Zasto je Dudakovic zaustavljen pred Banja Lukom

mr__bosnjak

#26 Re: Zasto je Dudakovic zaustavljen pred Banja Lukom

Post by mr__bosnjak »

racunarskibandit wrote:Republika BiH je bila priznata drzava, vec proglasena zrtvom agresije od
strane svijeta (tj. Savjeta sigurbosti UN) i Armija BiH je imala pravo
pozvati za saveznika koga god hoce i uspostaviti ustavni poredak na cijeloj
teritoriji BiH, tj imala je pravo osloboditi svaku stopu Republike BiH.

Kako se onda dogodilo da je svijet zaustavio Armiju Republike BiH u ofanzivi
na Banja Luku, Prijedor itd, kada su cetnici vec bili dozivjeli rasulo.

Sjetimo se tada je Koljevic na CNN-u pomagao: "Ako se nesto hitno ne poduzme
Srpska komponenta u BiH ce dozivjeti slom za 36 sati."

Tada, kao odgovor na Koljevicev vapaj, je Alija hitno poslao Sacirbegovica u
Genevu, gdje je ovaj potpisao da Srbima pripada 49% BiH. Time je dato
priznanje RS, dat joj je prvi papir koji je kasnije potvrdjen u Daytonu.
Srecom jos nikad nije dobila zadnji papir, a to je nikada Aneks 4, tj.
Daytonski Ustav nije prosao predvidjenu proceduru usvajanja u Skusptini
Republike BiH.

Helem, taj Izetbegovic-Sacirbegovicev papir je bio pravni osnov da svijet
kaze Dudakovicu da stane, cim je oslobodio oko 51% BiH. To je Izetbegovic
vjesto predstavio kao volju svijeta, a sakrio da se svijet nije mogao
umijesati u unutrasnje stvari BiH, da mi nismo dali taj pravni osnov
mijesanje, to naglo priznanje da Srbima pripada 49% BiH.

Ko god ne razumije ovo neka se samo sjeti kako Clinton ne mogade natjerati
Arafata da potpise da je Jerusalim izrelski
, a tako lako "natjera" Aliju da
potpise da je pola BiH srpsko, mada je Izrael Americi mnogo vazniji od
nekakve RS.
I gdje zavrsi Palestina?

A ti Batonusu ne pricaj gluposti da ne budem grub...
branimir_s

Post by branimir_s »

domi wrote:
branimir_s wrote: A to da je Alija zaustavio napade, to nema svrhe sada potencirati jer covjek je odavno mrtav. Pustimo mrtve na miru i okrenimo se nama.
Ako cemo se voditi po ovoj tvojoj logici, onda trebamo prestati prozivati i Milosevica i Tudjmana, jer i njih dvojica su mrtvi.
Ne branim ga (daleko bilo), ali ako su tebi njih trojica isti onda stvarno ne trebamo vise nista pricati niti dalje polemisati.
Murisno1

Post by Murisno1 »

pa evo da i ja nešto kažem ..

kada ste eto tako svi fino pametni .. pogotovo ovi što nas izvještavaju o stanju i zaključcima bošnjačkog kongresa u SAD-u... pitao bih vas nešto:
da li ste kojim slučajem zainteresirani da uzmete puške u ruke i udri ?
ja sam eto kao mlad ... život je predamnom ako Bog da .. pa evo za budućnost svoje porodice spreman sam također dati život kao i za domovinu!!
Lako je biti general poslije bitke , de der da se prihvatimo posla i završimo ono što , očigledno po vama se trebalo uraditi , i nećemo se više zajebavat!
Ja sam rat proveo tu , strahovao sam svaki dan .. doživio sam ga, znam kako je ..

dosta je ba šuplje o tome kako je nešto trebalo biti ili kako se trebalo uraditi ... sudbina je u našim rukama ...

ako vi stvrano mislite da se to tada sve moglo tako jeftino dobiti grdno se varate ...
edu

Post by edu »

ja mislim da je novi rat jedini izlaz.. :D :D :D
Saian

Post by Saian »

edu wrote:ja mislim da je novi rat jedini izlaz.. :D :D :D
u Europu :D
senada

Post by senada »

....neka neko nekog posalje privremeno ovamo da nam pomogne samo da pocnemo... treba nas malo na terenu motivirat, nalozit, nahajcat, posprajcat, pripalit pa :run:
senada

Post by senada »

racunarskibandit wrote:
(...)

