Predratni komunisticki lideri iz redova Muslimana

Vodenjak

Post by Vodenjak »

LAV_SA wrote:Ja znam samo koji ljudi nisu bili uvlaciguze... ti ljudi su osnovali SDA. Nazalost danjasnja SDA je u potpunosti iznevjerila njihove ideale, i okrenula se kriminalu, zato ne glasam za njih.
Image
Nisu... :-) :zoka:
Kao sto nisu mogli bolje "uslove za rad" ostaviti ovim potonjim... :oops:
boric

Post by boric »

Sesta baklja je znacila DRZAVNOST.
ko li je smio pomenuti D od drzavnosti u FNRJ!

Sesta baklja je znacila da je BiH ravnopravna republika sa ostalima.Da su bosanski muslimani NAROD ! Jedan od konstitutivnih u SFRJ skupa sa Slovencima , Hrvatima , Srbima , Makedoncima i Crnogorcima .
mislim da si se ti samo nacitao lazne i uljepsane literature od '41-'74.godine.stanje na terenu je sasvim drugacije,porazgovaraj sa ljudima koji su bili ucesnici tog vremena.

Ostali su bili nacionalne manjine.
?

Na osnovu seste baklje BIH je po Ustavu iz 1974 dobila ono sto ima danas .SAMOSTALNOST.
jaka samostalnost kao i danas.bezpogovorno je morala izvrsavati naredjenja iz Beograda.

danas Bosna ima dva predsjednika,jednog je inaugurirao Beograd i on vlada republikom srpskom a drugog je postavio Zagreb.dok treci bosanski ublehas samo posmatra sta se desava.

vidi,kako to srbi rade planski;Kostunica kao premijer srpske Vlade posjecuje Bosansku vladu koja vlada Bosnom iz Banja Luke a predsjednik Tadic ce kroz koji dan posjetiti troprsto predsjednistvo.zar nije bio red da Kostunica se sastane sa SDA-ovcem Terzicem kao svojim kolegom po rangu.

Cuj sesta baklja nije znacila nista " Da te cuje cimbenik za Pantovcaka i kasapin sa Dedinja za ovo bi dobio orden Trpimira i Svetog Save.
no Comment!!!
Sesta baklja je bila poraz hrvatskih i srpskih nacionalista.Sesta baklja je bila pobjeda bosansko-hercegovackih komunista.
to je bila privremena pobjeda,jer stvarno nije bsanskim komunistima Srbima i Hrvatima odgovaralo da nestane Bosne.Bosna bi morala ili Srbima ili Hrvatima i tako bi doslo do prosirenja teritorije do Drine ili do Korane.ni jedni ni drugi se nisu mogli pomiriti sa tm cinjenicom.Muslimani su bili politicki nevazan faktor!

zato su oni cekali svoje vrijeme i docekali su ga.
U gasenju seste baklje ucestvovali su pored poznatih sh fasista nazalost i muslimanski nacionalsti.
komunjare su razoruzale Bosnjake,predali su naoruzanje Tertorijalne obrane srpskoj JNA i tako ostavili goloruk narod!
Nacionalista je uvijek stetocina.Uvijek.
nacionalisti su najzdraviji dio jednog naroda.poslije pada berlinskog zida svi narodi koji su bili pod diktaturom SSSR-a su se okrenuli svom nacionalizmu,samo su Muslmani-danasnji Bosnjaci se okrenuli IZ-Bosne,a ova ih je gurnula u sunovrat.sva nacionalna elita drugig drzava je trazila svoju drzvu samo su Muslimani na celu sa Alijom Izetbegovicem pisali neke islamske deklaracije i trazili neku malu islamsku drzavicu sa serijatskim poretkom kao drustvenim sistemom.
Kazes da je BiH bila sirovinska baza ? Cak i da si u pravu a nisi > [ Bosna nije bila kolonija i te sirovine su imale svoju cijenu } dakle cak i ako si u pravu
,
cuj,ja jesam u pravu.pogledaj bivse velike industrijske kombinate,veliki dio njih je pravio samo poluproizvode,te poluproizvode su kupovale druge republike i finalnom preradom dovrsavali proces i takvu finalnu robu vracali na Bosansko trziste.sad ti zamisli ko je bio na dobitku a ko na gubitku>?
a sta bi tek bilo od BiH da nije dobila baklju.
ona bi egzistirala i sa bakljom i bez baklje.
Danas niko ne bi ni znao da je Bosna postojala a tebi bi bilo ime Milos.
sta mislis jesam li u prednosti sto mi je ime "Murat"
Vidis li koliki je znacaj bosansko hercegovackih muslimanskih i inih komunista , koliki je domet
NOB-a i AVNOJA.
Dodik neki dan na Sutjesci rece; Srbi su iznijeli najtezi teret pobjede.

