Naser ponovo medju nama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Arminovski

#26 Re: Naser ponovo medju nama

Post by Arminovski »

pola_cilo wrote: Ispituje Vasvija Vidovic jednog srpskog svjedoka na sudjenu Oricu .Zenu konkretno , koja tvrdi da joj je" Naserova vojska" ubila djeda.I ispostavi se da je stari vrlo zivahan i da pogunio sa puskom u ruci .A slag dolazi na kraju /
Pita Vasvija : Da li je vas djed osudjen poslije drugog svjetskog od tadasnje NRJ za zlocine nad muslimanskim stanovnistvom u Podrinju na toliko i toliko godina robije .Zena skruseno odgovara , DA .
Gdje se moze procitati to sto si naveo? Volio bi da vidim.
Pospanko

Post by Pospanko »

Zelim Ti sretan povratak kuci...
wella

Post by wella »

dobro doso legendo :)

:D :D :D :D

Image
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

:) :)
semso poplava

Post by semso poplava »

Image

Dobro dosli kuci gospodine komandante!!!
stranacc

Post by stranacc »

novel wrote:Image

ne cijenim Nasera ali sud je sud......ili "ako mi ne sudis kako ja kazem, ja cu onda da budem gori"

kriminal 8-)
Zemo
ja koliko shvatih ti si iz kamenice
josh sam razumio da ti je nurif idol
care u hagu se nije sudilo naseru zato sto je zulfo ( ili on sam) krknuo nurifa, nije se sudilo ni za eventualni kriminal u srebrenici/tuzli
nije mu se sudilo ni sto je pola srebrenickih dama poyebao

sudilo mu se za nesto sasvim drugo i ja sam presretan da je GOTOVO PROSAO BEZ KAZNE... da je nevin , ustvari
A TI I TVOJE BLJUVOTINE ...SRCE DRAGO OLABAVI . Da nije bilo nasera i njemu slicnih ti bi balav mahao iza neke zice i trazio od mladica bombona vec 92 godine

cunaj se
dizZaster

Post by dizZaster »

dobro došao kući, Bosanski gazijo!!
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Sarajevo danas, nazalost samo sam nakratko bio pa evo par fotki

Image

Image
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Image

Image
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Image

Image

Video fajlovi

http://rapidshare.de/files/24663696/Naserslika.MOV.html

http://rapidshare.de/files/24664406/Nas ... e.MOV.html

U Tuzli je docek otkazan, kako sam nezvanicno sazno radi zdrastvenih problema Nasera. Zato po vozilima u gradu mogu da se vide natpisi...

Image
dizZaster

Post by dizZaster »

Image
:D
Kimur

Post by Kimur »

dobro došao kući kingu
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Hvala ti Naseru za sve sto uradi za Bosnu! Imao si propusta ali Sud je dokazao da to nisi naredjivao i potsticao! Radilo se o pojedincima! BiH kao drzava nije cinila zlocine!

ZIVJELA BOSNA
Edin H.

Post by Edin H. »

Je li ja dobro procitah ili ne da je ovaj Slobin tjelohranitelj osuđen na dvije godine zatvora zbog propusta da spriječi ubistva i okrutno postupanje prema srpskim zarobljenicima u Srebrenici.

Ma dobro valjda su u BiH takvi kriteriji da su ova djela dostojna divljenja :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Edin H. wrote:Je li ja dobro procitah ili ne da je ovaj Slobin tjelohranitelj osuđen na dvije godine zatvora zbog propusta da spriječi ubistva i okrutno postupanje prema srpskim zarobljenicima u Srebrenici.

