Smjesno je misliti da je sudbina Bosne u nasim rukama

stickitout

Post by stickitout »

boric wrote:moze li nacija/ biti satavljena od raznih drugih naroda i nacionalnosti??
USA, Australija, South africa, Argentina......mozda si nekad cuo za ove zemlje? Ima ih jos pa probaj sam razmisliti koje su, razmisljanje je zdravo i naprezanje mozdanih vijuga je pozeljno za homosapiensa.

Nagradno pitanje: koja nacija ima vise stanovnika u imigraciji nego u u zemlji porijekla???
boric

Post by boric »

stickitout wrote:
boric wrote:moze li nacija/ biti satavljena od raznih drugih naroda i nacionalnosti??
USA, Australija, South africa, Argentina......mozda si nekad cuo za ove zemlje? Ima ih jos pa probaj sam razmisliti koje su, razmisljanje je zdravo i naprezanje mozdanih vijuga je pozeljno za homosapiensa.

Nagradno pitanje: koja nacija ima vise stanovnika u imigraciji nego u u zemlji porijekla???

ti se bas nako okrmio na insana! koliko god ti mislio americka nacija ne postoji..sve je to skupljeno sa koca i konopca i pomocu nekog "melting pota" zele napraviti americku naciju od svih naroda ovog svijeta koji zivi u Americi.jedini pravi Amerikanac je Indijanac.

isti slucaj je i sa Australijom,pravi australci su Aboridjani starosjedioci.bijeli australci su evropljani koji su mahom kriminalne historije i takvi su protjerani iz evrope u australiju.

isto tako su Bosnjaci autohtoni stanovnici Bosne!1
A_I_

Post by A_I_ »

boric wrote: ti se bas nako okrmio na insana! koliko god ti mislio americka nacija ne postoji..sve je to skupljeno sa koca i konopca i pomocu nekog "melting pota" zele napraviti americku naciju od svih naroda ovog svijeta koji zivi u Americi.jedini pravi Amerikanac je Indijanac.

isti slucaj je i sa Australijom,pravi australci su Aboridjani starosjedioci.bijeli australci su evropljani koji su mahom kriminalne historije i takvi su protjerani iz evrope u australiju.

ma divno rodila te majka tako entelegentnog :-) znaci svi ne-bosnjaci ne predstavljaju autohtone stanovnike bih vec dosljake (to je ona prica o strasnim odvratnim ogavnim fuj kaka slavenima koji su zagadili bih) :-) joooj mozgova u 3pm. izgleda svi gradjani bih ciji preci generacijama i generacijama zive ovdje a odazivaju se na novokomponovane nazive srbi i hrvati ne predstavljaju "prave" bosance i hercegovce vec grant dosljake iz hrvatske i srbije...ma divno.

aj ti trk u osnovnu da se podsjetis sta znaci rijec nacija, pasos, drzavljanstvo itd.
stickitout

Post by stickitout »

boric wrote:
stickitout wrote:

ti se bas nako okrmio na insana! koliko god ti mislio americka nacija ne postoji..sve je to skupljeno sa koca i konopca i pomocu nekog "melting pota" zele napraviti americku naciju od svih naroda ovog svijeta koji zivi u Americi.jedini pravi Amerikanac je Indijanac.isti slucaj je i sa Australijom,pravi australci su Aboridjani
starosjedioci.bijeli australci su evropljani koji su mahom kriminalne historije i takvi su protjerani iz evrope u australiju.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nadam se da si htio reci "okomio" na insana? A da si insan i to je diskutabilno. :D
Ti tzv. "indijanci" imaju porijeklo u Aziji da si ti ziv i zdrav. Nekad davno su presli u Amerike preko leda, prema tome i oni su doseljenici.
Isto vazi i za Aboridjane koji su za razliku od "indijanaca" doselili ili ti migrirali iz Afrike, vjerovatno jako davno dok su kontinenti bili prilicno blizu pa mozda cak i spojeni.
Dokaz za tvoje autohtono i iskljucivo pravo na Bosnu za bosnjake nemas!!! I mozes ga samo izmedju guzova izvaditi. A povrh svega ici u krajnosti takve vrste moze samo primitivac koji ne vidi dalje od brda koje okruzuju njegov zavicaj.
A zamisli tek da ti ja kazem da smo svi (genetski dokazano) dosli iz istog izvora, jedne matere iz Afrike. Prema tome svima nam je pra-pra-pra-pra baba crnkinja. A jaro koji je oplodjavao je crnac a mozda i vise njih, prema tome, po tvojoj logici, Afrikanci imaju najvise prava na Bosnu i to oni dole s juga....... :lol:
boric

