Za koga navija Iljo Dominkovic?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- strong69
Pogresno si me shvatio harrys... Nije vazno za koga ti i ja navijamo na SP, apsolutno svako ima pravo da navija za koga hoce i niko ne moze to nikome da zabrani. Moja poenta bila je da ukazem na ponasanje predsjednika Dominkovica... I on ima pravo da navija za Hrvatsku naravno ali red bi bio da to uradi diskretnije, makar zbog funkcije...
Sto se mene tice ja ne navijam ni za koga ali recimo da najvise simpatisem Nijemce... Zao mi je sto BiH nije tamo i zao mi je sto bi i da jeste samo trecina BiH navijala za njih... Ali to je vec nesto sasvim drugo...
Sto se mene tice ja ne navijam ni za koga ali recimo da najvise simpatisem Nijemce... Zao mi je sto BiH nije tamo i zao mi je sto bi i da jeste samo trecina BiH navijala za njih... Ali to je vec nesto sasvim drugo...
- Edin H.
[/quote]
Harrys , Strong je upravu. Ja sam Hrvat iz BiH i meni je normalno i logično da navijam za Hrvatsku na SP-u. Ne vidim zašto bi to nekom smetalo (a ako kome i smeta libo me racku). Ali s Iljom je druga priča. On je predsjednik F/NSBiH , nije obični navijač. Pojaviti se u dresu druge države na navijačkoj tribini za mene je , blago rečeno , neukus.
U Švicarskoj ima dosta Nijemaca , ali sumnjam da bi Beckenbauera mogli vidjeti u švicarskom dresu.[/quote]
Sta vise dodati.
Zemlja puna kretena i seljacina.
Ali kakva drzava takvi i funkcioneri
Harrys , Strong je upravu. Ja sam Hrvat iz BiH i meni je normalno i logično da navijam za Hrvatsku na SP-u. Ne vidim zašto bi to nekom smetalo (a ako kome i smeta libo me racku). Ali s Iljom je druga priča. On je predsjednik F/NSBiH , nije obični navijač. Pojaviti se u dresu druge države na navijačkoj tribini za mene je , blago rečeno , neukus.
U Švicarskoj ima dosta Nijemaca , ali sumnjam da bi Beckenbauera mogli vidjeti u švicarskom dresu.[/quote]
Sta vise dodati.
Zemlja puna kretena i seljacina.
Ali kakva drzava takvi i funkcioneri
-
lindjo
ukratko...supcina hinjava..
samo me raduje da ce siroki i orasje gotovo 100% ispasti(siroki pogotovo)...tako da nista od zarade koju bi bratski podjelili bas kao sto su bratski djelili i bodove...i pozicije za evropu
Iljo,zajebo si se u racunu...hocete prvaka luxemburga,ahaaa
kad ono...valja u Bjelorusiju...
...ne treba zanemariti i velike troskove puta
nadam se da ce se postenjecinageneral jelic dobro istrositi...
nek'povedu i bahu navijaca....uz gepek lijanovica krmetine...taj ce i pavelicu spjevove pjevusiti
(kad se samo sjetim kad dovede jelic u studio,i ovaj poce lagati pred 4 mil gledaoca,i zaigrao na dobitnu kartu ugozenosti,zarad koje bismo mu trebali halaiti sto je stelovo utakmice sa subracom,a na sve to baho je ragovao retardskim klimoglavom,valjda podmazan taze dovezenom krmetinom)
samo me raduje da ce siroki i orasje gotovo 100% ispasti(siroki pogotovo)...tako da nista od zarade koju bi bratski podjelili bas kao sto su bratski djelili i bodove...i pozicije za evropu
Iljo,zajebo si se u racunu...hocete prvaka luxemburga,ahaaa
(kad se samo sjetim kad dovede jelic u studio,i ovaj poce lagati pred 4 mil gledaoca,i zaigrao na dobitnu kartu ugozenosti,zarad koje bismo mu trebali halaiti sto je stelovo utakmice sa subracom,a na sve to baho je ragovao retardskim klimoglavom,valjda podmazan taze dovezenom krmetinom)
-
Grom iz vedra neba
Problem upravo jeste sto Iljo navija za Hrvatsku, kao i Hrvati iz BiH. Dakle, ponovaljam to je pravi problem.Kong wrote:Harrys , Strong je upravu. Ja sam Hrvat iz BiH i meni je normalno i logično da navijam za Hrvatsku na SP-u. Ne vidim zašto bi to nekom smetalo (a ako kome i smeta libo me racku). Ali s Iljom je druga priča. On je predsjednik F/NSBiH , nije obični navijač. Pojaviti se u dresu druge države na navijačkoj tribini za mene je , blago rečeno , neukus.Harrys wrote:Strong,za koga ti navijas na ovom svjetskom prvenstvu.
