Pohapsili aktiviste Inicijative mladih u Nišu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ako sta pomaze, potpishi i meneGuento wrote:Evo sastavih pismo:
Poštovani članovi Inicijative mladih za ljudska prava u Nišu,
Sa žalošću i zabrinutošću smo u medijima popratili prošlosedmične vijesti o maltretiranju članova vaše uvažene organizacije. Duboko nas je zaprepastilo da na početku 21. vijeka usred civilizirane Evrope još postoji policija koja građane može samovoljno i neopravdano privoditi, hapsiti, isljeđivati i zastrašivati zbog njihovih političkih stavova ugrožavajući na takav način zakonom zagarantovano pravo građana na slobodu mišljenja i izražavanja u okvirima zakona.
Posebno iritira dvoličnost, osionost i tobožnji patriotizam policajaca i srbijanskih vlasti koji svojim ponašanjem prema vama, kao i nerasvjetljavanjem brojnih prijašnjih incidenata kojim se veličaju zločini, direktno podržavaju djelo jednog od najtraženijih bjegunaca od pravde, bivšeg generela Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića. Podsjetimo, Mladić je još davnog 24. jula 1995. optužen od strane Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslavije (MKSJ) za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine, uključujući i one nad građanima Sarajeva tokom troipogodišnje opsade ovog grada kao i najstrašniji zločin od završetka Drugog svjetskog rata, genocid nad srebreničkim Bošnjacima jula 1995. godine. Od tada je prošlo 4.010 dana a vlasti Srbije ovom sudu nisu predale Mladića, kojeg su donedavno javno finansirale i krile, a prema jalovim "obećanjima" izvjesno je da ne postoji ni trun političke niti moralne volje da se to ikada i uradi.
Želimo ovim putem istaći da smo istinski zadivljeni hrabrošću i odlučnošću vaših članova koji se ne libe javno protestvovati protiv ove činjenice i u Nišu, u Srbiji, rizikujući čak blamiranje i prijetnje od jadnih i patetičnih neljudi koji sebe nazivaju niškim policajcima.
Želimo ovim putem da izrazimo našu podršku Inicijativi mladih za ljudska prava u Nišu, da poželimo da ne odustanete od svoje borbe za javno iznošenje svojih stavova o ratnim zločinima i njihovim počiniocima, da ne dopustite da vas zaplaše mračnjačke spodobe koje bi željele da na svijetu postoji samo njihovo mišljenje, i da vam poručimo da niste sami. Ovo vam od srca poručuje omladina grada Sarajeva koja se okuplja na forumu internet stranice http://www.sarajevo-x.com
Veliki pozdrav,
Članovi foruma
http://www.sarajevo-x.com
...
Molim ispravite eventualne greške (materijalne/slovne/stilske/bilo kakve). Otvoren sam za sve vrste prijedloga i ispravki teksta.
@daduli_sa Ako se ne bude javilo dovoljno forumasa da podrze ovakvo pismo, ja cu ga poslati u svoje ime. Ali mislim da je efektnije da se oko ovoga slozi recimo 50 ljudi i da posalje skupa.
-
Saraswati
Ja ne znam nista o pisanju pisama ovog tipa tako da ne ocekujem da moje primjedbe uzmes ozbiljno.
Ja bih licno izbacila one dijelove u kojima se objasnjava njima dobro poznata situacija vezana za Mladica te opcenito o stanju pravde u Srbiji, i smanjila bih izraze gnjeva prema tamosnjoj policiji i silne etikete koje im prisivas, jer se to nekako podrazumijeva... A mozda i ne?
U svakom slucaju, potpisujem ovo pismo ovakvo kakvo je
Samo naprijed
Ja bih licno izbacila one dijelove u kojima se objasnjava njima dobro poznata situacija vezana za Mladica te opcenito o stanju pravde u Srbiji, i smanjila bih izraze gnjeva prema tamosnjoj policiji i silne etikete koje im prisivas, jer se to nekako podrazumijeva... A mozda i ne?
