Sojenichko naselje u Tuzli...

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Alfons Kauders wrote:
sunday_morning wrote:brata, pitta... :D

btw - je li neko zna sta je s njim? da se nije nesreca ozenila? :D :?
mogu se raspittat... :D
haj raspittaj se muzevire :D
doduse, mozda Lucy zna...mozda su poceli gajiti blize komsijske odnose ;-)
lucy :kiss:
Drumer

Post by Drumer »

Stick to the subject please......Hvala :roll:
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Hajde Tuzlaci, fotke! :D
Any

Post by Any »

kakve fotke ti trebaju :?
mozel ona fotka jumbo plakata preminger pive u po centra Tuzle :-) :lol: :lol:

sto se tice sojenickog naselja ideja je krs pravi :-x
bolje je bilo Imamovicu da je uradio juznu magistralu od Mejdana do Si sitija da ne izgleda onako jadnao kao sto izgleda :?
Kad god se provozam pomenutom dijonicom imam osjecaj da vozim po nekom selu a ne po Tuzli i takozvanoj Juznoj magistrali :-) 8)
Any

Post by Any »

svecano otvaranje 27.Augusta :D

evo i fotke pokrivanja Sojenica :-D

Image

Image
Any

Post by Any »

Otvoreno Sojenicko naselje :-D

Image
Any

Post by Any »

Image

Image
Any

Post by Any »

Image

Image
Jara

Post by Jara »

Vjerovatno je bilo prečih stvari da se utroši taj novac, ali moram priznati da mi na fotkama naselje izgleda skroz zanimljivo! Jel' ko ulazio, kakvi su utisci? Ima li koja slika "iznutra"?
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Ovo je prastara tema, i vjerovatno cu popit vatru od admina sto dizem stare topice, jer ni ja nevolim kada meni neko na mom forumu dize stare teme, ali nemogu se suzdrzati da sada se neobratim svim "strucnjacima" koji su unaprijed dali svoje skromno misljenje o stome.

Da je bilo po volji pojedinaca u gradu, koji kad bi im se zavirilo u licne karte ionako nisu iz Tuzle, ni Panonsko jezero se nije trebalo praviti, jer za boga milog, propasce, potonuce, bacanje para, predzborna kampanja, i najzalosnije od svega pravljenjem panonskog jezera unistila se ona velika istorijska "zabokrecina". Vjerovatno bi do sada bili kao najpoznatiji grad koji ima najvecu barustinu, i super stroj za proizvodnju zaraza.

Isto vazi i za naselje. Licno, mogle su se pare te saliti u popravku ulica, ali ulice se svakako prave, napravljena je ulica od "hametove pijace do doma penzica"
Bice abd napravljena i do brcanske.

Zanima me kako ste dosli na cfru od 150.000 KM, bavite se i ogledanjem u fildzan, u jboo...xxx pa mi sve znamo.

I nakraju kada se sve zavrsi, nigdje nikoga da blati. A onaj jedan sto mu rodjak doso iz neke PM pobjeglica iz ljepe nam bosne, najmanje ima pravo da komentarise bilo sta ovde.

I mogao bi ovako do sutra... ali ionako sam napravio belaj dizajuci prastaru temu i zbog toga se unaprijed izvinjavam.
Drumer

Post by Drumer »

damirkatkic wrote:Ovo je prastara tema, i vjerovatno cu popit vatru od admina sto dizem stare topice, jer ni ja nevolim kada meni neko na mom forumu dize stare teme, ali nemogu se suzdrzati da sada se neobratim svim "strucnjacima" koji su unaprijed dali svoje skromno misljenje o stome.

Da je bilo po volji pojedinaca u gradu, koji kad bi im se zavirilo u licne karte ionako nisu iz Tuzle, ni Panonsko jezero se nije trebalo praviti, jer za boga milog, propasce, potonuce, bacanje para, predzborna kampanja, i najzalosnije od svega pravljenjem panonskog jezera unistila se ona velika istorijska "zabokrecina". Vjerovatno bi do sada bili kao najpoznatiji grad koji ima najvecu barustinu, i super stroj za proizvodnju zaraza.

