Bosna se podijelit mora!!!

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Vozdra_123 wrote:klonim se ovakvih tema ali u zadnje vrijeme jednostavno imam potrebu da se ukljucim

pod prvo...
volio bih kad bi bosna bila ujedinjena bez kantona, konfederacija, i ostalih sranja ALI.... pitajmo se gdje smo danas i gdje idemo sutra...

pogledajmo izrael i njegove komsije.... sta je sa palestine? ta zemlja/drzava vise ne postoji.... palestinci se makljaju skoro 60 godina i sta imaju od toga? da li ce im se vratiti ono sto je bilo njihovo prije?
odgovori nisu potrebni samo sebi postavite ta pitanja

vratimo se nasoj dragoj bih

cinjenice:
1. dosta zla je ucinjeno za vrijeme rata, na sve tri strane
(zna se ko je popio najvise batina i ko je te batine dijelio)
2. sve tri strane se osjecaju zrtvom (bilo to pravo ili nepravo bilo kome)
3. zemlja je zatrovana teskom mrznjom, mozgovi su isprani... bebama se misli truju od malih nogu
4. ljudi su otjerani sa svojih ognjista, i ako se vrate onda moraju da zive u diskriminaciji
5. zemlja je efektivno podijeljena - otvorite oci i operite usi - ovo je CINJENICA
6. DRZAVA NE FUNKCIONISE
7. MZ nece zauvijek finansirati ovakvu BIH

kao gradjani ovakve drzave... sta mi zelimo? ili licno vi zelite? sta nasi sugradjani zele? to pitanje je nekada vaznije od onog sto mi zelimo.

opcije, barem kako ih ja vidim:
1. hajmo se opet pomakljati pa ko izgubi neka se seli.... ili neka nestane.
2. hajmo zemlju pocijepati. ali na "kulturan" nacin. pa ako treba da se ide u torove onda u torove. ako vecina gradjana zemlje to zeli, onda hebi ga, ili hebi ih... sta ces? volja naroda - DEMOKRATIJA?
ako ljudi nece da se sele onda nek ostanu gdje jesu... od MZ traziti da ustavi nemaju konstitutivne nerode, nego da je svaki gradjanin ima ista prava pa bio on kinez ili eskim...
ako ljudi hoce da se sele neka im se isplati vrijednost imovine i vozdra...
3. nadjimo diktatora koji ce ne nas sve ujediniti i drzati pod kontrolom
4. ostanimo na cemu jesmo.... politicari nas muzu... pametni ljudi...

broj 1 i 3... sad za sada nema sanse

broj 4... vjecno nece i ne moze trajati... (ili moze kao napr. izrael/palestina)... ili vi vidite da situacija ide na bolje? koliko godina ce trebati budemo "normalna" drzava?

onda nazalost ostaje broj 2.....

e sad izvolite napadajte mene :D

sta vi mislite o ovom svemu?
Sve dušmanin do dušmanina...fuj...!
senada

Post by senada »

Image
"prinove" proizvodnja maj/juni 2 006.
Beslija

Post by Beslija »

Jednostavno se treba unistiti(legalno) RS......cisto jednostavno.....

napraviti jednu drzavu bez Entiteta ......tako ce i biti akobogda , samo malo strpljenja...

nece meni papci sa brda unistavati buducnost moje djece....!.....
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Svaku tvorevinu u ovom slucaju rs i federaciju ce unistiti isti oni koji su ih i stvorili...... zna se kao bumerang obiti o glavu onima koji podrzaju ovakve tvorevine...jer na primjer jednom srbinu iz Doboja ili Bosanskog Broda koji je dobar domacin i privatnik i kome u biznisu cvatu ruze nije ni u snu stalo da mu kojekakvi referendumi i novi ratovi kvare idilu lijepog i srecnog zivota...hocu reci da ovi zahtjevi koji dolaze od ekstremnih snaga iz rs-a mogu naspraviti kontra efekat i podijeliti srpski narod na dva dijela...znam reci ce mnogi to je utopija ali vjerujte svim narodima je dosta rata i stradanja....sve ove budalastinje dolaze sa vana a domaci sateliti samo to sprovode u djelo saljuci bijedu na ulicu.....nesto sam nacuo da bas Dodik cilja da se kandiduje za premijera vlade BIH :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

