Bosanski duh i prisni komšijski odnosi su trenutno u krizi jer je netom nesvršeni rat pristigao izvan Bosne...I ja sam pokušao gastarbajterisati...neuspješno...hebo zemlju koja bh. piramida nema!Mirsad_ZE wrote:"SACUVATI DUH OVIH PROSTORA"
E ova mu je vala najbolja, pa da se idalje koljemo svakih pedesetak godina. Hocemo, hocemo sacuvacemo, jasta.
A znate sta jos nije on nimalo naivan. Jer ko ministar brzo ce se on nalemati love a jos kad znamo kako i muljevina radi koda nasih politicara ih, a onda ce sa lovom ponovo za Ameriku pa da otvori kliniku
Nije Amerika obećana zemlja
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
Prazina
Svi smo mi robovi tih kredita, prvi ja pa svi ostali!!!!
Mi se samo tjesimo, ali godine prolaze kao u snu, ostajemo zeljni roditelja, rodne grude i svega ostalog!!!!
Nije sreca para puna vreca!!!!!
Fazon je sto te vrece nema nigdje i svi se nadamo da cemo je nekad ustediti!!!!!
Samo bogatstvo se stice godinama, naslijedstvom ili na LOTO-u!!!!
Nema nista na kratko vrijeme!!!!
Sve je to fatamorgana!!!!!
Najgore je kada ljudi misle stomakom a ne glavom!!!!!
Mi se samo tjesimo, ali godine prolaze kao u snu, ostajemo zeljni roditelja, rodne grude i svega ostalog!!!!
Nije sreca para puna vreca!!!!!
Fazon je sto te vrece nema nigdje i svi se nadamo da cemo je nekad ustediti!!!!!
Samo bogatstvo se stice godinama, naslijedstvom ili na LOTO-u!!!!
Nema nista na kratko vrijeme!!!!
Sve je to fatamorgana!!!!!
Najgore je kada ljudi misle stomakom a ne glavom!!!!!
-
jeftinifilmovi
.... *Odlaskom iz zemlje, iz nje se cupaju koreni koji nas spajaju s poreklom, rodnim tlom, njegovom istorijom i sudbinom. U tudjem svetu ne nalaze odgovarajucu hranu pa venu. Pustaju se drugi koreni. Ali oni su lazni, vestacki. To su pseudokoreni alibija. Korenje za priliku. Ono nas siti ali ne hrani. U medjuvremenu, staro korenje truli. Ako niste gradjanin sveta, a malo ko od nas je rodjeni apatrid, gubitkom tog prvobitnog korenja gubite i svaku realnu sansu za povratak. O mozemo se mi fizicki vratiti, u svojoj zemlji jos dugo ziveti, pa i umreti, ali nista vise nece biti kao pre. Staro se korenje ne moze obnoviti, novo se ne moze pustiti. U gustoj, zivoj sumi svojih sunarodnika, duboko u zemlji uraslih, mi cemo zauvek biti tek suvo, bezivotno drvece*....
-
Svemirski_Jebach
moram te ispraviti jer ti očigledno ne znaš šta pričaš i gdje živiš.Vozdra_123 wrote:uredu frajer lopov svaka mu cast....
radi u vladi RS, svaka cast lopovu snasao se....
zaboli me stvar o njemu i sta je on uradio... skrecem paznju na sta govori...
prije nego nesto kazete recite da li ste ikada zivjeli i radili u americi?
sta je on rekao da nije istina?
pocnes raditi i dignes kredit... kupis auto kupis kucu...
otplatis iste, sta onda, uzmes novi kredit uzmes novo auto novu kucu....
koliko godisnjeg odmora imas u americi a koliko u evropi ili kod nas?
za vas koji ne znate, sretan si ako dobijes dvije sedmice godisnjeg!
u americi zivis da bi radio a kod nas radis da bi zivio...
ko od vas ima djecu da uzrastaju u americi? poredite svoje djetinjstvo i njihovo...
ko tjera americku djecu da uce niko... zasto? sta djeca uce u americkim skolama?
sta fali da se kod nas uvezu sportovi po skolama... manje jalijasa bi bilo po ulicama....
e na ovo sam govorio drugovi.....
Ja živim i radim (još) u Bosni i mogu reći da mi je sasvim ok (bar što se finansijske strane posla tiče).
a hajde sada redom da uporedimo ono što si ti napisao za USA sa onim kako vlada u Bosni - jedno po jedno.
