Zašto NE želimo gledati SP na BHT1?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zzzzz

Post by zzzzz »

Prince wrote:Meni je skroz ok da treba gledati isključivo državnu televiziju, i posebno mi je drago radi Srba i Hrvata koji ne bi gledali BHT. S druge strane, naši komentatori su atak na um, nešto što nema veze s novinarstvom, komentiranjem, fudbalom uopšte. Jedina svijetla tačka je psiholog Jasna Bajraktarević, koja će davati stručni komentar dvaput sedmično.
A kad se već ne mogu kvalitetom ni po čemu mjeriti, izgleda da su im ostali samo niski udarci.
Sve to mozda stoji Prince ali ne mogu da skontam kako ne shvatate da tu nema nikakvih niskih udaraca. Tako svi rade pa zasto bi BiH bila izuzetak?

Mi bi da nam sve bude kao na zapadu sem onog sto se nama ne svidja. Ljudi su platili za prenose i hoce da garantuju svojim sponzorima izvjesnu gledanost, na to imaju svako pravo.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

krtica wrote:Izgleda da će interes za ovo svjetsko prvenstvo u BiH znatno opasti i to samo zahvaljući našim vrlim komentatorima. Ja kad cujem njihove glasove izgubim volju da gledam utakmicu.
A sto ne mogu ovih drama-tetki!
Pa ako vam toliko smeta neciji glas, a vi lijepo iskljucite ton i predajte se svom strucnom poznavanju najbitnije sporedne stvari na svijetu i uzivajte!
Neki se zaista ko mala djeca ponasaju, svaka im dlaka smeta a pri tome sam siguran da sami nisu dosli ni do 10% maximalnog nekog uspijeha u svojoj profesiji! Dajte ljudi, bavite se svojim zivotima i gledajte da licno sami napredujete! A onda ce i da ispliva neko bolji od tih "nesposobnjakovica" koji vas toliko iritiraju i dokaze se da je uspjesniji od njih! I onda vi eto ponovo gledate SP sa tonom...
Chischo

Post by Chischo »

najbolji su dzinglovi na bht, ko da su ih u wordu pravili...
neka lopta ide i zabije se u onaj logo a on se raspadne u djelice...
nidje veze...
ko da su ih djeca iz obdanista dizajnirala...

o komentatorima na bht je sve receno...
ali meni je najgori onaj igor kristic, momak je brate nekako usporen i malo potup...

samo se trebaju cuvati da ih fifa ne kazni jer su zabranili da se u prenosima koriste imena stadiona koja u sebi imaju ime sponzora(veltins, allianz, aol itd...)
a vidim danas preko citavog ekrana veltins arena....

al hajd ionako ne placam pretplatu...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Cime se pametan stidi - budala se dici, davno su stari ljudi rekli ...
LAV_SA

Post by LAV_SA »

Evo komentari Zoran Suko... koje sam ja zabiljezio gledajuci tekmu u Kiborgu gdje se raja postenski smijala onom glupanu...

1. Švedski arbitar, rođen 4.6.'63, piše pjesme, ali njegova poezija mu sad ne pomaze (zaista strašne informacije)

2. 400km kabla, 40.000 kompjutera bla bla bla... (Ko rece da statistika zamara ?)

3. (u toku je 61. minuta)... "Ako se po jutru dan poznaje... biće ovdje golova"

4. Dosta trči Gonzales, on nosi broj 12 (Ovo 12 mu valjda daje ubrzanje)

5. (u 70 minuti) Pogledajte tu Crvenu boju, to su oni... Kostarika.

