Vanzemaljci,NLO

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sanco

#26 hi

Post by sanco »

Pa koje napravio piramide u svijetu? Covjek? Malo sutra jer bi morao biti za 10 puta veci i 20 puta jaci nego sto je sada..Koga to Egipcani smatraju bozanstvom,sta hijeroglifi najcesce pokazuju? OKO ili disk..
Bili su i na Visocici i postoje zapisi o tome-vojna arhiva JNA-vojna tajna
Postoji citav niz izjava pilota,sto vojnih,civilnih lokalnog stanovnistava da su imali bliski susret..Vidjeni su oko Igmana,Trebevica,Visegrada,Gorazda,Zenice,Vakufa,Banja Luke,Bihaca,Konjica,Jablanice,Mostara...Ako bude u prilici pitaje u 4 oka nesto o tome Semira Osmanagica 8-)

p.s.nije zajebancija
sanco

#27 hi

Post by sanco »

Pa koje napravio piramide u svijetu? Covjek? Malo sutra jer bi morao biti za 10 puta veci i 20 puta jaci nego sto je sada..Koga to Egipcani smatraju bozanstvom,sta hijeroglifi najcesce pokazuju? OKO ili disk..
Bili su i na Visocici i postoje zapisi o tome-arhiva JNA iz 49-57 god-vojna tajna
Postoji citav niz izjava pilota,sto vojnih,civilnih lokalnog stanovnistava da su imali bliski susret..Vidjeni su oko Igmana,Trebevica,Visegrada,Gorazda,Zenice,Vakufa,Banja Luke,Bihaca,Konjica,Jablanice,Mostara...Ako bude u prilici pitaje u 4 oka nesto o tome Semira Osmanagica 8-)

p.s.nije zajebancija
rumenko

Post by rumenko »

ima li nam sanco jos sta dodati...de nam ovo jos jednom sanco....da upamtimo...mislim da nam sanco dolazi sa..... planete majmuna...
sanco

Post by sanco »

Stvarno se izvinjavam svima..ova grmljavina nesto ustopala mrezu pa je ovako ispalo..sorry :roll:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije ,ovaj jutarnje...
zaljevao sam pesticidima polje iznad Bukovice...kad se iznenada na lijevoj strani sam u vidokrugu primjetio neki objekat nepoznat ...koji je bio blještav...u stvari mijenjao je boju...u u stvari bio je žut...
Zelenkaste boje. Povremeno. Onda sam izneneda...začudio sam se jer sam primjetio da avion jednostavno stoji..na mjestu i da se elisa pri tom ne okreće. A ja sam ovaaaj znao da se avion mora kretati, jer sam ga upalio i sve međutim motor je mirovao, sve je stajalo, taj objekat je proletio par puta pored mene pogledao sam dole pesticidi su...oooo...nisu padali po njivi nego su na moje...na moje ooo opšte iznenađenje stajali u zraku...
Onda sam s..ovaaj nisam gubio pribranost jednog momenta pokušao sam da pokrenem avion nije m polazilo za rukom..kad kad taj objekat izgubio ,nepoznati blješteći ,zeleni..u stvari crveni je bio ,taj zelenkasti objekat kad kad...kad sekad se izgubio iz vidokruga...avion je sam krenuo naprijed i ja sam imao apsolutnu ko...ntrolu...nemojte me više stvarno
rumenko

Post by rumenko »

toooooo Sabaneeeeee....

Bila je ponoc i satovi su stali
Na vrata mi pokucase Mulder i Scully
Kazu, trazimo svemirca, velka mu je glava
Reko, imam takvog u gacama, al' trenutno spava
Sala mala

Da te pitam,
Da li imaju duge kose? Dal' traperice nose?
Dal' vjeruju u Boga? Da li uzimaju droga?
Da li ima smoga i kod njih na planetu?
Dive li se nama il nam zele mozda nanjet stetu?

Odakle dolaze ove nase mljecne staze?
Jel' dolaze u miru ili zele da nas zgaze?
Zasto tolko paze na svoju diskreciju?
Dal' zele mozda na nama da naprave korekciju?