1. Ti kazes da u Americi: "pocnes raditi i dignes kredit... kupis auto kupis kucu...otplatis iste, sta onda, uzmes novi kredit uzmes novo auto novu kucu....
Ja kažem: U bosni ljudi mole da dobiju kredit da bi mogli nekako započeti rješavanje stembenog pitanja. Sami znate koliko vaših kolega sanja kredit od kojeg će moći kupiti svoj stan. A i ako dobiješ kredit za vrlo mali stan - radiš barem 7 -10 godina za njega, moliš da za to vrijeme imaš isti posao (kako bi mogao plaćati rate i da ti banka ne uzme stan), i jednostavno odričeš se svega kako bi mogao to da finansijski podneseš.
Da ne duljim, svi u BiH su u kreditima a koji nisu mole da ih dobiju. I tako će se vrtiti zadugo...
2. Ti pitaš: "koliko godisnjeg odmora imas u americi a koliko u evropi ili kod nas?za vas koji ne znate, sretan si ako dobijes dvije sedmice godisnjeg!"
Ja kazem: Ja sam za svojih već godinu dana na ovom radnom mjestu dobio 8 radnih dana odmora. Eventualno bi se mogao nadati još maksimalno sedmici ove godine. Pa ti računaj. A da - neka i drugi ljudi kažu koliko dana odmora dobiju godišnje - pa da uporedimo.
3. Ti kazes: "u americi zivis da bi radio a kod nas radis da bi zivio...".
Ja kazem: Tacno je da ameri imaju drugaciju psihologiju rada i zivota ali to je tako, to treba shvatiti ako vec ne zelis prihvatiti. Meni to ne smeta.
4. ko od vas ima djecu da uzrastaju u americi? poredite svoje djetinjstvo i njihovo...
ko tjera americku djecu da uce niko... zasto? sta djeca uce u americkim skolama?
sta fali da se kod nas uvezu sportovi po skolama... manje jalijasa bi bilo po ulicama....
na ovo cu ti reci samo da ti (i majka tvoje djece) imate iskljucivo pravo da odgajate svoju djecu tako da ste vi ti koji kreirate nacin njihovog odgoja...i sve zasluge i krivice padaju na vas
prema tome, najgore mi je kada o ovome govore ljudi koji nisu upoznali nista drugacije...
Amerika je takva kakva je - ni bolja ni gora od ostalih drustava, moze ti se tamo svidjati ili ne i to je sasvim normalno, ali ne mozes tvrditi da je ovdje sve idealizirano a tamo sve loše...
ja samo mislim da svako zemlja i svako drustvo imaju svoje loše i svoje dobre strane...
-
nineac
svemirski potpuno si upravu!
Sto se tice godisnjeg, eto moja mati je prije rata pocela privatni biznis, ja sam radio sa roditeljima, otkako je je pocela raditi tek je 1999 otisla 5 dana na more, a poslije toga ode po dva- tri vikenda, ono petkom ujutro, vrtati se u nedjelju navece. Jebiga, posteno radi, pa valjda amoze toliko sebi dozvoliti
Eh, a d aje ministar, eeeeee, mogla bi na racun drzave otici na more, pa odvojeni zivot, eeeee.
A sto se tice amerikanaca i godisnjeg odmora, ovdje je skola svetinja. Eto moja prijateljica je zavrsila finansije, radi zadnje dvije godine. Sada otisla dole 2 mjeseca, uzela neplaceno i rekla im posto se seli firma na drugu lokaciju, neznam hocul se vratiti, oni joj rekli, OK, ako hoces otvoreno ti je mjesto, ali vec ima 3-4 ponude za radno mjesto blize kuci!
Znaci koliko se potrudis sa skolom sve ce biti lakse. Ovdje zavrsiti fakultet puno znaci, medjutim magistrirati i doktorirati je LOTO u americi, zivot je onda laksi 10 puta. Ovdje se za razliku od BiH skola cijeni, i znas zasto je zavrsavas! Dole zavrsis i ako ti roditelji nemaju svoj biznis, ili ti "babo" nije tako ministar mozes samo na biro!
