da seljachina retardirani ima i molekulu zdravog mozga u glavi znao bi DA SE U GRADU VOZI 60km/h A NE 200 !!!!!!!!!!!kiki the devil wrote:ja sam bajker al znas so nezaustavljaju???
zato sto nije bezbjedno.valja se zustaviti sa 200 i kusur.al polako kad budete ozili motore nece biti ova prica vjeruj te.i imace te toleranciju pa se pomjerati na semaforu kad ga vidite u retrovizoru
Idioti na motorima u Sarajevu
-
Pretposljednji Mohikanac
#26 Re: h
- DaysleepeR
Nemojmo se olako zvati bajkerima i nemojmo svaku šušu na motoru zvati bajkerom.
Nemojmo vezati idiotluke sa terminom bajker, jer čim si idiot automatski nisi bajker.
Pomenuti idioti na motorima najviše štete prave samim bajkerima.
Ali,
ljudi koji motor vide samo u prolazu ili samo na TV nebi trebali sebi da uzimaju za pravo da govore kako nešto treba da se radi.
I takođe, pošto je kompletna kultura saobraćaja u kurcu, neznam na osnove čega očekujete da ljudi na motorima poštuju propise?
I još jedna stvar za kraj, kad se voziš na motoru u Sarajevu ne valjaš kako god da voziš. Ako voziš regularnom brzinom, vise ti 2 mm od zadnjeg točka, zaboga prespor si, a ako vozis brzinom koja je brža od ostalih učesnika u saobraćaju a za neke od motora optimalna, onda si idiot koji jurca.
E jebiga.
Nemojmo vezati idiotluke sa terminom bajker, jer čim si idiot automatski nisi bajker.
Pomenuti idioti na motorima najviše štete prave samim bajkerima.
Ali,
ljudi koji motor vide samo u prolazu ili samo na TV nebi trebali sebi da uzimaju za pravo da govore kako nešto treba da se radi.
I takođe, pošto je kompletna kultura saobraćaja u kurcu, neznam na osnove čega očekujete da ljudi na motorima poštuju propise?
I još jedna stvar za kraj, kad se voziš na motoru u Sarajevu ne valjaš kako god da voziš. Ako voziš regularnom brzinom, vise ti 2 mm od zadnjeg točka, zaboga prespor si, a ako vozis brzinom koja je brža od ostalih učesnika u saobraćaju a za neke od motora optimalna, onda si idiot koji jurca.
E jebiga.
Traditional definition of biker: A man who leads a lifestyle that revolves around being part of the brotherhood of riders of American-made motorcycles.
Contemporary definition of biker: A person who leads a lifestyle that revolves around being part of the brotherhood and sisterhood of all motorcycle riders, and shares traditional attitudes about the code of the road.
American Traditional Definition of Bikers: Men who ride an American made motorcycle and live a biker lifestyle. This did not include women. American made motorcycle is any motorcycle that has an engine made in the USA, whether it is factory made or custom built. (strictest traditional context).
Frequently, motorcyclists who ride custom choppers with motors made in England or Germany are are also considered bikers if they have biker attitude and are part of a biker family. Does not include “yuppy bikers”. Does not include people who ride motorcycles made in Japan, China, Taiwan, or any other nation unless the person has the right attitude and is adopted into a biker family with a majority of riders that meet the definition in the strictest traditional context. If you still think you are a biker, see the bottom line.
Bikers around the world: There was a UK definition of bikers that I saw which was terrible. It referred to one particular movie made in 1960? It must have been a big hit. The Australian definitions I see all refer to biker gangs, while many people are up in arms that biker gang should not be part of the definition of biker. See the comment about biker gangs, below. It’s probably a good thing I can’t read Japanese. Maybe all that spam the Koreans and Chinese send me are to tell me to go to _. I’m sure the Italians have the right idea. Here’s three fingers backatcha and I mean it in the nicest way. They got the attitude part down sweet. Gotta love it. I’ve come to the conclusion that most bikers in other countries prefer to call themselves a motorcyclist rather than a biker. I’m happy for them. What can I say, I’m an American, a biker, and proud of it.
