sistem vrijednosti u nasem drustvu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Lace

Post by Lace »

Jordan26 wrote:Edit u potpunosti se slazem s tobom...
sistem vrijednosti je totalno poremecen- imam osjecaj da svi nesto glume i pretvaraju se -pa se pitam jesam li ja normalna zato sto ne znam i necu glumiti, ili ...je stvarno sve otislo do djavola...
ztluhcs- imas pravo
Lolo 77-isto
Idic- ono sto mene zabrinjava je da roditelji zapravo uce djecu da preziru sve one koji nemaju nesto, da ih odbacuju,..svasta se desava- u cijeloj BiH, mene zabrinjava to sto roditelji koji bi trebali odgajati svoju djecu da vjeruju u sebe, uce, napreduju, postuju drugacije, prihvataju, ispituju radije nego odbacuju sve nepoznato i drugacije, roditelji stvaraju jednu generaciju totalno moralno/ eticki/ emocionalno zapustenih ljudi od kojih cemo za 10-20 godina svi zavisiti na neki nacin...
Lace hajd sad malo pljuj po meni i pricaj mi jos i ti kako ne valjam zato sto sam i predobra i prepostena....senada tih 70% ljudi koji ne rade- zapravo rade na crno za male pare- kao npr. i otac tih djevojaka o kojima sam pisala ...one i nisu toliko bitne koliko to sto je ovo stanje kakvo jest sada opceprihvaceno i smatra se normalnim a nije...ko ce njih natjerati da razmisljaju i dokuce sta valja, sta ne valja, sta je zapravo dobro za njih ako ne njihovi roditelji koji bi valjda trebalo da ih makar usmjeravaju...Nema duhovnog, moralnog usmjeravanja, samo ih uce da cijene materijalne vrijednosti...
Senada ja ne mogu prihvatiti ovo sto se danas smatra drustvenim vrijednostima i zato sam i otvorila temu
nisam imala namjeru pljuvat po tebi...samo sam iznjela svoje misljenje...ukratko

ja konkretno ne bih mogla slusati gluposti o dizanju kredita da bi se djeca obukla u markiranu odjecu kada sam svjesna da neka djeca gladna idu u skolu...posudjuju knjige...nasljedjuju odjecu...i nalaze se u odredjenom krugu koji ih prihvata takve kakve jesu a ako budu imala malo srece i potrude se mogu biti prihvacena i u "visem krugu"

osoba kao tvoja prijateljica je definitivno nepozeljna na kafi sa mnom...i eventualno mi moze posluziti kao neko nad cijim razmisljanjima cu se snebivati i koga cu ocjeniti kao plitku osobu i cija cu razmisljanja kritikovati a ne volim kritikovati one s kojima pijem kafu...podrazumijeva se da mi odgovaraju i da ih nemam zasto kritikovati...

srecom...takvih nemam u zivotu a ako se pojave, zaobilazim ih u sirem krugu....

otud komentar "i ti se sa svakim druzis"... to je samo moje misljenje a ti naravno imas pravo izabrati sebi drustvo za kafu...s tim izborom i prihvatas tu osobu i malo je bezze da o njoj i njenim "manama" i "drugacijim prioritetima u zivotu" raspravljas na forumu...i trazis misljenje "jel plitka"...po meni...naravno da jeste...plitka i ne znam joj "background" al meni lici na "pokondirenu tikvu"
Lace

Post by Lace »

a vezano za ovo da si predobra i prepostena...zasto? zato sto se tako dobra i postena druzis s nekim ko ima poremecen sistem vrijednosti? :-?

pade mi na pamet moja komsinica

znate kako se u ratu zivjelo...plin je posudjivao onaj ko ga je imao (crijevo do komsijskih vrata)...struja isto tako

e ja sam imala komsinicu koja je plin dijelila sa jos 3 stana...nakon rata dosao racun...astronomski...i ova jedna od onih koja je koristila taj plin pita "otkud ti toliki racun?"...a nije se sjetila da je sigurno 1/4 racuna tj. iznosa koji je ona potrosila za nekoliko godina koristenja (naravno nije dala ni marke)...neko vrijeme kasnije...podjelila je neki info s nekim komsijama...i za sebe komentarisala "sta cu kad sam dobra" :-? :D
Lola_77

Post by Lola_77 »