Svemirski hajde ti vamo, pa cemo kada dodjes po Coronama opaliti, ima i ovdje rahatluka, vjeruj mi
Sto se tice godisnjeg, eto moja mati je prije rata pocela privatni biznis, ja sam radio sa roditeljima, otkako je je pocela raditi tek je 1999 otisla 5 dana na more, a poslije toga ode po dva- tri vikenda, ono petkom ujutro, vrtati se u nedjelju navece. Jebiga, posteno radi, pa valjda amoze toliko sebi dozvoliti
A sto se tice amerikanaca i godisnjeg odmora, ovdje je skola svetinja. Eto moja prijateljica je zavrsila finansije, radi zadnje dvije godine. Sada otisla dole 2 mjeseca, uzela neplaceno i rekla im posto se seli firma na drugu lokaciju, neznam hocul se vratiti, oni joj rekli, OK, ako hoces otvoreno ti je mjesto, ali vec ima 3-4 ponude za radno mjesto blize kuci!
Znaci koliko se potrudis sa skolom sve ce biti lakse. Ovdje zavrsiti fakultet puno znaci, medjutim magistrirati i doktorirati je LOTO u americi, zivot je onda laksi 10 puta. Ovdje se za razliku od BiH skola cijeni, i znas zasto je zavrsavas! Dole zavrsis i ako ti roditelji nemaju svoj biznis, ili ti "babo" nije tako ministar mozes samo na biro!
Svemirski hajde ti vamo, pa cemo kada dodjes po Coronama opaliti, ima i ovdje rahatluka, vjeruj mi
-
neupucena
Sad cu da vam pokvarim prosjekSvemirski_Jebach wrote:
2. Ti pitaš: "koliko godisnjeg odmora imas u americi a koliko u evropi ili kod nas?za vas koji ne znate, sretan si ako dobijes dvije sedmice godisnjeg!"
-
neupucena
Moram malo i tebi kontriratinineac wrote: Ovdje se za razliku od BiH skola cijeni, i znas zasto je zavrsavas! Dole zavrsis i ako ti roditelji nemaju svoj biznis, ili ti "babo" nije tako ministar mozes samo na biro!
Ne da ja ista imam protiv sistema u USA. Koliko sam imala priliku iskusiti na svojoj kozi ja bi se i tu snasla, dapace, vidim puno mogucnosti za sebe ako donesem odluku da se vratim opet.
-
neupucena
Moram napraviti koncept, detaljno razraditi strategiju, ovakva prilika se ne desava svaki dannineac wrote:Neupucena, samo polako! Kad sjednes u auto, nemoj se na posao voziti nego probaj negdje drugo
-
array
Citiram šta piše na Bakirovoj ministarskoj stranici:
Iako čovjeka lično ne poznajem, smio bih se opkladiti sa bilo kim u $1000 dolara da on nikad nije radio kao hirurg u USA.
Naime 99,99% naših "doktora" u USA jednostavno nisu u stanju da polože rigirozne testove koje je svaki doktor ili hirurg obavezan položiti da bi mogao dobiti dozvolu za obavljanje liječničke prakse. Lično poznajem nekoliko BH doktora koji se danas bave nečim drugim jer su im ti testovi previše teški ili oduzimaju previše vremena. Mnogi naši doktori zbog toga završe po raznoraznim bolnicama na pomoćnim poslovima za koje nije potreban ni fakultet. U najboljem slučaju Bakir je mogao raditi u Garlandu na dodavanju opreme pravim hirurzima što je vjerovatno i radio u Garlandu.
Da se malo osvrnem na neke komentare koji tvrde da u USA nemožeš dobiti godišnji odmor sličan onome u Evropi. Pa da počnem od sebe:
Ja imam 6 sedmica godišnjeg, dva dana za rođendan (koje mogu uzeti kad hoću), 3 personal dana (koje opet mogu uzeti kad hoću), neradim 1 dan za novu godinu, 1 za memorial day, 1 dan za Martin Luter King day, 1 dan za labor day, 3 dana za thanksgiving i 3 dana za dan nezavisnosti, valjda nisam šta zaboravio. Pa gdje to ima u Evropi?
Za one koji neznaju, Amerika je zemlja mogućnosti pa tako niko nemora raditi u onoj firmi koja daje 1-2 sedmicu godišnjeg kad imaju one koje daju 3,4 pa i više.
Fino piše da je radio kao hirurg u Banjoj Luci a od 1994-2002 u Medicinskom centru Garland ali je vješto izbjegnuto da se ne napiše šta je to on radio u Garlandu.Rođen je 1953. godine u Banjoj Luci. Po nacionalnosti je Bošnjak. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Banjoj Luci, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Specijalizaciju iz opšte hirurgije završio je u Zagrebu. Radio je kao hirurg u KBC Banja Luka, a od 1994. do 2002. godine u Medicinskom centru GARLAND, SAD. Prije izbora za ministra nauke i tehnologije bio je zaposlen kao hirurg u zdravstvenom centru «DEAMEDIKA» u Banjoj Luci. Oženjen, otac dvoje djece.
