Sesta baklja je znacila DRZAVNOST.
ko li je smio pomenuti D od drzavnosti u FNRJ!
Sesta baklja je znacila da je BiH ravnopravna republika sa ostalima.Da su bosanski muslimani NAROD ! Jedan od konstitutivnih u SFRJ skupa sa Slovencima , Hrvatima , Srbima , Makedoncima i Crnogorcima .
mislim da si se ti samo nacitao lazne i uljepsane literature od '41-'74.godine.stanje na terenu je sasvim drugacije,porazgovaraj sa ljudima koji su bili ucesnici tog vremena.
Ostali su bili nacionalne manjine.
?
Na osnovu seste baklje BIH je po Ustavu iz 1974 dobila ono sto ima danas .SAMOSTALNOST.
jaka samostalnost kao i danas.bezpogovorno je morala izvrsavati naredjenja iz Beograda.
danas Bosna ima dva predsjednika,jednog je inaugurirao Beograd i on vlada republikom srpskom a drugog je postavio Zagreb.dok treci bosanski ublehas samo posmatra sta se desava.
vidi,kako to srbi rade planski;Kostunica kao premijer srpske Vlade posjecuje Bosansku vladu koja vlada Bosnom iz Banja Luke a predsjednik Tadic ce kroz koji dan posjetiti troprsto predsjednistvo.zar nije bio red da Kostunica se sastane sa SDA-ovcem Terzicem kao svojim kolegom po rangu.
Cuj sesta baklja nije znacila nista " Da te cuje cimbenik za Pantovcaka i kasapin sa Dedinja za ovo bi dobio orden Trpimira i Svetog Save.
no Comment!!!
Sesta baklja je bila poraz hrvatskih i srpskih nacionalista.Sesta baklja je bila pobjeda bosansko-hercegovackih komunista.
to je bila privremena pobjeda,jer stvarno nije bsanskim komunistima Srbima i Hrvatima odgovaralo da nestane Bosne.Bosna bi morala ili Srbima ili Hrvatima i tako bi doslo do prosirenja teritorije do Drine ili do Korane.ni jedni ni drugi se nisu mogli pomiriti sa tm cinjenicom.Muslimani su bili politicki nevazan faktor!
zato su oni cekali svoje vrijeme i docekali su ga.
U gasenju seste baklje ucestvovali su pored poznatih sh fasista nazalost i muslimanski nacionalsti.
komunjare su razoruzale Bosnjake,predali su naoruzanje Tertorijalne obrane srpskoj JNA i tako ostavili goloruk narod!
Nacionalista je uvijek stetocina.Uvijek.
nacionalisti su najzdraviji dio jednog naroda.poslije pada berlinskog zida svi narodi koji su bili pod diktaturom SSSR-a su se okrenuli svom nacionalizmu,samo su Muslmani-danasnji Bosnjaci se okrenuli IZ-Bosne,a ova ih je gurnula u sunovrat.sva nacionalna elita drugig drzava je trazila svoju drzvu samo su Muslimani na celu sa Alijom Izetbegovicem pisali neke islamske deklaracije i trazili neku malu islamsku drzavicu sa serijatskim poretkom kao drustvenim sistemom.
Kazes da je BiH bila sirovinska baza ? Cak i da si u pravu a nisi > [ Bosna nije bila kolonija i te sirovine su imale svoju cijenu } dakle cak i ako si u pravu
,
cuj,ja jesam u pravu.pogledaj bivse velike industrijske kombinate,veliki dio njih je pravio samo poluproizvode,te poluproizvode su kupovale druge republike i finalnom preradom dovrsavali proces i takvu finalnu robu vracali na Bosansko trziste.sad ti zamisli ko je bio na dobitku a ko na gubitku>?
a sta bi tek bilo od BiH da nije dobila baklju.
ona bi egzistirala i sa bakljom i bez baklje.
Danas niko ne bi ni znao da je Bosna postojala a tebi bi bilo ime Milos.
sta mislis jesam li u prednosti sto mi je ime "Murat"
Vidis li koliki je znacaj bosansko hercegovackih muslimanskih i inih komunista , koliki je domet
NOB-a i AVNOJA.
Dodik neki dan na Sutjesci rece; Srbi su iznijeli najtezi teret pobjede.
Muslimani su mahom bili u ustasama i jedan mali broj u cetnicima.
i ovi koji su slucajno zalutali u partizane.jedan mali dio je znao da se idejno odluci gdje ce,ostali su se nasli u partizanima pukom slucajnoscu.
To je epohalno djelo.Da se svijet otisao po 1463 -oj godini mi nikada ne bi dobili referundum i drzavu.
BOSNA je do 1463.godine bila prava drzava,tek poslije 1463-ce godine pocinje njezina agonija.
Mi smo danas iskljucivo i jedino drzava samo zahvaljujuci i jedino zahvaljujuci jednom datumu i jednoj godini.23 NOVEMBAR 1943.Mjesto dogajdanja .rodni grad Ivana Lovrenovica / Mrkonjic Grad iliti Varcar Vakuf.Kakva takva ali ipak drzava.
o ovome nebih,jer se kroz ove sve odgovore moze izvuci zakljucak!
Ziv ti meni bio skupa sa BIH .U zdravlje.
navrati nekad kad budes prolazio na hurmasice i djuzlemu!!!