Cesta pored Mercatora
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Nekad èuli da ljudi voze bicikl jer im je æejf? Rekreacija? Sport? U¾ivanje?
Ja sam svjestan da neki ovdje fudbal igraju iz svog auta, seru iz auta, jebu u autu, uglavnom ¾ive u svom golfu 1-2-3, èak i krv kapaju u njega kad nestane maraka za gorivo...
Poenta je da kad se u 2006. godini pravi nova cesta u normalnoj urbanoj sredini na koju se svi volite furati o tome se vodi raèuna, i nikoga ne treba da boli kurac jel taj èovjek na stazi ubija dosadu, hoæe da smr¹a, u¾iva u zraku ili ide na posao, nema hiljadu maraka za G1 ili recimo 5 hiljada za ko novog G2 iz 80-neke ili jednostavno hoæe da bude urban snob...
Ja sam svjestan da neki ovdje fudbal igraju iz svog auta, seru iz auta, jebu u autu, uglavnom ¾ive u svom golfu 1-2-3, èak i krv kapaju u njega kad nestane maraka za gorivo...
Poenta je da kad se u 2006. godini pravi nova cesta u normalnoj urbanoj sredini na koju se svi volite furati o tome se vodi raèuna, i nikoga ne treba da boli kurac jel taj èovjek na stazi ubija dosadu, hoæe da smr¹a, u¾iva u zraku ili ide na posao, nema hiljadu maraka za G1 ili recimo 5 hiljada za ko novog G2 iz 80-neke ili jednostavno hoæe da bude urban snob...
-
dajdzarile
jos da mozete pojest sto poserete pa da ni na klopu ne trosite ja sto bi valjalo
slutim da je i kabas zdrav jebo skupe gelove i kreme
i naravno meso i slatkisi boze sacuvaj najbolje je travu ruckit
a kako je tek klima stetna cccc nije sto je skupa vec nije zdrava
a za mudrosere sto brinu o cestama ima ovaj grad milion vecih problema od izdrkavanja glede biciklistickih staza
i naravno meso i slatkisi boze sacuvaj najbolje je travu ruckit
a kako je tek klima stetna cccc nije sto je skupa vec nije zdrava
a za mudrosere sto brinu o cestama ima ovaj grad milion vecih problema od izdrkavanja glede biciklistickih staza
-
dajdzarile
dao sam svoje misljenje
asli si dobar sa ovima sto daju"banimira"
dok uzimas za pravo da odredjujes sta je ko zasluzio
i papak ti je tatica sto ti kupi komp 
dok uzimas za pravo da odredjujes sta je ko zasluzio
-
twowheelkamikaza
Vozdra raja,
pozdrav svima, meni interesantna tema, jer bi zelio kupiti kvalitetan bike i poceti zadavati kroz grad na biciklu, jer drukcije se izgleda u ljetno doba ne moze.
Vozim auto, vozim i motor, ali postalo je skoro nemoguce stici od tacke A do B, bez da se zaglavis u guzvi ili pogines.
16o konja na dva tocka sam pripremio za pistu, a sad se pripremam da vecinu vremena i prevoza od kafe do kafe itd. provedem na biciklu.
Predpostavljam da ovdje ima upucene raje, pitanje :
Gdje u Sarajevu nabaviti kvalitetan MBT, planiram vozati i po gradu i po planini.
pozdrav
2WK
pozdrav svima, meni interesantna tema, jer bi zelio kupiti kvalitetan bike i poceti zadavati kroz grad na biciklu, jer drukcije se izgleda u ljetno doba ne moze.
Vozim auto, vozim i motor, ali postalo je skoro nemoguce stici od tacke A do B, bez da se zaglavis u guzvi ili pogines.
16o konja na dva tocka sam pripremio za pistu, a sad se pripremam da vecinu vremena i prevoza od kafe do kafe itd. provedem na biciklu.
Predpostavljam da ovdje ima upucene raje, pitanje :
Gdje u Sarajevu nabaviti kvalitetan MBT, planiram vozati i po gradu i po planini.
pozdrav
2WK
-
dajdzarile
ja sam zaradjujem ima tome hejbet vremena sine dragi
a za ovog gospara i njegove razloge svaka cast i mene guzve nerviraju i samo pod tim uslovima moze bajk
eeee sine dragi kakvih sam ja tema im'o a ban ne zaradih
vole me valjda 
eeee sine dragi kakvih sam ja tema im'o a ban ne zaradih
-
schnjufko
uh fala bogu jedna tema sto nije o politici.
sto se tice staze za bicikle u sloveniji su jedan dio trotoara samo iscrtali po ljubljani za bicikle i pravo je zgodna varijanta prevoza.
ja sam nekih skoro 5 godina preko ljeta koristio bike kao glavno prevozno sredstvo tokom ljeta i ustedio sam kao prvo puno zivaca zbog parkiranja guzvi i slicno a da ne spominjem cinjenicu da si od centra pa do alipasinog za nekih 25 minuta koliko ti treba i autom uz 250 semafora po gradu.
bila bi dobra ideja da kada se otvori ova cesta koju sada grade zatvore vilsonovo za saobracaj i onda imamo super pjesacku zonu i pravo pametno rijesen prilaz u centar. i sam sam po cijeli dan u autu radi posla al cim mogu da ga obavljam s bajkom auto spava u garazi. i jok meni ne smetaju ni pjesaci ni biciklisti kad vozim. jeste treba malo vise paznje kada se vozi al sve to nije problem kad se covjek malo navikne. vise me nerviraju raja sto im treba po pola minute da krenu s autom kad im se upali zeleno i oni majmuni koji stede lampe na zmigacima.