PipiDugaDevetka wrote:
Vozdra_123 wrote:klonim se ovakvih tema ali u zadnje vrijeme jednostavno imam potrebu da se ukljucim

pod prvo...
volio bih kad bi bosna bila ujedinjena bez kantona, konfederacija, i ostalih sranja ALI.... pitajmo se gdje smo danas i gdje idemo sutra...

pogledajmo izrael i njegove komsije.... sta je sa palestine? ta zemlja/drzava vise ne postoji.... palestinci se makljaju skoro 60 godina i sta imaju od toga? da li ce im se vratiti ono sto je bilo njihovo prije?
odgovori nisu potrebni samo sebi postavite ta pitanja

vratimo se nasoj dragoj bih

cinjenice:
1. dosta zla je ucinjeno za vrijeme rata, na sve tri strane
(zna se ko je popio najvise batina i ko je te batine dijelio)
2. sve tri strane se osjecaju zrtvom (bilo to pravo ili nepravo bilo kome)
3. zemlja je zatrovana teskom mrznjom, mozgovi su isprani... bebama se misli truju od malih nogu
4. ljudi su otjerani sa svojih ognjista, i ako se vrate onda moraju da zive u diskriminaciji
5. zemlja je efektivno podijeljena - otvorite oci i operite usi - ovo je CINJENICA
6. DRZAVA NE FUNKCIONISE
7. MZ nece zauvijek finansirati ovakvu BIH

kao gradjani ovakve drzave... sta mi zelimo? ili licno vi zelite? sta nasi sugradjani zele? to pitanje je nekada vaznije od onog sto mi zelimo.

opcije, barem kako ih ja vidim:
1. hajmo se opet pomakljati pa ko izgubi neka se seli.... ili neka nestane.
2. hajmo zemlju pocijepati. ali na "kulturan" nacin. pa ako treba da se ide u torove onda u torove. ako vecina gradjana zemlje to zeli, onda hebi ga, ili hebi ih... sta ces? volja naroda - DEMOKRATIJA?
ako ljudi nece da se sele onda nek ostanu gdje jesu... od MZ traziti da ustavi nemaju konstitutivne nerode, nego da je svaki gradjanin ima ista prava pa bio on kinez ili eskim...
ako ljudi hoce da se sele neka im se isplati vrijednost imovine i vozdra...
3. nadjimo diktatora koji ce ne nas sve ujediniti i drzati pod kontrolom
4. ostanimo na cemu jesmo.... politicari nas muzu... pametni ljudi...

broj 1 i 3... sad za sada nema sanse

broj 4... vjecno nece i ne moze trajati... (ili moze kao napr. izrael/palestina)... ili vi vidite da situacija ide na bolje? koliko godina ce trebati budemo "normalna" drzava?

onda nazalost ostaje broj 2.....

e sad izvolite napadajte mene :D

sta vi mislite o ovom svemu?
Sve dušmanin do dušmanina...fuj...!
zovi ti mene ovcom, bikom, konjem ili kako god ti hoces.... zaboli me neka stvar

ja ti kokrento postavljam cinjenice i pitanja

izvoli pa odgovori na njih!

kazem ti ponovo
pobio bih sve koji su se borili protiv bih kad bih mogao... ali to se ne moze....
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Beslija wrote:Jednostavno se treba unistiti(legalno) RS......cisto jednostavno.....

napraviti jednu drzavu bez Entiteta ......tako ce i biti akobogda , samo malo strpljenja...

uredu onda radimo na tome....
ali shvati da ta RS nikada nece biti uklonjena ako ona ne bude uklonjena iznutra!

kad se cetama mozak svari sta su napravili s kim treba da zive onda ce nestati....

ja licno ne vjerujem da ce se to ikada desiti....

MIRA i PROSPERITETA nikada na tom podrucju nece biti dokle god vecina stanovnistva ne stoji iza svoje drzave....
senada

Post by senada »