Post by boric »

A_I_ wrote:
boric wrote: ti se bas nako okrmio na insana! koliko god ti mislio americka nacija ne postoji..sve je to skupljeno sa koca i konopca i pomocu nekog "melting pota" zele napraviti americku naciju od svih naroda ovog svijeta koji zivi u Americi.jedini pravi Amerikanac je Indijanac.

ma divno rodila te majka tako entelegentnog :-) znaci svi ne-bosnjaci ne predstavljaju autohtone stanovnike bih vec dosljake (to je ona prica o strasnim odvratnim ogavnim fuj kaka slavenima koji su zagadili bih) :-) joooj mozgova u 3pm. izgleda svi gradjani bih ciji preci generacijama i generacijama zive ovdje a odazivaju se na novokomponovane nazive srbi i hrvati ne predstavljaju "prave" bosance i hercegovce vec grant dosljake iz hrvatske i srbije...ma divno.

aj ti trk u osnovnu da se podsjetis sta znaci rijec nacija, pasos, drzavljanstvo itd.
nacija ti je rastegljiv pojam..srbi i hrvati ne mogu biti autohtoni narod u nekoliko drzava.....moze se biti autohtoni narod samo u jednoj drzavi.
stickitout

Post by stickitout »

boric wrote:
A_I_ wrote:

nacija ti je rastegljiv pojam..srbi i hrvati ne mogu biti autohtoni narod u nekoliko drzava.....moze se biti autohtoni narod samo u jednoj drzavi.
aaaa kojim tebe glupostima neko kljuka, blago tebi!!! Nacija rastegljiv pojam???? Nit je rastegljiv nit je pojam :lol:
Autohtoni narod??? Pa jos i u drzavi???hahahahaha :lol:
Autohtone biljke se povezuju sa geografskim podrucijem na kojem rastu, zivotinje za geografsko podrucije u kojem zive.........ali autohtoni narod i drzava.....hahahahahahah e to jos nisam cuo.
A tek namjerne provokacije malim slovima....hahahahah pateticno....
boric

Post by boric »

stickitout wrote:
boric wrote:
stickitout wrote: USA, Australija, South africa, Argentina......mozda si nekad cuo za ove zemlje? Ima ih jos pa probaj sam razmisliti koje su, razmisljanje je zdravo i naprezanje mozdanih vijuga je pozeljno za homosapiensa.

