Nova pljacka uz pucnjavu u Sarajevu ( strah me je )..?
-
fixer
ovo je najpametnije sto sam cuo!!! jednostavno ove pare se djele na mnogo djelova! prva stvar i ako te zaustave u autu ti ne smijes nikom da otvaras auto koje je blindirano pa cak ni policajcu!JD wrote:Jeste smijesni.... 2 miliona eura.. dovoljno da se podmiti svako od sefa banke do zastitara, i jos ostane pljackasima koliko hoces.
vjerujte mi bio sam svjedok kad je jedan blindirani kombi koji prevozi pare udario u drugo auto i zastitari u njemu nisu izlazili dok nije dosla specijalna policija i jos bruku modonja!!
ovo je cista pljacka s velikim politickim akterima!!
e moja bosno!!!!!
-
zavrzlama
fixer wrote:ovo je najpametnije sto sam cuo!!! jednostavno ove pare se djele na mnogo djelova! prva stvar i ako te zaustave u autu ti ne smijes nikom da otvaras auto koje je blindirano pa cak ni policajcu!JD wrote:Jeste smijesni.... 2 miliona eura.. dovoljno da se podmiti svako od sefa banke do zastitara, i jos ostane pljackasima koliko hoces.
vjerujte mi bio sam svjedok kad je jedan blindirani kombi koji prevozi pare udario u drugo auto i zastitari u njemu nisu izlazili dok nije dosla specijalna policija i jos bruku modonja!!
ovo je cista pljacka s velikim politickim akterima!!
e moja bosno!!!!!
tvoj komentar je najblizi istini i meni se desilo slicno....a uz to u blindiranom autu je instalirana kiselina koja u slucaju propvale spali pare tako da pljackasi ostanu praznih ruku.
-
ibrik
HOCEMO MI U EUROPU, E ETO NAM I VELIKIH EUROPSKIH PLJACKI...Kod nas u ovoj nam napacenoj zemlji ljudi ne vjeruju ni u sta osim stele...ni mozes opljackati banku bez stele, ne mozes se zaposliti bez stele, ne mozes poloziti ispit bez stele...e jebi ga ne mozes ni prdnuti bez stele vise....zasto ne bi ljudi bili sposobni i opljackali nase levate koji rade kao zastitari a da puhnes u njih oni se prepadnu, a ne kada neko izvadi oruzje...ja poznajem nekoliko ljudi koji rade kao zastitari i znam kako su dobili posao tako da slobodno mogu reci da su tom blindiranom autu prisla djeca s plasticnim pistoljima ovi bi dali sve pare, a kamo li profi pljackasi...ali ljudi samo lagano i opusteno...UZIVAJTE U ZIVOTU...
-
idic
2 miliona su otišla nekom za pedizbornu kampanju, smiješno je za godinu dana koliko je miliona eura ukradeno na identičan način, a da nikada niko nije uhvaćen. Zna se procedura kako se prevozi novac i da ta vozila se ne zaustavljaju, obavjesti se policija o vremenu i ruti i ni policija ne zaustavlja transport novca. Sasvim je očigledno da je sve organizovano i dogovoreno i nakon svega da ni policija ne provodi istragu.
Mene više zabrinjava tekst pored gdje je bivši momak na parkingu ispred Palme upucao djevojku i odvezao se kao da se ništa nije dogodilo.
Mene više zabrinjava tekst pored gdje je bivši momak na parkingu ispred Palme upucao djevojku i odvezao se kao da se ništa nije dogodilo.
-
rulja_20
potpisujem. i sam sam htio reći to za predizbornu kampanju. uze mi riječ iz usta.idic wrote:2 miliona su otišla nekom za pedizbornu kampanju, smiješno je za godinu dana koliko je miliona eura ukradeno na identičan način, a da nikada niko nije uhvaćen. Zna se procedura kako se prevozi novac i da ta vozila se ne zaustavljaju, obavjesti se policija o vremenu i ruti i ni policija ne zaustavlja transport novca. Sasvim je očigledno da je sve organizovano i dogovoreno i nakon svega da ni policija ne provodi istragu.