6. Ne moze po desnoj, probaće po lijevoj strani...

bilo je izvala... stvarno ovaj tip je zivi promasaj... ko njemu da da uopste komentarise tekme ?
Ekvador nisam pratio... ali Baho je ubjedljivo nas najbolji komentator.... i on ponekad ima izvala... ali to je samo zato sto se uzivi u tekmu... da je sto bolje docara.
lindjo

Post by lindjo »

fakat imamo debilne komentatore...sreca pa ne prenosi fetwa. pa necemo slusat visockog chobana...koji je steko neartikulisani glas u djetinjstvu dozivajuci krave preko Vsocice..njegovo velicanstvo :oops: ....kemu a.k.a.*bilo je par kolosalnih piramida* :D ....i onog grobara murata od zenice

ali zato nas kaci BHT :roll: ...hoce li Velid prenosit...?... :x on mi je najveca sega :D ...kombinacija deenovskog havaza i zeletinasto-efendijskog izgleda...a neki tenkre se kudi na bahin glas... :? ...glas pravog komentatora i treba da bude malo smirglast....pa nece mi pickica a la velid dernjat se *Engleskaaaaa je saaaampion* :-D :roll: ...na sta bi to sliciloo...ko kad bi Izzoni Gegaj (koji je inspiriso moj predjasnji nick :D )nastup'o na melodijama... mostara :oops: ...da ne idemo do san rema
i kristic je smor...njegovo telenje zna pocesto biti mucno
Suko....jel to onaj sto je persiro Bosnu protiv Litvanije.. :D .a lafo patriota..kobajagi uzivio se trunku da bosna prodje ,a osluskivalo se drugim uvcetom rezultat Srbije i Spa :D .koja patnja *aut je za Bosnu i Herz,*lopta je sa strane reprezentaciju B& H...

o pojedinacnim lapsusima :-D ...necemo :oops: premal je ovaj prostor da se sve egzbicije pobroje :-)
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Osim kukanja po forumima, jedino sto mozete uraditi je to da ne platite racune kablovskim operaterima za mjesec Juni/Juli, sto cu i uraditi.
Santos

Post by Santos »

Gledajte na Slovenija 2.Ako nerazumijete pustite muziku slika je tu i sami sa sobom komentarisite.
Meshtar

Post by Meshtar »

Jasho wrote:Svi do jednog sportskog komentatora na BHT 1 i FTV su katastrofa, odnosno čista nula i potpuno su nepismeni! Od njih možemo čuti na hiljade lapsusa, a da se pritom uopće ne sjete izvinuti! Ne mogu da zaboravim kada je prije koju godinu (nisam siguran da li je bio Kemo ili Velid) prenoseći utakmicu lige prvaka između Fenerbahcea i protivnika kojem ne mogu da se sjetim imena, naš vrli komentator čitavu utakmicu ubjeđivao kako Fenerbahce nije uspio postati prvak Turske i kako je tužno što su za dlaku izgubili utrku sa Galatasarayem! A i vrapci na grani su znali da je Fenerbahce te sezone se plasirao u Ligu prvaka kao prvak Turske, dok je Galatasaray bio drugi! Tomislav Ivić kao stručni komentator vrijedi nego svi naši stručnjaci zajedno, a o kvalitetu slike da i ne govorimo! BHT 1 je na ne zakonit način nam uskratila pravo da gledamo SP na HRT 2, jer ako ja plačam da bi gledao kablovsku, pa samim time i HRT 2, onda BHT 1 nema pravo da nam to zabrani! Umjesto da nas gledaoce pridobijaju kvalitetom, oni nas žele pridobiti silom, tj. nametnuti nam silom da gledamo njihove polovne novinare, od kojih sam ja milion puta pismeniji što se tiće sporta! Da nepominem koliko su se puta sa zakašnjenjem uključili u prenos neke utakmice ili koliko su puta prekinuli utakmicu par minuta prije kraja radi dnevnika!
BHT ima apsolutno pravo da zatraži ukidanje ostalih kanala na kojima se prenose utakmice SP na teritoriji BIH. Platili su prava za prenos utakmica. Odvojeno se plaćaju prava za kablovski prenos utakmica.
interwal

Post by interwal »

Meshtar wrote:BHT ima apsolutno pravo da zatraži ukidanje ostalih kanala na kojima se prenose utakmice SP na teritoriji BIH. Platili su prava za prenos utakmica. Odvojeno se plaćaju prava za kablovski prenos utakmica.
A jel imaju pravo da naprave bolje emisije i nađu kvalitetnije komentatore?

Gluposti ba, isto k'o što su dnevnik gurali ranije (pošto FTV nisu mogli zamračiti) da bi ih neko gledo sad zabranjuju narodu da gleda HRT koji je svjetlosnim godinama ispred njih.