Definition of Motorcyclists: People who ride motorcycles, including off-road. Passengers are called riders.
Definition of Motorcycle Cruisers: People who ride cruiser style motorcycles built for comfort, regardless of motorcycle brand and country of origin.
Definition of Sportsbikers: Motorcyclists who ride the motorcycles that require they ride in a bent forward position in order to reach the handlebars. If you think Sportsbike riders cannot call themselves bikers, please watch the movie Biker Boys, then decide.
Definion of Enthusiasts: All people with an interest in motorcycles, including non-riders and “yuppy bikers” who own a motorcycle but keep it parked. Biker Wannabe: It sounds like a putdown, but it’s not. Biker wannabes tend to be even more enthusiastic than an enthusiast and usually have the heart of a biker, but they just haven’t got their money together yet.
“Yuppy bikers”: Owns an expensive motorcycle which is almost always parked. Is not a biker. Is a motorcyclist, but only when riding. Is most definitely an enthusiast, and has spent big money to prove it. When you ride, you are a motorcyclist, but $30,000 does not make you a biker. Chrome won’t get you home. Take it outa the garage and let it get wet, then we’ll talk.
Weekend Bikers: Some of us have busier schedules than others. Others have jobs that require dress codes. There is nothing wrong with being a weekend biker, if that’s the best you can do. Just don’t try and come across as the baddest ass biker around. Get your head outa your butt.
American Biker: Rides an American made motorcycle only. Adheres to the strictest contextual and traditional definition of biker.
Harley Bikers: Many Harley bikers consider Harley-Davidson motorcycles to be the only motorcycle they will ever have or will ever ride. Harley bikers are very brand loyal. There are BMW riders who are just as brand loyal. A handful of brand loyal Harley bikers consider anyone who rides any other brand to not be a true biker. There are numerous dissertations on the subject of brand loyalty. All brands of motorcycles have their good points and bad points. Most Harley Bikers are glad you get in the wind no matter what you ride, and know it is not the motorcycle that matters. Some will say it is attitude that matters, while others will say it is lifestyle. It usually just boils down to how often you ride.
Biker Gang: a term overused by the news media, because it takes up less space than motorcycle club, and has a rougher edge. Most clubs have not referred to themselves as biker gangs since the 60’s. At that time, many were admittedly hellraisers yet many of the “biker gangs” were not organized for criminal intent. The news media has been successful in making the term biker gang a synonymous exact replacement for criminal motorcycle organization. In doing so, their desire for least headline space has disrespected bikers and our heritage. Nowadays, most motorcycle groups avoid the use of the term gang, even in innocent context, because the public instantly recognizes the word gang as a synonym for criminal. Consider the innocent use of the word gang as sung in “Hail Hail, the Gang’s All Here” written in 1917, about informal gatherings of familiar people, to current legislative witchhunt acts and proposals which have titles like anti-gang and gang prevention, which threaten many aspects of our lifestyle from the clothes we wear to the tatoos on our skin. Rather than allow the news media and legislators to irradicate the term biker gang, there are those who believe the term biker gang should once again be adopted and embraced by many legitimate motorcycle clubs rather than allow legislators to continue to irradicate our heritage, traditions, and constitutional rights. This reverse strategy could actually work by popularizing the term biker gang for use in non-criminal context.
Bottom Line: If you consider yourself a biker, frequently get in the wind, and you’ve ever relied on any brand of motorcycle as your primary or only transportation for an extended period of time, nobody should have a problem with it if you call yourself a biker. You might have many more miles in the wind on your BMW (or whatever brand) cruiser or your Italian sportsbike, so you really have much more right to consider yourself a biker than a yuppy biker who spends $25000 on a chromed out chopper and keeps it parked. I rode all kinds of motorcycles in the last 35 years. Once you get in the wind, that’s all that matters. BIKERS USA welcomes all Bikers who share the road and the wind.
1%
Members of motorcycle clubs considered criminal make up less than 1% of motorcyclists.
9%
Nine percent of motorcycle riders are women (and growing).
10%
Estimates are that less than 10% of motorcyclists are “Old School” Bikers .