Muslimani su mahom bili u ustasama i jedan mali broj u cetnicima.
i ovi koji su slucajno zalutali u partizane.jedan mali dio je znao da se idejno odluci gdje ce,ostali su se nasli u partizanima pukom slucajnoscu.
To je epohalno djelo.Da se svijet otisao po 1463 -oj godini mi nikada ne bi dobili referundum i drzavu.
BOSNA je do 1463.godine bila prava drzava,tek poslije 1463-ce godine pocinje njezina agonija.

Mi smo danas iskljucivo i jedino drzava samo zahvaljujuci i jedino zahvaljujuci jednom datumu i jednoj godini.23 NOVEMBAR 1943.Mjesto dogajdanja .rodni grad Ivana Lovrenovica / Mrkonjic Grad iliti Varcar Vakuf.Kakva takva ali ipak drzava.
o ovome nebih,jer se kroz ove sve odgovore moze izvuci zakljucak!
Ziv ti meni bio skupa sa BIH .U zdravlje.
navrati nekad kad budes prolazio na hurmasice i djuzlemu!!!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

A da ti @boric popricas malo sam sa sobom i prokomentarises svoj poslednji post? :oops:
A onda lijepo odgovori na njega da vidimo do cega si dosao! :-) :D
boric

Post by boric »

LAV_SA wrote:Ja znam samo koji ljudi nisu bili uvlaciguze... ti ljudi su osnovali SDA. Nazalost danjasnja SDA je u potpunosti iznevjerila njihove ideale, i okrenula se kriminalu, zato ne glasam za njih.
Image
ovi su se zalagali za muslimanstvo i serijatsku drzavu,oni nisu bili osvijesteni Bosnjaci.cak su imali i organizaciju "mladi Muslimani" a bilo bi logicno da su se nazvali "Mladi Bosnjaci"
kekec

Post by kekec »

Pola_cilo
AFERIM, SVAKA TI CAST ! :thumbup:

Boricu, LUPETAS, ili kako bi nas narod jednostavnije
rekao: "jos si ti zelen, kó guscije govno". :D
boric

Post by boric »

kekec wrote:Pola_cilo

trebao si potruditi da nesto dokazes drugacije a ne da startujes sa uvredom.
boric

Post by boric »

evo samo jedan primjer;RMK-Zenica je valjala sve profile rzanih zica,to je poluproizvod....Slovenci pokpuju te zice po veoma jeftinoj cijeni i prave vijke i matice kao finalni proizvod i lasiraju tu robu na Jugoslavensko trziste.

gdje su bile fabrike u Bosni i da li su uopce postojale za daljnu preradu.

znaci da Bosanac nije znao napravti vijak i maticu.ma nije da nije znao ali politika je bila takva.

kud je Bosna bila sirovinska baza,kud su njezine sirovine kupovane u bescijenje!!

sta da kazemo za danjasnju situaciju,Bosna je kolonija srpske i hrvatske privrede!!!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

boric wrote:evo samo jedan primjer;RMK-Zenica je valjala sve profile rzanih zica,to je poluproizvod....Slovenci pokpuju te zice po veoma jeftinoj cijeni i prave vijke i matice kao finalni proizvod i lasiraju tu robu na Jugoslavensko trziste.

znaci da Bosanac nije znao napravti vijak i maticu.ma nije da nije znao ali politika je bila takva.

kud je Bosna bila sirovinska baza,kud su njezine sirovine kupovane u bescijenje!!

sta da kazemo za danjasnju situaciju,Bosna je kolonija srpske i hrvatske privrede!!!
Sa dubokim zaljenjem moram te izvijestiti da je @Kekec imao pravo! :D :D
kekec