Isto vazi i za naselje. Licno, mogle su se pare te saliti u popravku ulica, ali ulice se svakako prave, napravljena je ulica od "hametove pijace do doma penzica"

Zanima me kako ste dosli na cfru od 150.000 KM, bavite se i ogledanjem u fildzan, u jboo...xxx pa mi sve znamo.

I nakraju kada se sve zavrsi, nigdje nikoga da blati. A onaj jedan sto mu rodjak doso iz neke PM pobjeglica iz ljepe nam bosne, najmanje ima pravo da komentarise bilo sta ovde.

I mogao bi ovako do sutra... ali ionako sam napravio belaj dizajuci prastaru temu i zbog toga se unaprijed izvinjavam.
Cifru niko nije izmislio, vec je Jasmin na TV-u sam rekao koliko ce projekat da kosta i to je cifra koju je on spomenuo. 150.000 KM za hrpu balvana i par kamiona slame, neznam da to moze toliko da kosta. A ja posto placam poreze ne mogu biti ravnodusan jer su to i moje pare. Eto toliko.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

damirkatkic wrote: Da je bilo po volji pojedinaca u gradu, koji kad bi im se zavirilo u licne karte ionako nisu iz Tuzle, ni Panonsko jezero se nije trebalo praviti, jer za boga milog, propasce, potonuce, bacanje para, predzborna kampanja, i najzalosnije od svega pravljenjem panonskog jezera unistila se ona velika istorijska "zabokrecina". Vjerovatno bi do sada bili kao najpoznatiji grad koji ima najvecu barustinu, i super stroj za proizvodnju zaraza.
to nije tema, sto se mene tice, ono je super ideja, realizacija i nije savrsena, ali sve u svemu dobar projekt...
kad smo kod ulica... tz ima najgore ulice od svih vecih bih gradova u kojim sam boravio... a svudi san bija, sve vidija... meni licno je najjace to sto grad koji ima jebeni elektrotehnicki fakultet nema zeleni val, tako da meni od sjenjaka do irca treba isto ko sto mi u sarajevu treba od vijecnice do nedzarica... sto je 3-4 puta duza dionica...

o putevima i magistralama... iz tz gdje god da krenes treba ti 2 sata... do doboja, save, drine... do sarajeva treba nerijetko i vise... opsitna fol nema veze s tim, i nema, al se i ne trude da to poguraju...
to je zvanicna cifra... nezvanicno... budzet je probijen...
ima svako pravo da komentarise... ja znam raje koja je sve dala za nas grad da bi na kraju trbuhom za kruhom otisli po bijelom svijetu jer nisu mogli sastaviti kraj s krajem... gore su sad uspjesni i ugledni gradjani, a kod nas su i pored zasluga bili kita... imaju svako pravo da komentarisu...
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Slazem se, medjutim misljenja sam da ako imamo u vidu razvoj turizma u Tuzli, a to je i vise nego ocito, onda mora se ulagati i u slicne stvari.
Ulice su zakrpane, postoje planovi da se krpi i dalje, a naselje, kao aneks jezeru, dodaje atraktivnost i sadrzaj, te mogucnost povratka u proslost. Pored jezera se turistima mora ponuditi još nešto. Za ovu godinu je to bilo sojeničko naselje, za sljedeču će imati + jedno jezero, +slapove i bazene.

Opet kazem jednu ruku se slažem, da za gomilu drveća dati 150.000 zvuči suludo, medjutim opet mogu to opravdati.

Saberi šta je još urađeno. Vodovod, ulice, fasade, trg, raznorazna dešavanja, sve u cilju promocije Tuzle kao grada.

Ako to sve sagledaš da če se negdje pričati o našem gradu, da će ljudi reči kako smo profinjeni, kulturni, zabavni, ako če nam na nečemu zavidjeti, onda što da ne.

