Smtna Kazna - za ili protiv

Rasprave o vjerskim temama.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stitch__ wrote:idemo jos jednom:

clanak u oslobodjenju:

Image

dakle, OSLOBODJENJE tvrdi da se izraelska industrija napaja sa sljeva crnog mora, koje je ojha daleko.

jel ti sad jasnije? :D
a jesi cuo onaj novi hit... "i zato nikad avaz vazda oslobodjenje" :D :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

a jesil ti cuo onaj rambov hit "glupi hit" :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stitch__ wrote:a jesil ti cuo onaj rambov hit "glupi hit" :D
a sto si ti tako horan da stanes u odbranu necega sto se braniti ne moze ? :roll:

da si srbin sad bi na kosovo s puskom u ruci... :D :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

ne znam :D navikao vishe :D

nisam ja u avazu ba sace evo godina :D al mi merak prepucavat se :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stitch__ wrote:ne znam :D navikao vishe :D

jos gore... da makar uzimas pare pa bi skonto... :D :D
senada

Post by senada »

Stitch__ wrote:ne znam :D navikao vishe :D

nije ti senka nista bolja od radoncica, osim ako je radoncicev najveci grijeh to sto je sandjaklija i pri tome jos ubire dobru lovu. :D :D :D

:zzzz:
njonjica

Post by njonjica »

Last_one wrote:U slucajevima:
PEDOFILIJE
SILOVANJA
VISESTRUKIH UBISTAVA SA PREDUMISLJAJEM
.................

apsolutno ZA
:thumbup:
senada

Post by senada »

njonjica wrote:
Last_one wrote:U slucajevima:
PEDOFILIJE
SILOVANJA
VISESTRUKIH UBISTAVA SA PREDUMISLJAJEM
.................

apsolutno ZA
:thumbup:
a jedno ubistvo k'o ni jedno, dva k'o jedno... gratis od beiha pa nek se vidi raskos demokracije i tolerancije :faraon1:
ja71

Post by ja71 »

Preptpostavljam da u nasoj zemlji ne postoji smrtna kazna.
Ili se varam ?

Ako je tako, zna li neko kada je u bivsoj YU ukinuta smrtna kazna.
Koliko puta je bila izvrsena ?
Kakvi su bili slucajevi, odnosno za kakve prestupe se mogla dobiti ?
mostarac

Post by mostarac »

za nekoga ko siluje 7-godisnje dijete smrtna kazna javnim spaljivanjem ili vjesanjem je jedino relevantna. Smrtna kazna se osim kazne pociniocu izrice kao i preventivna mjera opomene eventualnim buducim pociniocima.
idic

Post by idic »

Za smrtnu kaznu jer zlikovce jedino strah od vlastite smrti može spriječiti da uzimaju druge živote.

Doživotna robija je 20 godina zatvora, a zbog dobrog vladanja se skoro svi puštaju na 2/3 kazne, rijetki su oni koji odleže kompletnu kaznu. Dakle napraviš masovni masakr pobiješ 10-tak ljudi, pokaješ se i priznaš djelo. Budeš osuđen na 20 godina i zbog dobrog vladanja te puste za 7 godina. Šta dugo preostaje takvom psihopati nego kad izađe da ubije bar još 20 ljudi. :x
stickitout

Post by stickitout »

Smrt je po mom misljenju nagrada za teske kriminalce, ubice, silovatelje itd.
Cijeli zivot provest u samici, bez muzike, bez svijetla, bez price, bez knjiga, bez tv-a u totalnoj izolaciji, ziv pecen nedopecen, za novu godinu mozda malo prozorcic na vratima otvorit....jedno 5 minuta da ne zaboravi kako svijetlo izgleda.....

