Libanon-možemo li nešto učiniti???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Budala

Post by Budala »

Gargamel wrote:
Budala wrote:Pa ili si slijep ili se pravis lud. Ja sam mislio da sam jednina Budala ovdije. Otmica 2 vojnika (tj. napad na Izrael) je triger koji je povukao izraelsku akciju sirih razmijera i naravno da je sve planirano jer je Izrael u ratu vec 50 godina i naravno da je spreman za svaki debilni scenario. Izrael trpi vec 5 godina pojedniacne raketne napade na sjeverna naselja od strane Hisbolaha i cuti i buni se vijecu sigurnosti zahtijevajuci implementaciju rezolucije 1559. I jednom im je morao puci fulm i cudio bih se da Izrael nije krenuo u akciju, sumnjam da bi vlada u Izraelu opstala da je "precutala" otmicu 3 vojnika. I jebem ti zemlju koja dize ruke od svojih vojnika. Sada je cilj akcije unistavanje Hizbolaha koji je stratesko oruzije u rukama Irana koji se prejebava sa Izraelom vec jako dugo. Hizbolah koji nije pod kontrolom Libanona i koji ima 10000 raketa uperenih u Izrael. Ni jedna normalna zemlja na svijetu to nebi dopustila. Dakle jednini nacin da se ovo brzo zavrsi je implementacija 1559: razoruzanje hezbolaha , kontrola juznog Libana od strane Libanske armije. I naravno povratak otetih vojnika. I kad ste pametni de mi objasnite neku drugu opciju? i djeca ginu pa mislite brzo.

U medjuvremenu opet predlazem demonstracije ispred iranske ambasdade.

U međuvremenu si potpao pod uticaje američkih i evropskih medija, pa si ubijeđen da je Iran adresa, iako je mjesto dešavanja Libanon?!
U krajnjem slučaju, kako god da je počelo, treba ovo ZAUSTAVITI.
I jebem i ja zemlju koja zbog 2 OTETA vojnika UBIJA djecu. :oops:
Moje ili tvoje jebanje zemalja koje ubijaju djecu ( a u tome se slazemo) nece rijesti problem.
:roll:
Prazina

Post by Prazina »

Mislim da smo mi jako sitni imali da bi tu ista pomogli, nego okrenimo se sebi jer imamo komsije koji samo cekaju samo znak MZ da krenu na BiH a isti nacin!!!!!
tataratira

Post by tataratira »

Image

Image

etnicka mapa Libana
Image
Budala

Post by Budala »

Gargamel wrote:
U međuvremenu si potpao pod uticaje američkih i evropskih medija, pa si ubijeđen da je Iran adresa, iako je mjesto dešavanja Libanon?!
U krajnjem slučaju, kako god da je počelo, treba ovo ZAUSTAVITI.
I jebem i ja zemlju koja zbog 2 OTETA vojnika UBIJA djecu. :oops:
Vise sam pod utjecajem Iranskij medija:

http://www.irannewsdaily.com/v2/home.asp?home=true

Speaking to thousands of anti-Israel demonstrators in Palestine Square, Speaker Gholam-Ali Haddad-Adel told Israelis: "The towns you have built in northern Palestine are within the range of the brave Lebanese children. No part of Israel will be safe."

Iranian Foreign Minister Manouchehr Mottaki said Monday that a ceasefire was feasible. He spoke after talks with the Syrian government in Damascus.

In his speech, Haddad-Adel praised Hezbollah leader Sheik Hassan Nasrallah, calling him a "brave lion
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Daleko se odluta sa ovim komentarima. Ništa konkretno na temu. :-?
Prazina

Post by Prazina »

E, da su dijasporasi bili hrabri kao ova djeca gore, davno bi mi Bosnu oslobodili!!!!!

Jah, sta ces!!!!