mislim, koliko je realno da u ovoj maloj državici neko poplaši 4 miliona maraka a da "glavonje" za to ne znaju. ma daaaaaaaaj
-
fixer
pa brate najmanji problem u ovome su zastitari! pa vjeruj mi ti likovi koji su ovo organizirali nisu ni htjeli bolje da imaju! sad malo razmisli...policija nije znala da se pare prevoze ,a 4 "policajca" su znala!!! kako? koliko je uobicajeno da se krade u ovoj bosni da se vise likovi i ne trude da smilsle neku jacu pricu pri kradji !ibrik wrote:HOCEMO MI U EUROPU, E ETO NAM I VELIKIH EUROPSKIH PLJACKI...Kod nas u ovoj nam napacenoj zemlji ljudi ne vjeruju ni u sta osim stele...ni mozes opljackati banku bez stele, ne mozes se zaposliti bez stele, ne mozes poloziti ispit bez stele...e jebi ga ne mozes ni prdnuti bez stele vise....zasto ne bi ljudi bili sposobni i opljackali nase levate koji rade kao zastitari a da puhnes u njih oni se prepadnu, a ne kada neko izvadi oruzje...ja poznajem nekoliko ljudi koji rade kao zastitari i znam kako su dobili posao tako da slobodno mogu reci da su tom blindiranom autu prisla djeca s plasticnim pistoljima ovi bi dali sve pare, a kamo li profi pljackasi...ali ljudi samo lagano i opusteno...UZIVAJTE U ZIVOTU...
ne bi se iznenadio da u buducnosti u novinama nakon pljacke policija izjavi: mi tu nista nismo mogli, sudbina je tako htjela!
- A_I_
jestjest nafaka nafakafixer wrote: pa brate najmanji problem u ovome su zastitari! pa vjeruj mi ti likovi koji su ovo organizirali nisu ni htjeli bolje da imaju! sad malo razmisli...policija nije znala da se pare prevoze ,a 4 "policajca" su znala!!! kako? koliko je uobicajeno da se krade u ovoj bosni da se vise likovi i ne trude da smilsle neku jacu pricu pri kradji !
ne bi se iznenadio da u buducnosti u novinama nakon pljacke policija izjavi: mi tu nista nismo mogli, sudbina je tako htjela!
- A_I_
pa rekoh ja bitniji su guzonje kojima nikad dljaka s glave (sem leutara) nije falilaztluhcs wrote:Kratko pitanje...
2M € nisu vrijedna da ih prate 2 policijska auta naprijed, 2 nazad?
Ali ne, milioni se voze bez znanja policije...
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Da li zna¹ da li je uop¹te javljeno policiji za taj transport? Koliko se mo¾e èuti na vijestima - nije...A_I_ wrote:pa rekoh ja bitniji su guzonje kojima nikad dljaka s glave (sem leutara) nije falilaztluhcs wrote:Kratko pitanje...
-
idic
Naravno da nije javljeno policiji, šta će im da samo smetaju.ztluhcs wrote:Da li znaš da li je uopšte javljeno policiji za taj transport? Koliko se može čuti na vijestima - nije...A_I_ wrote:pa rekoh ja bitniji su guzonje kojima nikad dljaka s glave (sem leutara) nije falilaztluhcs wrote:Kratko pitanje...
U zadnjih godinu dana koliko se ja sjećam bilo je 6 -7 ovako "spektakularnih" pljački vozila koja prevoze novac banaka, uvjek na isti fazon. Više je i maloj djeci jasno da je sve to unaprijed isplanirano i dogovoreno. Policija o trensportu novca sazna tek kad se vozilo opljačka.
- trinaesti
a ja gluposti... u sta se ovo sarajevo pretvara... kad cujem takva pitanja uhhh,... ili ono u sta se bosna pretvara...
pa ebo te ko da ne zivite ni u sarajevu ni u bosni...
ljudi kad nemaju para kradu... a ukrali su od onih cije pare ko zna kako su stecene...
i to je u metropolama, kako cesto cujem da se i sarajevo zove, dakle metropolom, sasvim normalna stvar... te pljacke i tome sl.
ne sekiraj se i ne brigaj za pare od banke,... sve je to osigurano,...
ako nisi ti klepio pare nema te cega biti strah...
pa ebo te ko da ne zivite ni u sarajevu ni u bosni...
ljudi kad nemaju para kradu... a ukrali su od onih cije pare ko zna kako su stecene...
i to je u metropolama, kako cesto cujem da se i sarajevo zove, dakle metropolom, sasvim normalna stvar... te pljacke i tome sl.
ne sekiraj se i ne brigaj za pare od banke,... sve je to osigurano,...
ako nisi ti klepio pare nema te cega biti strah...
-
Svemirski_Jebach
da ti znaš malo više nego što znaš znao bi i to da se lova mora nekada fizički prebaciti sa jednom mjesta na drugo. Na kraju, ako neka mjenjačnica novca u Austriji mijeja KM, oni ih moraju nekako fizički vratiti u BiH i nazad dobiti FIZIČKE Eure.A_I_ wrote:murija se zali sto ih nisu obavijestili o prenosu tolike kolicine novca!
ovi ne mogu reci: zbog povjerljivosti jer je i ovako procurila informacija![]()
svaki ebeni dan murija prati naaakve delegacije - guzonje a DVA MILIONA maraka na putu ka aerodromu ide bez pratnje![]()
i gdje su ih to vozili ??? u inostranstvo ??? zar se to JOS RADI??? sta je elektronskim prenosom novca?
ludnica
Ali očigledno je lakše reći nešto "zvučno". A ovome ko se boji, mislim da si malo paranoičan drug, opusti se...svaki grad (i gradić) na svijetu je pun kriminala...takve stvari su sasvim normalne...