Kako to Palestinci ne moradose poslusati i potpisati, pa je sada vratise
Gazu, a vratice i ostalo?. Kako to Sirija ne morade potpisati da je Golan
Izrelski? Kako to Libanonci ne moradose podijeliti drzavu, ne moradose
priznati hriscansku drzavu na jugu
Libanona, mada je Izraelu i Americi 100
puta vise stalo do te satelitske drzavice, tampon zone Izraela protiv pravih
"terorista" Hezbolaha? Razmislite malo, sta je vjerovatnije da su Amerikanci zbog cetnika prekrsili internacionalno pravo i podijelili jedino Bosnu, ili je vjerovatnije da je Alija izdajnik tipa Emira Kusturice.
:? je li ovdje rijec o bosansko i hercegovackoj il' bliskoistocnoj krizi :?
boric

Post by boric »

senada wrote:
racunarskibandit wrote:
(...)

Kako to Palestinci ne moradose poslusati i potpisati, pa je sada vratise
Gazu, a vratice i ostalo?. Kako to Sirija ne morade potpisati da je Golan
Izrelski? Kako to Libanonci ne moradose podijeliti drzavu, ne moradose
priznati hriscansku drzavu na jugu
Libanona, mada je Izraelu i Americi 100
puta vise stalo do te satelitske drzavice, tampon zone Izraela protiv pravih
"terorista" Hezbolaha? Razmislite malo, sta je vjerovatnije da su Amerikanci zbog cetnika prekrsili internacionalno pravo i podijelili jedino Bosnu, ili je vjerovatnije da je Alija izdajnik tipa Emira Kusturice.
:? je li ovdje rijec o bosansko i hercegovackoj il' bliskoistocnoj krizi :?
politika je uneiverzalnog karaktera,ona ti je kao kisa i oblak,prelazi preko drzavnih granica bez vize!!

sta ima veze C.gora i Kosovo sa Bosnom ali politika to povezuje.
boric

Post by boric »

nego,Dudak je trebao uci u Banja Luku,bez obzira na prijetnju MZ-ce!!ako je uopste bilo te prijetnje..pa da i jest!!
stickitout

Post by stickitout »

boric wrote:nego,Dudak je trebao uci u Banja Luku,bez obzira na prijetnju MZ-ce!!ako je uopste bilo te prijetnje..pa da i jest!!
Ma trebao si i ti tu tada biti pa da mu to sapnes.....pa opet nikom nista :oops:
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

senada wrote:....neka neko nekog posalje privremeno ovamo da nam pomogne samo da pocnemo... treba nas malo na terenu motivirat, nalozit, nahajcat, posprajcat, pripalit pa :run:
eto nas dijasporaca na ljeto da zapalimo vatru :D :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

boric wrote:nego,Dudak je trebao uci u Banja Luku,bez obzira na prijetnju MZ-ce!!ako je uopste bilo te prijetnje..pa da i jest!!
Nije bio pred Banja Lukom nego Prijedorom nakon oslobadjanja Sanskog Mosta. I ja se slazem da se to trebalo oslobodit jos narucito nakon grohote koju su Bosnjaci Prijedora prosli a nakon toga oslobodit Kozarac i nastavit ka Banja Luci pred kojom je bio HV. Ali znas sta bi se desilo da su nastavili, booooomba na glavu i sta bi onda bilo od ARBiH i njenog 5-og i 7-og korpusa?
boric

Post by boric »

stickitout wrote:
Ma trebao si i ti tu tada biti pa da mu to sapnes.....pa opet nikom nista :oops:
violent ne seri!!!!!
boric

Post by boric »

mr__bosnjak wrote:
Nije bio pred Banja Lukom nego Prijedorom nakon oslobadjanja Sanskog Mosta. I ja se slazem da se to trebalo oslobodit jos narucito nakon grohote koju su Bosnjaci Prijedora prosli a nakon toga oslobodit Kozarac i nastavit ka Banja Luci pred kojom je bio HV. Ali znas sta bi se desilo da su nastavili, booooomba na glavu i sta bi onda bilo od ARBiH i njenog 5-og i 7-og korpusa?

bez obzira na bombe,stiki-out.. je bio u blizini i ameri ne bi smjeli zucnuti.ja mislim da nebi bombardovali jer kako bi to odjeknulo da se zrtva bombarduje,koja ima pravo da oslobodi svoje okupirano.
senada

Post by senada »

Vozdra_123 wrote:
senada wrote:....neka neko nekog posalje privremeno ovamo da nam pomogne samo da pocnemo... treba nas malo na terenu motivirat, nalozit, nahajcat, posprajcat, pripalit pa :run:
mislila sam da si poodavno zavrsio 'papirnati' dio ugovora o djelu,...da si vec zapoceo ovdje rad na odredjeno vrijeme :?
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

boric wrote:
mr__bosnjak wrote:

bez obzira na bombe,stiki-out.. je bio u blizini i ameri ne bi smjeli zucnuti.ja mislim da nebi bombardovali jer kako bi to odjeknulo da se zrtva bombarduje,koja ima pravo da oslobodi svoje okupirano.
Clinton je nazvao Aliju Izetbegovica i rekao da mora zaustavit napad ili ce ARBiH biti bombardovana. A sto se tice oslobadjanja sve je to tacno ali kad Ameri nesto hoce tako i bude pa radilo se i o najvecem zlu... :sad:
boric

