Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

irfan2

Post by irfan2 »

nemaju svi dinamicku ip adresu...
fluid, ovako si ujebo situaciju na mjestu odakle si ih vec pokupio...jer je ovdje mnogo vise onih koje "boli q sto madjarska nema mora" :D ...
debela

Post by debela »

irfan2 wrote:nemaju svi dinamicku ip adresu...
e onda neka ne skidaju s posla :D
spongebob

Post by spongebob »

@Fluid

hvala :). Znaci jedina mogucnost pretrage je koristenje tudjih nickova ili pretplata ? Kad smo vec kod hvala, ako budes slucajno naletio na link MSR feat. Ljiljana Buttler, pozlatilo ti se :)

@debela ja nemam dinamicku ip...
The_Fluid

Post by The_Fluid »

irfane
nista se nije ujebalo, znas i sam da ih na google, ako ukucas pravilno dobijes tonu, a i na tim mjestima odakle ih uzeh, proizvode se stalno nove. Stay cool.
sulesavic

Post by sulesavic »

MSR i Ljiljana bi trebal biti na http://www.yugorock.com. Istina, tra¾i registraciju, ali besplatno je.

Btw, probao sam desetak ovih passova, nijedan nije OK
debela

Post by debela »

da, neko se vec potrudio da promijeni sve passove :lol:
spongebob

Post by spongebob »

sulesavic wrote:MSR i Ljiljana bi trebal biti na http://www.yugorock.com. Istina, traži registraciju, ali besplatno je.

Btw, probao sam desetak ovih passova, nijedan nije OK
hej hvala :)

da, neko se vec potrudio da promijeni sve passove
od tebe skoro viDJU isto neki link sa rapidshare...cime se sluzis :D
debela

Post by debela »

spongebob wrote:od tebe skoro viDJU isto neki link sa rapidshare...cime se sluzis :D
ne kontam? kako skidam ili kako radim upload?
spongebob

Post by spongebob »

debela wrote:
spongebob wrote:od tebe skoro viDJU isto neki link sa rapidshare...cime se sluzis :D
ne kontam? kako skidam ili kako radim upload?
kako pravit search...
debela

Post by debela »

e to ne znam i sumnjam da iko zna inace ne bi postojala tema ima li neko :D
spongebob

Post by spongebob »

debela wrote:e to ne znam i sumnjam da iko zna inace ne bi postojala tema ima li neko :D
eto to sam htio da znam :D
dok ima ambicioniranih aktivista ne treba da brinemo :)
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

sve su moje bivse ljubavi tuzne
zar je sve to bio san
usred kafane i guzve
opet sam ostao sam
odsutne tvoje su oci
usne ne pruzaju slast
ne pitaj kada cu doci
proslo je vrijeme za nas

ne okreci se
zaboravi me

zovimo cigane
neka cijele noci svira gitara
jer ako mira nema
nek nas vode ravno do dna

zovimo cigane
neka cijele noci svira gitara
jer ako ljubavi nema
nek nas vode ravno do dna

kada vidis prvi sjaj iznad grada
ja cu vec s ciganima biti daleko
ne zelim biti tvoje ljubavi gladan
jer ovaj zivot prekratko traje
radije nek se zaborave
kad su nestati morale
noci njezne i bezdane
sto sam ih dijelio s tobom baby

ne okreci se
zaboravi me
marimahunar

Post by marimahunar »

mda ... it's time to hot spit out :D ... nisam siguran koliko se moze naci istine u faktumu da ako povucemo paralelu (oni koji imaju bar toliko sijedih vlasi po tijelu) izmedju Stinga i Rundeka necemo puno pogrijesiti .... s tim da Sting danas kotira malo vise ka nekim jazz izletima kao i festivalima takvoga karaktera.

Jedan od najvecih razloga za takovo nesto je i Police koji se veoma lako moze uporediti (po svemu osim zanrovskom karakteru) sa Haustorom gdje je Rundek zajedno sa ostatkom clanova mene odusevljavao ... samo prvi album i stih "kuckam malim cekicem po zidu" ostavlja ne brazgotinu u sjecanju nego kanjon koji je papcima bio nepremostiv. Namjerno navodim ovo papcima jer sadasnji kontekst odnosa prvrnstveno R'n'R (let me use this substantive) i onih "koji su totalno drugaciji od drugih" se sveo na razinu definiranja ko je za turbo kockaste celavce i one koje isti nisu nikada tangirali niti primjecivali prisustvo istih. Nije mi namjera Darku soliti po glavi (emigracija cini svoje pa eto nam u uvodu zbog istog i Emine na novom albumu) ali mene vise idu na bubreg ove kvazi-placipickaste-folk obrade osoba od kojih to najmanje ocekujes u serijskoj proizvodnji kao na industrijskoj traci u fabrici automobila !!
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

Rundek se na posljednja dva albuma baš obračunava s Haustorom..
Jasho

Post by Jasho »