Ja sam izabrao da navijam za Svicarsku.Evo sam objesio i zastavu na balkon i kupio drzavni dres.Za mene je ovo samo jedan sportski dogadjaj i nista drugo,bez politikanstva.Kad bi se stvari tako posmatrale mnogo toga bi se lakse prozvakalo.
U Švicarskoj ima dosta Nijemaca , ali sumnjam da bi Beckenbauera mogli vidjeti u švicarskom dresu.
Bosanskim Hrvatima je domovina BiH, a ne Hrvatska, a ne bi im trebala biti ni rezervna domovina.
Nakon svega sto je Hrvatska napravila Bosni (dogovor o podjeli sa Srbijom, razmjena teritorija, Posavina itd.), bosanski Hrvati da imaju ista u glavi ne bi trebali da navijaju za Hrvatsku.
I da se razumijemo, ovo je itekako politicko, a ne sportsko pitanje, jer dok se ne promjeni svijest bh. Hrvata i bh. Srba, sutra nam se ponovo moze desiti i agresija i genocid i dogovor o podjeli na stetu svih i Bosnjaka i Hrvata i Srba i ostalih koje niko ziv vise ne spominje.
-
edikamedika
Za koga navijaju rasim Ljaljic i Sulejman Ugljanin???
-
Kong
Ti si sinko zagorio i to dobro.Grom iz vedra neba wrote:Problem upravo jeste sto Iljo navija za Hrvatsku, kao i Hrvati iz BiH. Dakle, ponovaljam to je pravi problem.Kong wrote:Harrys , Strong je upravu. Ja sam Hrvat iz BiH i meni je normalno i logično da navijam za Hrvatsku na SP-u. Ne vidim zašto bi to nekom smetalo (a ako kome i smeta libo me racku). Ali s Iljom je druga priča. On je predsjednik F/NSBiH , nije obični navijač. Pojaviti se u dresu druge države na navijačkoj tribini za mene je , blago rečeno , neukus.Harrys wrote:Strong,za koga ti navijas na ovom svjetskom prvenstvu.
Ja sam izabrao da navijam za Svicarsku.Evo sam objesio i zastavu na balkon i kupio drzavni dres.Za mene je ovo samo jedan sportski dogadjaj i nista drugo,bez politikanstva.Kad bi se stvari tako posmatrale mnogo toga bi se lakse prozvakalo.
U Švicarskoj ima dosta Nijemaca , ali sumnjam da bi Beckenbauera mogli vidjeti u švicarskom dresu.
Bosanskim Hrvatima je domovina BiH, a ne Hrvatska, a ne bi im trebala biti ni rezervna domovina.
Nakon svega sto je Hrvatska napravila Bosni (dogovor o podjeli sa Srbijom, razmjena teritorija, Posavina itd.), bosanski Hrvati da imaju ista u glavi ne bi trebali da navijaju za Hrvatsku.