Pukne petarda i svi se razbjezimo!!!
water

Post by water »

Budala wrote:Pa ili si slijep ili se pravis lud. Ja sam mislio da sam jednina Budala ovdije. Otmica 2 vojnika (tj. napad na Izrael) je triger koji je povukao izraelsku akciju sirih razmijera i naravno da je sve planirano jer je Izrael u ratu vec 50 godina i naravno da je spreman za svaki debilni scenario. Izrael trpi vec 5 godina pojedniacne raketne napade na sjeverna naselja od strane Hisbolaha i cuti i buni se vijecu sigurnosti zahtijevajuci implementaciju rezolucije 1559. I jednom im je morao puci fulm i cudio bih se da Izrael nije krenuo u akciju, sumnjam da bi vlada u Izraelu opstala da je "precutala" otmicu 3 vojnika. I jebem ti zemlju koja dize ruke od svojih vojnika. Sada je cilj akcije unistavanje Hizbolaha koji je stratesko oruzije u rukama Irana koji se prejebava sa Izraelom vec jako dugo. Hizbolah koji nije pod kontrolom Libanona i koji ima 10000 raketa uperenih u Izrael. Ni jedna normalna zemlja na svijetu to nebi dopustila. Dakle jednini nacin da se ovo brzo zavrsi je implementacija 1559: razoruzanje hezbolaha , kontrola juznog Libana od strane Libanske armije. I naravno povratak otetih vojnika. I kad ste pametni de mi objasnite neku drugu opciju? i djeca ginu pa mislite brzo.

Nisi ti budala
stickitout

Post by stickitout »

tataratira wrote:Image

Image

etnicka mapa Libana
Image

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Nesto slicno sam zadnji put vidio u "hitler jungen" varijanti....

ovaj svijet je davno u 3 pm otisao, pomoci mu nema kao ni Libanskoj, Palestinskoj i Izraelskoj djeci....
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kada smo kod djece... :roll:

Image

Izraelska djeca pisu poruke mira i ljubavi na projektile koji ce masakrirati njihove vrsnjake u Libanonu. Ovaj svijet definitvno otisao u mp3... :(
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

"Budala" je lijepo sazeo sustinu.

Sto se mene licno tice, ja sam ovdje gdje zivim uplatio novac jednoj velikoj medjunarodnoj organizaciji (zapadnoj) koja izmedju ostalog djeluje u Libanu i pomaze djeci zrtvama rata, pomaze da se skoluju itd.

Izrael ima dovoljno love, njima ne pada mi napamet davati. Isto kao ni jednoj lokalnoj libanskoj organizaciji - jer ko zna sta oni sa tim rade.

Politicki - ja iskljucivo sam za mirovni proces, Palestinsku drzavu u granicama utvrdjenim zadnjim sporazumima i strogu izolaciju pro-Iranskih ekstremista (Hezbollah/Hamas).
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Budala wrote: Pa ili si slijep ili se pravis lud. Ja sam mislio da sam jednina Budala ovdije. Otmica 2 vojnika (tj. napad na Izrael) je triger koji je povukao izraelsku akciju sirih razmijera i naravno da je sve planirano jer je Izrael u ratu vec 50 godina i naravno da je spreman za svaki debilni scenario. Izrael trpi vec 5 godina pojedniacne raketne napade na sjeverna naselja od strane Hisbolaha i cuti i buni se vijecu sigurnosti zahtijevajuci implementaciju rezolucije 1559. I jednom im je morao puci fulm i cudio bih se da Izrael nije krenuo u akciju, sumnjam da bi vlada u Izraelu opstala da je "precutala" otmicu 3 vojnika. I jebem ti zemlju koja dize ruke od svojih vojnika. Sada je cilj akcije unistavanje Hizbolaha koji je stratesko oruzije u rukama Irana koji se prejebava sa Izraelom vec jako dugo. Hizbolah koji nije pod kontrolom Libanona i koji ima 10000 raketa uperenih u Izrael. Ni jedna normalna zemlja na svijetu to nebi dopustila. Dakle jednini nacin da se ovo brzo zavrsi je implementacija 1559: razoruzanje hezbolaha , kontrola juznog Libana od strane Libanske armije. I naravno povratak otetih vojnika. I kad ste pametni de mi objasnite neku drugu opciju? i djeca ginu pa mislite brzo.

Reci samo jesi li ti licno brojao i kojom metodom si nabrojao 10000 raketa... :lol: (kakvih raketa?) Mislim da ni sam ne vjerujes u to sto pises.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Bosnian_spring wrote:"Budala" je lijepo sazeo sustinu.

