IVICA OSIM

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

fczeljo

Post by fczeljo »

Santos wrote:Ja se malo zajebajem u stilu kao sta je postigo.Postigo je sto niko do sada iz BIH a sumljam i ubuduce da ce postic.Legenda.Znam ja za Sturm zato i kazem samo liga sampiona.Mislite da je onaj sastav Zelje bio toliko jak da bi bez Osima mogo daleko dogurat.Jedini koji mu moze parirat to je Bajevic.
ok, izvinjavam se, ali stvarno ima ljudi koji tako pisu i ne zaj.... se.
edikamedika

Post by edikamedika »

pape wrote:
edikamedika wrote:Vidim gumica radi punom parom.
Gumica radi i radit ce i dalje. Trebaju se birati rijeci kad se pise o I. Osimu kao bivsem sportisti i sadasnjem sportskom strucnjaku.
I selektoru Japana, nikako i nikada BiH.

Ja lijepo rekoh, on moze biti samo selektor Jugoslavije, bar sto se tice nasih prostora.

Inace, mislio sam da je sa Titom umrlo i jednoumlje, ali ocito se prevarih. Ne moze duh totalitarizma iz nekih, pa to ti je.
edikamedika

Post by edikamedika »

A ako cemo o njegovom radu u nogometu, dovoljno je reci da je vecoj dekadenciji tezio samo Miljanic.

Ruzno, negledljivo, uzasno. Na SP u Italiji pored zivog Bobana Svabo vodi Stanojkovica, Jarni mu sjedi na klupi, Suker, Prosinecki, Mijatovica ni za lijeka, Boksic na klupi, a u igri Brnovic, Jozic, prestari Susic koji je jedva hodao te godine. Jarni mu je dupe spasio protiv Kolumbije, razbio je narkose na toj utakmici, sam, u sljedecoj tekmi Osim ga vraca na klupu.

Rezultat nije ni mogao biti bolji.

Jak strucnjak, nema sta.
rulja_20

Post by rulja_20 »

edikamedika wrote:A ako cemo o njegovom radu u nogometu, dovoljno je reci da je vecoj dekadenciji tezio samo Miljanic.

Ruzno, negledljivo, uzasno. Na SP u Italiji pored zivog Bobana Svabo vodi Stanojkovica, Jarni mu sjedi na klupi, Suker, Prosinecki, Mijatovica ni za lijeka, Boksic na klupi, a u igri Brnovic, Jozic, prestari Susic koji je jedva hodao te godine. Jarni mu je dupe spasio protiv Kolumbije, razbio je narkose na toj utakmici, sam, u sljedecoj tekmi Osim ga vraca na klupu.

Rezultat nije ni mogao biti bolji.

Jak strucnjak, nema sta.
ja se smijem zakleti da si ti brico ili taksista, jer kako reče jedan čiko: "šteta što su svi ljudi koji znaju kako se vodi trenerski posao zauzeti taksiranjem ili šišanjem." :P
rulja_20

Post by rulja_20 »

@pape
iako imam urođenu averziju prema vlasti, autoritetu i svemu sličnom ( :D )
moram ti zahvaliti što ne daš svakom uhljupu da kenja po Švabi.
ko zna, možda je nekima krivo što se ne "ponaša u skladu sa svojim imenom"...
Kong

Post by Kong »

Bio gost na HTV-u kad je Hrvatska igrala sa Australijom i Japanom.

Ako je ko to gledao onda je lako mogao skontati zašto se Švabo ne želi petljati u neke stvari.

A bome se lijepo moglo vidjeti i Ćirino znanje. :lol:
edikamedika

Post by edikamedika »

Ako bi se ponasao u skladu sa imenom, onda bi vodio reprezentaciju Ceske, kad bi ga Cesi htjeli.

Nisam ja otkrio toplu vodu kad spominjem njegov neuspjeh u Italiji.

Robovao je svojim vizijama i popusio. A samo da je slusao instikt i prepustio tada najjacoj generaciji svjetskog nogometa (Boban, Mijatovic, Prosinecki, Savicevic, Suker, Jarni, takozvani Cileanci) da odradi posao, danas bi ga istorija spominjala kao selektora svjetskog prvaka iz `90 godine.