Djasporaši, nemate pravo glasa!! u ovoj temi :x
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

damirkatkic wrote:Slazem se, medjutim misljenja sam da ako imamo u vidu razvoj turizma u Tuzli, a to je i vise nego ocito, onda mora se ulagati i u slicne stvari.
ma kakav ba turizam ? sarajevo ima planine, carsiju i metar historijskih znamenitosti, pa nista od turizma, mostar i travnik isto... tuzla nema ni stari grad, ni rijeku, ni skijaliste nit koji kurac... nemamo ni kafane dobre vise... samo romu za seljake...
Ulice su zakrpane, postoje planovi da se krpi i dalje, a naselje, kao aneks jezeru, dodaje atraktivnost i sadrzaj, te mogucnost povratka u proslost. Pored jezera se turistima mora ponuditi još nešto. Za ovu godinu je to bilo sojeničko naselje, za sljedeču će imati + jedno jezero, +slapove i bazene.
ako ce se isplatiti neka grade, ako nece dovidjenja...
Opet kazem jednu ruku se slažem, da za gomilu drveća dati 150.000 zvuči suludo, medjutim opet mogu to opravdati.
jebiga, nije to ni previse, puno je ono posla bez obrzira na drvece... ali pitanje je da li ga je uopste trebalo praviti...
Saberi šta je još urađeno. Vodovod, ulice, fasade, trg, raznorazna dešavanja, sve u cilju promocije Tuzle kao grada.
vodovod se pravio 20 godina... desavanja nema... nikakvih... eto sad ima optionz i to je to... sve sto si nabrojao spada pod neko redovno odrzavanje grada... nish posebno...
Ako to sve sagledaš da če se negdje pričati o našem gradu, da će ljudi reči kako smo profinjeni, kulturni, zabavni, ako če nam na nečemu zavidjeti, onda što da ne.
nece niko reci da smo profinjeni i kulutrni nakon 3 sata voznje od sarajeva i izlaska u grad u kojem se nakon 23h moze otici samo na dzigaru...
Djasporaši, nemate pravo glasa!! u ovoj temi :x
sto nemaju ? mislis da neko manje voli svoj grad ako je otisao vani da radi ?!
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

sunday_morning wrote:
Alfons Kauders wrote:
sunday_morning wrote:brata, pitta... :D

btw - je li neko zna sta je s njim? da se nije nesreca ozenila? :D :?
mogu se raspittat... :D
:kiss:
Vidju Nedeljke :D ...pa gdje si ti...pitta nema, ne da mu zena na forum vise :D

Nisam vala ni posjetila sojenice. Mene u Tuzli jos jedino zanima Limenka :D :D a svakako kontam da gradnja sojenica u Tuzli odgovara stepenu razvijenosti drzave u kojoj se prave, a i svjesti koji njeni gradjani imaju....

"Zayebi skyscrapers i planiranu gradnju; pravimo gradjevine pokrivene slamom jer tu je nasa buducnost."-novi je slogan Jaskov.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Lucy01 wrote:
sunday_morning wrote:
Alfons Kauders wrote: mogu se raspittat... :D

Nisam vala ni posjetila sojenice. Mene u Tuzli jos jedino zanima Limenka :D :D a svakako kontam da gradnja sojenica u Tuzli odgovara stepenu razvijenosti drzave u kojoj se prave, a i svjesti koji njeni gradjani imaju....

"Zayebi skyscrapers i planiranu gradnju; pravimo gradjevine pokrivene slamom jer tu je nasa buducnost."-novi je slogan Jaskov.
potpisujem... :D :D :D
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Lucy01 wrote:
sunday_morning wrote:
Alfons Kauders wrote: mogu se raspittat... :D

Pusti se suplje price :roll:
Prvo zaključuješ kao da ja nekoga branim, ili da vagam na ovu ili onu stranu. Boli me ba qxxxx, ali mi nije ok tvoj stav da netreba ništa pokušavati.
Ja sam živio tri godine u Sarajevu i bogami tamo od Afrikanaca, preko Španaca, Talijana, Meksikanaca do neznam ni ja kakvih sve nema. Odem kod bicakcica, covjece neznam jesam li u BIH pola svjeta neprica nas jezik.
To sto Tuzla ima Romu i djigeru to smo krvi mi, jer to nam je nametnutno. Takodje nemoze se porediti Sarajevo sa Tuzlom nikada, u Tuzli kad neko se popisa na Ircu o tome pricaju vec u Intermecu. Tuzla se pjehe prodje za sat vremena, od table do table a dok prodjes vilsonovim zabole te i noge i guzica.

Šta sutra kada isti taj "Jasko" kaze eh pravimo skijalište!!!
Biće opet, da nevalja, i ponavljam kada je bilo priče o pravljenju panonskog ista je politika bila.