ti se bas nako okrmio na insana! koliko god ti mislio americka nacija ne postoji..sve je to skupljeno sa koca i konopca i pomocu nekog "melting pota" zele napraviti americku naciju od svih naroda ovog svijeta koji zivi u Americi.jedini pravi Amerikanac je Indijanac.isti slucaj je i sa Australijom,pravi australci su Aboridjani
starosjedioci.bijeli australci su evropljani koji su mahom kriminalne historije i takvi su protjerani iz evrope u australiju.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nadam se da si htio reci "okomio" na insana? A da si insan i to je diskutabilno. :D
Ti tzv. "indijanci" imaju porijeklo u Aziji da si ti ziv i zdrav. Nekad davno su presli u Amerike preko leda, prema tome i oni su doseljenici.
Isto vazi i za Aboridjane koji su za razliku od "indijanaca" doselili ili ti migrirali iz Afrike, vjerovatno jako davno dok su kontinenti bili prilicno blizu pa mozda cak i spojeni.
Dokaz za tvoje autohtono i iskljucivo pravo na Bosnu za bosnjake nemas!!! I mozes ga samo izmedju guzova izvaditi. A povrh svega ici u krajnosti takve vrste moze samo primitivac koji ne vidi dalje od brda koje okruzuju njegov zavicaj.
A zamisli tek da ti ja kazem da smo svi (genetski dokazano) dosli iz istog izvora, jedne matere iz Afrike. Prema tome svima nam je pra-pra-pra-pra baba crnkinja. A jaro koji je oplodjavao je crnac a mozda i vise njih, prema tome, po tvojoj logici, Afrikanci imaju najvise prava na Bosnu i to oni dole s juga....... :lol:
teorija ti je sasvim suplja.ne nije nego je ispravno napisano"okrmio" mislim da ces razumiti ovu rijec.tvoji mozda jesu iz afrike a moji nisu..te Hardingove teorije kod mene nepale.majmun ima danas bolje uslove da postane covjek i nauci neki jezik od onih prije dvadeset hiljada godina!1
pa ne moze nista nauciti!!
podsjecas me na jednog Tanovica koji tvrdi za Indijance da su se puzali i igrali hokeja na ledu i u zanosu igre nasli na americkom kontinentu..jesi pokupio znanje od autoriteta tipa Blagoje Govedarice.
stickitout

Post by stickitout »

Rijec "okrmio" mi je zaista nepoznata. Mozda je to neka "autohtona" rijec tvojih predaka koji nisu iz Afrike :lol: . Prihavatao ti teorije ili ne one su tu i mnoge su dokazane. Nemoj mi reci samo da nisi nikad za genetiku cuo. Ili stvarno vjerujes da su ljudi onako ko gljive nikli na svakom kontinentu......mora biti neki izvor gdje je sve pocelo, ma ne zaboravio sam. Allah nas je dragi stvorio pa razbaco po svijetu i to nam je razlike napravio pa da se mrzimo i svakom narodu je dao autohtono pravo na drzavu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A kad se probudis gola guza i mravi do koljena, mama ti celo brise i govori "sanjao si sine, ne boj se".
boric

Post by boric »

e grebo ti sebe tako skiljava dadnes se i ti vijerovat u svakakvije knjiga napisatih
boric

Post by boric »

stickitout wrote:Rijec "okrmio" mi je zaista nepoznata. Mozda je to neka "autohtona" rijec tvojih predaka koji nisu iz Afrike :lol: . Prihavatao ti teorije ili ne one su tu i mnoge su dokazane. Nemoj mi reci samo da nisi nikad za genetiku cuo. Ili stvarno vjerujes da su ljudi onako ko gljive nikli na svakom kontinentu......mora biti neki izvor gdje je sve pocelo, ma ne zaboravio sam. Allah nas je dragi stvorio pa razbaco po svijetu i to nam je razlike napravio pa da se mrzimo i svakom narodu je dao autohtono pravo na drzavu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A kad se probudis gola guza i mravi do koljena, mama ti celo brise i govori "sanjao si sine, ne boj se".
jaro,dadni se uzeti bosanskog rjecnika stranijeh rijeci pas nac pod imenom>KRME< dalji nastavak..okrmiti..samo se krme more okrmiti na nesto,nekoga,itd!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-D
stickitout

Post by stickitout »

boric wrote:
stickitout wrote:Rijec "okrmio" mi je zaista nepoznata. Mozda je to neka "autohtona" rijec tvojih predaka koji nisu iz Afrike :lol: . Prihavatao ti teorije ili ne one su tu i mnoge su dokazane. Nemoj mi reci samo da nisi nikad za genetiku cuo. Ili stvarno vjerujes da su ljudi onako ko gljive nikli na svakom kontinentu......mora biti neki izvor gdje je sve pocelo, ma ne zaboravio sam. Allah nas je dragi stvorio pa razbaco po svijetu i to nam je razlike napravio pa da se mrzimo i svakom narodu je dao autohtono pravo na drzavu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jaro,dadni se uzeti bosanskog rjecnika stranijeh rijeci pas nac pod imenom>KRME< dalji nastavak..okrmiti..samo se krme more okrmiti na nesto,nekoga,itd!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: "okrmiti na nesto, nekoga, itd" :lol: :lol:

