Stitch__ wrote:Frutek wrote:stranac2 wrote:I treba da bude i da ih bude puno al da rade posao
Ne slazem se. Da ih bude 15 patrola na 120 kilometara puta, to je idiotluk teški. Ja kako sam ušao u Hrvatsku u Metkoviću pa do Dalmacije samo jedno auto policijsko sam vidio, pa ti vidi...Nego ti ne shvataš zašto je kod nas tako kako jeste, i da je to postao jedan veliki biznis za njih. Izračunaj malo, nek danas naplati 20 km od 5 osoba, to je 100 km dnevno, a to je samo jedna patrola za danas. A "žrtvi" je garant puno puno više od 5.
nisu ni u hr nista bolji vjeruj mi
prije 3-4 godine, nas cetvorica, idemo za makarsku. u metkovicu nijedan semafor ne radi. nekih 7-8km poslije metkovica pretice me tamno plavi golf 3. i covjek mi pokazuje znacku. haj stanem, dobar dan ovo ono, kaze prosli ste kroz crveno

kakvo reko crveno kaze pa u metkovicu
e sad nas cetvorica smo vidjeli da semafori nisu radili al jok on i dalje po svom. oce mi nekakvih kaznenih bodova dat i 500 kuna uzet
ha hu prepirka ovo ono, ja kaem neam para, os dat necu bla bla imaces problema na sud ces ovo ono bla bla, ja nedam i bog, i uze mi dokumente, kaze vozi za mnom nazad u stanicu
i tu me izdvoji od jarana, poce te moraces platit, prijeti mi nesto ovo ono, spusti na 300 kuna, ja navalio neam para kao posli smo preko dana i sl, nemos mu dokazat. poslije spustio na 150, i kad sam mu rekao da ni to nemam kaze morat cu vas vratit preko granice jer nemate dovoljno para da budete u hr

i stas dam mu 150
helem, nemoj ni njih nesto uzdizat...sve je to ista djubrad...
Auu, mene su kod Metkovića lopatom uzeli prije par godina.
Vraćao se s mora, i kad se silazi od Ploča prema Metkovićima, ima onaj nadvožnjak preko kojeg se spuštaš na onu ravnicu. I ispred mene kamion trucka od Ploča, ja vidim isprekidana linija, hop- prestignem, kad drotovi.
Kaže- "Ima znak "zabranjeno prestizanje"
Ja: "Nisam ga mogao vidjeti od kamiona, a horizontalna orijentacija je bila isprekidana linija"
On: "Bio je znak, valjda ja bolje znam, osim toga mi ovdje svako malo kupimo mrtve zbog saboraćajnih nesreći".
Ja: "Nisam vidio znak" + sumnjam da znak uopšte postoji.
ON: "Ovako ćemo- ja ću tebi sad uzeti pasoš, a ti sutra sudiji za prekršaje u Metkovićima iliiiiiii...."
Ja: "Kako ću ja ba u Metkoviće sutra, idem kući, šta je vama??"
On: "A da ti nama daš 500 kuna za kafe da ti mi ne uzimamo pasoš?"
Ja (klinac od 19 godina): "Nemam love toliko, a i da imam treba mi za benzina".
On: "Idi pitaj drugare (njih trojica)"
Skuckam ja 75 KM i dadnem mu.
On: "Vozite oprezno. Mi ćemo javiti patroli kod Metkovića da vas ne zaustavlja".
Sljedeće godine, prolazim tuda i NIGDJE ZNAKA!!!!!
Od tada mrzim Metkoviće.