zmijaIzmaj wrote:valjda u ljudima postoji neki samoregulator koji vaga dobro i lose od te osobe u interakciji i ako prevagne lose, hladimo se, ne zelimo njihovo drustvo...
Ljubav i nasilje (verbalno i fizicko)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Genetika i hormoni...black wrote:nikad mi nece biti jasno zasto npr. djevojka moze biti sa nekim nabildanim celavim kretenom koji je tuche,vara itd. i shto je vece djubre prema njoj ona vishe trci za njim...
Mu¹karèina prve klase... Mo¾e vola ubit udarcem, neæe biti gladna, a ako se i druge ¾ene motaju oko njega onda je jo¹ veæi ulov... Treba to imati oko svog ognji¹ta - nikad se ne zna... Geni moraju dalje...
Last edited by ztluhcs on 06/07/2006 12:30, edited 1 time in total.
-
šcki
ztluhcs wrote:i karakteru 95% populacije... Ostatak su vjerski službenici.CiCiban wrote: psovka govori o karakteru tvom recimo..![]()
![]()
![]()
O tebi govori to da ćeš sa takvim isključivim kategoričkim stavovima imati mnogo problema u realnom svijetu i odnosima sa pojmom koji se zove over-reacting...
Kad momak opsuje curi,to znaci da je ne postuje!Zato ja kazem da je to za razlaza
-
šcki
black wrote:nikad mi nece biti jasno zasto npr. djevojka moze biti sa nekim nabildanim celavim kretenom koji je tuche,vara itd. i shto je vece djubre prema njoj ona vishe trci za njim...
Pa to je jasno...zato sto nema samopostovanja,dostojanstva,osjecaja da vrijedi....dal sto ih je on zgazio,il je i prije bila takva...sve dolazi iz porodice!
-
ztluhcs
Naje¾ih se... S takvim stavovima æete provesti veliki dio ¾ivota sami proklinjuæi pretjerane reakcije zbog malih stvari...¹cki wrote:ztluhcs wrote:i karakteru 95% populacije... Ostatak su vjerski slu¾benici.CiCiban wrote: psovka govori o karakteru tvom recimo..![]()
![]()
![]()
O tebi govori to da æe¹ sa takvim iskljuèivim kategorièkim stavovima imati mnogo problema u realnom svijetu i odnosima sa pojmom koji se zove over-reacting...
Kad momak opsuje curi,to znaci da je ne postuje!Zato ja kazem da je to za razlaza
Kad momak ka¾e curi u trenutku ljutnje "Jebi se, prièa¹ o stvarima o kojim nema¹ pojma" je isto ¹to i "Draga izvini ali ja mislim da nisi dovoljno pametna da prièa¹ o tim stvarima, a pogotovo ne samnom" u trenutku kada je savr¹eno miran??? Dao ti je sve u ovoj reèenici, izvinuo se, rekao mu da je stalo, rekao je da ne¹to zna¹ ali ne dovoljno, pohvalio sebe - na kraju, a tebe? Posrao te do vrata... No, bitna je forma...
Koliko puta se desilo da psuje¹ mater vozaèu? Nekom u tramvaju? Nekom u redu koji èeka ispred tebe? Na glas? U sebi? Pa ne po¹tuje¹ ih?
Hajdemo gurati verziju "kako Perica vidi svijet oko sebe" do ekstrema...
®ivot nije ni slikovnica a ni knjiga finog pona¹anja...
®ivot su ljudi od krvi i mesa koji grije¹e, imaju lo¹ dan, imaju probleme, koji su bolesni, sami, nervozni, nesretni...
- Michun
Naucno dokazano - kad zena ovulira preferira fizicki jace muskarce jer ih podsvjesno smatra potencijalnim tatom svoje djece i zastitnikom (ovo je ostalo od pecinskog covjeka).black wrote:nikad mi nece biti jasno zasto npr. djevojka moze biti sa nekim nabildanim celavim kretenom koji je tuche,vara itd. i shto je vece djubre prema njoj ona vishe trci za njim...
Izgleda da nabildani frajeri vode kalendare i ulete u pravom momentu.
-
GoschaUkuchi
Najgori su oni muskarci sto sebe smatraju, prikazuju i ponasaju se kao "URBANI"/"MODERNI" likovi, a kad dodje do malog konflikta, odnosno nemoguce glupog konflikta (npr.zasto pritisces kaladont na sredini tube!?), e onda se ne moze vjerovati kako taj gore navedeni lik postaje jedan SIROVINSKI SASTAV od seljakluka, manijaka, mahalca, razbojnika, siledzije.... E, hajde to nekome objasni..... 
- Murat Sabanovic
ma ja bi volio da mi djevojka samarcinu zvekne ,kada osjeti da nisam u pravu .
sigirno bi me zenski samar smirio i drugi put bih oprezniji bio kada su svadje u pitanju.cak to non stop govorim "udri bona",medjutim ona nista,ali kad se ja naljutim i onda joj samar zavezem ona samo: "joj sto me u udari"..
sigirno bi me zenski samar smirio i drugi put bih oprezniji bio kada su svadje u pitanju.cak to non stop govorim "udri bona",medjutim ona nista,ali kad se ja naljutim i onda joj samar zavezem ona samo: "joj sto me u udari"..