A zašto je HRT toliko ispred to je već pitanje za one koji vode BHT, a njihov odgovor očito nije u poboljšanju svog programa nego u gašenju dugih.

I btw gdje su sad one šunje što se bore za vitalni nacionalni interes, nek sad pritišću i blokiraju ustave i amandmane pa da makar ja nešto korisno izvučem
daduli_sa

Post by daduli_sa »

HRT ce uvijek biti ispred dok postoje kompleksasi kojima je sve tudje sladje i draze nego njegovo, vazda bilo, vazda ce biti!
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D De nemoj sad te priče ovdje .......ovdje je pitanje metode i načina ......konkretno plaćam kabl operateru pretplatu i održavanje mreže za određene TV kanale koji su regulirani ugovorom a plaćam pored toga RTV taksu ......dakle ja sam potpuno oštećen i s jedne i s druge strane ......valjda se u ovom slučaju mora omogućiti mogućnost izbora ......bez obzira čiji smo ili smo ničiji :D 90 posto populacije bez obzira na državnu i nacionalnu pripadnost ( to je sadržano u tvojoj konstataciji oko ujdurme da mi neko ukine kanal represijom - nek' ukinu BN i poneke stanice :D :D koje se bave tematikom kompleksaša i ostalih jahača :D ) bi okrenulo HRT2 ......ako ni zbog čega ono zbog kvaliteta signala :oops: :D a ovo ostalo sve stoji ......jebo te i Baho i Šuko ......i Igor :oops: i voditelji u studiu ........ko da gledam i slušam .......ljude koji su slučajno tu :oops: :D dakle vazda je bilo i vazda će biti da su kruške kruške a jabuke jabuke :oops: :D .
Ovim su samo napravili sebi i nama ......medvjeđu uslugu :oops: možda opadne i broj onih koji su uredno plaćali RTV taksu a kabl operateri će se jedan mjesec džaba raditi ......sumnjam da će neko platiti račun za ovaj mjesec.
A trenutno u RAK-u ......niko se ne javlja :D :D ......dakle u ovom slučaju stvar je kvaliteta i spoja ......slike i prijenosa dešavanja na i oko terena :oops: što se u ovom odnosu pomenutih TV kuća jednostavno ne može porediti :oops:
manki

Post by manki »

hahahhha :lol:
uuuuu propade mi čitava utakmicaa jer baho kaže opsaaaajd uuuuu, nije ovo dobro izgovorio,ne valja ovo.. daj gori ste od onih ženskih kad slome nokat :-?
koji vam je :D
zzzzz

Post by zzzzz »

Pisite peticiju HRT-u da za slijedeci mundijal otkupe prava i za Bosnu i Hercegovinu. Neka plate ako hoce da udovolje svojim gledaocima.

Da je BiH normalna drzava a ne kolonija nasih komsija i EU-a, HRT2 ne bi ni smio biti u redovnoj ponudi kablovske televizije vec bi se placao extra.
Ne radi se samo o SP-u vec o svemu za sta BHT izdvaja lovu, za evropske lige, za Evroviziju, filmovi, nista od tog ne bi se smjelo duplirati na kablovskoj.....mozda bi onda i ta televizija imala sredstava da popravi program i dovede bolje komentatore
Prince

Post by Prince »

zzzzz wrote:
Prince wrote:Meni je skroz ok da treba gledati isključivo državnu televiziju, i posebno mi je drago radi Srba i Hrvata koji ne bi gledali BHT. S druge strane, naši komentatori su atak na um, nešto što nema veze s novinarstvom, komentiranjem, fudbalom uopšte. Jedina svijetla tačka je psiholog Jasna Bajraktarević, koja će davati stručni komentar dvaput sedmično.
A kad se već ne mogu kvalitetom ni po čemu mjeriti, izgleda da su im ostali samo niski udarci.
Sve to mozda stoji Prince ali ne mogu da skontam kako ne shvatate da tu nema nikakvih niskih udaraca. Tako svi rade pa zasto bi BiH bila izuzetak?