Naime 99,99% naših "doktora" u USA jednostavno nisu u stanju da polože rigirozne testove koje je svaki doktor ili hirurg obavezan položiti da bi mogao dobiti dozvolu za obavljanje liječničke prakse. Lično poznajem nekoliko BH doktora koji se danas bave nečim drugim jer su im ti testovi previše teški ili oduzimaju previše vremena. Mnogi naši doktori zbog toga završe po raznoraznim bolnicama na pomoćnim poslovima za koje nije potreban ni fakultet. U najboljem slučaju Bakir je mogao raditi u Garlandu na dodavanju opreme pravim hirurzima što je vjerovatno i radio u Garlandu.
Da se malo osvrnem na neke komentare koji tvrde da u USA nemožeš dobiti godišnji odmor sličan onome u Evropi. Pa da počnem od sebe:
Ja imam 6 sedmica godišnjeg, dva dana za rođendan (koje mogu uzeti kad hoću), 3 personal dana (koje opet mogu uzeti kad hoću), neradim 1 dan za novu godinu, 1 za memorial day, 1 dan za Martin Luter King day, 1 dan za labor day, 3 dana za thanksgiving i 3 dana za dan nezavisnosti, valjda nisam šta zaboravio. Pa gdje to ima u Evropi?
Za one koji neznaju, Amerika je zemlja mogućnosti pa tako niko nemora raditi u onoj firmi koja daje 1-2 sedmicu godišnjeg kad imaju one koje daju 3,4 pa i više.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Gluho bilo, ovi ljudi stvarno ne znaju da cijene sebe... Èuj manje od 2K...neupucena wrote:ztluhcs wrote:Ko jo¹ radi za manje od 2K KM...neupucena wrote:Svi radimo. Nismo normalni, jelde
-
Vozdra_123
svemirac ja se slazem sa tobom ovo sto si rekao u zadnja dva paragrafa...Svemirski_Jebach wrote:moram te ispraviti jer ti očigledno ne znaš šta pričaš i gdje živiš.Vozdra_123 wrote:uredu frajer lopov svaka mu cast....
radi u vladi RS, svaka cast lopovu snasao se....
zaboli me stvar o njemu i sta je on uradio... skrecem paznju na sta govori...
prije nego nesto kazete recite da li ste ikada zivjeli i radili u americi?
sta je on rekao da nije istina?
pocnes raditi i dignes kredit... kupis auto kupis kucu...
otplatis iste, sta onda, uzmes novi kredit uzmes novo auto novu kucu....
koliko godisnjeg odmora imas u americi a koliko u evropi ili kod nas?
za vas koji ne znate, sretan si ako dobijes dvije sedmice godisnjeg!
u americi zivis da bi radio a kod nas radis da bi zivio...
ko od vas ima djecu da uzrastaju u americi? poredite svoje djetinjstvo i njihovo...
e na ovo sam govorio drugovi.....
Ja živim i radim (još) u Bosni i mogu reći da mi je sasvim ok (bar što se finansijske strane posla tiče).
a hajde sada redom da uporedimo ono što si ti napisao za USA sa onim kako vlada u Bosni - jedno po jedno.
1. Ti kazes da u Americi: "pocnes raditi i dignes kredit... kupis auto kupis kucu...otplatis iste, sta onda, uzmes novi kredit uzmes novo auto novu kucu....
Ja kažem: U bosni ljudi mole da dobiju kredit da bi mogli nekako započeti rješavanje stembenog pitanja. Sami znate koliko vaših kolega sanja kredit od kojeg će moći kupiti svoj stan. A i ako dobiješ kredit za vrlo mali stan - radiš barem 7 -10 godina za njega, moliš da za to vrijeme imaš isti posao (kako bi mogao plaćati rate i da ti banka ne uzme stan), i jednostavno odričeš se svega kako bi mogao to da finansijski podneseš.
Da ne duljim, svi u BiH su u kreditima a koji nisu mole da ih dobiju. I tako će se vrtiti zadugo...
Ja kazem: Ja sam za svojih već godinu dana na ovom radnom mjestu dobio 8 radnih dana odmora. Eventualno bi se mogao nadati još maksimalno sedmici ove godine. Pa ti računaj. A da - neka i drugi ljudi kažu koliko dana odmora dobiju godišnje - pa da uporedimo.