Malo pogledaj stopu nasilnog kriminala u Sarajevu i u ostalim gradovima europe i svijeta...pa ćeš se iznenaditi kako je sarajevo sigurno. A ako se baš toliko bojiš - onda brate, stavi se u stakleno zvono i polako,..
-
Svemirski_Jebach
zaštitari su drugi par cipela...i ne treba im dati da nose oruzje, sta bi onda dobili organiziranu bandushin wrote:Ma kakvi zastitari, mogu cuvati butike, provjeravati karte na koncertima itd. 2001 godine kolegu zastitara prebacili u banku, razlog jedino on ima dozvolu za koristenje vatrenog oruzja. Ostalim ne preostaje kung fu.
to treba strogo drzati pod kontrolom
-
Svemirski_Jebach
da me ne shvatite pogrešno - nemam ja ništa protiv gospodina klisure, samo mi se malo činilo preparanoičnorumenko wrote:Slavko Klisura sto je poceo ovu temu jeli to cuveni Slavko Klisura iz Gorazda...ako jeste pozdravljam ovoga velikog gospodina kojeg zbog njegove proslosti veoma postujem.... (ovo je ozbiljno)
-
davis.ba
Ovo je totalna glupost! Pa naravno da svugdje ima kriminala ali glupo je sada izjednačavati sve to i reći, eh ma tako je svuda, kad nije.Svemirski_Jebach wrote:svaki grad (i gradić) na svijetu je pun kriminala...takve stvari su sasvim normalne...
Malo pogledaj stopu nasilnog kriminala u Sarajevu i u ostalim gradovima europe i svijeta...pa ćeš se iznenaditi kako je sarajevo sigurno. A ako se baš toliko bojiš - onda brate, stavi se u stakleno zvono i polako,..![]()
![]()
Niko me ne može ubjediti da je normalno da se u centru grada pljačka banka svakih par mjeseci!!
Niko me ne može ubjediti da je normalno da čovjek koji bude osuđen za ubistvo dobije uslovnu kaznu!
Niko me ne može ubjediti da je normalno da čovjek osuđen za pedofiliju, silovanje ili neko drugo teško djelo dobije 6 mjeseci kazne!
Niko me ne može ubjediti da je normalno da maloljetni prijestupnici sa par stotina krivičnih djela slobodno hodaju kao svi ostali!
Niko me ne može ubjediti da je normalno da se zatvorenici puštaju vikendom na dopust
Niko me ne može ubjediti da je normalno da se svakih par mjeseci dešavaju bobaški napadi na objekte čiji vlasnici odbiju plaćati reket!
Pustite tu priču kako je to normalno. Kad nije.
-
Svemirski_Jebach
zašto se pališ? Niko te i ne pokušava ubijediti u neke teorijedavis.ba wrote:Ovo je totalna glupost! Pa naravno da svugdje ima kriminala ali glupo je sada izjednačavati sve to i reći, eh ma tako je svuda, kad nije.Svemirski_Jebach wrote:svaki grad (i gradić) na svijetu je pun kriminala...takve stvari su sasvim normalne...
Malo pogledaj stopu nasilnog kriminala u Sarajevu i u ostalim gradovima europe i svijeta...pa ćeš se iznenaditi kako je sarajevo sigurno. A ako se baš toliko bojiš - onda brate, stavi se u stakleno zvono i polako,..![]()
![]()
Niko me ne može ubjediti da je normalno da se u centru grada pljačka banka svakih par mjeseci!!
Niko me ne može ubjediti da je normalno da čovjek koji bude osuđen za ubistvo dobije uslovnu kaznu!
Niko me ne može ubjediti da je normalno da čovjek osuđen za pedofiliju, silovanje ili neko drugo teško djelo dobije 6 mjeseci kazne!
Niko me ne može ubjediti da je normalno da maloljetni prijestupnici sa par stotina krivičnih djela slobodno hodaju kao svi ostali!
Niko me ne može ubjediti da je normalno da se zatvorenici puštaju vikendom na dopustda se malo prošetaju gradom pa se onda čuvari nadaju da će se vratiti!
Niko me ne može ubjediti da je normalno da se svakih par mjeseci dešavaju bobaški napadi na objekte čiji vlasnici odbiju plaćati reket!
Pustite tu priču kako je to normalno. Kad nije.
Samo ti želim reći: welcome to the real world...u kome je sve ovo i još i gore normalno. Nažalost
a ako se ti toliko onda bojiš, onda brate moraš otići u neko selo na andama - ali i tamo ima opasnosti
Last edited by Svemirski_Jebach on 30/06/2006 16:01, edited 1 time in total.