- DobroJutroKolumbo
ovi sto se spominju nisu bikeri ,vec obicni jalijasi...a da im on sa balkona , nesto kaze ,razvalili bi ga ko picku...da zovne policiju nema hajra i tako mu ostaje da suti i trpi...ili da kupi jedan AK47 ,i da ih malo izmotoriseEeEeEe, ja bas prodajem jedan jeftino , sad cu postaviti oglas na market.ba ...
I ni slucajno ne pomisljaj na samoubistvo, kad vec hoces da odes idi u stilu "Blaze of Glory" ,fino kad ti se vec ne zivi porokaj ih sve pa da mi ostali mirno spavamo...
Ovo inace preporucujem svim potencijalnim samoubicama...Nikad nemoj dici ruku na sebe...povedi bar 10-tak sa sobom na onaj svijet...po mogucnosti politicara!

-
kiki the devil
#32 h
ljudi ili djeco sta ste vec.glavni grad je sarajevo a nigdje nema neka pista ili par kilometara staze pa da mozes doci i izbacit sve iz sebe kroz voznju ili auta ili motora.a to sto se tice pravih bajkera.samo se raspitaj o njihovim padovima i njihovim voznjama dok su mladji bili.normalno da ti slijedi coper i lagana voznja ako docekas starost na nogama.nema divljanja kad su tu zena i dijete.neznam vozite li motore i jeste li imali priliku da ih vozite???
kad probate onda pricaj te al to je ovisnost i neide motor sto ti hoces nego sto te tjera da ga brzo vozis.jebiga sejtan neda mira.
ja sam konto cu sporo vozit pa lagano do grada se provozas nema guzve za tebe al nije to tako jednostavno ako imalo volis brzinu.a kad brzo vozim nije to u guzvi nego oko 21 al prema ilidji i to od nedjarica zeleni val i imas malo i krivine da ga valjnes sta ces kad nemamo STAZU!!!
kad probate onda pricaj te al to je ovisnost i neide motor sto ti hoces nego sto te tjera da ga brzo vozis.jebiga sejtan neda mira.
ja sam konto cu sporo vozit pa lagano do grada se provozas nema guzve za tebe al nije to tako jednostavno ako imalo volis brzinu.a kad brzo vozim nije to u guzvi nego oko 21 al prema ilidji i to od nedjarica zeleni val i imas malo i krivine da ga valjnes sta ces kad nemamo STAZU!!!
-
kiki the devil
#34 A
Jel to rjesenje?sta ces tako postici i koga ces sacuvati?naidje auto iz suprotnog smijera a ti uzeo malo vise krivine prepadnes ga i ode u kanal da mene ne udari.
bezze
staza je jedino rjesenje a kad idem van onda lagano jer nije sigurno
bezze
staza je jedino rjesenje a kad idem van onda lagano jer nije sigurno
-
Pretposljednji Mohikanac
jarane niko se u sarajevu ne voza camcima jer nema uslova, kontas? tako ni ti, ako nemas uslova, nemoj maltretirat druge nego se brate kani motora, nije to za tebe....
- chuchumbamayumbe
Izvini, ali ovo što se radi na motorima po Sarajevu, to je čisti idiotluk. Boga molim da vas, ako već mora da se desi, što više završi na banderama ili pod kamionima! Pa, jebemu, da moje dijete izleti (ko zna kako) pred tako nekog ludaka, pojeo bih i njega i motor! Razmišljaš li ti, konju jedan, koliko je opasno voziti tako brzo kroz grad, koliko je smanjeno vrijeme za pravovremenu reakciju, zaustavni put... Pa i tamo prema Ilidži ima živih ljudi, ljudi voze bicikle, trče, nije bitno... I ti bi da voziš 200 na sat?! Kakva maloumnost!
-
kiki the devil
#38 a
nerazumijete.mogu ti reci da je bio rafting niz miljacku.znaci moze.trebaju gradjani da se dignu i da rijese taj problem,nije bezbijedno zaustaviti motor policija nece nista poduzetii.
probajte sa GROZDom nek oni djeluju i nek ucine nesto po tom pitanju staze za motoriste.
a to sto se molis pravi si idiot da neko nastrada ja to ni dusmanu najvecem nebi pozelio.