Ma dobro valjda su u BiH takvi kriteriji da su ova djela dostojna divljenja :shock:
Kada te oslobode 95% optuzbi onda nesto sa tom optuzbom i sa dokazima nije bilo kako treba. Jeste kriv po KOMANDNOJ odgovornosti, pitam se samo koliko je saveznickih generala u toku II WW krivo po istom principu. Dakle Naser nije ubica, nije monstrum, nije naredio, nije izvrsio ubistva. Sta treba jos da bi tebi bilo jasnije?
basicman

#41 Zivio Naser

Post by basicman »

Vozdra Raja,

Ima li iko link video snimka kad naseru sudija cita presudu???
Zelim i ja da vidim taj ludi smijeh o kojem svi pricaju :)
pola_cilo

#42 Re: Naser ponovo medju nama

Post by pola_cilo »

Arminovski wrote:
pola_cilo wrote: Ispituje Vasvija Vidovic jednog srpskog svjedoka na sudjenu Oricu .Zenu konkretno , koja tvrdi da joj je" Naserova vojska" ubila djeda.I ispostavi se da je stari vrlo zivahan i da pogunio sa puskom u ruci .A slag dolazi na kraju /
Pita Vasvija : Da li je vas djed osudjen poslije drugog svjetskog od tadasnje NRJ za zlocine nad muslimanskim stanovnistvom u Podrinju na toliko i toliko godina robije .Zena skruseno odgovara , DA .
Prvo sam zavirio u tvoj profil .Vidim da se najcesce javljas na teme koje se ticu religije i filozofije.Nema veze.Pasionirani sam citalac novina.Ne mogu da zivim bez novina.Brstim to stivo svakodnevno vec dugo godina.Sve ama bas sve sto mi dopadne saka.Od Oslobodjenja do crnogorskog Monitora. Preko " Google " idem u hasku sudnicu "" i cujem ( citam ) sta se tamo zbiva.Pamtim kao slon , kao fotoaparat , ali izvora ove nadasve zanimljive price se ne mogu sjetiti pored najbolje volje.Dacu sebi u zadatak da to pronadjem ( mogu mi i drugi pomoci ) pa cu ti poslati . Ima sve i ime i prezime. Interesantno do Boga miologa.
Midas1970

Post by Midas1970 »

As I can't speak any Bosnian, I'm trying to understand the contents of this thread. What is the general feeling towards the Oric verdict in Bosnia ?

Is there any more Bosnians waiting trial in the Hague, or any wanted ones at large ?

Thanks
amir10001

Post by amir10001 »

IF you thinking the you are so smard NO my frend GO WAY
Eshek

Post by Eshek »

@Midas1970 wrote:As I can't speak any Bosnian, I'm trying to understand the contents of this thread. What is the general feeling towards the Oric verdict in Bosnia ?

Is there any more Bosnians waiting trial in the Hague, or any wanted ones at large ?

Thanks
Well, one side claims it is proof that the regular Bosnian Army has comitted war crimes and especially the location of Oric's actitivities is very important to them: Srebrenica. By this they are trying to minimize the atrocities commited there by the Serb and Serbian forces.

Most think the verdict is proof that there were no orchestrated war crimes commited against the Serb population in that area, but the work of individuals who were starved and crazed during the siege and shelling of Srebrenica. These people might have been under his area of responsibility, but after what they've been throught and given the circumstances, it is almost certain that no one had control over them.

Oric has allegedly been involved in criminal activities in the post war period and became notorius for these, which further complicates the matter and divides the feelings of Bosnians towards him.

Personally I had the impression that he represented himself and the Army he was part of with the utmost dignity in the ICTY
Last edited by Eshek on 02/07/2006 06:35, edited 1 time in total.
novel

Post by novel »

care u hagu se nije sudilo naseru zato sto je zulfo ( ili on sam) krknuo nurifa, nije se sudilo ni za eventualni kriminal u srebrenici/tuzli
maloljetnih dama.....ali nije to ni vazno on je NAS (heroj) zaboli me sveto drvo...kada cijela drzava slavi kriminalce i ljude optuzene za genocid kao h'eroje zasto i on ne bi bio heroj.

p/s kako trci konj kada ga secerom nahranis?
Last edited by novel on 02/07/2006 13:56, edited 1 time in total.
zemljotres

Post by zemljotres »

