Zene-zene i zene-polovnjace

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zeljeni_nadimak

Post by zeljeni_nadimak »

@spongebob

Znam, upratila sam sta si napisao i moje kritike su isle malo u drugom pravcu a u vezi sa jezikom rulje koja je krvnicki spremna u sekundi da pljuje ljude o kojima zna malo ili nista i da usljed nedostataka bilo kakvih argumenata za nekoga kazu da je "glupaca" ili da raspredaju o kvalitetama te osobe na osnovu toga sto svojim pronicljivim pogledima vide nesto mracno u siskama i ocima koji nisu po njihovom ukusu.
Zastrasujuce je kolika kolicina bijesa, mrznje i negativne energije.
Osim ovih komentara, mislim da si malo ishitreno postavio temu i unaprijed osudio zenu kao nekog negativca ako nisi procitao o njoj nesto drugo osim tog clanka koji si postavio. Rijetko se pravilan sud moze donijeti na osnovu jednog clanka.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

spongebob wrote:
mIRCerka wrote:Sponge, ista ta lidija je rekla nek stvari koje niko nece da objavi jer ne idu na ruku feminisitima...
naime, ona je rekla da dokle god borba za ravnopravnost ne rezultira postavljanjem zena na visoke pozicije zbog njihovog znanja, nje se ta borba ne tice...isto tako je rekla da vrhunac te borbe ne smije biti POLITICAR/POLITICARKA i ostale imenice oba roda... u cemu ima moju 100% podrsku :D
@Mirci,
Ma dobro, mozda sudim pregrubo o njoj, jer do sada nisam citao njene izjave, ova mi je dopala ruke. Ako budem nasao neku drugu, ja cu je korektnosti radi svakako prenijeti. A svakako da se slazem s tim sto si navela :)
macak, inace nase javne licnosti ne mogu shvatiti da svaku rijec koju kazu moraju odvagati par puta...
jer recimo, ja lidijinu izjavu zbog koje si otvorio temu ne smatram tako crnom kao ti, jer je pratim u medijima i kontam kakva je vrsta zene, a ti si to procitao i ne poznavajuci lidiju tebi je to S PRAVOM zasmetalo :D

btw, ko je vec komentarisao siske, to je lidijin zastitni znak godinama vec...

bila je neko vece na Mimohodu, viri kroz shishke i prica...tu je i rekla ovo za ravnopravnost....
Vingo

Post by Vingo »

Mogla je samo personalizirati izjavu i reci da bi neosnivanje porodice smatrala licnim neuspjehom.
I sebi dosljedna. I babe zadovoljne.
A ovce su uvijek ovce i na broju....
senada

Post by senada »

mIRCerka wrote:Sponge, ista ta lidija je rekla nek stvari koje niko nece da objavi jer ne idu na ruku feminisitima...
naime, ona je rekla da dokle god borba za ravnopravnost ne rezultira postavljanjem zena na visoke pozicije zbog njihovog znanja, nje se ta borba ne tice...isto tako je rekla da vrhunac te borbe ne smije biti POLITICAR/POLITICARKA i ostale imenice oba roda... u cemu ima moju 100% podrsku :D
ona je rekla pa ona je rekla a sta je to ona uradila :? konkretno :?
Last edited by senada on 10/07/2006 16:52, edited 1 time in total.
spongebob

Post by spongebob »

zeljeni_nadimak wrote:@spongebob

Znam, upratila sam sta si napisao i moje kritike su isle malo u drugom pravcu a u vezi sa jezikom rulje koja je krvnicki spremna u sekundi da pljuje ljude o kojima zna malo ili nista i da usljed nedostataka bilo kakvih argumenata za nekoga kazu da je "glupaca" ili da raspredaju o kvalitetama te osobe na osnovu toga sto svojim pronicljivim pogledima vide nesto mracno u siskama i ocima koji nisu po njihovom ukusu.
Zastrasujuce je kolika kolicina bijesa, mrznje i negativne energije.
Osim ovih komentara, mislim da si malo ishitreno postavio temu i unaprijed osudio zenu kao nekog negativca ako nisi procitao o njoj nesto drugo osim tog clanka koji si postavio. Rijetko se pravilan sud moze donijeti na osnovu jednog clanka.
u redu, kontam i hvala ti na korektnom odgovoru. U prvom dijelu se nazalost slazem...Ako si upratila, postavio sam i drugo pitanje u vezi zena u BIH...Koliko njih razmisljaju na ovaj nacin jer im je drustvo utupilo u mozak, ako se ne udaju i ne stvore porodicu da su NIKO i NISTA.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

senada wrote:
izborila se na celo izborne komisije....

sta boga ti miloga uradise svi ovi silni i presilni GENDER centri osim sto maltretiraju moje usi sa gradjanin/gradjanka, politicar/politicarka itd itd?

ko od njih konkretno pomaze zenama?
Lidija ako nista sluzi kao primjer da je moguce da zena bude na celu necega..
senada

Post by senada »

mIRCerka wrote:
senada wrote:

sta boga ti miloga uradise svi ovi silni i presilni GENDER centri osim sto maltretiraju moje usi sa gradjanin/gradjanka, politicar/politicarka itd itd?