Mi bi da nam sve bude kao na zapadu sem onog sto se nama ne svidja. Ljudi su platili za prenose i hoce da garantuju svojim sponzorima izvjesnu gledanost, na to imaju svako pravo.
Nije tačno da je svugdje tako, jer ne postoji potreba za ovakvim potezima. U normalnim zemljama će svi gledati svoju televiziju. Jedino u šta uopšte nema dileme je da BHT ne može da se izbori kvalitetom, to su dizajneri džinglova i skora dokazali odmah. Ono je odron odrona...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Jest mi drago zbog cijele ove frke trke.... a ja lijepo upalim BHT i odgledam tekmu i ne izjeda me crv da ne mogu gledati nesto sto sam platio... ja platio pretplatu i moja mi drzavna TV lijepo otkupila prava za sve tekme i mirna Bosna (i Hercegovina)... jah... Nemojte zaboraviti ponovo da platite kablovsku a samim tim i HRT jer sam siguran da ce operaterima lijepo biti naplaceno od HRTa i za ovaj mjesec a pri tome nece biti gledano ono najvaznije radi cega su neki poletili ko muha zna se na sta... da se prikljuce na kablovsku... zaista mi zao... 8-)
vaginalna_manipulacija

Post by vaginalna_manipulacija »

Hajde, sve i mogu razumjeti recimo da nema slike i tona za vrijeme određenih utakmica, ali zašto nema kompletnog programa HRT2???

Svima nama su prilikom potpisa ugovora kabl. operateri ponudili listu programa na kojima je bio i HRT2! Zašto da ja sada plaćam kablovsku ako će mi oni svako malo izbacivati određene programe. Sada znači ne mogu gledati ni ostale sportske emisije u produkciji HRT-a a ni serije koje pratim. E golemo (što bi rekli Mostarci)!
japaja

Post by japaja »

Fuj, koje smo mi stoke, ima li u ovoj zemlji IŠTA da možemo bar pokušati a da ne podjebavamo. I dalje u svakom pogledu, svakoga dana sve više i više tuđe nam govno miriši... :-)
Brando

Post by Brando »

rece prince:
Meni je skroz ok da treba gledati isključivo državnu televiziju, i posebno mi je drago radi Srba i Hrvata koji ne bi gledali BHT.
djesi patriota veliki nisam te prepozn'o...sve same patriote kad se treba potruditi da komsiji crkne krava...

mi kao veliki patrioti moramo slusati velike strucnjake koji sami za sebe kazu (spaho) da su ponekad malo spori i da se zabulje previse u ekran...ma dajte kakve to veze ima pa to je nebitno... vi ako ce te gledati utakmicu komentator vam nije vazan...vi odvrnite muziku brate pa slusajte pa ce te onda u pola utakmice kontat...a o cemu se ovdje radi gdje sam ovo jel ovo kinema srijedom i liga prvaka...

HRT2, RAI2, ESP2, to su obicno programi koji prenose sport i njih nema u redovnoj ponudi, placaju se ekstra a inace su kodirani
to mozda u zemlji dembeliji se odnosi na sva tri navedena kanala...a ne kod nas...

elem dodjose bht, baho&co. na ideju da malo glume profesionalce (barem na mjesec dana) pa se pobrinose za konkurenciju (makar na mjesec dana) skupise lovu i ponadase se da ce samim tim postati veliki poznavatelji lopte, majstori zanata-kratko receno, da ce postati najgledanija tv u cijelom svemiru...

i onda prodje i to SP i kazu baho&co. joj de brale upali taj hrt2 ne mozemo mi ovo daj ti nama cepenak i kahvu da malo odmorimo...

kratko receno-psi laju karavane prolaze...u svijetu se trazi kvaliteta a ne jebeni patriotizam koji je kod nas na snazi samo kad treba drugom napakostiti...i ja bih volio da je ta nasa jebena bht kvalitetna i da samo nju gledam...ali ne gledam je nikako nit cu je sad gledati...ima brate receiver i kartica originale pa makar mjesec dana... :oops:

ne postaje se najgledaniji u drzavi deset dana prije necega ovako velikog...ne postaje se najgledaniji ulaganjem pustih milijona u licencu nego u kvalitetan studijo, kvalitetu zvuka i slike i obrade grafike i sve tehnike...i kad sve to imas ako nemas barem jednog kvalitetnog komentatora nemas nista...
a rtv servis ga nema...i ako sam morao zaspati u finalu '98 uz hadjijahica jer nisam znao za bolje i nisam imao izbora...sad ga imam i nijedan RAK me nece natjerati na to mucenje opet...

a kablovskom operateru nek dragi Bog plati cvaju za juni i juli...
vaginalna_manipulacija

Pa upravo zbog toga daduli nek se omogući i jedno i drugo pa ko voli nek izvoli. Svakome njegovo pravo šta će gledati i koga će slušati.