I da se razumijemo, ovo je itekako politicko, a ne sportsko pitanje, jer dok se ne promjeni svijest bh. Hrvata i bh. Srba, sutra nam se ponovo moze desiti i agresija i genocid i dogovor o podjeli na stetu svih i Bosnjaka i Hrvata i Srba i ostalih koje niko ziv vise ne spominje.
Da , BiH je moja domovina i ja je volim , budi siguran , ništa manje od tebe. Da smo dobili Srbe u Beogradu niko sretniji od mene kad bi BiH himna , pa kakva je da je , zasvirala u Njemačkoj. Ali BiH nema u Njemačkoj , a sumnjam da će je biti i u Švicarskoj i Austriji. Bože daj da se prevarim.
S druge strane ja sam pripadnik hrvatskog naroda. U RH sam proživio pola svog života , školovao se , radio. Pola familije su mi Hrvati iz RH (originalni , ne doseljeni) , cura mi je Dubrovčanka. S klupske strane Hajduk mi je svetinja (koliko god to nekom glupo zvučalo). I sad ćeš ti meni reći da ne smijem i ne trebam navijati za Hrvatsku. Svašta.
A šta da navijam za Togo? Bi li i to bio problem?
Ja bi najsretniji bio kad bi u finalu slijedećeg SP-a igrale Hrvatska i BiH , pa da BiH dobije 3:0 i postane svjetski prvak , a ja se spustim sa navijačke tribine BiH u prvu kafanu pa se zapijem zajedno sa onima u kockastim dresovima. Samo što smo od toga svjetlosnim godinama daleko , a ja sam sklon realizmu. Pa ću zato i ubuduće navijati pred TV ekranom za BiH dok možda ne dođe neko bolje vrijeme kad ću moći i na tribinu.
A to vrijeme će doći kad ne bude budala koje će u BiH zviždati vlastitoj himni živeći u uvjerenju da im je glavni grad Zagreb ili Beograd kao ni onih koji poput tebe uzimaju sebi za pravo da određuju drugima šta mogu , a šta ne.
Sačuvaj me bože pravovjernih brojača krvnih zrnaca.
-
Skoro
Jao koliko šuplje... de ljudi ne s... te. Nije problem to sto Iljo (ili Mijo ili Lale, svejedno) navija za hrvatsku, problem je sto ti isti u svim mogucim strukturama BiH RADE za Hrvatsku i Srbiju.
Primjera je milion, od unistavanja reprezentacije, klupskog fudbala, kradje igraca, stimanja prvenstva, Kupa, izlazaka u Evropu, pravljenja stadiona, placanje sudija kontrolora....
Primjera je milion, od unistavanja reprezentacije, klupskog fudbala, kradje igraca, stimanja prvenstva, Kupa, izlazaka u Evropu, pravljenja stadiona, placanje sudija kontrolora....
- Sensei
Skoro wrote:Jao koliko šuplje... de ljudi ne s... te. Nije problem to sto Iljo (ili Mijo ili Lale, svejedno) navija za hrvatsku, problem je sto ti isti u svim mogucim strukturama BiH RADE za Hrvatsku i Srbiju.
-
Grom iz vedra neba
Daj molim te postedi me price o ugrozenosti, sad bi trebao staviti onog smjehuljka sto povraca...Kong wrote:Ti si sinko zagorio i to dobro.Grom iz vedra neba wrote:Problem upravo jeste sto Iljo navija za Hrvatsku, kao i Hrvati iz BiH. Dakle, ponovaljam to je pravi problem.Kong wrote: Harrys , Strong je upravu. Ja sam Hrvat iz BiH i meni je normalno i logično da navijam za Hrvatsku na SP-u. Ne vidim zašto bi to nekom smetalo (a ako kome i smeta libo me racku). Ali s Iljom je druga priča. On je predsjednik F/NSBiH , nije obični navijač. Pojaviti se u dresu druge države na navijačkoj tribini za mene je , blago rečeno , neukus.