HVALA!!!!
probajte sa GROZDom nek oni djeluju i nek ucine nesto po tom pitanju staze za motoriste.
a to sto se molis pravi si idiot da neko nastrada ja to ni dusmanu najvecem nebi pozelio.
HVALA!!!!
- pitt
Eh bas je ta staza najpreca sada.....sve je drugo ejseno u gradu i zemlji samo jos eto to treba skontati. Pa bolan ni po svjetskim metropolama nemaju staza pa ne voze ko manijaci kroz grad
Sve i da ima staza, klinac ce krkan koji je uzeo motor da se kurci njome se voziti jer zaboga kome tamo da se pokaze......kad moze projuriti kroz titovu i pokazati naivnim kokama ko je pravi mangup. 
- DaysleepeR
Prvo opstu saobracajnu kulturu dignuti na puno veci nivo nego sto je sad.
Drugo, licna edukacija i nauciti razlikovati regularne ljude koji zive za motor i sve svoje pare ulazu u isti i koji vole ici negdje dalje od grada i guzve od ljudi kojima je to sezonska zajebancija.
Dakle prestati generalizovati.
A sto se tice samih motorista, medju njima se dobro zna ko je kreten a ko je regularan, tu nema sumnje.
Trece, motoristi nisu nikakav kolektiv sa istim mentalnim sklopom da bi se obracunavali sa crnim ovcama, to je posao vlasti i policije.
Za ponasanje pojedinih motorista u gradu najkrivlji su oni sto im to pustaju a imaju sredstva da sprijece.
Bujrum, napravite akciju nek traje komplet sezonu, pravi bajkeri se takvih akcija ne boje jer im se ponasanje i voznja ne kosi sa propisima.
@chuchumbamayumbe, cuvaj dobro djecicu, jer sa ovakvim saobracajem ako dijete izleti na cestu automatski mu je zivot ugrozen, ali po najmanje od motora.
Drugo, licna edukacija i nauciti razlikovati regularne ljude koji zive za motor i sve svoje pare ulazu u isti i koji vole ici negdje dalje od grada i guzve od ljudi kojima je to sezonska zajebancija.
Dakle prestati generalizovati.
A sto se tice samih motorista, medju njima se dobro zna ko je kreten a ko je regularan, tu nema sumnje.
Trece, motoristi nisu nikakav kolektiv sa istim mentalnim sklopom da bi se obracunavali sa crnim ovcama, to je posao vlasti i policije.
Za ponasanje pojedinih motorista u gradu najkrivlji su oni sto im to pustaju a imaju sredstva da sprijece.
Bujrum, napravite akciju nek traje komplet sezonu, pravi bajkeri se takvih akcija ne boje jer im se ponasanje i voznja ne kosi sa propisima.
@chuchumbamayumbe, cuvaj dobro djecicu, jer sa ovakvim saobracajem ako dijete izleti na cestu automatski mu je zivot ugrozen, ali po najmanje od motora.
- chuchumbamayumbe
Ma kontam ja sve vas gore, i čuvam dijete koliko mogu... Respect za sve BAJKERE, oni nikada neće 200 kroz grad i kurčiti se, ko oni face... A ovi maloumnici, drumski gangsteri, bitange, pa da samo vidiš kada počnu ovuda po Alipašinom u 1 ujutro da turiraju, razbude naselje... Ali neka, to je OK, mater im glupu!
Ko se našao prozvanim, ko ga jebe, i treba...
Ko se našao prozvanim, ko ga jebe, i treba...
