P. Skupstina Vijeća Europe sugerira ukidanje RS i F BiH
- Bosanac_21
Hvala dragom Bogu da je jos neko, na visoj poziciji, za ukidanje entiteta.
Da docekamo i taj dan, da konacno Bosna i Hercegovina bude cjelovita unutar svojih granica. Tek bi tad pocelo vracanje na svoja imanja, jer bi vlast bila na drzavnom nivou BiH.

Da docekamo i taj dan, da konacno Bosna i Hercegovina bude cjelovita unutar svojih granica. Tek bi tad pocelo vracanje na svoja imanja, jer bi vlast bila na drzavnom nivou BiH.

-
senada
Moji prijatelji, svi koje poznajem i ja glasat ce-mo za Lamiju Tanovic
-
boric
hoce li ona biti u Patriotskom bloku??senada wrote:zanimljivo.... cuj nema alternative
za koga se odrzavaju izbori
mi debelo placamo predizbornu kampanju, sve stranke i politicare
zasto ne iskoristiti svoju sansu, izaci - glasati i smijeniti ih
![]()
Moji prijatelji, svi koje poznajem i ja glasat ce-mo za Lamiju Tanovic.
pa da i ja glasam za Lamiju!!
ako nije onda je to promasaj!
-
Jastreb35
Da ovo zaista jeste mrtvo slovo na papiru, Cavic i Dodik ne bi pjenili o "pogubnosti" dokumenta koji moze "dovesti do dezintegracije BiH". Savjet Evrope nije sijelo u Morica Hanu, pa je interesantno to da pojedinci na ovom forumu pokusavaju relativizirati vaznost iste, kao da se istu ne moze iskoristiti u neizbjeznim pregovorima o Ustavu BiH. Dakle ne trazi Meho Fatin ukidanje entitetskog glasanja, nego Savjet Evrope kao najugledniji savez kojem nasa drzava pripada.Prvi se javljam kao zagovornik "onih" ustavnih promjena. Ne znam stvarno samo šta smo mi to ovim dobili? Vi se ponašate kao da nam je Evropa već ukinula i entitete i sve i sad prozivate zagovornike ustavnih promjena? Ovo je samo slovo na papiru i mi nemamo nikakve konkretne fajde od ovoga.
Tesko je objasniti zasto bi neko ovakav politicki kapital sveo na "mrtvo slovo". Moguce je da bi se priznanjem vaznosti rezolucije, priznalo kao pogresno podrzavanje falicnih amandmana. Moguce je da je nekom u interesu entitetsko glasanje. Ali nije moguce da posten i normalan covjek odbacuje rezoluciju samo zato sto su Cavic i Dodik siledzije s kojima je tesko pregovarati.
-
senada
bezbroj primjera govore u prilog da ni jednoj vladajucoj stranci nije u interesu ukidanje entiteta, kao i da su cavic i dodik izuzetno dobri partneri sa federalnim vladama... naravno ne racunajuci predizborne improvizacije, festivale "intolerancije" i "borbe za svoj narod"... ali ti to vec i sam doooobro znas, uostalom znas istinu koju znaju svi bh. narodi i sire.. jasno je i tebi i svima da prije svega entitetske vlade bukvalno ovise jedna o drugoj, radi cega uzajamno fantasticno dobro saradjuju (ponajvise iza zatvorenih vrata) sto je osnovni razlog njihovog opstanka..... ponavljam da je i tebi to veoma dobro poznato... ali nek se talasa... doduse samo na internetu.Jastreb35 wrote:
Da ovo zaista jeste mrtvo slovo na papiru, Cavic i Dodik ne bi pjenili o "pogubnosti" dokumenta koji moze "dovesti do dezintegracije BiH".
(...) Cavic i Dodik siledzije s kojima je tesko pregovarati.
- A_I_
upravo tako !!!zavrzlama wrote:Mene u cijeloj ovoj prici samo plasi jedna stvar.Dali je neko primijetio da 11 godina posle rata ,bilo koji srpski politicar koji je bio na vlasti ili opoziciji nije nikad se usprotivio i javno se pobunio protiv politike koju vode politicari iz srpskog naroda,a to je samo izolacija od drugih naroda i strogo postovanje rezultata rata i negiranje drzave BIH.