Da , BiH je moja domovina i ja je volim , budi siguran , ništa manje od tebe. Da smo dobili Srbe u Beogradu niko sretniji od mene kad bi BiH himna , pa kakva je da je , zasvirala u Njemačkoj. Ali BiH nema u Njemačkoj , a sumnjam da će je biti i u Švicarskoj i Austriji. Bože daj da se prevarim.
S druge strane ja sam pripadnik hrvatskog naroda. U RH sam proživio pola svog života , školovao se , radio. Pola familije su mi Hrvati iz RH (originalni , ne doseljeni) , cura mi je Dubrovčanka. S klupske strane Hajduk mi je svetinja (koliko god to nekom glupo zvučalo). I sad ćeš ti meni reći da ne smijem i ne trebam navijati za Hrvatsku. Svašta.
Ja bi najsretniji bio kad bi u finalu slijedećeg SP-a igrale Hrvatska i BiH , pa da BiH dobije 3:0 i postane svjetski prvak , a ja se spustim sa navijačke tribine BiH u prvu kafanu pa se zapijem zajedno sa onima u kockastim dresovima. Samo što smo od toga svjetlosnim godinama daleko , a ja sam sklon realizmu. Pa ću zato i ubuduće navijati pred TV ekranom za BiH dok možda ne dođe neko bolje vrijeme kad ću moći i na tribinu.
A to vrijeme će doći kad ne bude budala koje će u BiH zviždati vlastitoj himni živeći u uvjerenju da im je glavni grad Zagreb ili Beograd kao ni onih koji poput tebe uzimaju sebi za pravo da određuju drugima šta mogu , a šta ne.
Sačuvaj me bože pravovjernih brojača krvnih zrnaca.
Uglavnom, mene ne interesuju tvoja krvna zrnca, niti me interesuje za koga navijas, niti ja tebi branim da navijas za kockaste.
Ne znam otkud ti taj Puljicevski odbrambeni refleks, da odmah propagiras vlastitu ugrozenost. Zajebi ti to jarane, svasta sam ja vidio u zivotu i ne padam na takvu patetiku.
Ono sto smatram je da je nenormalno navijati za zemlju koja je napala tvoju zemlju, da budem precizan pokusala je unistiti, negirati, podijeliti kako god, a to jos uvijek radi. Ja se ne mogu zamisliti da izvikujem ime zemlje koja je radila o glavi mojoj zemlji.
Navijanje nije stvar sportskih nego patriotskih osjecanja, uprotivnom bi svage godine navijao za neku drugu zemlju u zavisnosti od kvaliteta igraca, ali ja svake godine navijam samo za jednu reprezentaciju makar bila najveca rupa, nemam rezervnu domovinu, pa da mogu kad mi zagusti da prodam ovu prvu.
-
zemljotres
#37 Komentator BHT urlikao kada je Australija izjednačila
Komentator BHT urlikao od sreće kada je Australija izjednačila
Last edited by zemljotres on 27/06/2006 18:35, edited 1 time in total.
-
zemljotres
#38 Komentator BHT urlikao kada je Australija izjednačila
SARAJEVO - Igor Kristic, sportski komentator BHT-a, izazvao je neobičan incident u zgradi sarajevskog televizijskog «sivog doma», bučno proslavljajući izjednačujući pogodak kojeg su Australci postigli protiv Hrvatske u utakmici Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.
Kako za Pincom.info svjedoče djelatnici Televizije, koji su zbog dobrih međuljudskih odnosa željeli zadržati anonimnost – prvo se kroz široke hodnike zgrade na sarajevskom Alipašinom polju začulo gotovo neljudsko urlikanje, koje je uznemirilo ostale djelatnike, no ubrzo se otkrilo da je riječ o neobičnom izljevu sreće zbog rezultata 2:2 kojeg nazovi novinar Kristic nije uspio suspregnuti.
