Tears of the dragon

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Hart

Post by Hart »

Tako je, glup je reziser...

ja radije slusam Husker Du nego bilo kakav HM (narocito ne Iron Maiden) i radije gledam Zatoichi nego the Last Samurai... pitanje ukusa i sklonosti...

:-)
BathoryAria

Post by BathoryAria »

Da, sve je pitanje ukusa, a vidis meni nije jasno sto se ti onda uopce javljas ovdje ako te IM ne zanima? Da bi nas "prosvijetlio" i pokazao kako si ti samo pametan i koliko ti ukusa imas? Mislim, ne vidim cemu tvoje provociranje i "samodokazivanje". Wow, sad bismo se mi tebi trebali diviti i ignorirati grupu koja je dokazala da je fenomenalna (na kraju krajeva u muzici je najbitnija sama muzika, a taj “stajling” i sve ostale gluposti izmislili su uglavnom oni koji nemaju veze s pjevanjem i koji nisu u ruke u zivotu uzeli niti jedan instrument)? Svasta :roll: Ako vec imas potrebu da pricas o svojim interesovanjima onda je logicnije da otvoris drugu temu pa ce ti se javiti oni koje te stvari zanimaju.
P.S. Moram te razocarati, pravim fanovima dobro je poznato odakle je uzeta inspiracija za "Rime Of The Ancient Mariner". Iz same pjesme uzet je samo dio teksta. Anyway, Coleridge je veliki pjesnik i to samo pokazuje da IM zna prepoznati kvalitet i takvu pjesmu ocito nece slusati oni kojima je vrhunac umjetnosti zavijanje tipa “volim te, ostavio si me-vrati se-ti si moje vlasnistvo-vozam bijesno auto...” i hvala Bogu za to.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ma covjek se mozda ne smije kod kuce posvadjati pa mu treba ovo :D

Rakovi, skoljke i morske alge

i mnogo, mnogo kamenog cvijeca

na grobu mome umjesto svijeca

svjetlit ce ribe, drzace strazu...
Hart

Post by Hart »

Ocito vam pjevanje u zboru lijepo ide pa su prihvatljivi jedino komentari tipa "jesi oni meni super", "ma oni su najveci".... etc. A znaci forum sluzi za takve stvari ! Prosvijetliste me, svaka cast!
dakle bilo kakvu kritiku ovog smijesnog "satanistickog" banda smatrate licnom uvredom. C'mon kids, grow up !
fido1

Post by fido1 »

"Balls to Picasso" - album je odlican, a kad se sjetim prije ko kod je pocinjao slusati metal, poceo je od Maiden-a (vecina ili Motorhead).
Koncert u ratu je bio super, a bijeg od stvarnosti jos bolji. Igrom slucaja poznajem bubnjara Alexa Ellenu koji je tada (i jos uvijek) svirao sa Bruceom, pa sam imamo priliku derneciti sa njima u Fire Station-u na Cengic Vili. (imam i snimak toga, lijepa uspomena). Sjecam se da su htjeli svirati u Stationu ali nisu imali pojacal (vec otisla kroz tunel) i tada smo im mi (nasa raja koje bila tu) donijeli nasa izdrndana pojacala,a najveci fol je bio kada smo Bruceu dali Levi'sov pijacni mikrofon od 10KM, covjek se 10 min. cudio i smijao. Kao sto rekoh lijepa uspomena, a lijepo je i dans poslusati koju stvar od Maidena.
BathoryAria

Post by BathoryAria »

Iron Maiden se nikada nisu izjasnjavali kao satanisticki bend.
A sto se tvojih komentara tice, jedno je iznositi svoje misljenje, a sasvim drugo nametati ga kao jedino ispravno i podcijenjivati one kojima muzika ove grupe nesto znaci.
irfan2

Post by irfan2 »

hm ja volim iron maiden al hart je ARGUMENTOVANO izlozio svoje misljenje
imaju glupe crteze na albumima,ona spodoba se pojavljuje po koncertima
imaju mnogo pravo glupih i naivnih textova itd

ebiga ovo je forum i svak ima svoje misljenje

od ostalih samo cujem napade tipa ti si debil,sta ti znas,nediraj mejdne itd
to samo ilustrira sliku o njihovim fanovima
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

irfan2 wrote:hm ja volim iron maiden al hart je ARGUMENTOVANO izlozio svoje misljenje

Maiden je band koji postoji 1980!, prema tome, dizajn njihovih albuma i komplet image je iz vremena kada to nije bilo ofirno.
Danas, oni izgledaju drugacije, i albumi i koncerti im izgledaju drugacije.
Uspjeh je danas trajati 5 godina, oni traju 24, i ko pljuje po tome samo ispada smijesan.
Image
Image
BathoryAria

Post by BathoryAria »

Ako je tebi argumentovano misljenje izjava da neko nije siguran je li Iron Maiden bolji od Cece onda jbga...
Ja opet ovdje nisam cula niti rijec o njihovoj muzici.
irfan2

Post by irfan2 »

e zato si u pravu
to je pretjerano
black

Post by black »

Maiden rulezz ! ;)..Malo vise serendas hart Maideni su legenda HM uzori mnogim drugim grupama, u redu je to stvar ukusa bla bla ali je fakat da su velikani. I siguran sam da ljudi koji to slusaju imaju vise soli u glavi od recimo onih koji slusaju turbo diesel folk ili onu hibridnu muziku poput hip-hopa i ostalog sranja ( bez uvrede ). Uzgred Dickinson je po profesiji historicar. :D
Knight

Post by Knight »

KO KAKI DA MAIDEN NEVALJA. Nikad ih nisam bog zna sl7šo al su stroj. jbga stvar ukusa pa mi nešto nisu sjedali. al ljudi kvalitet je kvalitet.
virtual XI