U svakom slucaju, potpisujem ovo pismo ovakvo kakvo je
Samo naprijed
- daduli_sa
pus-pas mene, potpis ako treba i imenom i prezimenom!mIRCerka wrote:ako sta pomaze, potpishi i meneGuento wrote:Evo sastavih pismo:
Sa žalošću i zabrinutošću smo u medijima popratili prošlosedmične vijesti o maltretiranju članova vaše uvažene organizacije. Duboko nas je zaprepastilo da na početku 21. vijeka usred civilizirane Evrope još postoji policija koja građane može samovoljno i neopravdano privoditi, hapsiti, isljeđivati i zastrašivati zbog njihovih političkih stavova ugrožavajući na takav način zakonom zagarantovano pravo građana na slobodu mišljenja i izražavanja u okvirima zakona.
Posebno iritira dvoličnost, osionost i tobožnji patriotizam policajaca i srbijanskih vlasti koji svojim ponašanjem prema vama, kao i nerasvjetljavanjem brojnih prijašnjih incidenata kojim se veličaju zločini, direktno podržavaju djelo jednog od najtraženijih bjegunaca od pravde, bivšeg generela Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića. Podsjetimo, Mladić je još davnog 24. jula 1995. optužen od strane Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslavije (MKSJ) za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine, uključujući i one nad građanima Sarajeva tokom troipogodišnje opsade ovog grada kao i najstrašniji zločin od završetka Drugog svjetskog rata, genocid nad srebreničkim Bošnjacima jula 1995. godine. Od tada je prošlo 4.010 dana a vlasti Srbije ovom sudu nisu predale Mladića, kojeg su donedavno javno finansirale i krile, a prema jalovim "obećanjima" izvjesno je da ne postoji ni trun političke niti moralne volje da se to ikada i uradi.
Želimo ovim putem istaći da smo istinski zadivljeni hrabrošću i odlučnošću vaših članova koji se ne libe javno protestvovati protiv ove činjenice i u Nišu, u Srbiji, rizikujući čak blamiranje i prijetnje od jadnih i patetičnih neljudi koji sebe nazivaju niškim policajcima.
Želimo ovim putem da izrazimo našu podršku Inicijativi mladih za ljudska prava u Nišu, da poželimo da ne odustanete od svoje borbe za javno iznošenje svojih stavova o ratnim zločinima i njihovim počiniocima, da ne dopustite da vas zaplaše mračnjačke spodobe koje bi željele da na svijetu postoji samo njihovo mišljenje, i da vam poručimo da niste sami. Ovo vam od srca poručuje omladina grada Sarajeva koja se okuplja na forumu internet stranice http://www.sarajevo-x.com
Veliki pozdrav,
Članovi foruma
...
Molim ispravite eventualne greške (materijalne/slovne/stilske/bilo kakve). Otvoren sam za sve vrste prijedloga i ispravki teksta.
@daduli_sa Ako se ne bude javilo dovoljno forumasa da podrze ovakvo pismo, ja cu ga poslati u svoje ime. Ali mislim da je efektnije da se oko ovoga slozi recimo 50 ljudi i da posalje skupa.
Sto se sadrzaja tice - manje bitan (iako je i ovo sve super napisano), samo da ljudi znaju da ih neko jos podrzava...
Svaka cast! Ovo ja zovem entuzijazam!
Sad mirci nece vise moci reci da sve ide preko njenih ledja
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ide ide...ako ne ide, ici cedaduli_sa wrote:
pus-pas mene, potpis ako treba i imenom i prezimenom!
Sto se sadrzaja tice - manje bitan (iako je i ovo sve super napisano), samo da ljudi znaju da ih neko jos podrzava...
Svaka cast! Ovo ja zovem entuzijazam!![]()
Sad mirci nece vise moci reci da sve ide preko njenih ledja
ma takva cenzura, a hapsenje je nista drugo do cenzura misljenja, nikom normalnom nije logicna...i svaku borbu protiv toga treba podrzati...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Potpisi i mene slobodno i samo bih osim Mladica spomenuo i Karadzica u pismu. Pismo je odlicno sroceno 
- A_I_
takodje - ime i prezime na pp ako padne odluka takva...
izmedju "nemijesanja u 'unutrasnje stvari drzave'" i aktivnog pracenja i podrske pozitivnim snagama uvijek moramo odabrati ovo drugo. slicna dilema postoji i u hrvatskoj...
izmedju "nemijesanja u 'unutrasnje stvari drzave'" i aktivnog pracenja i podrske pozitivnim snagama uvijek moramo odabrati ovo drugo. slicna dilema postoji i u hrvatskoj...