- anais_nin
komi wrote:a ja mislim da je ovo urbana legenda... na kraju krajeva ljudi i gore stvari prežive pa ne podnose tužbeanais_nin wrote: taj scenarij mi je jako poznat....jedan moj jako dobar prijatelj je naletio na slicnu scenu u sarajevu....samo sto lik nije samarao curu nego je bacio na pod, pod noge i sutao je nasred ulice a ljudi ih zaobilazili...on ih rastavio, lik krenuo na njega, i on ga sakom zavalio....i jos budala pokusavao da razgovara sa tom zenom, i dao joj svoju vizitku kao da ga nazove ako joj ikad bude trebalo, moze joj on pomoci da ode od njega, ima zastite za zene itd itd...kad par dana kasnije stize mu poziv od policije, ispitivanje itd itd....taj moron sto je degenecio zensku ga prijavio zato sto ga je udario....A GLAVNI SVIJEDOK MU JE BILA TA ZENSKA....
elem... ne volim nasilje čak ni na televiziji tipa box i k1:D:D a kamoli gdje nije riječ o ravnopravnim "suparnicima"
-
ztluhcs
E tu sam te èekao, hajde sada fino se vrati pa proèitaj thread od poèetka. Hint: krupna stvar, krupan razlog, krupna odluka...CiCiban wrote:brkas mjerila (male i krupne stvari)
..osim ako su trola, opstinska administracija i oni sto gaze pjesake = porodica- prijatelji- djevojka-ostatak smrtnika ?
-
ztluhcs
Prije bi reko da kod njih faza ovulacije mozga traje decenijama prije tog trenutka...Michun wrote:Naucno dokazano - kad zena ovulira preferira fizicki jace muskarce jer ih podsvjesno smatra potencijalnim tatom svoje djece i zastitnikom (ovo je ostalo od pecinskog covjeka).black wrote:nikad mi nece biti jasno zasto npr. djevojka moze biti sa nekim nabildanim celavim kretenom koji je tuche,vara itd. i shto je vece djubre prema njoj ona vishe trci za njim...
Izgleda da nabildani frajeri vode kalendare i ulete u pravom momentu.![]()
![]()
- anais_nin
neko je spomenuo ekonomsko stanje zena koje nece da napuste muskarce koji ih mlate, ali na zalost, posebno na zapadu, ima ih jako puno koje imaju finansijsku mogucnost da odu ali svejedno ostaju, uglavnom iz straha (da ce ih on pronaci i ubiti ako odu).šcki wrote:black wrote:nikad mi nece biti jasno zasto npr. djevojka moze biti sa nekim nabildanim celavim kretenom koji je tuche,vara itd. i shto je vece djubre prema njoj ona vishe trci za njim...
Pa to je jasno...zato sto nema samopostovanja,dostojanstva,osjecaja da vrijedi....dal sto ih je on zgazio,il je i prije bila takva...sve dolazi iz porodice!
A zasto ostajo....kombinacija razloga....ne sve, ali veliki broj zena koje su u vezama u kojima su zlostavljane, dolaze iz porodica u kojima je postojala takva dinamika....tako da je na neki perverzan nacin u njihovoj glavi to jednako ljubavi....drugi razlog je nedostatak samopostovanja i samopouzdanja....on u svojoj glavi vjeruju da ne zasluzuju bolje....da ne moze naci bolje od toga....
medjutim meni je najveci problem sto mi se vise puta desilo da sam prisustvovala momentima/situacijama kad lik mlati curu na javnom mjestu i svi ih zaobilaze...ili okrecu glave...ja znam da se ne bih trebala mjesati, ali vrlo cesto se ne mogu suzdrzati, jednostavno ne mogu to da gledam sa strane, imam onda nekako osjecaj kao da to odobravam time sto nista ne radim po tom pitanju...par puta tako zamalo nisam samu sebe dovela u skakljivu situaciju
-
Pearl
ukoliko nisi jaca od mlatioca, bolje da se ne mijesas
meni se desila situacija da je poznanik iz ljubomore opalio samar svojoj curi jer je pricala s nekim momkom, pred gomilom raje.. ne ulazim u to da li je ona ocijukala s pomenutim momkom ili ne, ali kada sam pokusala da im pridjem, on je zaprijedio da cu i ja "popiti samar" ako se ne udaljim...
kasnije sam cula da to nije prvi put da je osamari, i ne prvi put u javnosti..
mozda bih se umijesala u svadju, ali ako je udaranje u pitanju a ja sama, vjerovatno bih zvala policiju, da ne bih i ja popila degenek...
meni se desila situacija da je poznanik iz ljubomore opalio samar svojoj curi jer je pricala s nekim momkom, pred gomilom raje.. ne ulazim u to da li je ona ocijukala s pomenutim momkom ili ne, ali kada sam pokusala da im pridjem, on je zaprijedio da cu i ja "popiti samar" ako se ne udaljim...
kasnije sam cula da to nije prvi put da je osamari, i ne prvi put u javnosti..
mozda bih se umijesala u svadju, ali ako je udaranje u pitanju a ja sama, vjerovatno bih zvala policiju, da ne bih i ja popila degenek...