Lace wrote:
sistem vrijednosti je totalno poremecen- imam osjecaj da svi nesto glume i pretvaraju se -pa se pitam jesam li ja normalna zato sto ne znam i necu glumiti, ili ...je stvarno sve otislo do djavola...
ztluhcs- imas pravo
Lolo 77-isto
Idic- ono sto mene zabrinjava je da roditelji zapravo uce djecu da preziru sve one koji nemaju nesto, da ih odbacuju,..svasta se desava- u cijeloj BiH, mene zabrinjava to sto roditelji koji bi trebali odgajati svoju djecu da vjeruju u sebe, uce, napreduju, postuju drugacije, prihvataju, ispituju radije nego odbacuju sve nepoznato i drugacije, roditelji stvaraju jednu generaciju totalno moralno/ eticki/ emocionalno zapustenih ljudi od kojih cemo za 10-20 godina svi zavisiti na neki nacin...
Lace hajd sad malo pljuj po meni i pricaj mi jos i ti kako ne valjam zato sto sam i predobra i prepostena....senada tih 70% ljudi koji ne rade- zapravo rade na crno za male pare- kao npr. i otac tih djevojaka o kojima sam pisala ...one i nisu toliko bitne koliko to sto je ovo stanje kakvo jest sada opceprihvaceno i smatra se normalnim a nije...ko ce njih natjerati da razmisljaju i dokuce sta valja, sta ne valja, sta je zapravo dobro za njih ako ne njihovi roditelji koji bi valjda trebalo da ih makar usmjeravaju...Nema duhovnog, moralnog usmjeravanja, samo ih uce da cijene materijalne vrijednosti...
Senada ja ne mogu prihvatiti ovo sto se danas smatra drustvenim vrijednostima i zato sam i otvorila temu
nisam imala namjeru pljuvat po tebi...samo sam iznjela svoje misljenje...ukratko

ja konkretno ne bih mogla slusati gluposti o dizanju kredita da bi se djeca obukla u markiranu odjecu kada sam svjesna da neka djeca gladna idu u skolu...posudjuju knjige...nasljedjuju odjecu...i nalaze se u odredjenom krugu koji ih prihvata takve kakve jesu a ako budu imala malo srece i potrude se mogu biti prihvacena i u "visem krugu"

osoba kao tvoja prijateljica je definitivno nepozeljna na kafi sa mnom...i eventualno mi moze posluziti kao neko nad cijim razmisljanjima cu se snebivati i koga cu ocjeniti kao plitku osobu i cija cu razmisljanja kritikovati a ne volim kritikovati one s kojima pijem kafu...podrazumijeva se da mi odgovaraju i da ih nemam zasto kritikovati...

otud komentar "i ti se sa svakim druzis"... to je samo moje misljenje a ti naravno imas pravo izabrati sebi drustvo za kafu...s tim izborom i prihvatas tu osobu i malo je bezze da o njoj i njenim "manama" i "drugacijim prioritetima u zivotu" raspravljas na forumu...i trazis misljenje "jel plitka"...po meni...naravno da jeste...plitka i ne znam joj "background" al meni lici na "pokondirenu tikvu"
Drugim rijecima Lace hoces da kazes "S kim si takav si"? :D

Ja eto popijem nekad kafu s ljudima s cijim se misljenjem nikako ne slazem, a vjerovatno i s nacinom zivota...sto ne znaci da sam licemjerna, nego eto postujem svaciji izbor...
Lace

Post by Lace »

Lola_77 wrote:
Lace wrote:
ztluhcs- imas pravo
Lolo 77-isto

Drugim rijecima Lace hoces da kazes "S kim si takav si"? :D

Ja eto popijem nekad kafu s ljudima s cijim se misljenjem nikako ne slazem, a vjerovatno i s nacinom zivota...sto ne znaci da sam licemjerna, nego eto postujem svaciji izbor...
bas tako...al da ne bude opet da pljujem morala sam pojasniti na vlastitom primjeru...ja opet ne mogu trpiti da ne iskritikujem i argumentujem zasto se ne slazem s nekim...a s obzirom da je kafa vrijeme kada se opustam i odmaram...ne zelim da trosim svoju energiju na rasprave :D preferiram kafe s dugogodisnjim prijateljima ili poznanica gdje je bilo prilike da jedni na druge uticemo te samim tim se postignu i slicnosti u razmisljanju...a sto se tice novih osoba s kojima pijem kafu...tu vec ima uticaja...biram :D
Lola_77

Post by Lola_77 »

Lace, super je kada mozes zadrzati tu iskljucivost u pogledu izbora drustva...