Gdje su ti skolovani i normalni srbi u BIH ,zasto sute zasto jednom neko ne kaze pa ljudi nemozemo mi biti u pravu a sav svijet EU ,pa cak i matica je protiv nas.Lako je Dodiku prijetiti kad niti jedna organizacija ili stranka u kojoj su srbi vecina se ne protivi nego ko zombi svi jednoglasno podrzavaju istog.Znam ja da i u ostalim narodima ima istog sranja ali bar ima dosta stranaka i pojedinacakoji javno se protive nepravdi.Dali je u pitanju strah(sto mislim da jest) srpskog naroda reci i ono sto se ne uklapa u ideje zacrtane 90-tih...mislim da veliku gresku prave i drugi politicari nesrbi jer trebaju podsticati na dijalog i traziti zdrave i umjetrene snage u srpskom narodu,a ignorisati ove poput dodika i cavica...jer ni jedan narod u BIH se nemoze rijesiti svog sljama bez pomoci i drugih naroda.
situacija uopste nije pogodna za drmanje tla pod nogama jer nije doslo do opsteprihvacene javne osude agresije IZNUTRA u rs-u.
agresivno istupanje politicara iz federacije, pogotovo ovih "patriota", nista dobro ne donosi. nazalost, malo nas je toga uopste svjesno.
- A_I_
naivan si ako mislis kako bi nakon isforsiranog ukidanja entiteta profunkcionisala drzava. drzava nece profunkcionisati sve dok se ne naucimo toleranciji i dijalogu a u drugi plan stavimo nacionalizam i podjele u glavama. a za to ce biti potrebne GODINE I GODINE.Bosanac_21 wrote:Hvala dragom Bogu da je jos neko, na visoj poziciji, za ukidanje entiteta.
da ne pricam o korupciji, drzavnom kriminalu itd.
- Bosanac_21
Znam ja da za sve treba vremena, ali takodjer znam da bi bila situacija drugcija s gasenjem entiteta, jer nebi npr. u rs bila samo njihova vlast.A_I_ wrote:naivan si ako mislis kako bi nakon isforsiranog ukidanja entiteta profunkcionisala drzava. drzava nece profunkcionisati sve dok se ne naucimo toleranciji i dijalogu a u drugi plan stavimo nacionalizam i podjele u glavama. a za to ce biti potrebne GODINE I GODINE.Bosanac_21 wrote:Hvala dragom Bogu da je jos neko, na visoj poziciji, za ukidanje entiteta.
da ne pricam o korupciji, drzavnom kriminalu itd.
- A_I_
ama ne da BI bilo nego CE biti kad tad ali sve u svoje vrijeme i na pravi nacin. kao sto vec rekoh, ni jedan sukob nije dugorocno (pri)silom rijesen.Bosanac_21 wrote: Znam ja da za sve treba vremena, ali takodjer znam da bi bila situacija drugcija s gasenjem entiteta, jer nebi npr. u rs bila samo njihova vlast.
-
Reina
zavrzlama wrote:Mene u cijeloj ovoj prici samo plasi jedna stvar.Dali je neko primijetio da 11 godina posle rata ,bilo koji srpski politicar koji je bio na vlasti ili opoziciji nije nikad se usprotivio i javno se pobunio protiv politike koju vode politicari iz srpskog naroda,a to je samo izolacija od drugih naroda i strogo postovanje rezultata rata i negiranje drzave BIH.
Gdje su ti skolovani i normalni srbi u BIH ,zasto sute zasto jednom neko ne kaze pa ljudi nemozemo mi biti u pravu a sav svijet EU ,pa cak i matica je protiv nas.Lako je Dodiku prijetiti kad niti jedna organizacija ili stranka u kojoj su srbi vecina se ne protivi nego ko zombi svi jednoglasno podrzavaju istog.Znam ja da i u ostalim narodima ima istog sranja ali bar ima dosta stranaka i pojedinaca koji javno se protive nepravdi.Dali je u pitanju strah(sto mislim da jest) srpskog naroda reci i ono sto se ne uklapa u ideje zacrtane 90-tih...mislim da veliku gresku prave i drugi politicari nesrbi jer trebaju podsticati na dijalog i traziti zdrave i umjerene snage u srpskom narodu,a ignorisati ove poput dodika i cavica...jer ni jedan narod u BIH se nemoze rijesiti svog sljama bez pomoci i drugih naroda.
Volio bi da
mi neko od BIH srba na ovom forumu objasni sta je alternativa pogubnoj politici srpskih politicarau BIH.
Upravo tako, ti isti Srbi se u dijelu BiH (Federacija) zalazu i bore u gradjanskim strankama al' im se glas ne cuje dalje od Federacije niti kada je u pitanju RS i Didikova politika...... interesantno
-
Jastreb35
Mozda na planeti Zorg, ali planeta na kojoj zivimo ti i ja je svjedok milijardu rjesenja, a koje se sprovelo argumentom sile. Stavise, upravo je taj argument razlog zbog kojeg si prilicno siguran da ti neko nece nocas provaliti u stan, silovati zenu i kidnapovati dijete. Argument sile je temelj na kojem pocivaju svi zakonodavni sistemi. Americki indijanci i australski domoroci bi dobili upalu slijepog crijeva zbog tvoje konstatacije kako na kraju ipak dijalog pobjedjuje. Onda se na kraju dana svi uhvatimo u kolo i igramo ringe ringe raja. Za bosanske Srbe, "Srpska" je jos uvijek "zemlja" i to mora prestati. Kompromis jeste potreban, ali kakav to kompromis ti trazis ? Daj svoj prijedlog, jer bi neko mogao dobiti dojam da se (i) tvoj kompromis svodi samo na to koje ce boje biti zastava "Srpske".sve u svoje vrijeme i na pravi nacin. kao sto vec rekoh, ni jedan sukob nije dugorocno (pri)silom rijesen.