-
rumenko
Protivnik sam fizickog nasilja opcenito a posebno prema slabijima...cak i u slucajevima da zena maltretira muza jer ima i toga...evo pitaj te Murata
...meni samo nije jasno da neko ostaje sa nekim nakon maranja....za mene je to onda stvar izbora...znaci prvi put kad je frajer udari zasto se cura/zena ne okrene i ne ode za sva vremena?...ili zovne policiju i ostale postojece sluzbe da supka izbace iz kuce....e to mi nije fakat jasno...o takvom konju ne trebam trositi rijeci jer to su najveci misevi i supci koji lijece neke svoje komplekse....ali i ta cura/zena sama sebe smatra jadnom i bjednom inace to nebi dozvolila.....zasto je to tako..neka mi neka dama ovde odgovori ako moze...zasto zene nakon prvog maranja ostaju sa konjima koji ih tuku?
- Michun
Pa moj rumenko, neces naci neku koja zna odgovor a da je na forumu. Ne bi bas rekla da neka od doticnih dama na forumu ima iskustva sa batinama.rumenko wrote:Protivnik sam fizickog nasilja opcenito a posebno prema slabijima...cak i u slucajevima da zena maltretira muza jer ima i toga...evo pitaj te Murata...meni samo nije jasno da neko ostaje sa nekim nakon maranja....za mene je to onda stvar izbora...znaci prvi put kad je frajer udari zasto se cura/zena ne okrene i ne ode za sva vremena?...ili zovne policiju i ostale postojece sluzbe da supka izbace iz kuce....e to mi nije fakat jasno...o takvom konju ne trebam trositi rijeci jer to su najveci misevi i supci koji lijece neke svoje komplekse....ali i ta cura/zena sama sebe smatra jadnom i bjednom inace to nebi dozvolila.....zasto je to tako..neka mi neka dama ovde odgovori ako moze...zasto zene nakon prvog maranja ostaju sa konjima koji ih tuku?
P.S. I hope so.
-
Pearl
jedino ako joj je ovo surogat realnost...

- black
slicno sam i ja pisao danas..rumenko wrote:Protivnik sam fizickog nasilja opcenito a posebno prema slabijima...cak i u slucajevima da zena maltretira muza jer ima i toga...evo pitaj te Murata...meni samo nije jasno da neko ostaje sa nekim nakon maranja....za mene je to onda stvar izbora...znaci prvi put kad je frajer udari zasto se cura/zena ne okrene i ne ode za sva vremena?...ili zovne policiju i ostale postojece sluzbe da supka izbace iz kuce....e to mi nije fakat jasno...o takvom konju ne trebam trositi rijeci jer to su najveci misevi i supci koji lijece neke svoje komplekse....ali i ta cura/zena sama sebe smatra jadnom i bjednom inace to nebi dozvolila.....zasto je to tako..neka mi neka dama ovde odgovori ako moze...zasto zene nakon prvog maranja ostaju sa konjima koji ih tuku?
nikad mi nece biti jasno zasto npr. djevojka moze biti sa nekim nabildanim celavim kretenom koji je tuche,vara itd. i shto je vece djubre prema njoj ona vishe trci za njim...
-
rumenko
Pa i ja se nadam da nema ...ali vi zene bolje poznajete zenski mentalni sklop(jesam ovo dobro rek'o
)...pa reko mozda je vama jasnije....meni je to totalno neshvatljivo....da te neko nepoznat samo jednom napadne na ulici nosila bi traumu mozda i citavog zivota...a ovako muz ili momak i to ne jednom nego mozda jednom sedmicno ili cak svakodnevno to nema problema....nevjerovatno...
- anais_nin
neko od zenskadije je to vec jako fino opisao....vrlo vrlo rijetki su slucajevi kad je sve divno i krasno i najednom te on mlatne...obicno je to malo po malo, prvo saka od sto, pa saka u zid, pa mozda samar, i tek onda saka u facurumenko wrote:Protivnik sam fizickog nasilja opcenito a posebno prema slabijima...cak i u slucajevima da zena maltretira muza jer ima i toga...evo pitaj te Murata...meni samo nije jasno da neko ostaje sa nekim nakon maranja....za mene je to onda stvar izbora...znaci prvi put kad je frajer udari zasto se cura/zena ne okrene i ne ode za sva vremena?...ili zovne policiju i ostale postojece sluzbe da supka izbace iz kuce....e to mi nije fakat jasno...o takvom konju ne trebam trositi rijeci jer to su najveci misevi i supci koji lijece neke svoje komplekse....ali i ta cura/zena sama sebe smatra jadnom i bjednom inace to nebi dozvolila.....zasto je to tako..neka mi neka dama ovde odgovori ako moze...zasto zene nakon prvog maranja ostaju sa konjima koji ih tuku?