Doš'o Naser. Sa'će teč' med i ml'jeko!
stranacc

Post by stranacc »

novel wrote:
maloljetnih dama.....ali nije to ni vazno on je NAS (heroj) zaboli me sveto drvo...kada cijela drzava slavi kriminalce i ljude optuzene za genocid kao h'eroje zasto i on ne bi bio heroj.

p/s kako trci konj kada ga secerom nahranis?
drug ..ok je sto ga ti mrzish.
mozda je on i yebavao maloljetne dame ...ali dolazile su da ih yebe same
on je heroj i cudo bosanskog otpora... imati 25 godina i raditi to sto je on ... to mogu samo veliki

jesi li ti siguran u svoje navode da je kriminalac i josh gore otkud ti to da je optuzen za genocid?....
znas li ti sta je genocid?/

zemo zemo

p.s uzmi secera i vidi :shock:
Arminovski

#49 Re: Naser ponovo medju nama

Post by Arminovski »

pola_cilo wrote:
Arminovski wrote:
Prvo sam zavirio u tvoj profil .Vidim da se najcesce javljas na teme koje se ticu religije i filozofije.Nema veze.Pasionirani sam citalac novina.Ne mogu da zivim bez novina.Brstim to stivo svakodnevno vec dugo godina.Sve ama bas sve sto mi dopadne saka.Od Oslobodjenja do crnogorskog Monitora. Preko " Google " idem u hasku sudnicu "" i cujem ( citam ) sta se tamo zbiva.Pamtim kao slon , kao fotoaparat , ali izvora ove nadasve zanimljive price se ne mogu sjetiti pored najbolje volje.Dacu sebi u zadatak da to pronadjem ( mogu mi i drugi pomoci ) pa cu ti poslati . Ima sve i ime i prezime. Interesantno do Boga miologa.
Hvala na pomoci. Ali ne kontam sto ti bi vazan moj profil? :?
novel

Post by novel »

eee, moj druze kako nisko udaras, jel moze ista nize :roll: (za tako niske udarce je bolje koristiti PP) reci mi gdje sam napisao da je optuzen za genocid?.......kao prvo covjek je optuzen u Hagu odlezao svoje, danas je na slobodi, drago mi je.....to sam vec davno napisao isto kao sto sam davno napisao da ce mu suditi Hag, vrijeme i (njegov) narod......covjek je imao 25 godina to je tacno, veoma mlad je skocio u odbranu BiH, dok su jajare bjezale po sumama, brdima i banakama on je branio Bosnu. Tebe je mozda strah srpske propagande ili mozda previse citas njihovu propagandu......je li to razlog za tako niske udarce?

Kroz ponasanje po carsiji nasa dijeca ne bi trebala da se ugledaju na takve ljude, o tome ti ja pisem cijelo vrijeme. Tacno je da mu Hag nije sudio za "ponasanje po carsijama" i sta sada nasi ljudi trebaju da zatvore oci, da halale/oproste odobre takva ponasanja?? Tebi je drago sto pedofili danas setaju nekaznjeni.."djeca se sama nabijala"?

Na kraju daj da usporedimo rah. kapetana Hajru sa Naserom Oricem? "Narod" prica da je Nurif bio cenik, dosao po zadatku da "izvuce narod i razmijeni teritoriju", ali kako pogide rah. Hajro?
SARAJEVO / TUZLA - Mnogi građani Tuzle i okoline te predstavnici različitih udruženja i organizacija željeli su prirediti doček Oriću u Tuzli ali se on nije pojavio ispred Hotela Tuzla.
Neslužbeno se doznaje kako je Orić imao manjih zdravstvenih smetnji zbog duže vožnje.
Danas je stariji iskusniji......nadajmo se da vise nece biti razbojnik........cujemo se na ovu temu za godinu dvije...."google" sve pamti......sto kaze zemljotres vidjetcemo hoce li Modracom teci med i mlijeko...ili cemo odma nastaviti sa tenisom.
lijep pozdrav.
Post Reply