Dvije godine unazad i ja sam ista bila, ali se sada sve vise suzava krug ljudi koji imaju isti sistem vrijednosti kao ja...pa mi se sve cesce desava da odem na kafu s nekim s kim mogu jedino o vremenu popricati...onako, nije ni to lose razbibrige radi..A davno sam prestala ispravljati "krivu Drinu" odnosno uvijek govoriti sta mislim, jer sam se uvjerila da to ljudi ne cijene...ispadnes samo neko ko im eto stalno prigovara, a oni i dalje po svom...

Lijep pozdrav :)
Lace

Post by Lace »

a ja sam prije dvije godine otkrila da i kafa solo ima svojih prednosti :D
Lola_77

Post by Lola_77 »

Lace wrote:a ja sam prije dvije godine otkrila da i kafa solo ima svojih prednosti :D
:) ma naravno...to sam zaboravila napisati....Poslije posla redovno soliranje uz novine..pa bar samo svoje gluposti vrtim po glavi :D
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Lace wrote:a ja sam prije dvije godine otkrila da i kafa solo ima svojih prednosti :D
kao ¹to su npr. uleti sa frazama "za¹to dama pije kafu sama".... :D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Lace wrote: e ja sam imala komsinicu koja je plin dijelila sa jos 3 stana...nakon rata dosao racun...astronomski...i ova jedna od onih koja je koristila taj plin pita "otkud ti toliki racun?"...a nije se sjetila da je sigurno 1/4 racuna tj. iznosa koji je ona potrosila za nekoliko godina koristenja (naravno nije dala ni marke)...neko vrijeme kasnije...podjelila je neki info s nekim komsijama...i za sebe komentarisala "sta cu kad sam dobra" :-? :D
Mahalu¹oooooooooooooooooooo :lol: :lol: :lol:
Lace

Post by Lace »

ma nema veze sto sam mahalusa...sve dok to radim u necijem najboljem interesu...promovisem njenu dobrotu :D
Lace

Post by Lace »

ztluhcs wrote:
kao što su npr. uleti sa frazama "zašto dama pije kafu sama".... :D
tada postajem agresivna "dama" :D
Lola_77

Post by Lola_77 »

Lace wrote:ma nema veze sto sam mahalusa...sve dok to radim u necijem najboljem interesu...promovisem njenu dobrotu :D
A sta ces..to je jace od tebe..kada si dobra u dusi :lol: :lol:
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Lace wrote:
ztluhcs wrote:
kao ¹to su npr. uleti sa frazama "za¹to dama pije kafu sama".... :D
tada postajem agresivna "dama" :D

U crnom latex odjelu? Men's dream come true... :P
Lace

Post by Lace »

hos na kafu? :P

ustvari bolje ne...danas sam too sexy :D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Lace wrote:hos na kafu? :P
Pretoplo za latex... :P
the_stick

Post by the_stick »

a sto ova jedna osoba prosipa nebuloze........ nisam odavno takvo sto vidio...
Lace

Post by Lace »

the_stick wrote:a sto ova jedna osoba prosipa nebuloze........ nisam odavno takvo sto vidio...
to se kaze ...zacatava :-? :D
Lace

Post by Lace »

ztluhcs wrote:
pretoplo za tebe :P
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Lace wrote:
ztluhcs wrote:
pretoplo za tebe :P
:thumbup:

1:0 za tebe...
the_stick

Post by the_stick »

hmm... jok ba... javi se tu i tamo..... ali kad se javi onda bas bude...... nidje veze..... podjimo sa brojkom od 70%.... gdje to? mislim ono... jest ovdje stopa nezaposlenosti velika..... ali halo!
Lace

Post by Lace »

the_stick wrote:hmm... jok ba... javi se tu i tamo..... ali kad se javi onda bas bude...... nidje veze..... podjimo sa brojkom od 70%.... gdje to? mislim ono... jest ovdje stopa nezaposlenosti velika..... ali halo!
ok...ja kontala da mislis na mene...jer sam se bas raspisala ovdje :D
the_stick

Post by the_stick »

ma neka tebe... samo malo vise tolerancije.... ;)

a sta je latex? :?
Lace

Post by Lace »

Image

rado cu vam vratiti u utorak ako mi date mali kredit da kupim odjelo

:D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

E gdje naðe Biancu B. svaka ti èast! :lol: :lol: :lol:

Lace

Post by Lace »

ztluhcs wrote:E gdje nađe Biancu B. svaka ti čast! :lol: :lol: :lol:

2:0 ? :D
Post Reply