Last edited by Jastreb35 on 30/06/2006 23:58, edited 1 time in total.
-
Reina
#42 Re: P. Skupstina Vijeća Europe sugerira ukidanje RS i F BiH
Novi_Nick wrote: Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila je danas u Strasbourgu rezoluciju o ustavnim reformama u BiH kojom se svim stranama sugerira ukidanje postojećih entiteta.
fino, fino bice i to...
- A_I_
"dobiti dojam" je individualna stvar - svak moze svasta pomisliti tako da cu jasno reci:Jastreb35 wrote:Mozda na planeti Zorg, ali planeta na kojoj zivimo ti i ja je svjedok milijardu rjesenja, a koje se sprovelo argumentom sile. Stavise, upravo je taj argument razlog zbog kojeg si prilicno siguran da ti neko nece nocas provaliti u stan, silovati zenu i kidnapovati dijete. Argument sile je temelj na kojem pocivaju svi zakonodavni sistemi. Americki indijanci i australski domoroci bi dobili upalu slijepog crijeva zbog tvoje konstatacije kako na kraju ipak dijalog pobjedjuje. Onda se na kraju dana svi uhvatimo u kolo i igramo ringe ringe raja. Za bosanske Srbe, "Srpska" je jos uvijek "zemlja" i to mora prestati. Kompromis jeste potreban, ali kakav to kompromis ti trazis ? Daj svoj prijedlog, jer bi neko mogao dobiti dojam da se (i) tvoj kompromis svodi samo na to koje ce boje biti zastava "Srpske".sve u svoje vrijeme i na pravi nacin. kao sto vec rekoh, ni jedan sukob nije dugorocno (pri)silom rijesen.
-entiteti se KAD TAD moraju ukinuti i kompletno drzavno uredjenje promijeniti nabolje
-kad tad glavni krivci za agresiju i genocid moraju dozivjeti katarzu tj. predstavnici istih iskreno se ispricati zrtvama te shvatiti sav apsurd i pogresnost rata 92-95
-kad tad moramo, nakon istinske katarze, ne zakopati vec spaliti ratne sjekire, iskorijeniti mrznju, netrpeljivost, nacionalizam itd.
razmisli malo sta ce se desiti kada jednog dana izrael izgubi cuvara svojih ledja u obliku sad-a i primijeni to na upotrebu (pri)sile na rs od strane sad-a&eu uz odusevljenje i strastveno navijanje iz ferederacije.
komotno se moze desiti da se ratne sjekire nikad ne ne spale vec ni ne zakopaju vec samo stave po strani dok sad&eu ne okrenu ledja navijacima .
treba razdvojiti naredbe i prisilu od prijedloga i pokazivanja puta.
nikakve metode slicne onim totalitarnih rezima nece dugorocno ovdje stvoriti mir AKO GA MI SAMI NE PRIGRLIMO! a mislim na cijelu bih! nikakvi protektorati, nametnuti ustavi, zakoni i sl. nisu rjesenje.
...
-
boric
a imas li ti takve sagovornike???A_I_ wrote:"dobiti dojam" je individualna stvar - svak moze svasta pomisliti tako da cu jasno reci:Jastreb35 wrote:Mozda na planeti Zorg, ali planeta na kojoj zivimo ti i ja je svjedok milijardu rjesenja, a koje se sprovelo argumentom sile. Stavise, upravo je taj argument razlog zbog kojeg si prilicno siguran da ti neko nece nocas provaliti u stan, silovati zenu i kidnapovati dijete. Argument sile je temelj na kojem pocivaju svi zakonodavni sistemi. Americki indijanci i australski domoroci bi dobili upalu slijepog crijeva zbog tvoje konstatacije kako na kraju ipak dijalog pobjedjuje. Onda se na kraju dana svi uhvatimo u kolo i igramo ringe ringe raja. Za bosanske Srbe, "Srpska" je jos uvijek "zemlja" i to mora prestati. Kompromis jeste potreban, ali kakav to kompromis ti trazis ? Daj svoj prijedlog, jer bi neko mogao dobiti dojam da se (i) tvoj kompromis svodi samo na to koje ce boje biti zastava "Srpske".sve u svoje vrijeme i na pravi nacin. kao sto vec rekoh, ni jedan sukob nije dugorocno (pri)silom rijesen.