Ovako je poznat kao trener Sturma i Jeff Uniteda. Jake ekipe, nema sta.
edikamedika

Post by edikamedika »

I sto se tice Cirinog znanja, Miroslav je bio treci na svijetu, a ti se tomu mozes smijati do sutra :)

Licno ne volim demagoge, sto su i Ciro i Osim, posebno mi Ciro nije drag, prevrtljivac, ali cinjenice su cinjenice.

Ciro je sa gotovo istom ekipom koju je Osim mogao imati u Italiji (plus minus Savicevic i Mijatovic, usput i mladju i zeljniju uspjeha), da je htio, osvojio bronzu. A Osim je za Ciru po fudbalskom znanju akademik. No Ciro je pametniji, ocito.

Osim se dici polufinalem Kupa UEFA, Ciro bronzom sa svjetskog prvenstva i zvanicnom titulom najboljeg svjetskog trenera iz `98 godine. Od FIFA-e proglasen.
Kong

Post by Kong »

edikamedika , ako je Osim (a nije) mogao biti svjetski prvak 1990. , onda je Ćiro morao biti europski prvak 1996.

Jer sve te igrače , čiji izostanak ti zamjeraš Osimu , Ćiro je imao `96. u Engleskoj. S tom razlikom što su za vrijeme SP-a u Italiji bili još uvijek "bebe" , a u Engleskoj su bili skoro na vrhuncu igračke moći.

Ćiro je najveći i jedini krivac što hrvatska reprezentacija nije napravila puno više na tom EP-u. A možda sam krajnje neobjektivan , ali ja stvarno ne vidim neke njegove velike zasluge u francuskoj bronci.

S druge strane Osim je izgubio na penale. Da je bilo malo više sreće , ko zna. Ali ja se još uvijek dobro sjećam tadašnje Njemačke reprezentacije. Bili su uvjerljivo najjači.

Na stranu reprezentacija. To nikad nije i ne može biti pravo mjerilo kvalitete nekog trenera. Ćiro svojim radom i znanjem nikad ništa u klubu nije napravio. Njegovi uspjesi počivaju isključivo na galami i pumpanju atmosfere. Švabo je čisti "graditelj".
Altsa

Post by Altsa »

el maffo wrote:Ivica Osim zvani Svabo ne samo da je veliki covjek i patriota sto je pokazo onda kad je trebalo vec je i veliki fudbalski strucnjak i kao takav priznat u svijetu. A nasim zlobnim, pokvarenim, ljubomornim ..... dusama malo ko da valja ..... ma dobro se nama i vraca kakvi smo.
e fala ti sto si mi otvorio oci. do danas sam mislio da smo bosanci a od danas vidim da smo japanci. toliko o njegovom patriotizmu. seronja sto nije uzeo ovu nasu reprezentaciju...ali ne, svima su bolji oni drugi od svojih.
Mahalac

Post by Mahalac »

Evo tek vidjeh da mi je izbrisan post gdje sam ustvrdio da je I.Osim smrad, gnjida, kalkulator i jos uvijek apsolutno stojim iza svojih rijeci i to s argumentima
Neko se cak usudio porediti njegov lik sa velikim Barbarezom.

Ako Mr. moderator/Pape ne dozvoljava da se iznose drugacija misljenja(od njegovog) pa i argumentovane uvrede, zbog cega i postoji forum, onda isti ne treba da postoji niti ja u njemu. Brisanjem mojeg posta(jednoumlje)se ne doprinosi velicanju predmetnog homosapiensa a svoje divljenje(moderator) moze izraziti na vise nacina pa i naguzivanjem, sto se mene tice jad ostaje jad, samo je to nekad tesko priznati ali je istina.

Pa ti sad Pape radi sta god hoces...ipak ti si vlast i tvoje misljenje je zadnje, jel tako :?

A ako opet hoces argumentovanu raspravu o ovoj temi zbog cega i postoje forumi anda hajde bujrum, samo da znas da cu ti onda podastrijeti desetine cinjenica i fakata za koje ces tek onda vidjeti i shvatiti o cemu ja besjedim.
edikamedika

Post by edikamedika »

Pa ja lijepo napisah da je Ciro neznalica ako ga poredimo sa Osimom.

