Neka sa fino naviknu svi gradjani da zive u drzavi Bosni i Hercegovini.
Svako unistavanje drzavnog statusa Bosne i Hercegovine, njene teritorije, treba KOCITI. BiH je drzava sva tri naroda, kome to smeta, nije dobro dosao u ovu zemlju.

Srbi će opet imati državu u Hrvatskoj
'Reaktivirat ćemo plan Z-4 kojim Srbima vraćamo političku, ekonomsku i kulturnu autonomiju u Hrvatskoj', poručuje iz Beograda Savo Štrbac. Lobisti već rade. Kupit će istinu, ako treba.
Predsjednik Centra za istraživanje i dokumentaciju Veritas i bivši tajnik vlade tzv. RS krajina, autor optužnica protiv generala Gotovine, Glavaša i Merčepa u razgovoru za Večernji list ističe da se 11 godina nakon akcije Oluja Srbi hvataju za plan Z-4, s obzirom na to da su njegovi autori UN, EU, SAD i Rusija, a "Srbi su ga parafirali uoči Oluje u Genevi". Za to su već zaduženi srpski lobisti u svim međunarodnim institucijama, kaže Štrbac.
Štrbac tvrdi da imaju sve veću potporu zapadnih zemalja. "Lobiramo i lobiranjem se sve može, čak se i istina time kupuje. S jakim lobijima možete od neistina napraviti istinu i to Srbi trebaju shvatiti: upravo preko lobističkih krugova isposlovat ćemo ono što tražimo", rekao je Večernjaku.
No, unatoč svemu, hrvatski dokumenti mu nisu mrski - od 1999. godine ima domovnicu, a uzet će i putovnicu, ako s jugoslavenskom neće moći ići kud ga volja.
Je li to licemjerno? Štrbac misli da nije. Preko Veritasa je, kaže, haškom Tužiteljstvu nudio sam dokaze o zločinima koji su počinjeni nad Srbima u Hrvatskoj. "Bio sam spona između haških istražitelja i svjedoka. Nisam ja Vladimira Šeksa postavio za šefa kriznog stožera tamo gdje su se dogodili zločini nad Srbima. Nisam ja postavio Stjepana Mesića na mjesta i dužnosti koje je obavljao. Zašto su sad ukinuli zastupnički imunitet Branimiru Glavašu u Saboru?", pita se Štrbac.
Kakve veze Mesić ima sa slučajem Glavaš? "Nisu se zločini dogodili tijekom jednog dana, nema nikoga u Hrvatskoj kao što su bili Šeks i Mesić da ne snosi odgovornost za zločine nad Srbima", rekao je Štrbac za Večernji list.
branimir_s wrote:Država Bosna i Hercegovina je starija i od Srba i od Hrvata i od Bošnjaka. Prema tome niko nema prava niti da je cijepa niti da je prisvaja nekom drugom. To je ozvaničeno na zasjedanjima ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a.
Kome se to ne svidja - SIKTER - kupi krpe, traktor, kalašnjikov i u tri lijepe p.m.
Treba sve osloboditi zapadno od Brckog i onda stati i poceti ustavne reforme.bosna forever wrote:Otcjepljenje RS = Novi Rat u BiH.
Mislim da je to svima jasno i da niko ozbiljan i zdravog razuma ne razmislja o takvoj soluciji.
U slucaju novog oruzanog sukoba u BiH, situacija bi bila drugacija od one '92 godine. Na jednoj strani hendikepirana vojska sa zastarjelom opremom i bez neophodne logisticke podrske iz druge drzave.
Druga strana motivisana osvetom i za razliku od '92 godine tehnicki opremljenija i spremnija. Treca strana bi vjerovatno bila "neutralna".
Kriticne tacke:
- Brcko, Sjevero-zapadna Bos. Krajna (Prijedor, Bos. Novi), Mrkonjic Grad, Doboj
- Gorazde, Gradacac, Lukavac
Uvijek su mi zanimljivi ovi razni internet ratnici i stratezi.bleka wrote:Treba sve osloboditi zapadno od Brckog i onda stati i poceti ustavne reforme.![]()
Kakvi ratovi, kakvi bakraci covjece?bosna forever wrote:Otcjepljenje RS = Novi Rat u BiH.
Mislim da je to svima jasno i da niko ozbiljan i zdravog razuma ne razmislja o takvoj soluciji.
U slucaju novog oruzanog sukoba u BiH, situacija bi bila drugacija od one '92 godine. Na jednoj strani hendikepirana vojska sa zastarjelom opremom i bez neophodne logisticke podrske iz druge drzave.
Druga strana motivisana osvetom i za razliku od '92 godine tehnicki opremljenija i spremnija. Treca strana bi vjerovatno bila "neutralna".
Kriticne tacke:
- Brcko, Sjevero-zapadna Bos. Krajna (Prijedor, Bos. Novi), Mrkonjic Grad, Doboj
- Gorazde, Gradacac, Lukavac
USA ce napraviti sto je u njenom interesu. A oni sto su dosada ulozili u Bosnu je za njih pickin dim.Mr_M wrote: Uostalom sta ti mislis da bi sada Ameri i co. posle ulozenih sredstava dozvolili neke sukobe ovdje, a uostalom upitno je koliko je takva akcija izvodljiva.
Pa ti mislis da bi oni bili ovdje, da nemaju nekih malo i vecih interesa.bleka wrote: USA ce napraviti sto je u njenom interesu. A oni sto su dosada ulozili u Bosnu je za njih pickin dim.
KAda EU postane ozbiljan pretendent na No1, USA ce angazirati tzv. Balkansku bojisnicu i destalibizirati Evropu.Mr_M wrote:Pa ti mislis da bi oni bili ovdje, da nemaju nekih malo i vecih interesa.bleka wrote: USA ce napraviti sto je u njenom interesu. A oni sto su dosada ulozili u Bosnu je za njih pickin dim.
Ne daju oni nikome niti jedan $ dzabe, nit tek tako dozvoljavaju da im se investicije ne ispalate.