-entiteti se KAD TAD moraju ukinuti i kompletno drzavno uredjenje promijeniti nabolje
-kad tad glavni krivci za agresiju i genocid moraju dozivjeti katarzu tj. predstavnici istih iskreno se ispricati zrtvama te shvatiti sav apsurd i pogresnost rata 92-95
-kad tad moramo, nakon istinske katarze, ne zakopati vec spaliti ratne sjekire, iskorijeniti mrznju, netrpeljivost, nacionalizam itd.
razmisli malo sta ce se desiti kada jednog dana izrael izgubi cuvara svojih ledja u obliku sad-a i primijeni to na upotrebu (pri)sile na rs od strane sad-a&eu uz odusevljenje i strastveno navijanje iz ferederacije.
komotno se moze desiti da se ratne sjekire nikad ne ne spale vec ni ne zakopaju vec samo stave po strani dok sad&eu ne okrenu ledja navijacima .![]()
treba razdvojiti naredbe i prisilu od prijedloga i pokazivanja puta.
nikakve metode slicne onim totalitarnih rezima nece dugorocno ovdje stvoriti mir AKO GA MI SAMI NE PRIGRLIMO! a mislim na cijelu bih! nikakvi protektorati, nametnuti ustavi, zakoni i sl. nisu rjesenje.
...
-
boric
ne Bosne nego srpske politike koja razara Bosnu!!"Rezolucija je usvojena unatoč žestokom protivljenju dijela bh. delegacije - poslanika iz Republike Srpske koji su tražeći njeno odbacivanje uz izgovor da ne održava stvarnu političku sliku stanja u zemlji, zapravo uspjeli u Strazburu pokazati pravu sliku Bosne."
evo sa ovima se moze normalno voditi politika!
OLUJE,OLUJE!!!
-
Jastreb35
Ako si ikada lovio ribu, znas kad najlon treba zategnuti, a kad popustiti, kao i zasto. Ako nisi, da objasnim. Dejton, 1995. Krupna riba, savila stap i nisi siguran hoce li se prije ispraviti udica ili prekinuti najlon. Sta radis ? Tacno, popustas najlon jer ti nije u interesu da ostanes bez olova, udice i pogovo ribe.
Medjutim, sada je 2006. Riba je prilicno izmorena. Na nedavnom skupu podrske za ilegalni (eventualni) referendum, okupilo se samo 200 balavaca uz pleh muziku. Sta ti radis ? Zatezes i privlacis ju sebi. Vrda ona i otima se, ali ti znas da vise nije u stanju da se otme. Jedno sto VRS vise ne postoji a drugo zato sto ti je Tadic juce u Sarajevu rekao da je otcjepljenje nemoguce.
U paketu sa ovom rezolucijom iz Strazbura, vrijeme je odlicno za ribolov. Motaj, motaj ....
Medjutim, sada je 2006. Riba je prilicno izmorena. Na nedavnom skupu podrske za ilegalni (eventualni) referendum, okupilo se samo 200 balavaca uz pleh muziku. Sta ti radis ? Zatezes i privlacis ju sebi. Vrda ona i otima se, ali ti znas da vise nije u stanju da se otme. Jedno sto VRS vise ne postoji a drugo zato sto ti je Tadic juce u Sarajevu rekao da je otcjepljenje nemoguce.
U paketu sa ovom rezolucijom iz Strazbura, vrijeme je odlicno za ribolov. Motaj, motaj ....
-
dajdzarile
bogme si ti demokrata
ja bi tu "ribu" trozupcem da se ne pati plaho

-
clan2
Zatezes i privlacis ju sebi. Vrda ona i otima se, ali ti znas da vise nije u stanju da se otme.
Bistro, bistro Jastrijebe, samo, sto nisi napisao u ovom slucaju ko je za tebe "riba"?????????????
p.s. istrzali ste Suljka plaho, trebali bi mu "prekratiti" sa trozupcem! Sad nezna vise sta da radi, "zabiberi" mu Europa!
Bistro, bistro Jastrijebe, samo, sto nisi napisao u ovom slucaju ko je za tebe "riba"?????????????
p.s. istrzali ste Suljka plaho, trebali bi mu "prekratiti" sa trozupcem! Sad nezna vise sta da radi, "zabiberi" mu Europa!
-
spongebob
Evropa po koji put ne cini nista da sprijeci nepravdu nego se drzi po strani. Dzaba misljenje VE-a kad nema nikakvu pravnu moc, kontate liclan2 wrote:Zatezes i privlacis ju sebi. Vrda ona i otima se, ali ti znas da vise nije u stanju da se otme.