Najšira javnost slaže se da je posebni program BHT u povodu svjetskog prvenstva katastrofalno loše urađen, a mnogi ističu kako su možda i najgori dio tog programa često nepovezana verbalna lupetanja Igora Kristica, koja je teško i nazvati sportskim komentarom, obzirom na bezbrojne greške, besmislice i dr. koje izgovara ovaj nadobudni mladić.
Ali eto, iako se Kristic ne iskazuje kao komentator, iskazao se kao bučni navijač protiv reprezentacije Hrvatske, što možda i ne bi bilo toliko čudno da Kristic svoju nezasluženu poziciju na BHT-u ne duguje činjenici da ga tamo u cilju nacionalnog balansa «drže» kao Hrvata (o Kristicevoj stvarnoj nacionalnoj pripadnosti i jeziku kojeg u programu govori drugom prilikom).
Ova bizarna zgoda, nažalost, samo je jedna ilustracija stanja u javnom radiotelevizijskom sustavu BiH, gdje, među ostalim, Hrvate predstavljaju i ovakvi tipovi.
27.6.2006.
M.Radić/ Pincom.info
Kako za Pincom.info svjedoče djelatnici Televizije, koji su zbog dobrih međuljudskih odnosa željeli zadržati anonimnost – prvo se kroz široke hodnike zgrade na sarajevskom Alipašinom polju začulo gotovo neljudsko urlikanje, koje je uznemirilo ostale djelatnike, no ubrzo se otkrilo da je riječ o neobičnom izljevu sreće zbog rezultata 2:2 kojeg nazovi novinar Kristic nije uspio suspregnuti.
Najšira javnost slaže se da je posebni program BHT u povodu svjetskog prvenstva katastrofalno loše urađen, a mnogi ističu kako su možda i najgori dio tog programa često nepovezana verbalna lupetanja Igora Kristica, koja je teško i nazvati sportskim komentarom, obzirom na bezbrojne greške, besmislice i dr. koje izgovara ovaj nadobudni mladić.
Ali eto, iako se Kristic ne iskazuje kao komentator, iskazao se kao bučni navijač protiv reprezentacije Hrvatske, što možda i ne bi bilo toliko čudno da Kristic svoju nezasluženu poziciju na BHT-u ne duguje činjenici da ga tamo u cilju nacionalnog balansa «drže» kao Hrvata (o Kristicevoj stvarnoj nacionalnoj pripadnosti i jeziku kojeg u programu govori drugom prilikom).
Ova bizarna zgoda, nažalost, samo je jedna ilustracija stanja u javnom radiotelevizijskom sustavu BiH, gdje, među ostalim, Hrvate predstavljaju i ovakvi tipovi.
27.6.2006.
M.Radić/ Pincom.info
-
Grom iz vedra neba
#39 Re: Komentator BHT urlikao kada je Australija izjednačila
zemljotres wrote:SARAJEVO - Igor Kristic, sportski komentator BHT-a, izazvao je neobičan incident u zgradi sarajevskog televizijskog «sivog doma», bučno proslavljajući izjednačujući pogodak kojeg su Australci postigli protiv Hrvatske u utakmici Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.
27.6.2006.
M.Radić/ Pincom.info
Opet o ugrozenosti...
Pincom je, sada to mogu reci, definitivno fasisticko smece.
Sta je sljedece, Kardinal Puljic sa novim saopstenjem?!
Igoru svaka cast, a eno im onaj mladi istraumirani Bilic da im predstavlja nacionalni interes. Umjesto da covjeka malo popuste namecu mu da lomi jezik svaku drugu rijec. Ja mislim da on ima nocne more, od Evrop...pardon Eurpskog fudb...pardon nogometa...do pogo...pardog zgoditka...i stanja na tabel...pardon ljestvici
- taxi_driver
ej ,ba boli mene za koga iljo navija.toliko price ni zasta.pa eto kad vam toliko smeta smjenite ga.sad je ko avaz otkrio toplu vodu.cudno bi bilo da ne navija.