Pa da i mi dodjemo do svjetskoga mira
Al' mozda i kod njih gore neka borbena svira
Mozda je i kod njih gore, samo se priznat stide
Mozda svoj opstanak na nasoj zemlji vide

Pitam se,
Dal' rade grafite? Il' su im ulice totalno,
ono totalno, jebene, ciste?
Tako ciste da se sve ono pravo sjaji
Dal' udobno zive ili umiru od gladi?

Dal' se trava sadi kod njih ko kod nas zito?
Da vidim svemirca, to bih ga ja upito
Da li imaju policiju? Da li i njih maltretira?
Dal' vole opoziciju i kako vlast se kod njih bira?

Znaju l' sta je piva? Dal' rocka kod njih ima?
Dal' ima kod njih boli? Da li zena voli?
Duvaju li na flasu ili koriste roli?
Je li lijepo tijelo kod njihovih zena?
Da li se i oni tuku zbog boje svoga tena?

Kad dodu izbori, jel' se i kod njih laze?
Da li im zene vole petting, vole l' tetovaze?
Koja je valuta? I da li devalvira?
Da li i kod njih na ratu gore neko profitira?

Kojim danom po gebiru idu? I zasto nikad,
bas nikad, ne zovu nas na gidu?
Je li imaju u vidu davat vize za strance?
Hoce li primat ko' izbjeglice nas Bosance?
Nek' me prime prvog, ovdje nemam plana, kuce, stana, zivotnog elana ni volana da vozim
Ovdje mi je neugodno, al' kod vas cu da prosim

Nek' nam vrate Elvisa, Haseta, Bruce Lee-a,
A evo im silikoni, atomska i CIA
Evo im sve
lutkica_lutkica

Post by lutkica_lutkica »

mislim da nije realno zamarati se stvarima trenutno izvan naseg dometa.
sve dok ima problema na ovome svijetu, a Boga mi, kako je krenulo (odavno vec, i ide), zadugo cemo mi biti pozabavljeni svojim poslovima.
s jedne strane gledano, nemamo pravo trositi svoje dragocjeno vrijeme na tako besmislene stvari, umjesto na poboljsanje vlastite ookoline, kvalitete svog zivota i zivota ljudi koji nas okruzuju.
s druge strane, covjek je po svojoj srzi ljubopitljivo bice, i nikada nece prestati istrazivati.
ali, ja samo mislim da sve ima svoj red i ne bi trebali ici "napreskoke", tj pitati se o stvarima koje zaista jesu sasvim druga dimezija u odnosu na SVE sto trenutno jeste nasa stvrnost.
u biti, sve nase akcije bi trebale imati neku svrhu osim one da popune vrijeme :-)
Stitch__

Post by Stitch__ »

Image

sto bi ga bilo veselo srest u mraku :lol: :D
ding-dong

#34 Re: hi

Post by ding-dong »

sanco wrote:Pa koje napravio piramide u svijetu? Covjek? Malo sutra jer bi morao biti za 10 puta veci i 20 puta jaci nego sto je sada..Koga to Egipcani smatraju bozanstvom,sta hijeroglifi najcesce pokazuju? OKO ili disk..
Bili su i na Visocici i postoje zapisi o tome-vojna arhiva JNA-vojna tajna
Postoji citav niz izjava pilota,sto vojnih,civilnih lokalnog stanovnistava da su imali bliski susret u blizini Igmana,Trebevica,Visegrada,Gorazda,Zenice,Vakufa,Banja Luke,Bihaca,Konjica,Jablanice,Mostara...Ako bude u prilici pitaje u 4 oka nesto o tome Semira Osmanagica 8-)

p.s.nije zajebancija
mozemo li dobiti neku iz niza tih izjava sa imenom i prezimenom osobe, kao i tacnim mjestom i datumom susreta sa vanzemaljcima?
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

Ako nekom nešto nije jasno postoji autostoperski vodič kroz galaksiju :)

Koincidencija da naletim na ovu temu jer sam prije nekoliko dana uz more i hotel sa hiljadu zvjezdica (zvjezdano nebo) razgovarala o ovome. Izgleda da u takvim okolnostima čovjeku misli mogu okupirati teme poput NLO, ET, Alf i ostatak raje.