3. Ti kazes: "u americi zivis da bi radio a kod nas radis da bi zivio...".
Ja kazem: Tacno je da ameri imaju drugaciju psihologiju rada i zivota ali to je tako, to treba shvatiti ako vec ne zelis prihvatiti. Meni to ne smeta.
4. ko od vas ima djecu da uzrastaju u americi? poredite svoje djetinjstvo i njihovo...
na ovo cu ti reci samo da ti (i majka tvoje djece) imate iskljucivo pravo da odgajate svoju djecu tako da ste vi ti koji kreirate nacin njihovog odgoja...i sve zasluge i krivice padaju na vas
prema tome, najgore mi je kada o ovome govore ljudi koji nisu upoznali nista drugacije...
Amerika je takva kakva je - ni bolja ni gora od ostalih drustava, moze ti se tamo svidjati ili ne i to je sasvim normalno, ali ne mozes tvrditi da je ovdje sve idealizirano a tamo sve loše...
ja samo mislim da svako zemlja i svako drustvo imaju svoje loše i svoje dobre strane...
ja ne idealiziram stanje u bih, jer je ona far from perfect...
moji komentari su vezani za moje utiske bosne i ljudi koje je poznajem tamo...
kad god se cujes sa njima samo kukaju, a hoda se po godisnjim odmorima itd itd...
a isto tako vidim koliko godina moji starci nisu otisli na godisnji da bi sebi nesto stvorili ovdje u sjevernoj americi. a oboje su obrazovani i rade poslove koje su radili kod nas.
ocigledno je da je mog pogled na zivot tamo drugaciji od tvoga. ti zivis u bih. ali isto tako ja zivim u SADu i slozices se da ja isto tako mogu vidjeti neke detalje za koje ti neces znati dok ne dodjes ovamo?
-
FFK as Lucy01
Nije Amerika obecana zemlja?
A koja je to obecana zemlja? Gdje to ima da se ne radi, ili malo radi, a zivi ko bubreg u loju? Jer ako ima negdje, de Boga ti i meni javite, da se selim tamo
Generalizovanje u bilo kom obliku, je uvijek bilo pogresno.
I ovdje i tamo u BiH, ima ljudi koji su uspjeli i koji nisu. Najveca razlika izmedju tamo i ovdje je MOGUCNOST.
Mogucnost da se skolujes.
Mogucnost da radis, sa 16 godina ako hoces (a ne moras).
Mogucnost da postanes neko.
Mogucnost da zadovoljis sve osnovne potrebe pa i vise (zavisno od tebe sta hoces).
Posto zivim u gradu gdje je dosta muzickih studija, poznajem neke ljude koji su se bavili produciranjem, zaradjivali veliku lovu, ali im se nakon nekog vremena sve zgadilo, pa sada zive nekim prosjecnim zivotom.
Sve zavisi od toga sta hoces i sta zelis da postignes. Ako si skroman/na, nemoj puno da radis i imat ces puno slobodnog vremena da se bavis cime hoces.
Neki ljudi imaju pogresnu predstavu o US. Ovo je pravna drzava, nema izrabljivanja, zna se kakava su ti prava, a Bogami i duznosti. Ako te neko iz bilo kojeg razloga diskriminira, imaju institucije kojima se mozes obratiti za zastitu. Pravna drzava. Zanima me kome se mozes obratiti u BiH, ako poslodavac diskriminise protiv radnika po bilo kojem osnovu (nedavno mi je prijateljica iz BiH pricala da je aplicirala za posao gdje joj je poslodavac otvoreno rekao da je prestara [a cura ima 34 godine
], za ovo bi u US zavrsio na sudu; ja sam nedavno aplicirala za posao za koji je aplicirao djed od 62 godine i on je dobio posao; covjek bio menadzer 300 ljudi, ja samo 10)
A koja je to obecana zemlja? Gdje to ima da se ne radi, ili malo radi, a zivi ko bubreg u loju? Jer ako ima negdje, de Boga ti i meni javite, da se selim tamo
I ovdje i tamo u BiH, ima ljudi koji su uspjeli i koji nisu. Najveca razlika izmedju tamo i ovdje je MOGUCNOST.
Mogucnost da zadovoljis sve osnovne potrebe pa i vise (zavisno od tebe sta hoces).
Posto zivim u gradu gdje je dosta muzickih studija, poznajem neke ljude koji su se bavili produciranjem, zaradjivali veliku lovu, ali im se nakon nekog vremena sve zgadilo, pa sada zive nekim prosjecnim zivotom.