Novi album Rundeka je odličan! Umjesto da se patite kako da ga skinete sa neta, lijepo odete do Magaze i kupite orginalan cd po cijeni od 15 km, izdavać je Menart. Cijena je jako povoljna, jer u Hrvatskoj novi Rundek će da vas košta izmdju 120 i 130 kuna, što je više od 30 km. Zahvaljujući nekim šemama oko zastupanja Menarta za BiH, imamo sreću da su kod nas znatno jeftinija njihova izdanja nego u samoj Hrvatskoj. Izračunajte koliko će te love potrošiti dok skinete album sa neta i vidječete da vam je isplatnije kupiti orginalni cd!
Meshtar

Post by Meshtar »

album je tanak...
marimahunar

Post by marimahunar »

@ jasho
... ti ces garant biti jednog dana procelav, sa trbuhom vecim za 2 pi polovina nego sada i bogat .. na prstima ce ti se bljestati prstenje na koje i elvis J. kurtovic ce biti ljubomoran a koke ce te samo zeljeti u svom drustvu ... no o tom potom

@neocekiva_sila
nisam siguran da je u pitanju nekakav obracun jer La Cinema za Sacherom i ostalim koji su se nalazili oko haustora u ranijim fazama su uvijek imali tu svoju hiperbolunu papralelu ... putevi su im se ukrstali sam na svirkama i to je bilo to .... ne bih htio da me neko pogresno skonta, no danasnji darko je puno ljepse rijesenje za klince nego recimo esad blue, ali opet za klasu losije od adija, kada vec moram tako reci, koje nije generirano zbog nekakvog sada pijeteta prema rahmetli Lukovcu, vec onim cime su se bavili u posljednjih nekoliko godina
Jasho

Post by Jasho »

Griješiš, niti ću biti čelav niti debeo, a prstenje i razne druge oblike nakita mrzim! Da li ti je to možda skupo dati 15 km? Da li si se zapitao koliko češ platiti love dok ga skineš sa interneta? Vjerujem da nečeš ništa manje love izletiti, nego da kupiš orginalni cd.
Meshtar

Post by Meshtar »

kupljen, ukraden, skinut s neta, kopiran...kako god...svejedno je to ispod rundekovog prosjeka.
Chicha Chvorak

Post by Chicha Chvorak »

spongebob wrote:@Fluid

hvala :). Znaci jedina mogucnost pretrage je koristenje tudjih nickova ili pretplata ? Kad smo vec kod hvala, ako budes slucajno naletio na link MSR feat. Ljiljana Buttler, pozlatilo ti se :)

@debela ja nemam dinamicku ip...

Vjerovatno kasnim,ali evo ipak.Sto je sigurno,sigurno je.

Mostar Sevdah Reunion & Ljiljana Buttler

01-Ashun daje mori
02-Ja k'o ostala deca
03-Zvonija, zvonija
04-Nocas mi srce pati
05-Si, si, si
06-Niska banja
07-Imam jednu zelju
08-Od kako sam tudja zena
09-Chororo
10-But Roma
11-Ciganine sviraj, sviraj
12-Djelem, djelem daje

http://rapidshare.de/files/29517365/Lji ... l.rar.html
guardian

Post by guardian »

marimahunar wrote:mda ... it's time to hot spit out :D ... nisam siguran koliko se moze naci istine u faktumu da ako povucemo paralelu (oni koji imaju bar toliko sijedih vlasi po tijelu) izmedju Stinga i Rundeka necemo puno pogrijesiti .... s tim da Sting danas kotira malo vise ka nekim jazz izletima kao i festivalima takvoga karaktera.

Jedan od najvecih razloga za takovo nesto je i Police koji se veoma lako moze uporediti (po svemu osim zanrovskom karakteru) sa Haustorom gdje je Rundek zajedno sa ostatkom clanova mene odusevljavao ... samo prvi album i stih "kuckam malim cekicem po zidu" ostavlja ne brazgotinu u sjecanju nego kanjon koji je papcima bio nepremostiv. Namjerno navodim ovo papcima jer sadasnji kontekst odnosa prvrnstveno R'n'R (let me use this substantive) i onih "koji su totalno drugaciji od drugih" se sveo na razinu definiranja ko je za turbo kockaste celavce i one koje isti nisu nikada tangirali niti primjecivali prisustvo istih. Nije mi namjera Darku soliti po glavi (emigracija cini svoje pa eto nam u uvodu zbog istog i Emine na novom albumu) ali mene vise idu na bubreg ove kvazi-placipickaste-folk obrade osoba od kojih to najmanje ocekujes u serijskoj proizvodnji kao na industrijskoj traci u fabrici automobila !!
Eh... onomad rece: "Zelio bih kupit kucu u Bosutskoj 27a, dva i sedam / Proljece kad stigne, dvadest i treći ožujak, travanj, stolicu iznesem na verandu / Drvenu u tamnom laku, s naslonom i udubljenjem kakva se jos uvijek nadje u uredima, opcinama ..." Kad sam otisao da upisem fakultet davne '90, skoro sam zakasnio na zadnji voz kuci trazeci Zagrebom Bosutsku ulicu, cisto da ju vidim... :D

Nisam snob al' fakat je steta sto nemamo vise liftova s muzikom; jos bih samo u njima mogao slusati novog Rundeka.
Tisina

Post by Tisina »

bio neko sinoc na koncertu u Fisu! meni je bilo predobro, stvarno su bili odlicni! ja sam ih mogla jos satima slusati :))
Post Reply