U Austriji na kablovskoj kao što neko reče u isto vrijeme imaš na ORF-u (austrijska nacionalna tv.) i na ZDF-u (njemačka nacionalna tv.) istu tekmu.

BHT je otkupila prava za zemaljsko emitiranje. Kablovski sistem je potpuno odvojen od zemaljskog emitiranja i ako određena kuća kupi prava od neke tv kuće za njen program može emitirati šta god hoće, to je pravilo svugdje u svijetu.
vaginalna_manipulacija

ne postaje se najgledaniji u drzavi deset dana prije necega ovako velikog...ne postaje se najgledaniji ulaganjem pustih milijona u licencu nego u kvalitetan studijo, kvalitetu zvuka i slike i obrade grafike i sve tehnike...i kad sve to imas ako nemas barem jednog kvalitetnog komentatora nemas nista...
e majstore, svaka čast na ovome što si rekao!

pa hebo majku, još mi sjedi iz studija u sarajevu i vodi utakmicu. a na dnevniku neku večer kaže: Jedva čekam da odem u Njemačku! Ma možeš mislit... :-)
Prenj

Post by Prenj »

Cijela guzva oko prava prenosa je vezana za to ko ce koliki kolac od reklama otkinuti, sto je direktno proporcionalno broju gledalaca.
RAK, kao drzavna agencija, je definitivno u pravu kada se stara prvenstveno o interesu drzavne televizije.
Sutra bi vas pola otislo ratovati kontra nekakvog referenduma, ali kad treba suverenitet drzave odbraniti na najvaznijem mjestu = njenim parama, onda niko svojom glavom ne razmislja.
Sto se tice samih komentatora, oni nisu ni bolji ni gori od ostatka drzave, ali to je to, gdje smo tu smo. Definitivno moraju biti bolji, ali njih je trebalo kritikovati od prvog dana PBS-a, a ne cekati SP.
krtica

Post by krtica »

vaginalna_manipulacija wrote:... BHT je otkupila prava za zemaljsko emitiranje. Kablovski sistem je potpuno odvojen od zemaljskog emitiranja i ako određena kuća kupi prava od neke tv kuće za njen program može emitirati šta god hoće, to je pravilo svugdje u svijetu.
E ovo je najbolje objašnjenje za ove koji ne kontaju.
zzzzz

Post by zzzzz »

Ma vi niste normalni, pisete gluposti.

NIGDJE NA SVIJETU SE NE PRENOSI MUNDIJAL OD DVIJE TV kuce, u najboljem slucaju se dogovore o raspodjeli utakmica, dupliranja nema i nemoze ga biti. Zato se i placaju prava za prenos, posebno za svaku zemlju.

Ne razumijem sta vam je tu kriv BHT, sto stite svoju investiciju? Naviklo se na privilegiju kakve nema nigdje u Evropi i sad muka sto se ukida za vrijeme SP-a. Pisite HRT-u da slijedeci put istrese malo vise love i otkupi prava prenosa za BiH.
vaginalna_manipulacija

zzzz, nisi u pravu! kako u austriji kablovska prenosi istu utakmicu na više tv kuća??? ja sam imam pravo odlučiti koji mi je komentator bolji i koja kuća ima atraktivniji program.

pobogu, hrt nema svoje zemaljske predajnike jer da u kojem slučaju ima (teoretski da postoje) e onda ne bi mogla prenositi tekme a mi ovdje ostanemo bez čitavog programa na mjesec dana!!!

kablovski sistem emitiranja je potpuno odvojen od zemaljskog i tačka.
Post Reply