Sto se mene licno tice, ja sam ovdje gdje zivim uplatio novac jednoj velikoj medjunarodnoj organizaciji (zapadnoj) koja izmedju ostalog djeluje u Libanu i pomaze djeci zrtvama rata, pomaze da se skoluju itd.
:thumbup:
Nadam se da će taj novac završiti na pravom mjestu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Budala wrote:Ici ispred Iranske ambasade i demonstrirati da izvrse pritisak na njihov Hesbolah da se razoruzaju, da prestanu da raketiraju izraelske gradove i da vrate otete vojnika. Kada se to dogodi sve ce prestati.
jel ti stvarno mislis da je sav shit poceo zbog dvojice otetih vojnika?
da...kako da ne...i JNA je samo imala vojne vjezbe oko Sarajeva u februaru 1992.godine..ccccccccccccc
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Gargamel wrote:

:thumbup:
Nadam se da će taj novac završiti na pravom mjestu.
Hvala, Gargamel. I ja se nadam da nece ga potrositi na "administraciju" vec na direktnu pomoc ugrozenoj djeci u Libanu.

Dobra stvar je sto ce mi poslati izvjestaj gdje je novac utrosen i kome sam djetetu pomogao.

To je najbolje sto mogu sad da ucinim. I nama su Bosni pomagali, pa eto da i ja nekom pomognem.
Custos Morum

Post by Custos Morum »

tataratira wrote:napisite peticiju za oslobadjanje one dvojice vojnika
Budala wrote:Ici ispred Iranske ambasade i demonstrirati da izvrse pritisak na njihov Hesbolah da se razoruzaju, da prestanu da raketiraju izraelske gradove i da vrate otete vojnika. Kada se to dogodi sve ce prestati.
Kako bi mogli u miru ubijati Palestinsku djecu? :)
Zanimljivo razmisljanje (o prestanku)...

Gargamel wrote:Daleko se odluta sa ovim komentarima. Ništa konkretno na temu. :-?
Peticija je linkovana na dnu:
http://fromisraeltolebanon.info/
justika_sa

Post by justika_sa »

s te strane si apsolutno u pravu... da Libanon kontrolira Libanonska armija a ne hezbolah do ovoga ne bi uopće došlo...
gledam jučer prilog na domaćem dnevniku i razgovore sa strancima koji napuštaju libanon... naravno svi do jednog pozivaju da se pomogne libanonskom narodu... i svi do jednog izgovaraju istu rečenicu: libanonski narod se ni kriv ni dužan nalazi između hezbolaha i izraelaca...

moje pitanje: za koga se onda tu bori hezbolah? da libanonski narod još više nastrada?

daleko od toga da tvrdim da je reakcija i akcija izraela ispravna... no izrael ima jednu politiku koje se drži decenijama: ne pregovara s teroristima... i žestoko brani svakog svog državljanina/pripadnika...

no... najtragičnije u svemu su libanonski civili... djeca... žene koji masovno stradaju... a svijet? svijet se ponaša kao nekad 91 i 92 u hrvatskoj i bosni: sa pristojne distance daju preporuke da se sukob prekine... bushu ovaj scenario odgovara i neće zaustaviti izraelce...

demonstracije? masovni bunt naroda da se pomogne libanoncima? da li i protiv izraelaca koji su u svojoj misiji beskrajno okrutni... ali i kako u komentaru iznad mog piše... i protiv hezbolaha... jer oni ne brane libanonski narod... već iransku politiku...

a čemu tu služi un? i ja se pitam... kada ne može/ne želi zaustaviti zločine i ubijanje civila...
justika_sa

Post by justika_sa »

Custos Morum wrote:
tataratira wrote:napisite peticiju za oslobadjanje one dvojice vojnika
Kako bi mogli u miru ubijati Palestinsku djecu? :)
Zanimljivo razmisljanje (o prestanku)...

Gargamel wrote:Daleko se odluta sa ovim komentarima. Ništa konkretno na temu. :-?
e upravo sam pronašla istu stranicu i potpisala peticiju... i to je jedan od načina podrške libanonskim civilima... koliko sam vidjela imaju do sada 75.000 potpisa iz cijelog svijeta... svaki je vrijedan!!!
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kada smo kod djece... :roll:

Image

Izraelska djeca pisu poruke mira i ljubavi na projektile koji ce masakrirati njihove vrsnjake u Libanonu. Ovaj svijet definitvno otisao u mp3... :(
http://sabbah.biz/mt/archives/2006/07/1 ... arab-kids/
Prazina