- daduli_sa
Evo, ako nekoga interesuje, stigao je i prvi odgovor na nasu reakciju povom date teme (na kraju sam ostavio samo inicijale, razumljivo):
D. veliki pozdrav iz Beograda!
Takodje, hvala tebi i ostalim forumasima sa sarajevo-x.com sajta na podrsci koja nam, verujte, mnogo znaci!
Kako ste napisali u pismu, ovde se radi o nama ovde u Srbiji, ali i o zajednickoj buducnosti, koje nece biti dok se ne pociste dvorista, a u ovom srbijanskom dajemo sve od sebe da metla konacno pocne da radi.
Hvala, jos jednom, svima sa vaseg foruma, a javice vam se i nasa koordinatorica u Nisu, Maja Stojanovic, jedna od privedenih aktivista.
N. T.
- Guento
Dakle, dole je pismo koje cu biti poslano. Ako jos neko zeli da dodam njegovo ime ili nadimak sa foruma neka se upise u sljedecih 20-ak minuta. Volio bih da se potpisemo punim imenima, ili barem inicijalima, pa ko izvoli neka mi posalje privatnu poruku.
Zahvaljujem svima koji su se slozili da posaljemo pismo. (Jest da nas je vise nas na Kutku fanova Selme Muhedinovic al' to je d(r)uga prica.)
Zahvaljujem svima koji su se slozili da posaljemo pismo. (Jest da nas je vise nas na Kutku fanova Selme Muhedinovic al' to je d(r)uga prica.)
Posebno iritira dvoličnost, osionost i tobožnji patriotizam policajaca i srbijanskih vlasti koji svojim ponašanjem prema vama, kao i nerasvjetljavanjem brojnih prijašnjih incidenata kojim se veličaju ratni zločini, direktno podržavaju djelo jednog od najtraženijih bjegunaca od pravde, bivšeg generela Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića. Podsjetimo, Mladić je još davnog 24. jula 1995. optužen od strane Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine, uključujući i one nad građanima Sarajeva tokom troipogodišnje opsade ovog grada kao i najstrašniji zločin od završetka Drugog svjetskog rata, genocid nad srebreničkim Bošnjacima jula 1995. godine. Od tada je prošlo 4.011 dana a vlasti Srbije ovom sudu nisu predale Mladića, kojeg su donedavno javno finansirale i krile, a prema jalovim "obećanjima" izvjesno je da ne postoji ni trun političke niti moralne volje da se to ikada i uradi.
Želimo ovim putem da izrazimo našu podršku Inicijativi mladih za ljudska prava u Nišu, da vam poručimo da ne odustanete od svoje borbe za javno iznošenje svojih stavova o ratnim zločinima i njihovim počiniocima, da ne dopustite da vas zaplaše mračnjačke spodobe koje bi željele da na svijetu postoji samo njihovo mišljenje, i da vam poručimo da niste sami. Ovo vam od srca poručuje omladina grada Sarajeva, ali i ostalih bh. gradova, koja se okuplja na forumu internet stranice http://www.sarajevo-x.com
Veliki pozdrav,
Članovi foruma
Guento
p0go
A_I_
zavrzlama
horns&drums
Herc
mIRCerka
daduli_sa
Saraswati
njonjica
Bumbar
novel
Zadig
-
zemljotres
Ovo "sa žalošću i zabrinutošću" i "sa divljenjem" ti nije trebalo, ostalo više manje
-
DonDavudes
guento, mogu li se sad upisat???

-
DonDavudes
grijsniche, divis se cafirimaGuento wrote:ahaaa
Al' moraš napisat da se ne diviš niškim aktivistima![]()
I ubaci 10 dolla' in tha boxaa....![]()