Naime, British Flying Saucer Bureau je zatvoren jer skoro da uopće nemaju dojava o letećim tanjirima, vanzemaljcima..i ako razmislimo, to nije slučajno. Prije pedeset godina, repertoari kina su bili puni SF filmova..od Orsona Wellsa i te neke radio drame Rat svjetova koja je uzrokovala masovnu paniku, sociolozi povezuju vjerovanje i "potrebu" za vanzemaljskim posjetama sa anksioznošću društva.
E sad, otkako se završio Hladni rat, nema više straha od invazije iz out-of-there. Svi se mnogo više boje Al Kaide koja nam prijeti ovdje i sada..to je sila iz kulture koju većina svijeta ne razumije, ne razumiju njihove običaje, način odijevanja, način razmišljanja..i jednostavno oni su prijetnja mnogo veća nego što to mogu biti nekakvi vanzemaljci. Teorije zavjere su zaokupljene oružjem u Iraku mnogo više nego zaleđenim akrepima u Bijeloj kući :)
U svakom slučaju, vjerovanje i traganje za nečim izvana je atavizam koji ne nestaje i koji je pokazatelj zdravlja i bezbrižnosti društva i pojedinaca
A_I_

Post by A_I_ »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Vecina naucnika se danas slaze da je razdaljina izmedju nas i eventualnih vanzemaljskih civilizacija neshvatljivo velika i da je upravo to glavni razlog sto do danas nije bilo kontakata, bar onih oficijelnih. U filmu Artificial Intelligence: AI, pri kraju filma, ima scena kada vanzemaljci dolaze na zemlju da pokusaju iz ostataka ljudske DNK ponovo ozivjeti covjeka. Rezultat je bio polovican, uspjeli su povratiti covjeka kao vrstu ali je problem sto bi jedinke nakon dan-dva ponovo neobjasnjivo umirale! Ova scena je pravo interesantna u kontekstu naprednih civilizacija, da li su oni dostigli neku vrstu besmrtnosti i da li tehnologija, ma koliko napredna bila, moze premostiti ne samo ogromne udaljenosti vec i samu smrt?
vrlo interesantan osvrt. sve je moguce / nista nije nemoguce - granice su samo nas razum i vizije... definitivno postoji neki oblik zivota 'tamo negdje' ali misljenja sam da je jako mala sansa da ljudska rasa dozivi 'sastanak' zemlje s tim oblicima zivota tj. da cemo prije mi izumrti nego se stvore uslovi za neku spoznaju. sudeci prema vremenu koje je proslo od kad je procvjetao zivot na zemlji i nedostatku dokaza da su nas ikakvi alieni opazili a kamoli posjetili, sumnjam da ce i 'oni' nas pronaci prije nego nam se zatre trag...
zasigurno ce ostati neki tragovi civilizacije na zemlji koji bi mogli nekad u dalekoj buducnosti posvjedociti o nama.
u jednom od ciklusa promjene klime na zemlji i mi cemo vjerovatno isceznuti. mozda i od ovog trenutnog kojeg smo sami inicirali...koje li ironije...najveci neprijatelj smo si mi sami :roll:

----

ono sto moramo kao civilizacija uraditi jeste 'smanjiti dozivljaj' tj. usporiti ovaj hiper-razvoj koji je cisto samoubistvo i za nas kao i za dobar dio zivota na zemlji. samo takvim odrzivim razovojem stvoricemo sansu da istrazimo prostranstvo svemira, kolonizujemo druge planete/satelite-mjesece, da se snabdijevamo resursima s drugih negeskih tijela, istrazujemo nove revolucionarne nacine putovanja svemirom, produzimo i unaprijedimo zivotni vijek covjeka i sl. pa mozda cak i susretnemo s vanzemaljskim oblicima zivota. to je sporiji proces razvoja ali dugovjecniji kojeg moramo prihvatiti sebe radi.
cpt.picard

Post by cpt.picard »

Stitch__ wrote:Image

sto bi ga bilo veselo srest u mraku :lol: :D
Ima ih po gradu hodaju...

I WANT TO BELIVE :D
Post Reply