Smrt je blagoslov naspram ovakve kazne.
p0go

Post by p0go »

stickitout wrote:Smrt je po mom misljenju nagrada za teske kriminalce, ubice, silovatelje itd.
Cijeli zivot provest u samici, bez muzike, bez svijetla, bez price, bez knjiga, bez tv-a u totalnoj izolaciji, ziv pecen nedopecen, za novu godinu mozda malo prozorcic na vratima otvorit....jedno 5 minuta da ne zaboravi kako svijetlo izgleda.....

Smrt je blagoslov naspram ovakve kazne.
ostaje ti se samo lupat glavom u samici dok ti sve ne iscuri iz glave ...
neupucena

Post by neupucena »

Stitch__ wrote:idemo jos jednom:

clanak u oslobodjenju:

Image

dakle, OSLOBODJENJE tvrdi da se izraelska industrija napaja sa sljeva crnog mora, koje je ojha daleko.

jel ti sad jasnije? :D
:shock: :zzzz: :shock: :zzzz: :shock: :zzzz: :(
idic

Post by idic »

To kako vi zamišljate zatvore nema veze sa istinom bar zatvori u evropskim zemljama i USA ( isključujem Tursku ), previše gledate filmove.

U zatvorima svi rade i imaju obavezne dnevne aktivnosti, obavezne izlaske vani. Gledaju TV, čitaju štampu
stickitout

Post by stickitout »

idic wrote:To kako vi zamišljate zatvore nema veze sa istinom bar zatvori u evropskim zemljama i USA ( isključujem Tursku ), previše gledate filmove.

U zatvorima svi rade i imaju obavezne dnevne aktivnosti, obavezne izlaske vani. Gledaju TV, čitaju štampu
Malo si izletio pred rudu. Niko ovde ne zamislja zatvore tako a jos manje se filmovi gledaju.

Ja sam samo poredio smrtnu kaznu i moju fiktivnu kaznu koju bih ja djelio zlocincima umjesto smrtne.

Sto se tice zamisljanja zatvora, Guantanamo bay dovoljno govori bez ikakvog zamisljana u dokumentarnim filmovima......

Jebes Hag, Hag nije zatvor nego odmaraliste, Evropsko sakrivanje istine i pranje love......
neupucena

Post by neupucena »

idic wrote:To kako vi zamišljate zatvore nema veze sa istinom bar zatvori u evropskim zemljama i USA ( isključujem Tursku ), previše gledate filmove.

U zatvorima svi rade i imaju obavezne dnevne aktivnosti , obavezne izlaske vani. Gledaju TV, čitaju štampu
....a navece ih mozete sresti kad se vracaju kuci u prijedorska i druga naselja , bar je to slucaj sa banjaluckim zatvorom.
Prosle godine su sedmicni listovi pisali podosta o stanju u banjaluckom zatvoru, sta se sve desava i radi tamo.
Po onome sto smo mogli procitati, to nije popravna ustanova koju neki zamisljaju, gdje zatvorenici sade cvijece, slusaju cvrkut ptica i usljed nadzemaljske ljepote dobiju inspiraciju da postanu uzorni gradjani.
idic

Post by idic »

Jebes Hag, Hag nije zatvor nego odmaraliste, Evropsko sakrivanje istine i pranje love......

Takvi i jesu evropski zatvori i zatvorenici u njima imaju pravo na sve gore pobrojano i još na služenje kazne u zatvoru otvorenog tipa, ako radi van zatvora da se vraća tamo samo na spavanje. Da izlazi na vikend ili godišnji odmor itd.

Zato vam kažem da previše gledate filmove, ima zatvora sa specijalnim tretmanom u USA gdje se drže posebno opasni zatvorenici i tamo jeste uskraćeno sve ovo što sam navela, ali takvih zatvora ima vrlo malo u evropi nema niti jedan.
stickitout

Post by stickitout »

idic wrote:Jebes Hag, Hag nije zatvor nego odmaraliste, Evropsko sakrivanje istine i pranje love......

Takvi i jesu evropski zatvori i zatvorenici u njima imaju pravo na sve gore pobrojano i još na služenje kazne u zatvoru otvorenog tipa, ako radi van zatvora da se vraća tamo samo na spavanje. Da izlazi na vikend ili godišnji odmor itd.