A istina, koji ce nam djavo ti visoki neboderi ( oprostite sto nefuram novopeceni englobosanski) kad nam je 50% Tuzle Srebrenica, Sapna, Kalesija, Srebrenik, Banovici itd... i sad ovo vec ode u OT, ali nikada necu opravdavati negativu. Ja nevidim ništa loše u novim fasadama, u novim cestama, u jezeru, u slapovima, pa cak ni u tom naselju.
Kazes da je to kao neki redovni "servis" grada, mozda te nisam dobro razumio jer cesto citam izmedju redova, ali samim time sam sebi kontradiktiraš jer maloprije si se zalago za neulaganje u grad, bilokakve vrste. Neznam, mozda je ipak do mene.

I da oni koji su vani pojma nemaju šta se ovde dešava. Da oni vole svoj grad, jer to im je kao neki povratak u prošlost u stare dane a onda nazad u "civilizaciju".
Iskreno evo i javno kažem nevolim nikoga ko je otišao vani u Njemačku, Austriju, Švicarsku, i taj dio Evrope. Zašto sam izdvojio baš te djelove.

Pa zato što oni koji su otišli u IRAK, USA, ITALIJU, itd... nikada nisa čuo da kažu "jao kako je ovde KOD VAS, pa ovo je užasno, DA VIDITE KAKO JE LJEPO TaMO KOD NAS" Ako malo bolje obratite pažnju na tu rečenicu vidjećet da se oni unaprjed odrekli BiH. Neznam iz kojeg razloga to samo čujem od tih ljudi ali čujem i mrski su mi.
Nisu ni svjesni šta pričaju.
Dodju ovde u BIH sa svojim skupim rentanim autima, i jurcaju po cestama prave sranja, gaze svjet, furaju, a tamo digli kredit da iznajme Bimera na mjesec dana. Čast tako tako tako rijetkim izuzetcima, ako uopšte takvi i postoje.

Jedino što me raduje vezano za djasporaše su njihovi EVRI koje če ostaviti na našem ljepom panonskom jezeru, dok budu se brčkali, ili u hladu pili kafu, i gledali u to Sojeničko naselje, pa kad skontaju da takvo nešto nema u NJIHOVA NJEMAČKA, ima da crknu od muke.

I mogao bi ovako peglat danima... :x :x :x :x :x :x
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