Lidija ako nista sluzi kao primjer da je moguce da zena bude na celu necega..
prvo i osnovno javna licnost mora da lici na nesto normalno pa tek onda idemo dalje... medjutim neko se bas morao namuciti da pronadje ono.

po starom dobrom bontonu, krajnje je nekulturno ne gledati (su)govorniku u oci.

kakav je osjecaj gledati se oci u oci sa metlom :?
tempora

Post by tempora »

mIRCerka wrote:
senada wrote:

Lidija ako nista sluzi kao primjer da je moguce da zena bude na celu necega..[/quote]

Cuj mirci, uz duzno postovanje, bez da se hvatamo za rijec, primjer zene na celu necega za mene nema nikakvu vrijednost.
Kao argument mogu uzeti i gospodju Palavric........ :D Na kraju krajeva, veliki je broj zena koje su uspjesne na mnogo polja a ne dobivaju medijsku paznju ili se bave takvom vrstom posla da ostaju anonimne.

No ne mogu se sloziti na senadom, opet uz duzno postovanje, koja kaze da zena treba da lici na nesto normalno.... :? Mislim koja je opet norma normalnoga?

Ono sto ja smatram bitnim u cjelokupnoj diskusiji, u kojoj se suzavam na izjavu gospodje, je to da recenim ona podrzava jedno sveopste misljenje koje pojedincu, zeni, ne ostavlja prostora na izbor a da izborom ne bude kaznjena od strane okoline.
Ona ne samo da podrzava to misljenje, nego ga kao javna licnost i utemeljuje, sto je apsolutno neprihvatljivo i zabrinjavajuce!
senada

Post by senada »

tempora wrote:
mIRCerka wrote:
senada wrote: ona je rekla pa ona je rekla a sta je to ona uradila :? konkretno :?

Lidija ako nista sluzi kao primjer da je moguce da zena bude na celu necega..[/quote]

Cuj mirci, uz duzno postovanje, bez da se hvatamo za rijec, primjer zene na celu necega za mene nema nikakvu vrijednost.
Kao argument mogu uzeti i gospodju Palavric........ :D Na kraju krajeva, veliki je broj zena koje su uspjesne na mnogo polja a ne dobivaju medijsku paznju ili se bave takvom vrstom posla da ostaju anonimne.

No ne mogu se sloziti na senadom, opet uz duzno postovanje, koja kaze da zena treba da lici na nesto normalno.... :? Mislim koja je opet norma normalnoga?

Ono sto ja smatram bitnim u cjelokupnoj diskusiji, u kojoj se suzavam na izjavu gospodje, je to da recenim ona podrzava jedno sveopste misljenje koje pojedincu, zeni, ne ostavlja prostora na izbor a da izborom ne bude kaznjena od strane okoline.
Ona ne samo da podrzava to misljenje, nego ga kao javna licnost i utemeljuje, sto je apsolutno neprihvatljivo i zabrinjavajuce!
[/quote]

Tempora i Mirci, zena koja nije izlozena javnoj kritici moze si priustiti komoditet da izgleda kako joj je volja, ali sve javne osobe trebale bi voditi racuna o svom izgledu.
Radi njih, a ne radi 'obicnih' zena i muskaraca, postoji sirok spektar profesionalnih esteticara, kozmeticara, frizera, sminkera, pedikera, stilista itd. To je taj momenat zbog koga se pitam kako si neko ko bi trebao liciti na jednu uglednu, njegovanu damu moze dopustiti da lici na govornu metlu :?
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

:angry: :angry: :angry: :angry: :run:
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote:drugovi

ljudski rod opstaje rađanjem djece

čovjek može jedino biti kompletna osoba kad ima potomke... i kad se u poznoj dobi raduje dolaskom unuka na svijet

ne kažem da ne postoje drugi putevi ka sreći

eh sad ekonomska situacija i sve ostalo je druga strana medalje
komirani sta je sad pa ovo?? :shock: :D
Post Reply