Na EP u Engleskoj Hrvatsku je sudac zaustavio u 1/4 finalu, ako se neko sjeca utakmice, ne moram objasnjavati nista. Hrvati su igrali i bolje nego u Francuskoj, nadigrali su Nijemce ali dogodio se sudac. Ni prvi ni posljednji put.

Medjutim, Ciro je postigao taj uspjeh u Francuskoj, sto je ravno tituli prvaka svijeta ako se u obzir uzme sta je Hrvatska u svijetu fudbala, posebno sto su tada bili debitanti. A da je Osim sjedio na klupi Hrvatske tada, govorim cisto hipotetski odnosno ciljam na ono sto cu sada napisati, nikada mu se nebi dogodilo da mu na klupi za vrijeme utakmice polufinala sjedi Robert Prosinecki. Ciro Roberta nije volio iz nekih svojih pobuda, sto je opet Ciru kostalo finala. A Hrvatska je te godine finale i zasluzila, prikazanom igrom.

Ja sam takodje uvjeren da Ciro nema puno veze sa tim uspjesima hrvatske ekipe, ali on ih je pustio da igraju, dok Osim nije dozvolio takvoj nadprosjecno talentovanoj generaciji da igra. On je forsirao Susica koji je bio svjetski igrac ali pocetkom osamdesetih, ne i `90 u Italiji, on je forsirao Vujovica koji je bio odlican igrac ali opet isti slucaj kao sa Susicem.

Mislim, Brnovic, koji klinac je on tu trazio. Pa toliko forsirani Spasic, pored zivog Stimca. Osim je u Italiji usrao i sefa i stanicu, mada je navodno mnogo godina kasnije i sam Svabo izjavio da on tada nije ekipu sklapao samostalno. Pretpostavljam da je sveprisutni Miljanic imao svoje prste u tome.

Znam da je koju godinu kasnije u Bariju Svabo od Bobana i Jarnija napravio ono sto su kasnije bili, svjetske klase.

Zapravo, ja ne zelim reci da je Osim los trener, ima on znanje i sve to stoji. Ali trener mora biti i karakter, a ne kao Osim, iskreno mi se zgadio sa konstatnim odogovrima tipa "pa znate, nemojte mene pitati, nisam ja kompetentan da govorim, Sliskovic odlicno radi, a i Pasalic je strucnjak, znate, nemojte mene".
Kako zna pruziti jezik u Goleu, kada je u pitanju hrvatski fudbal, tako bi brate trebao konacno za BH medije reci kako stvari stoje, Fudbalom nam vlada mafija, kriminalci, govna, ne zovite mene da gasim pozare, tako vam svega. Tako kad kaze, ja cu mu skinuti kapu.

A znamo da nije glup i da dobro vidi kako stvari stoje. Zasto se ustrucava, ne znam.
semso poplava

Post by semso poplava »

@edikamedika vidi se da si u toku sa "nogometnim" desavanjima sto je vjerovatno poslijedica dugogodisnjeg pracenja ekipa tipa :
Hrvatski dragovoljac, Inter Zapresic , Medjumurje....
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Najbolje nam je zadrzati ove kriminalce u savezu (jer nemaju prave konkurencije), velicati lik i djelo Osima, Vahe, Susica i ispunjavati Papetovu tabelu na forumu o SP u fudbalu za sve osim za nasu reprezentaciju jer je tamo jos zadugo nece biti...ma super.

Mozda cak nekad u ljeto dodje svabo "licno" pa parkira mecku i svima nam plati pice u kafani...koji cool frajer ha :shock:
edikamedika

Post by edikamedika »

Ne, ja pratim FK Igman.

Inace, ako ti je "nogomet" pod navodnicima, vjerujem da ces i rukomet od sada pisati "rukomet". Ili se ipak po bosanski kaze handball :-)
semso poplava

Post by semso poplava »

ma ne stari po bosanski ti se kaze "rukomlat"

"kuzis ne"
Kong

Post by Kong »

edikamedika wrote: Na EP u Engleskoj Hrvatsku je sudac zaustavio u 1/4 finalu, ako se neko sjeca utakmice
Sjećam se ja utakmice vrlo dobro. A sjećam se i one prije toga kad je Ćiro protiv Portugala izveo drugu postavu koja nikad prije i nikad poslije nije zaigrala. Portugal lako dobio , a Ćiro tim izuzetno nekorektnim potezom direktno izbacio Dance sa EP-a. Isto se tako sjećam i zašto je igrao sa rezervama - "Šine , idemo na Nijemce , lako ćemo ih dobiti".