damirkatkic wrote: Pusti se suplje price :roll:
Prvo zaključuješ kao da ja nekoga branim, ili da vagam na ovu ili onu stranu. Boli me ba qxxxx, ali mi nije ok tvoj stav da netreba ništa pokušavati.
kao prvo odgovorio si pogresnoj osobi...
Ja sam živio tri godine u Sarajevu i bogami tamo od Afrikanaca, preko Španaca, Talijana, Meksikanaca do neznam ni ja kakvih sve nema. Odem kod bicakcica, covjece neznam jesam li u BIH pola svjeta neprica nas jezik.
jebes bicakcic :D sta ces tamo matere ti ? :D
To sto Tuzla ima Romu i djigeru to smo krvi mi, jer to nam je nametnutno.
skolski primjer kontradikcije u jednoj recenici :D
Takodje nemoze se porediti Sarajevo sa Tuzlom nikada, u Tuzli kad neko se popisa na Ircu o tome pricaju vec u Intermecu.
mahala je svuda care po bosni... od zadnjeg sela do vecih gradova isto ti dodje
Tuzla se pjehe prodje za sat vremena, od table do table a dok prodjes vilsonovim zabole te i noge i guzica.
ja dok prodjem kroz tuzlu treba mi pola sata samo pozdravljanja... :D a vilsonovo je 10 minuta :D
Biće opet, da nevalja, i ponavljam kada je bilo priče o pravljenju panonskog ista je politika bila.
skijaliste bi se u tz moglo napraviti samo kad bi nam se doselio onaj seik iz dubaija... nidje planine do konjuha...
A istina, koji ce nam djavo ti visoki neboderi ( oprostite sto nefuram novopeceni englobosanski) kad nam je 50% Tuzle Srebrenica, Sapna, Kalesija, Srebrenik, Banovici itd...
netacno... odes lijepo kroz bankerovu i sve vidis gradske face... :D a hodaju po seljakluku... :D ja znam normalne jare iz tih sela i gradica :D a znam i seljacina sto su 3. koljeno tuzlansko...
i sad ovo vec ode u OT, ali nikada necu opravdavati negativu. Ja nevidim ništa loše u novim fasadama, u novim cestama, u jezeru, u slapovima, pa cak ni u tom naselju.
ne vidim ni ja... samo sto ne vidim te neke nove ceste nidje...
Kazes da je to kao neki redovni "servis" grada, mozda te nisam dobro razumio jer cesto citam izmedju redova, ali samim time sam sebi kontradiktiraš jer maloprije si se zalago za neulaganje u grad, bilokakve vrste. Neznam, mozda je ipak do mene.
nisam se nigdje zalagao za "neulaganje u grad" sta god ti to znacilo... vec za ulaganje u korisne i isplative stvari...
I da oni koji su vani pojma nemaju šta se ovde dešava. Da oni vole svoj grad, jer to im je kao neki povratak u prošlost u stare dane a onda nazad u "civilizaciju".
imaju pojma, barem moja raja koja je vani...
Iskreno evo i javno kažem nevolim nikoga ko je otišao vani u Njemačku, Austriju, Švicarsku, i taj dio Evrope. Zašto sam izdvojio baš te djelove.
tvoj problem
Pa zato što oni koji su otišli u IRAK, USA, ITALIJU, itd... nikada nisa čuo da kažu "jao kako je ovde KOD VAS, pa ovo je užasno, DA VIDITE KAKO JE LJEPO TaMO KOD NAS" Ako malo bolje obratite pažnju na tu rečenicu vidjećet da se oni unaprjed odrekli BiH. Neznam iz kojeg razloga to samo čujem od tih ljudi ali čujem i mrski su mi.
sumnjam da ce neko ko ode u irak reci "kako je fino kod nas" :D:D nejse... :D mrski su ti...
vidis da ipak imate nesto zajednicko...
Dodju ovde u BIH sa svojim skupim rentanim autima, i jurcaju po cestama prave sranja, gaze svjet, furaju, a tamo digli kredit da iznajme Bimera na mjesec dana. Čast tako tako tako rijetkim izuzetcima, ako uopšte takvi i postoje.
uh predrasuda... :D a ok je kad neko iz tuzle to radi ? :D jer ja znam ko najvise sranja pravi po gradu :D oni koji inostranstva vidjeli nisu :D
Jedino što me raduje vezano za djasporaše su njihovi EVRI koje če ostaviti na našem ljepom panonskom jezeru, dok budu se brčkali, ili u hladu pili kafu, i gledali u to Sojeničko naselje, pa kad skontaju da takvo nešto nema u NJIHOVA NJEMAČKA, ima da crknu od muke.
aaa da ti je ipak para njihovih... :D:D
I mogao bi ovako peglat danima... :x :x :x :x :x :x :lol:
nemoj matere ti... :D
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Alfons Kauders wrote:
damirkatkic wrote: Pusti se suplje price :roll:
kao prvo odgovorio si pogresnoj osobi...
jebes bicakcic :D sta ces tamo matere ti ? :D
To sto Tuzla ima Romu i djigeru to smo krvi mi, jer to nam je nametnutno.
skolski primjer kontradikcije u jednoj recenici :D
Takodje nemoze se porediti Sarajevo sa Tuzlom nikada, u Tuzli kad neko se popisa na Ircu o tome pricaju vec u Intermecu.
mahala je svuda care po bosni... od zadnjeg sela do vecih gradova isto ti dodje
Tuzla se pjehe prodje za sat vremena, od table do table a dok prodjes vilsonovim zabole te i noge i guzica.
ja dok prodjem kroz tuzlu treba mi pola sata samo pozdravljanja... :D a vilsonovo je 10 minuta :D
skijaliste bi se u tz moglo napraviti samo kad bi nam se doselio onaj seik iz dubaija... nidje planine do konjuha...
A istina, koji ce nam djavo ti visoki neboderi ( oprostite sto nefuram novopeceni englobosanski) kad nam je 50% Tuzle Srebrenica, Sapna, Kalesija, Srebrenik, Banovici itd...
netacno... odes lijepo kroz bankerovu i sve vidis gradske face... :D a hodaju po seljakluku... :D ja znam normalne jare iz tih sela i gradica :D a znam i seljacina sto su 3. koljeno tuzlansko...
i sad ovo vec ode u OT, ali nikada necu opravdavati negativu. Ja nevidim ništa loše u novim fasadama, u novim cestama, u jezeru, u slapovima, pa cak ni u tom naselju.
ne vidim ni ja... samo sto ne vidim te neke nove ceste nidje...
nisam se nigdje zalagao za "neulaganje u grad" sta god ti to znacilo... vec za ulaganje u korisne i isplative stvari...
imaju pojma, barem moja raja koja je vani...
tvoj problem
sumnjam da ce neko ko ode u irak reci "kako je fino kod nas" :D:D nejse... :D mrski su ti...
vidis da ipak imate nesto zajednicko...
uh predrasuda... :D a ok je kad neko iz tuzle to radi ? :D jer ja znam ko najvise sranja pravi po gradu :D oni koji inostranstva vidjeli nisu :D
aaa da ti je ipak para njihovih... :D:D
I mogao bi ovako peglat danima... :x :x :x :x :x :x :lol:
nemoj matere ti... :D