Image
klonovi - placenici sda&sds poceli bitku na daljinski iz debele ladovine.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

dupli
Last edited by Vozdra_123 on 15/06/2006 22:58, edited 1 time in total.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

zavrzlama wrote:Svaku tvorevinu u ovom slucaju rs i federaciju ce unistiti isti oni koji su ih i stvorili...... zna se kao bumerang obiti o glavu onima koji podrzaju ovakve tvorevine...jer na primjer jednom srbinu iz Doboja ili Bosanskog Broda koji je dobar domacin i privatnik i kome u biznisu cvatu ruze nije ni u snu stalo da mu kojekakvi referendumi i novi ratovi kvare idilu lijepog i srecnog zivota...hocu reci da ovi zahtjevi koji dolaze od ekstremnih snaga iz rs-a mogu naspraviti kontra efekat i podijeliti srpski narod na dva dijela...znam reci ce mnogi to je utopija ali vjerujte svim narodima je dosta rata i stradanja....sve ove budalastinje dolaze sa vana a domaci sateliti samo to sprovode u djelo saljuci bijedu na ulicu.....nesto sam nacuo da bas Dodik cilja da se kandiduje za premijera vlade BIH :D
ako si / ste toliko siguran/ni da vecini svijeta nije za raspad bosne onda u tom slucaju treba jedan referendum za citavo stanovnistvo... pa da vidimo ko je za sta?

oni sto su za raspad ce imati kampanju
i oni sto su za jedinstvenost.....
pa nek vecina stanovnistva izvoli....
ali to mora biti neki veli procenat tako da se direktno vidi da i gradjani RS zele biti u toj drzavi tako da ne bude neko preglasavanja sa 51%
senada

Post by senada »

Vozdra_123 wrote:
Beslija wrote:Jednostavno se treba unistiti(legalno) RS......cisto jednostavno.....

ali shvati da ta RS nikada nece biti uklonjena ako ona ne bude uklonjena iznutra!

kad se cetama mozak svari sta su napravili s kim treba da zive onda ce nestati....

MIRA i PROSPERITETA nikada na tom podrucju nece biti dokle god vecina stanovnistva ne stoji iza svoje drzave....
nahajcale se kanadjanske sda&sds centrale.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Muhamed Filipović wrote:Amerikanci trebaju četnicima zavrnuti šiju!
Ako oni to ne urade, moraćemo mi.
mirza

Post by mirza »

znate sta, mi smo svi jedan veoma iskomplexiran narod, samo vas molim da sacekate dok pozavrsavam skole pa se onda svi **bite boli me briga !!!
boric

Post by boric »

PipiDugaDevetka wrote:
i muhamed bi filipovic skinuo sesir i napravi dubok naklon...ma hahahahaha!!!!!!
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

senada wrote:
Vozdra_123 wrote:

nahajcale se kanadjanske sda&sds centrale.
gospodjo senada

vidis to je najveci problem nase drzave sto svi govore a niko ne slusa

nisam nikada glasao ni za SDA ni za SDS
moji starci nikada nisu glasali ni za jedne ni za druge

pokusavam biti objektivan i sagledati situaciju u drzavi
bih je demokratija.... sta vecina naroda zeli?????

svoju subjektivnost sam vec naveo ali vjerujem da je nisi procitala

procitaj moj veliki post i ako mozes srusti moje cinjenice ja se povlacim sa teme....
senada

Post by senada »

PipiDugaDevetka wrote:Da Bgd-a mu dijete išlo na izmjenu koštane srži, a drugo da se rodi sa jednim hromozomom manje ko pristane na podjelu Bosne!
Referendum-dum-dum-dum...!
:sleep:
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Vozdra_123 wrote:

Ukidanje rs-a bi bila jedina pravda za sve zrtve rata, genocid, etnicko ciscenje, logore,........
Stvorena je najgorim genocidom i agresijom, pored takve tvorevine unutar Bosne i Hercegovine, napretka nece biti.

- kad oni kokanomo se osjecaju ugrozenim i zele neki svoj referendum, onda i svi protjerani iz te iste mogu traziti referendum za njeno gasenje
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

PipiDugaDevetka wrote:
to jeste jedna opcija....

a ko ce te podrzati u tome?

mislis da danas ce SAD koja nas je podrzavala prvi put ce dozvoliti da se cete istuku?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

PipiDugaDevetka wrote:Da Bgd-a mu dijete išlo na izmjenu koštane srži, a drugo da se rodi sa jednim hromozomom manje ko pristane na podjelu Bosne!
Referendum-dum-dum-dum...!

@pipi.....

ovo zeliti necijem djetetu... :(
boric

Post by boric »

Bosanac_21 wrote:
Vozdra_123 wrote:

Ukidanje rs-a bi bila jedina pravda za sve zrtve rata, genocid, etnicko ciscenje, logore,........
Stvorena je najgorim genocidom i agresijom, pored takve tvorevine unutar Bosne i Hercegovine, napretka nece biti.