Dzaba tebi rijecnik kad ga ne znas citat i hvala na toplim rijecima. Vidi se kad "insan" nema sta reci.....vrijedjanjem se naj lakse suprotsaviti........knjigu u sake i to za osnovnu skolu......daleko si ti od pravilnog sluzenja rijecnikom a pogotovo Bosanskog. :lol: :lol: Cuj pod "imenom" krme. :lol: Eeeeee hebes ti nasu demokratiju kad i ti mozes glasat....
stickitout

Post by stickitout »

boric wrote:e grebo ti sebe tako skiljava dadnes se i ti vijerovat u svakakvije knjiga napisatih
Ma vjeruj mi da mi je lakse sto mislis da Bosna nije u tvojim rukama.....neka tako i ostane, mozda ti knjiga padne u ruke......da je srece :lol: :lol:
A_I_

Post by A_I_ »

boric wrote: nacija ti je rastegljiv pojam..srbi i hrvati ne mogu biti autohtoni narod u nekoliko drzava.....moze se biti autohtoni narod samo u jednoj drzavi.
pricamo o autohtonim stanovnicima bih a ne o NARODIMA !!!

po tvojoj nakaradnoj logici svi hiljadugodisnji gradjani bh, koji se u novije vrijeme nazivaju srbima i hrvatima, pripadaju srbiji i hrvatskoj a ne bosni i hercegovini kao gradjani tj. bh naciji :-) :-) :-) :-)

covjece shvati da su i oni isto kao i bosnjaci/muslimani NACIONALIZIRANI, preobraceni i u religijskom kao i u kulturalnom smislu uticajima vanjskih sila/drzava. isti ljudi su zivjeli i prije preobracivanja na katolicanstvo, pravoslavstvo i islam. bosnjaci/muslimani NI POD KOJIM USLOVIMA nemaju pravo svojatati pojam bh nacije kao exkluzivno pravo.
svaka osoba koja je rodjena u bh a pogotovo ciji su blizi i dalji preci u bih zivjeli - pripada bh naciji.
palamudi ti kol'ko hoces al tako je i dok je bosne i hercegovine BICE!
u buducnosti, sto vise gradjana ove zemlje bude na prvo mjesto isticalo bih a u drugi plan stavljalo novokomponovane nacionalnosti - bolje nam se pise.
zzzzz

Post by zzzzz »

Naravno da moze, to se samo kod nas vidi kao prepreka i problem. To je suplja prica da ne mozemo istovremeno biti Bosanci ako smo Bosnjaci, Srbi i Hrvati.

Pogledaj Svicarsku (imas priliku sad na SP), svi su oni Nijemci, Francuzi ili Italijani ali im nije problem da budu i Svajcarci. U nas se sve dramatizuje do besmisla
BECHO

Post by BECHO »

Zasto Srbima i Hrvatima nametati da budu Bosanci i Hercegovci, kad to oni sami ne zele, bar velika vecina njih? Ustvari, oni to etnogenetski i jesu ali su se tamo negdje krajem 19. stoljeca prestali osjecati takvima i odlucili da budu nesto drugo, iz nekih ideoloskih razloga, prvenstveno zahvaljujuci mitomanima iz Srbije i Hrvatske. Meni je jasno da ti ljudi zive u BiH ali se tako ne osjecaju, i sutra bi, kad bi mogli, najradije gledali ovu nasu BiH, u okvirima Srbije ili Hrvatske. Dalje, pravi i iskreni Bosanci i Hercegovci su Bosnjaci ili bosanski muslimani - cast izuzecima iz druga dva naroda, ostalima, manjinama itd. - i ko god negira tu cinjenicu, ili je krajnje bezobrazan, ili je prespavao period od '92. godine pa na ovamo ili bi pak najradije volio da im mi Bosnjaci konstatno na srebrenom tabletu serviramo pricu...