Nakon tako ljigavog poteza prema Dancima malo mi je smiješno proklinjati suca i pričati o nepravednoj UEFA-i.

Ali dobro , tema je Švabo , a ne Ćiro Debrecenski.
edikamedika

Post by edikamedika »

Nebitno, i Portugal i rezervna postava, ja samo kazem da ih je sudac kostao prolaza dalje.

Semso, ha-ha.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Mahalac wrote:Evo tek vidjeh da mi je izbrisan post gdje sam ustvrdio da je I.Osim smrad, gnjida, kalkulator i jos uvijek apsolutno stojim iza svojih rijeci i to s argumentima
Post ti je izbrisan upravo zbog ovih neumjesnih i olako izrecenih uvreda na njegov racun. Nikakve "argumente" nisi ponudio, a pitam se sta bi trebao biti argument da covjek sebi dozvoli ovako prizemne udarce?
Mahalac wrote: Ako Mr. moderator/Pape ne dozvoljava da se iznose drugacija misljenja(od njegovog) pa i argumentovane uvrede, zbog cega i postoji forum, onda isti ne treba da postoji niti ja u njemu.
Jucer sam napisao, mogu se iznijeti drugacija razmisljanja, .... ne moze se pljuvati i vrijedzati.
Za termin "argumentovane uvrede" cujem prvi put u zivotu. Forum postoji da bi se diskutovalo, iznosilo svoje misljenje, saslusalo drugacije misljenje, .... da bi se argumentima odbranilo svoje stajaliste.
Sve dok budem mogao utjecati da komunikacija na ovom podforumu ostane u tim okvirima, bit ce brisani komentari poput tvoga.
Ovaj forum ce postojati i bez tebe i mene.
Mahalac wrote:
Brisanjem mojeg posta(jednoumlje)se ne doprinosi velicanju predmetnog homosapiensa a svoje divljenje(moderator) moze izraziti na vise nacina pa i naguzivanjem, sto se mene tice jad ostaje jad, samo je to nekad tesko priznati ali je istina.
:-)
Mahalac wrote:
Pa ti sad Pape radi sta god hoces...ipak ti si vlast i tvoje misljenje je zadnje, jel tako :?
Jedino sto zelim uraditi je da te zamolim za jedan korektan pristup na ovom podforumu. Nema potrebe da me provociras. Imam zivce k`o sajle od trebevicke zicare.
Mahalac wrote:
A ako opet hoces argumentovanu raspravu o ovoj temi zbog cega i postoje forumi anda hajde bujrum, samo da znas da cu ti onda podastrijeti desetine cinjenica i fakata za koje ces tek onda vidjeti i shvatiti o cemu ja besjedim.
Jel` govoris o argumentovanoj raspravi ili o "argumentovanim uvredama"?
Mahalac wrote:
Najbolje nam je zadrzati ove kriminalce u savezu (jer nemaju prave konkurencije), velicati lik i djelo Osima, Vahe, Susica i ispunjavati Papetovu tabelu na forumu o SP u fudbalu za sve osim za nasu reprezentaciju jer je tamo jos zadugo nece biti...ma super.
Jel` da ti je zao sto nisi ucestvovao u prognozi SP-a? Znao sam, .... nisi jedini. :D
lindjo

Post by lindjo »

ne kontam samo koji ce kurac u japanu :?

japan je limitirana reprezentacija,potrosena,netalentovana,maksimalno iscijedjena i tu ne moze pomoci 100 osima skolarija,hidinka...i td

jednostavno njihov plafon je plasman na w.c....ako neko ocekuje(japanski fudbalski savez) od osima ili bilo koga da ih provuce dalje...onda je on naprosto lud...ne moze od govna pita...
da je preuzeo npr:bugrarsku,rumunju,tursku,obalu slonovace,nigeriju,urugvaj i sl.repku koja ima potenicjal ali ga ne zna realizovati,,jer ne stimaju neke druge stvari..to bih shvatio,taj izazov...ali ovako voditi neki ograniceni japan bez i jedne poluzvijezede je za mene neshvatljivo...a nezelim misliti da je poteko za parama :-?