-
Kong
Grom iz vedra neba pa pravo u tebe - GRUH!!!Grom iz vedra neba wrote:Daj molim te postedi me price o ugrozenosti, sad bi trebao staviti onog smjehuljka sto povraca...Kong wrote:Ti si sinko zagorio i to dobro.Grom iz vedra neba wrote: Problem upravo jeste sto Iljo navija za Hrvatsku, kao i Hrvati iz BiH. Dakle, ponovaljam to je pravi problem.
Sačuvaj me bože pravovjernih brojača krvnih zrnaca.![]()
Uglavnom, mene ne interesuju tvoja krvna zrnca, niti me interesuje za koga navijas, niti ja tebi branim da navijas za kockaste.
Ne znam otkud ti taj Puljicevski odbrambeni refleks, da odmah propagiras vlastitu ugrozenost. Zajebi ti to jarane, svasta sam ja vidio u zivotu i ne padam na takvu patetiku.
Ono sto smatram je da je nenormalno navijati za zemlju koja je napala tvoju zemlju, da budem precizan pokusala je unistiti, negirati, podijeliti kako god, a to jos uvijek radi. Ja se ne mogu zamisliti da izvikujem ime zemlje koja je radila o glavi mojoj zemlji.
Navijanje nije stvar sportskih nego patriotskih osjecanja, uprotivnom bi svage godine navijao za neku drugu zemlju u zavisnosti od kvaliteta igraca, ali ja svake godine navijam samo za jednu reprezentaciju makar bila najveca rupa, nemam rezervnu domovinu, pa da mogu kad mi zagusti da prodam ovu prvu.
Pisat vidim znaš , pa onda valjda znaš i čitat. Znaš li?
Ko je bolan ugrožen? O čemu ti pričaš?
Ja se ugroženim ne osjećam ni najmanje. Ili da budem precizniji - ne osjećam se ugroženim zbog nacionalne pripadnosti nego zbog organizirane zločinačke skupine koja vlada ovom zemljom već 15-ak godina , a na vlasti se održava zahvaljujući kratkovidnim , zatupljenim tipovima poput tebe.
Ako hoćeš o politici i kad je ovaj ovom ono , a onaj onom ono , blablabla .... - može , otvori topic na politici pa ćemo porazgovarat.
P.S
Čuj puljićevski obrambeni refleks , a jesi našo s kim ćeš me poredit
BTW , nemam nikakav obrambeni refleks , uvijek sam orjentiran na napad.
-
Grom iz vedra neba
...Kong wrote:
Ja se ugroženim ne osjećam ni najmanje. Ili da budem precizniji - ne osjećam se ugroženim zbog nacionalne pripadnosti nego zbog organizirane zločinačke skupine koja vlada ovom zemljom već 15-ak godina , a na vlasti se održava zahvaljujući kratkovidnim , zatupljenim tipovima poput tebe.
Nemam namjeru s tobom raspravljat, imam pametnijeg posla.Kong wrote: BTW , nemam nikakav obrambeni refleks , uvijek sam orjentiran na napad.
-
zavrzlama
Ako tim BIH nije ucesnik nekog prvenstva..normalno je da ce srbin iz BIH navijat za Srbiju ili hrvat iz BIH za Hrvatsku pa tako i prijesednik saveza BIH jer i on je hrvat...samo se taj isti Dominkovic treba boriti da recimo tim BIH moze uz sva postovanja i gostoprimstvo igrat u bilo kojem dijelu BIH gdje su hrvati vecina ,to isto vazi za srbe..a kako znamo da se isti ne zalazu za postovanje BIH kao drzave i drzavnog tima ,ovaj potez Dominkovica je krajnje licemjeran i samo pravi stetu iskljucivo BIH hrvatima.