Zato vam kažem da previše gledate filmove, ima zatvora sa specijalnim tretmanom u USA gdje se drže posebno opasni zatvorenici i tamo jeste uskraćeno sve ovo što sam navela, ali takvih zatvora ima vrlo malo u evropi nema niti jedan.
Ti si zivota mi stajala na promaji mokre kose!! :D :D

Ja ne vidim sta ti nije jasno? "Tema je Smrtna kazna ili ne". Lijepo izjasni svoje misljenje a ne tu sad palamudit kakvi su zatvori u stvarnosti. Kao mi eto ne znamo i gledamo previse filmova pa nam ti moras objasnjavat :lol: :lol: De ba, dozovi se.

Ponavljam, ja nisam za smrtnu kaznu jer mislim da ima gorih kazni ili se gore kazne mogu primjenit umjesto smrtne.

De neki dobar film preporuci, ja ocigledno gledam pogresne :D :D
idic

Post by idic »

stickitout wrote:
idic wrote:Jebes Hag, Hag nije zatvor nego odmaraliste, Evropsko sakrivanje istine i pranje love......

Ja ne vidim sta ti nije jasno? "Tema je Smrtna kazna ili ne". Lijepo izjasni svoje misljenje a ne tu sad palamudit kakvi su zatvori u stvarnosti. Kao mi eto ne znamo i gledamo previse filmova pa nam ti moras objasnjavat :lol: :lol: De ba, dozovi se.

Ponavljam, ja nisam za smrtnu kaznu jer mislim da ima gorih kazni ili se gore kazne mogu primjenit umjesto smrtne.

Čitaj postove od početka, pa onda komentariši, ja JESAM ZA SMRTNU kaznu jer većina zatvora su kao hoteli za prestupnike, većina ih bolje živi i redovnije se hrani u zatvoru nego na slobodi i to sve od para poreznih obveznika. Zato smatram da za genocid, ubistva, višestruka silovanja posebno djece treba uvesti smrtnu kaznu jer boravak u zatvoru za teške prestupnike nije neka adekvatna kazna.
Većina ih odmah po izlasku ponovo učine djelo u istoj ili sličnoj kategoriji.
Svrha kažnjavanja je preodgoj počinioca, oni se u zatvoru samo nauče novim lopovlucima i kriminalu. Rijetki su oni koji završe neki zanat ili školu.
Još prije rata smo kao studenti sa asistentom iz krivičnog obišli zatvore Zenica i Foča i ustanovu zatvorenog tipa na Sokocu i znam o čemu ti pričam. :-?
mr2

Post by mr2 »

evo jedan od tih nepostojecis zatvora....ebi de vught...rezim je takav da je i evropska komisija osudila vladu holandije.....naprimjer , provode 23 sata u samici....totalna izolacija,bez ikakve mogucnosti kontakta sa ostalim zatvorenicima ili fizickog kontakta sa advokatima..... advokat joce amsterdama je prije 2 godine pokrenuo postupak na evropskom sudu...jer je njegov klijent i pored gore navedenog imao 4 fizicke vizitacije dnevno...ukljucujuci i analno....

isto tako postoje i zatvorske psihijatriske bolnice uglavnom se radi o pedofilima kojih se u sve vecem broju slucajeva nikada ne dobivaju status izlijecenih...tako da do kraja zivota ostaju zatvoreni...
idic

Post by idic »

mr2 wrote:

evo jedan od tih nepostojecis zatvora....ebi de vught...rezim je takav da je i evropska komisija osudila vladu holandije.....naprimjer , provode 23 sata u samici....totalna izolacija,bez ikakve mogucnosti kontakta sa ostalim zatvorenicima ili fizickog kontakta sa advokatima..... advokat joce amsterdama je prije 2 godine pokrenuo postupak na evropskom sudu...jer je njegov klijent i pored gore navedenog imao 4 fizicke vizitacije dnevno...ukljucujuci i analno....