Post by kekec »

boric wrote:evo samo jedan primjer;RMK-Zenica je valjala sve profile rzanih zica,to je poluproizvod....Slovenci pokpuju te zice po veoma jeftinoj cijeni i prave vijke i matice kao finalni proizvod i lasiraju tu robu na Jugoslavensko trziste.
I dodje demokratija. I dodje Silajdzic koji nadljudskim naporima uspjesno
pokrenu proizvodnju cipova i elektronskih stampanih placa u bivsoj Zeljezari u Zenici. :D
Vijci i matice su se pravili i u Kninu i u Konjicu, a mozda jos negdje u Jugi.
Tek toliko. :-)
boric

Post by boric »

Vodenjak wrote:

i ti ne zelis znati istinu,kad ides u ducan/trgovinu cije proizvode kupujes i nosis kuci.ako nisi lokalpatriota pa se drzis one...kupujmo domace ali ti je izbor suzen...
kekec

Post by kekec »

boric wrote:
Ne vidjeh prije ovaj odgovor.
Boricu, ovdje nema uvrede. Prvo nije mi namjera da te uvrijedim,
a ova narodna izreka, koju ti smatras uvredom, to nije, to je samo slikoviti prikaz necijeg nepoznavanja, neiskustva, mladosti ili zablude. :)

A dokazivati ne zelim, za to je potrebno mnogo vremena i truda, jer si ti,
sudeci po tvojim postovima, duboko zaglibio u neznanju. :-)
boric

Post by boric »

kekec wrote:
I dodje demokratija. I dodje Silajdzic koji nadljudskim naporima uspjesno
pokrenu proizvodnju cipova i elektronskih stampanih placa u bivsoj Zeljezari u Zenici. :D
Vijci i matice su se pravili i u Kninu i u Konjicu, a mozda jos negdje u Jugi.
Tek toliko. :-)
jeste,TVIK-Knin (a odmah pored Tvika i zeljezara??) sad je vrijeme slobodnog trzista i slobodne poduzetnicke inicijative,nema vise petoljetki i zacrtanih ekonomskih planova.nemoj sve ocekivati od Silajdzica,nisi valjda degenerik u mozak,vidim da si obdaren sa znanjem pa pocni sam,eto uzmi si put Billa Gejta i zainteresuj se kako je on uspio u zivotu.
Bosna je vazda bila rasadnik talenata,mozda si i ti jedan od njih!!
boric

Post by boric »

kekec wrote:
boric wrote:
Ne vidjeh prije ovaj odgovor.
Boricu, ovdje nema uvrede. Prvo nije mi namjera da te uvrijedim,
a ova narodna izreka, koju ti smatras uvredom, to nije, to je samo slikoviti prikaz necijeg nepoznavanja, neiskustva, mladosti ili zablude. :)

A dokazivati ne zelim, za to je potrebno mnogo vremena i truda, jer si ti,
sudeci po tvojim postovima, duboko zaglibio u neznanju. :-)
znam,to ti je bilo najlakse napisati.seciraj moje odgovore i kazi sta nije istina.ciji su danas proizvodi u bosanskim trgovinama,eto da pocnemo od bijele tehnike,Gorenje,Iskra i druge slovenske kompanije pa onda robe iz hrvatske,MADJRSKE i drugih zemalja a da belaj bude veci sve je to nekvalitetna roba koja nije ispunila standarde za zapadno trziste.ne moj biti brzoplet na odgovoru,posluzi se glavom! promisli malo.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

boric wrote:
Vodenjak wrote:

i ti ne zelis znati istinu,kad ides u ducan/trgovinu cije proizvode kupujes i nosis kuci.ako nisi lokalpatriota pa se drzis one...kupujmo domace ali ti je izbor suzen...
Sa zaljenjem moram priznati da ja naprosto zablokiram i emocionalno i intelektualno kada se zaglibim u diskusiju sa iskljucivim, tendencioznim i ljudima koji su svoje "znanje" sakupili po komsiluku i citajuci proglase iz raznoraznih centrala ne pokusavajuci ni djelicem svoga razuma da se natjeraju da cuju i "drugu stranu"...
Sve to o cemu ti govoris je tacno!
I kada bi se posmatralo samo to o cemu govoris, stvarno smo onda bili eksploatisani.
Medjutim, tu ima toliko toga drugog da bi mi trebalo dana i dana da ti pojasnim i opet to do tebe ne bi doprlo jer ti si jedan od onih tipova kojima je vec poodavno sve jasno i od tebe se sve ono sto vec nije smjesteno negdje na valovima tvog mentalnog sklopa jednostavno - odbija!
boric