:D :D :D :D :D
Mrsko mi se vracat ponovo u detalje, nigdje nevode.
Ako ti tako mislis OK.
Divljanje po gradu: Crnih ovaca ima svugdje.
Sto se tice navedenih mjesta, pogresno si me razumio, kao ti i ja imam prijatelja iz navedenih mjesta, i super su, ali oni stanu na prste jedne ruke.
Put od Mejdana do Cipelica, naveo sam ga.
Itd...
Djasporashi nisu moj problem, samo ih nevolim, znaci to je moje mišljenje.
Nevolim njihove pare, ali to je jedina stvar pozitivna u cjeloj prici vezanoj za njih.
Izdvoji ti između Italije, USA i Iraka, samo IRAK.
IRAK, AFGANISTAN, DUBAI, mislim da im prilikom svakog pregleda stanja racuna bude sve bolje i bolje tamo.

I nakraju, da se nebi pogresno skontali, to je samo moj stav. I naveo sam u prvom postu, da se izvinjavam sto sam digao sataru temu, ali morao sam reci i ono sto ja osjecam, i mislim. Djaspora, i ostali i nemaju previse veze, i spominju se samo u jednoj recenici gdje neki lik koji je dosao, boga pitaj odakle, kaze ma jebes to naselje, jebes jasmina, a nije mu daleka ni strana rijec jebes ba i Tuzlu.
Jbga, mozda sam svakakav al na carsiju nedam. Kakva god da je.
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Malcho, Pub DUKE, Boemi, Bich, i nakraju Bazeni.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

damirkatkic wrote: :D :D :D :D :D
Ako ti tako mislis OK.
aaa... ipak ima ih znaci svugdje... :D nisu samo dijasporasi u rentanim autima ? :D
Sto se tice navedenih mjesta, pogresno si me razumio, kao ti i ja imam prijatelja iz navedenih mjesta, i super su, ali oni stanu na prste jedne ruke.
u onom kontektstu to tako zvuci... ako se nisi najbolje izrazio ok...
put od mejdana do cipelica je tranzitna cesta od federalnog znacaja, magistrala... dakle zakonski je za njeno odrzavanje nadlezna federacija... ne kanton, ne tuzla...
Itd...
boli mene kita volis li ih ili ne, nemas pravo vrijedjat ljude i govorit da nemaju pravo govoriti o svom gradu... imaju, neki koje ja znam, i puno vise prava i zasluga od tebe...
Nevolim njihove pare, ali to je jedina stvar pozitivna u cjeloj prici vezanoj za njih.
znaci ne volis... al su ipak pozitivna stvar... :D interesantno... :D
IRAK, AFGANISTAN, DUBAI, mislim da im prilikom svakog pregleda stanja racuna bude sve bolje i bolje tamo.
a sto ono raja ide tamo ? garant im super u tuzli, 2000 plata pa se odluce stavit glavu u torbu i otici dole, onako, avanture radi ??
I nakraju, da se nebi pogresno skontali, to je samo moj stav. I naveo sam u prvom postu, da se izvinjavam sto sam digao sataru temu, ali morao sam reci i ono sto ja osjecam, i mislim. Djaspora, i ostali i nemaju previse veze, i spominju se samo u jednoj recenici gdje neki lik koji je dosao, boga pitaj odakle, kaze ma jebes to naselje, jebes jasmina, a nije mu daleka ni strana rijec jebes ba i Tuzlu.
niko ovdje ne jebe tuzlu vec probleme koje tuzla ocito ima... jebem ja kriminalce, jebem nase politicare, skorojevice i seljake sto vise po romi... ako oni predstavljaju tuzlu, jebem ja i tuzlu takvu...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