Sve zavisi od toga sta hoces i sta zelis da postignes. Ako si skroman/na, nemoj puno da radis i imat ces puno slobodnog vremena da se bavis cime hoces.
Neki ljudi imaju pogresnu predstavu o US. Ovo je pravna drzava, nema izrabljivanja, zna se kakava su ti prava, a Bogami i duznosti. Ako te neko iz bilo kojeg razloga diskriminira, imaju institucije kojima se mozes obratiti za zastitu. Pravna drzava. Zanima me kome se mozes obratiti u BiH, ako poslodavac diskriminise protiv radnika po bilo kojem osnovu (nedavno mi je prijateljica iz BiH pricala da je aplicirala za posao gdje joj je poslodavac otvoreno rekao da je prestara [a cura ima 34 godine
-
Vozdra_123
bujrum dodjineupucena wrote:Moram malo i tebi kontriratinineac wrote: Ovdje se za razliku od BiH skola cijeni, i znas zasto je zavrsavas! Dole zavrsis i ako ti roditelji nemaju svoj biznis, ili ti "babo" nije tako ministar mozes samo na biro!. Skolovano sam celjade, babo nema svoj biznis niti je ministar. Radim godinama, nisam ni dana bila na birou bez icije pomoci i guranja. Vec sam jednom pisala ko god je diplomirao iz moje generacije nije bio dana na birou, osim ako bismo govorili o ljudima koji nece da rade jer im je ponizavajuce poceti sa 500 ili sta ja znam koliko maraka.
Ne da ja ista imam protiv sistema u USA. Koliko sam imala priliku iskusiti na svojoj kozi ja bi se i tu snasla, dapace, vidim puno mogucnosti za sebe ako donesem odluku da se vratim opet.
ne osporavam da ces se snaci
nisam ni ja poceo sa radom u kancelariji
prvi posao sam imao kad mi je bilo 14....
moje poenta je da nije sve med i mlijeko u americi
-
davis.ba
To je poenta. Bravo.Lucy01 wrote:Nije Amerika obecana zemlja?
A koja je to obecana zemlja? Gdje to ima da se ne radi, ili malo radi, a zivi ko bubreg u loju? Jer ako ima negdje, de Boga ti i meni javite, da se selim tamo![]()
-
Vozdra_123
ne znam ni ja koja je obecana... javite i meni...Lucy01 wrote:Nije Amerika obecana zemlja?
A koja je to obecana zemlja? Gdje to ima da se ne radi, ili malo radi, a zivi ko bubreg u loju? Jer ako ima negdje, de Boga ti i meni javite, da se selim tamo![]()
Neki ljudi imaju pogresnu predstavu o US. Ovo je pravna drzava, nema izrabljivanja, zna se kakava su ti prava, a Bogami i duznosti. Ako te neko iz bilo kojeg razloga diskriminira, imaju institucije kojima se mozes obratiti za zastitu. Pravna drzava. Zanima me kome se mozes obratiti u BiH, ako poslodavac diskriminise protiv radnika po bilo kojem osnovu (nedavno mi je prijateljica iz BiH pricala da je aplicirala za posao gdje joj je poslodavac otvoreno rekao da je prestara [a cura ima 34 godine], za ovo bi u US zavrsio na sudu; ja sam nedavno aplicirala za posao za koji je aplicirao djed od 62 godine i on je dobio posao; covjek bio menadzer 300 ljudi, ja samo 10)
jeste imas mogucnosti i ja to pozdravljam!
to o pravnoj drzavi... nemoj molim te zapocinjati.... koga znas da je tuzio poslodavca jer mu nije dao posao zbog diskriminacije.... imas mogucnost da tuzis ali se to obicno zavrsi na tome..
hajd' necemo sad o ovome...
-
Vozdra_123
@array
gdje ti radis kad imas toliko godisnjeg?
prvi put cujem da neko ima toliko...
najvise do sada sto znam je 4 plus drzavni praznici
ne racunam ucitelje i profesore ili radnike koji rade u shiftama
http://www.infoplease.com/ipa/A0922052.html
gdje ti radis kad imas toliko godisnjeg?
prvi put cujem da neko ima toliko...
najvise do sada sto znam je 4 plus drzavni praznici
ne racunam ucitelje i profesore ili radnike koji rade u shiftama
http://www.infoplease.com/ipa/A0922052.html
-
Vozdra_123
Procitaj naslov teme...davis.ba wrote:Naporan si pravo čovječe. I da se sve završi na toj tužbi kako kažeš opet je bolje nego ovdje. Pa šta hoćeš onda da dokažeš?