1. da je Bosna i Hercegovina ujedno i matica Srba i Hrvata (iako oni to sami negiraju)
2. zaboravicemo genocid i etnicko ciscenje
3. dokazivacemo se kojekavim supljacima i pamfletima o izjednacenoj krivici na sve tri strane.

...

Po nekim forumskim demokratama, to bi bio trajni recept za kojekakvo prihvatanje Bosanstva, od strane Srba i Hrvata. Cak i po cijenu zaborava, oprosta, negiranja cinjenica, klimanja glavom i prihvatanja propagandnih pamfleta onih drugih, etc. etc.
Batonus

Post by Batonus »

Bošnjaci su ime stanovnika Bosne. Odbijanjem tog etno/nacionalnog identiteta, Hrvati i Srbi gube pravo na prisvajanje naslijeđa Bosne.

Možda je Katarina Kosača bila katolkinja,ali je bila Bošnjakinja,ne Hrvatica...
A_I_

Post by A_I_ »

Batonus wrote:Bošnjaci su ime stanovnika Bosne. Odbijanjem tog etno/nacionalnog identiteta, Hrvati i Srbi gube pravo na prisvajanje naslijeđa Bosne.

Možda je Katarina Kosača bila katolkinja,ali je bila Bošnjakinja,ne Hrvatica...
to je cista otimacina i prisvajanje bosanstva samo jednoj nacionalnoj grupi koja je samo jedan od 3 dijela gradjana bosne i hercegovine tj. bosanacai hercegovaca.

mozes ti kenjat do vijeka ali svi stanovnici bosne i hercegovine zvali oni sebe bosnjacima/muslimanima, srbima, hrvatima - imaju pravo na naslijedje zemlje u kojoj generacijama zive. bosnnjaci->muslimani i nista vise ali svi smo mi bosanci (i hercegovci).
boric

Post by boric »

A_I_ wrote:
boric wrote: nacija ti je rastegljiv pojam..srbi i hrvati ne mogu biti autohtoni narod u nekoliko drzava.....moze se biti autohtoni narod samo u jednoj drzavi.
pricamo o autohtonim stanovnicima bih a ne o NARODIMA !!!

po tvojoj nakaradnoj logici svi hiljadugodisnji gradjani bh, koji se u novije vrijeme nazivaju srbima i hrvatima, pripadaju srbiji i hrvatskoj a ne bosni i hercegovini kao gradjani tj. bh naciji :-) :-) :-) :-)

covjece shvati da su i oni isto kao i bosnjaci/muslimani NACIONALIZIRANI, preobraceni i u religijskom kao i u kulturalnom smislu uticajima vanjskih sila/drzava. isti ljudi su zivjeli i prije preobracivanja na katolicanstvo, pravoslavstvo i islam. bosnjaci/muslimani NI POD KOJIM USLOVIMA nemaju pravo svojatati pojam bh nacije kao exkluzivno pravo.
svaka osoba koja je rodjena u bh a pogotovo ciji su blizi i dalji preci u bih zivjeli - pripada bh naciji.
palamudi ti kol'ko hoces al tako je i dok je bosne i hercegovine BICE!
u buducnosti, sto vise gradjana ove zemlje bude na prvo mjesto isticalo bih a u drugi plan stavljalo novokomponovane nacionalnosti - bolje nam se pise.
jes' ti iso kod skljoce u skolu??
boric

Post by boric »

odgovori mi ako znas:da li je budalestina posljednji stadij covjekove inteligencije?
spongebob

Post by spongebob »

boric wrote:odgovori mi ako znas:da li je budalestina posljednji stadij covjekove inteligencije?

:lol: :lol: :lol:
A_I_

Post by A_I_ »

boric wrote: jes' ti iso kod skljoce u skolu??
imas li jos kakvih biser-komentara :-) :-) :-) :-) :-)
boric

Post by boric »

A_I_ wrote:
boric wrote: jes' ti iso kod skljoce u skolu??
imas li jos kakvih biser-komentara :-) :-) :-) :-) :-)
pun se5!!!
Post Reply