Post by boric »

mr__bosnjak wrote:
boric wrote:
mr__bosnjak wrote: Nije bio pred Banja Lukom nego Prijedorom nakon oslobadjanja Sanskog Mosta. I ja se slazem da se to trebalo oslobodit jos narucito nakon grohote koju su Bosnjaci Prijedora prosli a nakon toga oslobodit Kozarac i nastavit ka Banja Luci pred kojom je bio HV. Ali znas sta bi se desilo da su nastavili, booooomba na glavu i sta bi onda bilo od ARBiH i njenog 5-og i 7-og korpusa?

Clinton je nazvao Aliju Izetbegovica i rekao da mora zaustavit napad ili ce ARBiH biti bombardovana. A sto se tice oslobadjanja sve je to tacno ali kad Ameri nesto hoce tako i bude pa radilo se i o najvecem zlu... :sad:
pa naravno kad je Alija potpisao podjelu(izdaju) i nije imao pravo ulaziti u Banja Luku..ali komandant/general Dudak nije trebao stati jer kao general je trebao znati da je Alija podijelio Bosnu..kod takvih slucajeva izdaje generali otkazuju poslusnost i ide u oslobadjanje svakog pedlja svoje okupirane domovine.
rajvosa^

#43 Re: Zasto je Dudakovic zaustavljen pred Banja Lukom

Post by rajvosa^ »

racunarskibandit wrote:Republika BiH je bila priznata drzava, vec proglasena zrtvom agresije od
strane svijeta (tj. Savjeta sigurbosti UN) i Armija BiH je imala pravo
pozvati za saveznika koga god hoce i uspostaviti ustavni poredak na cijeloj
teritoriji BiH, tj imala je pravo osloboditi svaku stopu Republike BiH.

Kako se onda dogodilo da je svijet zaustavio Armiju Republike BiH u ofanzivi
na Banja Luku, Prijedor itd, kada su cetnici vec bili dozivjeli rasulo.

Sjetimo se tada je Koljevic na CNN-u pomagao: "Ako se nesto hitno ne poduzme
Srpska komponenta u BiH ce dozivjeti slom za 36 sati."

Tada, kao odgovor na Koljevicev vapaj, je Alija hitno poslao Sacirbegovica u
Genevu, gdje je ovaj potpisao da Srbima pripada 49% BiH. Time je dato
priznanje RS, dat joj je prvi papir koji je kasnije potvrdjen u Daytonu.
Srecom jos nikad nije dobila zadnji papir, a to je nikada Aneks 4, tj.
Daytonski Ustav nije prosao predvidjenu proceduru usvajanja u Skusptini
Republike BiH.

Helem, taj Izetbegovic-Sacirbegovicev papir je bio pravni osnov da svijet
kaze Dudakovicu da stane, cim je oslobodio oko 51% BiH
. To je Izetbegovic
vjesto predstavio kao volju svijeta, a sakrio da se svijet nije mogao
umijesati u unutrasnje stvari BiH, da mi nismo dali taj pravni osnov
mijesanje, to naglo priznanje da Srbima pripada 49% BiH.

Ko god ne razumije ovo neka se samo sjeti kako Clinton ne mogade natjerati
Arafata da potpise da je Jerusalim izrelski, a tako lako "natjera" Aliju da
potpise da je pola BiH srpsko, mada je Izrael Americi mnogo vazniji od
nekakve RS.
Cuj to, Dudakovic oslobodio 51% Bosne. Ne siri dezinformacije.
stickitout

Post by stickitout »

boric wrote:
stickitout wrote:
violent ne seri!!!!!

:shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ti fakat veze nemas ni sa cim. Totalno polupani loncici na sve strane....
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

senada wrote:
Vozdra_123 wrote:
mislila sam da si poodavno zavrsio 'papirnati' dio ugovora o djelu,...da si vec zapoceo ovdje rad na odredjeno vrijeme :?
ma vidio sam da se ovdje ne moze razgovarati kao covjek... pa onda dosao malo da zivciram pojedine forumase :D
senada

Post by senada »

Vozdra_123 wrote:
senada wrote:
Vozdra_123 wrote: eto nas dijasporaca na ljeto da zapalimo vatru :D :lol:
ma vidio sam da se ovdje ne moze razgovarati kao covjek... pa onda dosao malo da zivciram pojedine forumase :D
92 nam je fitilj bio prekratak, zato je izgorio do kraja... pojedinim forumasima to ocigledno nije jasno.
Post Reply