Post by Prazina »

jel ti stvarno mislis da je sav shit poceo zbog dvojice otetih vojnika?
da...kako da ne...i JNA je samo imala vojne vjezbe oko Sarajeva u februaru 1992.godine..ccccccccccccc[/quote]

[color=blue][size=18]Fino receno, da ne dodajem vise!!!!![/size][/color]
Semiramida

Post by Semiramida »

Budala wrote:Hizbolah koji nije pod kontrolom Libanona i koji ima 10000 raketa uperenih u Izrael. Ni jedna normalna zemlja na svijetu to nebi dopustila. Dakle jednini nacin da se ovo brzo zavrsi je implementacija 1559: razoruzanje hezbolaha , kontrola juznog Libana od strane Libanske armije. I naravno povratak otetih vojnika.
Izvini, šta si ti imao iz istorije?
Izrael - normalna zemlja? Oteta od Palestinaca, "vještačkija" od plastične kese, plod zapadnoevropske hipokrizije - mislili su da će se riješiti svih Jevreja ako im "obezbijede" komad Svete zemlje...

No, tebi je bilo lakše po žrtvama. O kakvim ti rezolucijama pišeš? Sjećaš li se broja rezolucije o zabrani uvoza oružja u BiH (čitaj: o zabrani samoodbrane BiH)? Podsjećanja radi, tada je veći dio svijeta navijao za agresora, a mi se u nevjerici zgražali.

Napad Izraela na Liban je napad na suverenu, međunarodno priznatu zemlju. BH diplomacija šuti i šutnjom se svrstava na stranu Amerike i Izreala - agresora. Ostatak svijeta nije ništa bolji. Islamski svijet koji zaista može oštro reagovati (makar "samo" naftnom restrikcijom) nikad nije pao na niže grane. Od Evrope se ništa više od mlakih izjava o humanitarnoj pomoći nije ni moglo očekivati.

A izgleda da smo i mi prebrzo zaboravili da smo bili u sličnoj situaciji... Ja se stidim - svoje nemoći, "svojih" političara, svoje zemlje koja šuti...
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Custos Morum wrote:
Bilo bi dobro da što više ljudi potpiše.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Izrael svakako nije normalna drzava. On je jedini razlog nestabilnosti na Bliskom istoku i u islamskom svijetu.
I tako ce biti sve dok ne dodje do promjene odnosa snaga na svijetu. Pa iako nama 50 godina izgleda ogromno, to je nista za historijske procese. Tako da ce za 50 godina mozda Izrael biti proslost a sjecat ce ga se samo kao bijedan pokusaj iskupljenja prema jevrejima za ono sto su pretrpjeli u II svjetskom ratu.
Ne znam samo kako i jevreji mogu sretno zivjeti u drzavi u kojoj stalno imas presiju rata, eksplozije i smrti. A to se nece nikad promjeniti, jer uvijek ce biti hezbolaha.
njonjica

Post by njonjica »

Ne mozemo nista uciniti.
Mozemo protestvovati pred ponekom ambasadom.
Mozemo i uplatiti donaciju koju ce vjerovatno neko pokrasti (sjeti se BiH u ratnim godinama).
I to je sve. A UCINITI ne mozemo nista, jer smo suvise mali, premaleni u odnosu na "velikog" Busha sa cijim se "iz duse" blagoslovom ovo i desava.
alkemicar

Post by alkemicar »

Izrael ima dovoljno love, njima ne pada mi napamet davati. Isto kao ni jednoj lokalnoj libanskoj organizaciji - jer ko zna sta oni sa tim rade.

Politicki - ja iskljucivo sam za mirovni proces, Palestinsku drzavu u granicama utvrdjenim zadnjim sporazumima i strogu izolaciju pro-Iranskih ekstremista (Hezbollah/Hamas).
1. na koje tačno granice misliš?

2. šta kažeš na povratak palestinskih izbjeglica?
Ismirchina

#50 Libanon - mozemo li pomochi?

Post by Ismirchina »

Evo samo jedan link da ljudi vide sta se sve zapravo deshava i kako se sve ustavri josh jedanput ponavlja. A ja se nalazim ovdje tako da iz prve ruke mogu da vidim ochemu se u ovom dokumentarcu pricha - pogledajte, mislimd a je odlichno napravljen i da je konsistentan sa onim sto je stvarna situacija.

evo i link: http://video.google.com/videoplay?docid ... propaganda
Post Reply