Post by boric »

Vodenjak wrote:
boric wrote:
Vodenjak wrote: Sa dubokim zaljenjem moram te izvijestiti da je @Kekec imao pravo! :D :D
Sa zaljenjem moram priznati da ja naprosto zablokiram i emocionalno i intelektualno kada se zaglibim u diskusiju sa iskljucivim, tendencioznim i ljudima koji su svoje "znanje" sakupili po komsiluku i citajuci proglase iz raznoraznih centrala ne pokusavajuci ni djelicem svoga razuma da se natjeraju da cuju i "drugu stranu"...
Sve to o cemu ti govoris je tacno!
I kada bi se posmatralo samo to o cemu govoris, stvarno smo onda bili eksploatisani.
Medjutim, tu ima toliko toga drugog da bi mi trebalo dana i dana da ti pojasnim i opet to do tebe ne bi doprlo jer ti si jedan od onih tipova kojima je vec poodavno sve jasno i od tebe se sve ono sto vec nije smjesteno negdje na valovima tvog mentalnog sklopa jednostavno - odbija!
jesmo li mi i danas eksploatisani ili nismo?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

boric wrote:
Niko, NIKO ko imalo mozga ima nece porediti ovu prdacinu od drzave sa onim sto smo imali prije pojave onih koji su nam svjetlo upalili!
boric

Post by boric »

Vodenjak wrote:
boric wrote:
Niko, NIKO ko imalo mozga ima nece porediti ovu prdacinu od drzave sa onim sto smo imali prije pojave onih koji su nam svjetlo upalili!
do koga je onda Vodenjak?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

boric wrote:
Vodenjak wrote:
boric wrote:
Eto, ne znam...
De mi ti kazi.
Bez zeze, zanima me sta mislis...
boric

Post by boric »

Vodenjak wrote:
boric wrote:
Vodenjak wrote: Niko, NIKO ko imalo mozga ima nece porediti ovu prdacinu od drzave sa onim sto smo imali prije pojave onih koji su nam svjetlo upalili!
Eto, ne znam...
De mi ti kazi.
tebi je bila fina i uredjena Jugoslavija

danas su Hrvatska i Slovenija uredjenije drzave

cak i Srbija!
zasto je to tako?/
zavrzlama

Post by zavrzlama »

U zadnje dvije Jugoslavije one 1918 i 1945 Srbi i Hrvati su bili gospodari situacije i svih politickih i privrednih kretanja u tim Jugoslavijama.Muslimani ko narod nisu imali nikakav uticaj..a razlog je sevdah ,aksamluci i sabur..... kroz svo vrijeme tih dviju Jugoslavija ono u cemu su Muslimani na tim prostorima profitirali je natalitet,jer su u svim ratovima malo radi sabura, malo radi cuvanja guzica se uvijek priklanjali jacem i tako sacuvavali svoj narod od unistenja.Najveci uspon i napredak su dozivili bas za vrijeme komunizma i Tita jer je to jedinih 45 godina u kojim nije bilo rata i stradanja..... postavljati pitanje sta su uradili muslimani komunisti u Jugoslaviji za Muslimanski narod je vrlo tesko pitanje jer Nikad u BIH muslimani nisu imali jaku svijest o tome da BIH postane nekad samostalna drzava....cak mislim da su srbi i muslimani bili i najnaivniji od svih naroda bivse Jugoslavije,pa ih je raspad zatekao nespremne...muslimane vojno a srbe politicki,zato od svih naroda bivse Juge samo srbi i muslimani teturaju i traze konacni nacionalni interes,dok su drugi davno to odradili.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

boric wrote:
Vodenjak wrote:
boric wrote: do koga je onda Vodenjak?
Eto, ne znam...
De mi ti kazi.
tebi je bila fina i uredjena Jugoslavija

danas su Hrvatska i Slovenija uredjenije drzave

cak i Srbija!
zasto je to tako?/
Zato sto Madjarska nema mora...
boric

Post by boric »