damirkatkic wrote: :D :D :D :D :D
Ako ti tako mislis OK.
aaa... ipak ima ih znaci svugdje... :D nisu samo dijasporasi u rentanim autima ? :D
u onom kontektstu to tako zvuci... ako se nisi najbolje izrazio ok...
put od mejdana do cipelica je tranzitna cesta od federalnog znacaja, magistrala... dakle zakonski je za njeno odrzavanje nadlezna federacija... ne kanton, ne tuzla...
Itd...
boli mene kita volis li ih ili ne, nemas pravo vrijedjat ljude i govorit da nemaju pravo govoriti o svom gradu... imaju, neki koje ja znam, i puno vise prava i zasluga od tebe...
znaci ne volis... al su ipak pozitivna stvar... :D interesantno... :D
a sto ono raja ide tamo ? garant im super u tuzli, 2000 plata pa se odluce stavit glavu u torbu i otici dole, onako, avanture radi ??
niko ovdje ne jebe tuzlu vec probleme koje tuzla ocito ima... jebem ja kriminalce, jebem nase politicare, skorojevice i seljake sto vise po romi... ako oni predstavljaju tuzlu, jebem ja i tuzlu takvu...
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ja mislim da bi predsjednistvo BiH trebalo imati sjediste u Evim sojenicama :D ...mislim odgovara i reprezentaciji same drzave i vremenu kojem teze, kao i onima koji ih uporno iz godine u godinu, biraju...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Lucy01 wrote:Ja mislim da bi predsjednistvo BiH trebalo imati sjediste u Evim sojenicama :D ...mislim odgovara i reprezentaciji same drzave i vremenu kojem teze, kao i onima koji ih uporno iz godine u godinu, biraju...
ma nisu oni ni za pecine... :D osim komshe legende... :D
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Vidiš... imamo isto mišljenje.
Naveo sam gore u jedno dijelu, čast izuzetcima, kojih jako malo ima. Da se razumijemo poštujem ja onu staru trbuhom za hljebom, ali nabijem sve one koji imaju izreku KOD NAS U NJEMAČKU, KOD VAS U BOSNI.

U Tuzli zna se kod vilja i kolima i motorima, i tu je policija kriva maximalno što neradi svoj posao, drugi dio krivice je na sudstvu, ali ...
I neopravdavam takvo ponašanje, i iako nema to nikakve veze sa trenutno pricom, ali navede ti da su i ovde rentana kola :roll: svejedno, kao sto rekoh nema to veze sa ovom pricom.

Malo si izvadio iz konteksta moju izjavu, rekao sam da jedino pozitivno u vezi djasporasa su njihove pare koje potroše kod nas, pa sad protumacite to kako hocete. :roll:

Mislim da će vječita svađa biti oko toga ko su pobjeglice, a ko nisu.
Moj stari je imao izbor da 91. ode vani u Njemačku, pa je ostao tu i borio se, borio se sa još puno raje koja je imala isti izbor, i kada sam vidio djeckice koji su mu došli u posjetu kada je bio ranjen, koji su imali 18 godina jedva, s puškama koje su bile teže od njih i tenama kojekakvim.... pffff nidje veze, ali svi su imali isti izbor, i pazi nekrivim nikoga što je otišao vani, ali prezirem svakoga ko dođe "odozgo ili odozdo" u bosnu i gleda nas sa VISOKA, i fata se izreke KOD NAS... :x :x :x
Post Reply