Post by virtual XI »

Kake ljudi koji nikad nisu poslusali metal, ali su spremni odmah pljuvati po njemu. Njihovo poznavanje metala se svodi na to da su to "neki divljaci" da je to "preglasno" itd. Eventualno nas udostoje komentarima na image od prije 20 godina i na "satanisticke" textove. Najbitnije je da oni slusaju Cool muziku, naravno dok se ne napiju kad izbijaju korijeni u vidu turbo ultra folka :lol:
Trooper

Post by Trooper »

Ovo je zaista smijesno. Zar je moguce da neko kritikuje bend koji postoji preko 20 godina, koji ima 13 albuma i koji je imao koncert na kojem je bilo prisutno preko 250,000 ljudi ?? Da dobro ste procitali, 250,000 ljudi je u januaru 2001. godine prisustvovalo mega spektaklu grupe Iron Maiden (Rock in Rio, Rio de Janeiro, Brazil).

A ovaj irfan2 je kritican, kaze da voli Iron Maiden, ali imaju glupe crteze i onu "spodobu" na njima, a takodjer su im tekstovi djetinjasti... ha, ha, ha!

Ona "spodoba" se zove Eddie, tj. Edward the great i on je simbol Maidena. dalje, tekstovi su im djetinjasti? jos jedan veliki promasaj (kao Baggio u finalu 1994. :)) Maideni imaju najbolje heavy metal tekstove, svaka pjesma krije neku poruku i ima neki smisao, a one koje nisu takve govore o patriotizmu i o velikim likovima iz proslosti.

Irfane, prvo pocni slusati Fuada Backovica, onda predji na Erato, onda idu Erogene Zone, nakon njih mozes preci na stranu muziku, kupi novi CD grupe Linkin Park, poslije njih pocni slusati HIM, onda mozes uzeti album grupe Iron Maiden, moja preporuka ti je "Number of the Beast", nakon njega uzmi album "Brave new world" (savrsenstvo), i onda ces MOZDA poceti kontati pjesme koje pise Steve Harris (basista, osnivac i lider grupe Iron Maiden).

P.S. Zar je moguce da kazes nesta tako glupo a da volis Maidene?

Dakle, ne kazem ti da si debil (nazalost), nego ti argumetnovano dokazujem da si pogrijesio! 'alo ba oni skoro 25 godina drmaju svijetom i pune stadione i dvorane...!!! Ali kad bi jednom preslusao Clairvoyant ili Dream of mirrors mozda bi drugacije razmisljao. Pravi Maidenovci znaju o cemu pricam :)
BathoryAria

Post by BathoryAria »

Infinite dreams, I can't deny them...
Hart

Post by Hart »

drmao je i Michael Jackson 20tak godina pa je to kao dokaz kvalitete... ??? :-)
meni je metal tipa Iron Maiden zesci seljakluk , al' to je moje misljenje. Takodje cijenim vase
Trooper

Post by Trooper »

Hoces da kazes da Michael Jackson nema kvalitet??

Pazi, ovo se tice samo muzike koju on pravi, znaci nemoj da to mijesas sa njegovim privatnim zivotom.

Ako je muzika Maidena seljakluk, onda mi nije jasno zasto jos uvijek prodaju rekordan broj albuma, i zasto su njihove pjesme na prvim mjestima top listi...
Pataren Ponthus

Post by Pataren Ponthus »

Ha...pjesma mog idola i vjerovatno njegov najveci hit.Bruce jekralj...nevjeriovatan i po meni najveci muzicar svih vremena!
Screaaam!!!
Bruce je kralj!!!
Drumer

Post by Drumer »

AenemA wrote:Ne seri Hart..samo poredjenje Cece i Bruce-a je vise nego idiotsko. Bruce je strasno dobar pjevac (vokalne sposobnosti) a ova stvar je fantasticna, tako jaka i stvarna. Tip je 94-te u transporteru dosao u Sarajevo da svira...svaka mu cast. Ako naletite na njegov double CD "alive in studio A"..obavezno ga kupite...it's a killer record....
Hej ja nisam cuo za ovaj cd, a veliki sam fan Maidena i naravno gromade od cojka Bruce-a. Ima li kakve sanse da mi nekako dobacis kopiju? Ja sam u TZ? A ti?
Drumer

Post by Drumer »

DaysleepeR wrote:
irfan2 wrote:hm ja volim iron maiden al hart je ARGUMENTOVANO izlozio svoje misljenje

Maiden je band koji postoji 1980!, prema tome, dizajn njihovih albuma i komplet image je iz vremena kada to nije bilo ofirno.
Danas, oni izgledaju drugacije, i albumi i koncerti im izgledaju drugacije.
Uspjeh je danas trajati 5 godina, oni traju 24, i ko pljuje po tome samo ispada smijesan.
Image
Image
Izvini al moram te ispraviti, Maideni postoje zvanicno od 1976, a vjerovatno i malo prije. Sto znaci da ljudi drmaju vec 31 godinu ako se nisam zajebao u racunu a mislim da nisam. Ako se ne varam prvi album nazvan po samom imenu grupe Iron Maiden je izasao 1976 godine. Hvala:)
stardust_rnr

Post by stardust_rnr »

Eh... Stvarno odlicna pjesma... Al evo jos jedna koja je MENI u ustoj kategoriji kao i ova (malo je manje komercijalna al nema veze)... Oni koji treba da znaju, znaju :-)

Acoustic Song

We live and die like all the rest
Every summer has its sunset every year
Love and hope put to the test
Every grain of comfort holds the seed of fear
And I loved you long ago
And I love you still
But the roads that we have tavelled
Took us far apart
Scattered to the four winds
Someday we will find the time to heal

And I loved you long ago