nisam imala namjeru pljuvat po tebi...samo sam iznjela svoje misljenje...ukratkoJordan26 wrote:Edit u potpunosti se slazem s tobom...
sistem vrijednosti je totalno poremecen- imam osjecaj da svi nesto glume i pretvaraju se -pa se pitam jesam li ja normalna zato sto ne znam i necu glumiti, ili ...je stvarno sve otislo do djavola...
ztluhcs- imas pravo
Lolo 77-isto
Idic- ono sto mene zabrinjava je da roditelji zapravo uce djecu da preziru sve one koji nemaju nesto, da ih odbacuju,..svasta se desava- u cijeloj BiH, mene zabrinjava to sto roditelji koji bi trebali odgajati svoju djecu da vjeruju u sebe, uce, napreduju, postuju drugacije, prihvataju, ispituju radije nego odbacuju sve nepoznato i drugacije, roditelji stvaraju jednu generaciju totalno moralno/ eticki/ emocionalno zapustenih ljudi od kojih cemo za 10-20 godina svi zavisiti na neki nacin...
Lace hajd sad malo pljuj po meni i pricaj mi jos i ti kako ne valjam zato sto sam i predobra i prepostena....senada tih 70% ljudi koji ne rade- zapravo rade na crno za male pare- kao npr. i otac tih djevojaka o kojima sam pisala ...one i nisu toliko bitne koliko to sto je ovo stanje kakvo jest sada opceprihvaceno i smatra se normalnim a nije...ko ce njih natjerati da razmisljaju i dokuce sta valja, sta ne valja, sta je zapravo dobro za njih ako ne njihovi roditelji koji bi valjda trebalo da ih makar usmjeravaju...Nema duhovnog, moralnog usmjeravanja, samo ih uce da cijene materijalne vrijednosti...
Senada ja ne mogu prihvatiti ovo sto se danas smatra drustvenim vrijednostima i zato sam i otvorila temu
ja konkretno ne bih mogla slusati gluposti o dizanju kredita da bi se djeca obukla u markiranu odjecu kada sam svjesna da neka djeca gladna idu u skolu...posudjuju knjige...nasljedjuju odjecu...i nalaze se u odredjenom krugu koji ih prihvata takve kakve jesu a ako budu imala malo srece i potrude se mogu biti prihvacena i u "visem krugu"
osoba kao tvoja prijateljica je definitivno nepozeljna na kafi sa mnom...i eventualno mi moze posluziti kao neko nad cijim razmisljanjima cu se snebivati i koga cu ocjeniti kao plitku osobu i cija cu razmisljanja kritikovati a ne volim kritikovati one s kojima pijem kafu...podrazumijeva se da mi odgovaraju i da ih nemam zasto kritikovati...
srecom...takvih nemam u zivotu a ako se pojave, zaobilazim ih u sirem krugu....
otud komentar "i ti se sa svakim druzis"... to je samo moje misljenje a ti naravno imas pravo izabrati sebi drustvo za kafu...s tim izborom i prihvatas tu osobu i malo je bezze da o njoj i njenim "manama" i "drugacijim prioritetima u zivotu" raspravljas na forumu...i trazis misljenje "jel plitka"...po meni...naravno da jeste...plitka i ne znam joj "background" al meni lici na "pokondirenu tikvu"