isto tako postoje i zatvorske psihijatriske bolnice uglavnom se radi o pedofilima kojih se u sve vecem broju slucajeva nikada ne dobivaju status izlijecenih...tako da do kraja zivota ostaju zatvoreni...
Ovo zadnje o čemu pričaš su ustanove zatvorenog tipa za liječenje i on tu ne ostaje po kazni nego se odredi zaštitna mjera provjere stanja i ocjene sposobnosti i većina tih ljudi je u takvim ustanovama doživotno.
Takva ustanova je bio prije Sokolac, tamo su ležali ljudi koji su počinili teška krivična djela u stanju nervnog rastrojstva. Stalno po nadzorom i pod lijekovima. Čovjek došao kući s posla ušao u sobu ubio majku, oca, ženu i dvoje djece i legao da odspava, na pitanje zašto, kaže došlo mu ili žena muža zatukla na spavanju loncem za otkuhavanje veša jer je sanjala da je davi dok ona spava.
Jel misliš da je tim ljudima mjesto na slobodi i da i njima i društvu ne bi bilo bolje da su egzekutirani?

Zadnja smrtna kazna u BiH je izvršena u zatvoru Zenica nad Kolakom koji je u Sarajevu na Alipašinom polju prilikom provalne krađe u stan ženi koja se zatekla u stanu odrubio glavu. Mislim da je to bilo negdje 86 godine.
stickitout

Post by stickitout »

idic wrote:
stickitout wrote:

Čitaj postove od početka, pa onda komentariši, ja JESAM ZA SMRTNU kaznu jer većina zatvora su kao hoteli za prestupnike, većina ih bolje živi i redovnije se hrani u zatvoru nego na slobodi i to sve od para poreznih obveznika. Zato smatram da za genocid, ubistva, višestruka silovanja posebno djece treba uvesti smrtnu kaznu jer boravak u zatvoru za teške prestupnike nije neka adekvatna kazna.
Većina ih odmah po izlasku ponovo učine djelo u istoj ili sličnoj kategoriji.
Svrha kažnjavanja je preodgoj počinioca, oni se u zatvoru samo nauče novim lopovlucima i kriminalu. Rijetki su oni koji završe neki zanat ili školu.
Još prije rata smo kao studenti sa asistentom iz krivičnog obišli zatvore Zenica i Foča i ustanovu zatvorenog tipa na Sokocu i znam o čemu ti pričam. :-?
Oces cookie? :D Stvaras frku bezze i citao sam od pocetka sve! Ok ti si za smrtnu ja nisam. Sta sad? Kakve veze tu filmovi imaju i tvoje patroniziranje i koje si ti sve zatvore obisla. Jel to sad " ja znam o zatvorima nemate vi sta reci" Spusti loptu malo ba.
A ti kao zelis smrtnu kaznu ja bih ti dao i da je izvrsavas, pa da vidimo dokle bi dosla....
ja71

Post by ja71 »

senada wrote:samo smrtna kazna! s' ludacima se NE SMIJE pregovarati.
petnaest godina je proslo od dogovora trojice zlikovaca, jednog sizofrenika i dva paranoika koji su si umislili da su "bogovi" i samo na jednom mjestu poubijali 8 hiljada ljudskih zivota!! da li se i jedan od njih pokajao i predao?
ko moze od ludaka ocekivati milost i pokajanje? niko normalan.
Ne poteze mi se pitanje granice "normalnog" i ludila ali zar ludacima nije mjesto u ludnici. Kako neko moze biti kriv ako nije zdrav ?
ja71

Post by ja71 »

Stitch__ wrote:ma kad mi debil uleti bez zmigavca u traku ja bi ga na dvije smrtne osudio :D
Na najadekvatniji nacin si otvorio pitanje granica :-)
Od kada ili zasto bi se dijelila smrtna kazna ?
Post Reply