najradje bi Osima vidio u Bosni...ali onoj odprije 3-4 godine...kad su svi igraci bili na vrhuncu mogucnosti...balja jos uvjek haro,salih briljiro u svabiji,bola poletan kao nikad,konjic tip-top...a ovako...posto to ne mere :( onda bi ga najradje vidio na celu u Engleske repke... :) njima treba jedan fudbalski filozof koji se ne libi reci *bobu bob a popu...*i koji bi se vodio za svojim pincipima(ne vjerujem da bi mu beckham igro)

naravno uz Osima na klupi,trebalo bi angazovati citav konzorcij psihologa,i kurisati hodzin zapis svakom prvotimcu(penaldziji pogotovo)...tada bi konacno engleska otisla do kraja :-?

jebo im McClaren ma*er
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

lindjo wrote:ne kontam samo koji ce kurac u japanu :?

japan je limitirana reprezentacija,potrosena,netalentovana,maksimalno iscijedjena i tu ne moze pomoci 100 osima skolarija,hidinka...i td

jednostavno njihov plafon je plasman na w.c....ako neko ocekuje(japanski fudbalski savez) od osima ili bilo koga da ih provuce dalje...onda je on naprosto lud...ne moze od govna pita...
da je preuzeo npr:bugrarsku,rumunju,tursku,obalu slonovace,nigeriju,urugvaj i sl.repku koja ima potenicjal ali ga ne zna realizovati,,jer ne stimaju neke druge stvari..to bih shvatio,taj izazov...ali ovako voditi neki ograniceni japan bez i jedne poluzvijezede je za mene neshvatljivo...a nezelim misliti da je poteko za parama :-?

najradje bi Osima vidio u Bosni...ali onoj odprije 3-4 godine...kad su svi igraci bili na vrhuncu mogucnosti...balja jos uvjek haro,salih briljiro u svabiji,bola poletan kao nikad,konjic tip-top...a ovako...posto to ne mere :( onda bi ga najradje vidio na celu u Engleske repke... :) njima treba jedan fudbalski filozof koji se ne libi reci *bobu bob a popu...*i koji bi se vodio za svojim pincipima(ne vjerujem da bi mu beckham igro)

naravno uz Osima na klupi,trebalo bi angazovati citav konzorcij psihologa,i kurisati hodzin zapis svakom prvotimcu(penaldziji pogotovo)...tada bi konacno engleska otisla do kraja :-?

jebo im McClaren ma*er
Obratite pažnju na cenzuru. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
OPLAKAH!
lindjo

Post by lindjo »

bila je to auto-cenzura :wink: ...mada vjerujem da mater moze proci(ta ne vrijedjam forumase)

evo kazem:jebem mater F-A-u engleske i onome prasetu,rumenom idiotu(pogledati finale kupa uefa),retardiranoj poluamebi S.McClaren-u !!!

:x

Osim zna znanje...i neka je pod zastitom,i ne treba dozvoliti da svaki cuko dize nogu na njega 8)
murti439

Post by murti439 »

Što bih ja, nakon što sam ovo pročit'o, volio da Švabo nikad, ama baš nikad, ne bude selektor bh. reprezentacije, a da s Japanom u JAR-u nadoknadi ono što je propustio '90.

Ako mu titulu ispred nosa ne mazne neko od brojnih stručnjaka ovdje okupljenih, naravno.
rulja_20

Post by rulja_20 »

Gargamel wrote:
lindjo wrote:ne kontam samo koji ce kurac u japanu :?

jebo im McClaren ma*er
Obratite pažnju na cenzuru. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
OPLAKAH!
i ja :lol: :lol: :lol: :lol:
al da ne reče ja ne bi ni skonto matere mi :lol:
Mahalac

Post by Mahalac »

mlad si ti momak Pape, vjeruj .
Post Reply