice na dijalog, razmjenu misljenja. Ali ovo dokazivanje na skoro svakoj temi o hriscanstvu da im je vjera pogresna, da su im svestenici pedofili, dosta vise. Zar ne mislis?
Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? (4) Ili kako možeš reći bratu svomu: 'De da ti izvadim trun iz oka', a eto brvna u oku tvom? (5) Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun iz oka bratova!"
Jonatan

Post by Jonatan »

Op3r4t0r wrote: Za mene Bog nije obecao da je Isus spasitelj sto znaci da On ne laze nego vi pogresno vjerujete.
Za tebe nije, ali je Mesija ipak obećan. Nijedan prorok nije navještao nekog drugog proroka koji je došao poslije njega, nego su svi do jednog navješćivali samo jednog Posebnog Božjeg Pomazanika po kojem će doći spasenje svim ljudima i sva se Božja objava Izraelcima zasnivala na tome.
Ero

Post by Ero »

Op3r4t0r wrote:

Samo kad se sjetim da vasa sveta knjiga biblija postoji u vise od 60 razlicitih primjeraka, pa kako onda znati koji primjerak je ispravan, a ako neko kaze svi su ispravni pa zasto onda ne postoji samo jedan primjerak.

Kur'an kao najsavrsenija knjiga se do dana danasnjeg nije ni za slovo promjenio, cijelih 1400 godina je ostao ne promjenjen zato sto je Allah dz.s. obecao da se Kur'an do sudnjeg dana nece promjenuti bez obzira koliko to mnogi neprijatelji Islama zeljeli.
GLUPANE JEDAN POKLOPI SE NAJVISE JE KRSCANA NA SVIJETU I NEKE STVARI IZ BIBLIJE SU ZNANSTVENO DOKAZANE ; VAMA PAO METEOR I SVI MU SE KLANJATE NIDJE VEZE KAMEN KO KAMEN :roll:
Ero

Post by Ero »

i glavna vam je prica da imate neprijatelje i da ih treba sve pobit zato i jeste taki nakaradni , u aziju tamo svojim plemenima ko vas dovede vamo
Ero

Post by Ero »

IZVINJAVAM SE PUKO MI JE FILM KAD VIDIM OVE SELJAKE IZVINJAVAM SE RAJI
BECHO

Post by BECHO »

Hej Ero, dobro je pa nas nisi proglasio islamskim fundamentalistima, po starom dobrom obicaju! :-)
TIFA29

Post by TIFA29 »

Kada citam ovu temu, i niste bas daleko od toga. :)

P.S: Zanimljivo je gledati i citati rasprave kada je vode monoteisti medju sobom. Mada, bitnog pomjera u njemu i nema, jer nema stvarne kritike. Sve je povrsno.
Ergot

Post by Ergot »

no sikiriki

Post by no sikiriki »

Zar je moguce da se mjesecima vrtite oko jedne te iste teme i da nista ne spoznate.
O ovim stvarima je vec dosta receno, zali boze truda i vremena.
Locked