- kad oni kokanomo se osjecaju ugrozenim i zele neki svoj referendum, onda i svi protjerani iz te iste mogu traziti referendum za njeno gasenje
Bosanac,svijet nije sagradjen na djelima pravde a to su najbolje objasnili sljedbenici Bosanske crkve!!! davno davno prije nas.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Bosanac_21 wrote:
Vozdra_123 wrote:

slazem se ja sa tobom da bi bila pravda....
ali shvati ti da pravda ne postoji.... navedi mi pravdu?
pinoche je ostario i nije godine proveo u zatvoru za svoja sranja
milosevic je umro u zatvoru i nije osudjen....

zato i kazem otvoren referendum za cijelu drzavu... ali da srbi iz RS na to isto pristanu....

isto tako moras svhatiti da MZ hoda okolo i govori da nece dozvoli nestanak RS... i sta mislis ko ce ti dati podrsku za taj referendum?
Den

Post by Den »

:D Super,hajte jos malo vise podgrijte taj nacionalizam pa onda fino na izborima opet za SD glasati... :D
boric

Post by boric »

Den wrote::D Super,hajte jos malo vise podgrijte taj nacionalizam pa onda fino na izborima opet za SD glasati... :D
jel ti zatvaras oci nad postojanjem nacionalizma,nije ovo nacionalizam ovo je u bosni fasizam i aparthejd...Den!!!
boric

Post by boric »

Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Kubik pijeska, nekoliko onih malih bagera i kamioncica i suncan dan. To vama treba. BiH se nije moglo podijeliti kada je to medjunarodna zajednica ocekivala, a teritorijom drzave spartali tenkovi JNA i HV-a. Zbog vitalnog interesa bosnjackog naroda, to nije uspjelo, nego je sada granica izmedju BiH i Hrvatske odnosno BiH i Srbije rigoroznija od granice izmedju Italije i Francuske.

U vrijeme kada se od ideje "srpske zemlje" distancira i Crna Gora ambasadom u Beogradu, 200 separatista uz pleh muziku u Banja Luci poljulja odlucnost cyber-ratnika. Komicno. Prvo, u nasoj je drzavi vec izvrsen referendum i vecina se izjasnila za cjelovitu i nezavisnu drzavu. Drugo, BiH ce opstati jer bosnjacki narod nema alternativu, a ranjiv i neodbranjiv rezervat nije alternativa. Trece, oni od Bosnjaka koji jesu izdali BiH, su ubijeni u Svedskoj, leze u zatvoru u Karlovcu ili zigosani moraju postati Nemanje. A karte je i Seselj crtao.

http://jastreb.blogger.ba/
bigetta

Post by bigetta »

Treba biti dobra glupa sirovina pa vjerovati da se Bosna moze podijeliti na mirnodobski nacin ili blago receno nekim dogovorom izmedju zaintertesovanih strana??! Koliko ja poznajem historiju ovih nasih krajeva nista se ovdje ne rijesava na normalan miran nacin nego ratom!!!!
A taj rat srbi bi da imaju snage i moci oni pokrenuli odavno nehajuci sta mi ili medjunarodna zajednica misli i zeli u pogledu ocuvanja BiH !
A ovi njihovi seoski skupovi po nasoj Banja Luci su poslijedni trzaji onog "nacio-sovinistickog" srbina i ja vjerujem da onaj normalni "gradjanski" srbin preuzima polako incijativu i svaca da svaki novi rat ce biti jako poguban bas za srpski nacionalni korpus u cijeloj BiH!!
Koliko se vas sjeca prvih zasjedanja skupstine "RS" tamo neke 1996 i njihovih zakletvi da Bosna nece prezivjeti ni dvije godine i da je Dejton samo prelazni period da oni ustabile svoju vojsku,valutu,sudstvo,policiju i drzavna obiljezja kao pasos i zastavu pa ce putem "narodnog plebiscita" dati zadnji smrtni udarac neprirodnoj tvorevini BiH, a sta se desi?! Nesta im prvo tablica,pa novac,onda se uvedose pasos i licne za sve iste,a vojsku i sudstvo da nespominjem koje se finansira iz zajednicke drzavne kase iz svima obaveznog PDV-a a sta je jos ostalo...policija,zastava i obiljezja...pa i kad to nestane pitam ja vas sta je to RS uopste???!
Post Reply