zavrzlama wrote:U zadnje dvije Jugoslavije one 1918 i 1945 Srbi i Hrvati su bili gospodari situacije i svih politickih i privrednih kretanja u tim Jugoslavijama.Muslimani ko narod nisu imali nikakav uticaj..a razlog je sevdah ,aksamluci i sabur..... kroz svo vrijeme tih dviju Jugoslavija ono u cemu su Muslimani na tim prostorima profitirali je natalitet,jer su u svim ratovima malo radi sabura, malo radi cuvanja guzica se uvijek priklanjali jacem i tako sacuvavali svoj narod od unistenja.Najveci uspon i napredak su dozivili bas za vrijeme komunizma i Tita jer je to jedinih 45 godina u kojim nije bilo rata i stradanja..... postavljati pitanje sta su uradili muslimani komunisti u Jugoslaviji za Muslimanski narod je vrlo tesko pitanje jer
Nikad u BIH muslimani nisu imali jaku svijest o tome da BIH postane nekad samostalna drzava....
cak mislim da su srbi i muslimani bili i najnaivniji od svih naroda bivse Jugoslavije,pa ih je raspad zatekao nespremne...muslimane vojno a srbe politicki,zato od svih naroda bivse Juge samo srbi i muslimani teturaju i traze konacni nacionalni interes,dok su drugi davno to odradili.
dobar odgovor!!
hik-meta

Post by hik-meta »

boric wrote:
zavrzlama wrote:U zadnje dvije Jugoslavije one 1918 i 1945 Srbi i Hrvati su bili gospodari situacije i svih politickih i privrednih kretanja u tim Jugoslavijama.Muslimani ko narod nisu imali nikakav uticaj..a razlog je sevdah ,aksamluci i sabur..... kroz svo vrijeme tih dviju Jugoslavija ono u cemu su Muslimani na tim prostorima profitirali je natalitet,jer su u svim ratovima malo radi sabura, malo radi cuvanja guzica se uvijek priklanjali jacem i tako sacuvavali svoj narod od unistenja.Najveci uspon i napredak su dozivili bas za vrijeme komunizma i Tita jer je to jedinih 45 godina u kojim nije bilo rata i stradanja..... postavljati pitanje sta su uradili muslimani komunisti u Jugoslaviji za Muslimanski narod je vrlo tesko pitanje jer
Nikad u BIH muslimani nisu imali jaku svijest o tome da BIH postane nekad samostalna drzava....
cak mislim da su srbi i muslimani bili i najnaivniji od svih naroda bivse Jugoslavije,pa ih je raspad zatekao nespremne...muslimane vojno a srbe politicki,zato od svih naroda bivse Juge samo srbi i muslimani teturaju i traze konacni nacionalni interes,dok su drugi davno to odradili.
dobar odgovor!!
zivjelo srpsko-muslimansko prijateljstvo. hajmo vezat zastave. :lol:
domi

Post by domi »

Vodenjak wrote:
Zato sto Madjarska nema mora...
A ima ratnu mornaricu :-) , hajd sad ti budi pametan svemu tome.

Nego, ko ce sa ovog foruma za lijecenje frustracija da se kandiduje za clana Predsjednistva? Jebi ga, podobnih kandidata na pretek....

Mogli smo i stranku osnovati :-) ......
boric

Post by boric »

hik-meta wrote:
boric wrote:
zavrzlama wrote:U zadnje dvije Jugoslavije one 1918 i 1945 Srbi i Hrvati su bili gospodari situacije i svih politickih i privrednih kretanja u tim Jugoslavijama.Muslimani ko narod nisu imali nikakav uticaj..a razlog je sevdah ,aksamluci i sabur..... kroz svo vrijeme tih dviju Jugoslavija ono u cemu su Muslimani na tim prostorima profitirali je natalitet,jer su u svim ratovima malo radi sabura, malo radi cuvanja guzica se uvijek priklanjali jacem i tako sacuvavali svoj narod od unistenja.Najveci uspon i napredak su dozivili bas za vrijeme komunizma i Tita jer je to jedinih 45 godina u kojim nije bilo rata i stradanja..... postavljati pitanje sta su uradili muslimani komunisti u Jugoslaviji za Muslimanski narod je vrlo tesko pitanje jer cak mislim da su srbi i muslimani bili i najnaivniji od svih naroda bivse Jugoslavije,pa ih je raspad zatekao nespremne...muslimane vojno a srbe politicki,zato od svih naroda bivse Juge samo srbi i muslimani teturaju i traze konacni nacionalni interes,dok su drugi davno to odradili.
dobar odgovor!!
zivjelo srpsko-muslimansko prijateljstvo. hajmo vezat zastave. :lol:
vec smo sa jednima vezali zastave pa slab car!!!
Post Reply