sto se tice staze za bicikle u sloveniji su jedan dio trotoara samo iscrtali po ljubljani za bicikle i pravo je zgodna varijanta prevoza.
ja sam nekih skoro 5 godina preko ljeta koristio bike kao glavno prevozno sredstvo tokom ljeta i ustedio sam kao prvo puno zivaca zbog parkiranja guzvi i slicno a da ne spominjem cinjenicu da si od centra pa do alipasinog za nekih 25 minuta koliko ti treba i autom uz 250 semafora po gradu.
bila bi dobra ideja da kada se otvori ova cesta koju sada grade zatvore vilsonovo za saobracaj i onda imamo super pjesacku zonu i pravo pametno rijesen prilaz u centar. i sam sam po cijeli dan u autu radi posla al cim mogu da ga obavljam s bajkom auto spava u garazi. i jok meni ne smetaju ni pjesaci ni biciklisti kad vozim. jeste treba malo vise paznje kada se vozi al sve to nije problem kad se covjek malo navikne. vise me nerviraju raja sto im treba po pola minute da krenu s autom kad im se upali zeleno i oni majmuni koji stede lampe na zmigacima.
- A_I_
mnogima je sve manji razlog pare a sve veci ekologija tj. ne sudjelovanje u direktnom unistavanju atmosfere i indirektnom flore i faune...dajdzarile wrote:tooo rodila majka urbanu gerilu svoju iz ustiprace i crne rjeke![]()
jel vam i dedo rahmetli bajk voz'o?nanu da i ne spominjem
![]()
nisam se nasao plaho u tome ali znam hejbet ljudi(firauna) koji otvoreno kazu da je trosak (gorivo,registracija i sta sve ne) te da je bajk
JEFTINIJI i hm... zdravijia marka im k'o trebevic
al to Krkan nikad shvatit nece
i kad svakom krkanu bude jasno da je kasno, nece mu biti svjestan cinjenice da je SAM zasluzan vec ce to pripisivati smaku svijeta vec pretskazanom....
Last edited by A_I_ on 03/07/2006 00:19, edited 1 time in total.
-
romel
ztluhcs
sto se ovog tice u pravu si , kad vec prave ceste trebaju voditi racuna da ipak zelimo da ne budemo zadnja selendra evrope.
ipak imali smisla o ovom pricat, nasi "strucnjaci" su ipak samo seljacine.
postavljaju semafore gdje ne treba, gdje treba ih nema, a ja ne znam da li postoji i jedan kruzni tok u BIH da ne kazem sarajevu.
sto se ovog tice u pravu si , kad vec prave ceste trebaju voditi racuna da ipak zelimo da ne budemo zadnja selendra evrope.
postavljaju semafore gdje ne treba, gdje treba ih nema, a ja ne znam da li postoji i jedan kruzni tok u BIH da ne kazem sarajevu.
-
ztluhcs
Eto ti jednog glupog primjera i Drinske ulice, kad su sreðivali tu ulicu niko nije obraæao pa¾nju na ¹ahtove, pa kad su zavr¹ili u "petak" onda je neki in¾injer primjetio da su mu ¹ahtovi ostali 10ak cm duboko i da se ne mo¾e voziti preko toga pa su u "ponedjeljak" rezali novi asfalt oko ¹ahtova i dizali ih... Tako si u roku od dva dana imao izrezan novi sloj... Ja mislim da stvarno treba¹ biti doktor saobraæajnih nauka da bi to predvidio...romel wrote:ztluhcs
-
LeKo
Slazem se sa prijedlogom da bi trebali raditi i biciklističku stazu, evo ja vozim bicikl iz cistog zadovoljstva, merak mi , otpucam turu od Darive do Vrela Bosne i nazad, malo sporta, malo rekreacije malo zapostavljanja sjediljki po bastama....a dobro dodje. Da mi je posao blize ozbiljno bih razmisljao da idem sa biciklom ne radi ustede goriva, samo radi ustede zivaca i smanjenja kuhanja u autu na +40. I da, ne smjetaju mi biciklisti na glavnoj, ako voze 15 km/h voze u krajnoj traci tako da ih nije problem zaobići, a oni sminkeri sto voze po 30 - 40 km/h u nekim fol zucama od po 75 KS i nekim četverostrukim izduvnim cijevima nazad, e oni mi vec smetaju.
-
Any
tema je odlicna i stvarno vec kada se rade nove ceste ili vec renoviraju trebali bi projekat uraditi tako da ukljucuje biciklisticku stazu ipak raja ovo je 21 vijek
neko spomenu da nezna imali u BiH i jedan jedini kruzni tok
Imas jarane kruzni tok u Tuzli
kada ides na panoniku sjevernom stranom nailazis na kruzni tok saobracaja 
neko spomenu da nezna imali u BiH i jedan jedini kruzni tok
Imas jarane kruzni tok u Tuzli
-
ztluhcs
Ima i u Sarajevu (oko Vijeænice)...Any wrote:tema je odlicna i stvarno vec kada se rade nove ceste ili vec renoviraju trebali bi projekat uraditi tako da ukljucuje biciklisticku stazu ipak raja ovo je 21 vijek![]()
neko spomenu da nezna imali u BiH i jedan jedini kruzni tok![]()
Imas jarane kruzni tok u Tuzlikada ides na panoniku sjevernom stranom nailazis na kruzni tok saobracaja