-
kiki the devil
#42 a
vidis ja sam uzeo opremu pre nego je motor i dosao u razmatranje.nikad neidem bez kacige tako da me niko nevidi a hocu cak i da uzmem mat crnu s crnim vizirom pa nek trebe gledaju i nek se loze.
ja sam to uzeo za svoju dusu jer zivim za to a ne da bih bio vidjen i cak neki moji prijatelji i neznaju da sam ga uzeo i nevolim biti vidjen to cu ti odma reci.
kad me vidis s kacigom na ruci odsijeci je brate odma.
i jos jednu cu ti stvar reci nevozim ja non stop velikim brzinama nego nekad kad se ukaze prilika
ja sam to uzeo za svoju dusu jer zivim za to a ne da bih bio vidjen i cak neki moji prijatelji i neznaju da sam ga uzeo i nevolim biti vidjen to cu ti odma reci.
i jos jednu cu ti stvar reci nevozim ja non stop velikim brzinama nego nekad kad se ukaze prilika
-
kiki the devil
#44 a
pa radim na jednom takvom pocket bike u rucne izrade malih dimenzija i nadam se velikog kvaliteta za dijete ga spremam.
a prvo moram ja testove obaviti.
nemam ja nista protiv ovih malisana imam namjeru i uzeti jednog s postoljem u gepeku da stoji.
a prvo moram ja testove obaviti.
nemam ja nista protiv ovih malisana imam namjeru i uzeti jednog s postoljem u gepeku da stoji.
- pitt
#45 Re: a
ma bolan sta si se ti prepoznao odmahkiki the devil wrote:vidis ja sam uzeo opremu pre nego je motor i dosao u razmatranje.nikad neidem bez kacige tako da me niko nevidi a hocu cak i da uzmem mat crnu s crnim vizirom pa nek trebe gledaju i nek se loze.
- Edin H.
#46 Re: a
Meni je bas merak vidjeti vas kada prozujitekiki the devil wrote:vidis ja sam uzeo opremu pre nego je motor i dosao u razmatranje.nikad neidem bez kacige tako da me niko nevidi a hocu cak i da uzmem mat crnu s crnim vizirom pa nek trebe gledaju i nek se loze.
Vozio sam motore kada sam bio mladji, onako rekreativno kada se ukaze prilika, ali ne jace od 125cc.
Uvijek mi je auto vise lezao, ali posto ga vozim stisnuti, vozim 3000cc. Mogu se sa vama nositi, pogotovo kada se malo postigne brzina.
Ganjao sam se sa vama par puta kasno nocu i momci su me odusevili, stvarno imaju muda
Jedino mi se ne dopada kada skinu auspuh ili sta vec rade, pravi se ipak previse buke.
Nesto me bas zanima koliko ove jace masine trose goriva kada onako budalasate po gradu?
-
kiki the devil
#47 A
To s pojedinci i vecina ih strada do duse nase ceste nisu te kvalitete da i pod punom opremom covijek dobro strada.
nisam se ja prepoznao uopste ljudi i auto kad vozite ma i po gradu pa kad vidis da ga mozes malo pritisnuti pritisnes sto jest jest nemojmo se lagati.
ja vozim i slepere medjunarni transport tu nema gasova kad si 42 tone tezak.a gde hoces gasa nema ga prepadne se kamion brda.
nisam se ja prepoznao uopste ljudi i auto kad vozite ma i po gradu pa kad vidis da ga mozes malo pritisnuti pritisnes sto jest jest nemojmo se lagati.
ja vozim i slepere medjunarni transport tu nema gasova kad si 42 tone tezak.a gde hoces gasa nema ga prepadne se kamion brda.
-
kiki the devil
#48 a
potrosnja ti je od sest pa do 1? sve zavisi kojim tempom ga vozis.
a reci mi koja je to masinica od 3.0
a reci mi koja je to masinica od 3.0
-
kiki the devil
#50 a
dobra masinica.samo gazi.ma ljudi cudno gledaju na te motore neki strah imaju prema tome al u sustini sve je opasno.
covjek je cekao tramvaj i udarilo ga je auto nazalost poginuo je.
nikad se nezna gdje ce ti se sta desiti.zimi zaledi okliznes se i nastradas u kolica.
ja sam ga svjesno uzeo i pomirio sam se da sam jednom nogom u grobu.
jebi ga jednom se zivi!
covjek je cekao tramvaj i udarilo ga je auto nazalost poginuo je.
nikad se nezna gdje ce ti se sta desiti.zimi zaledi okliznes se i nastradas u kolica.
ja sam ga svjesno uzeo i pomirio sam se da sam jednom nogom u grobu.
jebi ga jednom se zivi!