Naivni i oni drugi...

Den

Post by Den »

goggo99 wrote:
Den wrote:
goggo99 wrote: Pa sto se ne odvazis na jedan tako"legitiman i logican korak"?

Posto vijerujes da bi bila uspijesnija od Hrvatske,onda ne vidim zapreku da ti organizujes jednu takvu oluju..

:lol:

Koliko Vi na foumu imate ovakvih nepismenih bezveznjaka?
Pa ima nas nekolko nepismeni bezveznjaka sefe..Sada tacan broj se nezna ali jedni dvjesta trista ima... :( Organizirat cemo mi a kada ce sloga? :D
Nemoj da se brines....

Da tebi Gogo kaze da zivimo u drustvu u kome nepismeni vladaju....pa onda ti se smjesi lijepa buducnost!
kRASNO ZNACI BICE SLOGE? :D
goggo99

Post by goggo99 »

pirmin wrote:
goggo99 wrote:
pirmin wrote:Goggo99..."znamo" li se? :D (Agnostic Front) :D
Ooooooooooooooooooo pa gdje si Agnostic!!!!!!!!!!!!

Naravno da se znamo!

Kako si i kako familija?

...sad mogu da ocekujem,inkriminisane dokaze o mojoj malenkosti....
Sve 5 Gogo :D !
Drago mi je da je neko "sa druge strane" :D ovdje cime postoji sansa za rusenjem makar jednog dijela predrasuda kojima su prepune kako Banjaluka,tako i Sarajevo.Mozda tako i dodje do nekog rjesenja...makar u ovom virtualnom svijetu. :D
Hvala na lijepim zeljama Pirmin (Agnostic).

I ja se nadam tome da predocavanje sopstvenog misljenja i stava ne moze da vodi sukobima,vec samo njegovom rjesenju...

Razgovaramo,pa se nadjemo napola....makar virtuelno...

Inace,vidim da je ovaj Sa-X forum "siromasan" sa drugacijim nacinom razmisljanja od "oficijelnog"!

...te osobine ne opisuju rijeci kao sto su toleracija,multikulturalnost,razlicitost i evropejstvo!
hepok

Post by hepok »

evropejstvo, a to ti ga je ?
car-x

Post by car-x »

goggo99 wrote:...
Inace,vidim da je ovaj Sa-X forum "siromasan" sa drugacijim nacinom razmisljanja od "oficijelnog"!

...te osobine ne opisuju rijeci kao sto su toleracija,multikulturalnost,razlicitost i evropejstvo!
naravno, sve ono cega su puni forumi tipa srbovanje.com ili trebinje.com itd, o srpskom sarajevu da i ne govorimo..
goggo99

Post by goggo99 »

car-x wrote:

naravno, sve ono cega su puni forumi tipa srbovanje.com ili trebinje.com itd, o srpskom sarajevu da i ne govorimo..
...a to ti hoces da kazes da je i Sa-X forum u rangu sa navedenim forumima?
car-x

Post by car-x »

goggo99 wrote:
car-x wrote:

...a to ti hoces da kazes da je i Sa-X forum u rangu sa navedenim forumima?
ne, nego hocu da kazem, da u RS nema nijednog foruma u rangu sa sa-x..
pirmin

Post by pirmin »

Mislim da je
http://forum.blic.net/

...na nivou sa-x foruma.
Tri godine pratim paralelno i jedan i drugi te se usudjujem postaviti ovu tvrdnju.
senada

Post by senada »

...autor teme je garant sda-ovac, ili sds-ovac il' hdz-ovac... neko od te trojke jeste na casnom zadatku...
ovakve teme se ubile za predizbornu kampanju... navali narode, navali!
jos malo (do oktoMbra) pa nestalo!
cime se sve nece sluziti svi ovi silni cuvari vitalnih nacionalnih interesa...

:zzzz:
pirmin

Post by pirmin »

Opet smo upaljeni. :D
Akutno! :D
car-x

Post by car-x »

pirmin wrote:Mislim da je

...na nivou sa-x foruma.
Tri godine pratim paralelno i jedan i drugi te se usudjujem postaviti ovu tvrdnju.
hm.. tesko je na brzinu sve prelistati, ali par ciljano izabranih tema i postova na dijelu "politika" mi nesto bas i ne svjedoce o slobodi misljenja koja tamo vlada..
Mikula Mali

Post by Mikula Mali »

Ovo je zaista infantilno! Pojavi se covjek sa famozne 'one strane' i sve sto se ovdje prica se svede na BU! s jedne i s druge strane, "ako mi vama...", "a ako mi vama..." Bice, svi sve jedni o drugima znamo, pa nema nista da pitamo.

Cuj, goggo99, prije svega pozdrav i tebi, bez teritorijalne odrednice. A nismo pali s Marsa ni jedno ni drugo pa da nam treba uvodnih mirotvornih deklaracija tipa "Bliski susreti trece vrste": dolazimo u miru sto i vama zelimo itd.

Ja imam nekoliko pitanja, s tim da, naravno, ne pretpostavljam da ti ikoga predstavljas ovdje, kao sto ni - bez obzira sta ko pricao i sta si umisljao - niko od nas ovdje nikoga ne predstavlja, do samog sebe, a i to ne uvijek uspjesno. Dakle:
- Da li si ti za referendum od otcjepljenju od BiH? Ako jesi, da li je to bezuslovno za ili postoje okolnosti pod kojima to smatras neophodnim, kao i okolnosti pod kojima referendum nije nuzan?
- Ako si za referendum, kako zamisljas 'dan poslije'? Sta mislis da bi to znacilo za stanovnike RS-a, kao i sta ocekujes od svijeta, s obzirom na to da ona mnogo citirana mapa u The Timesu nije babaroga samo za BiH vec i za gotovo vecinu zemalja u Evropi, pa mozda i nije realno da ce Evropa docekati daljnju fragmentaciju suverenih drzava rasirenih ruku?
- Sta mislis da bi stanovnici FBiH trebali da urade da stanovnici RS pocnu osjecati da su zeljeni u BiH i da je BiH i njihov legitimni politicki okvir?
- Sta mislis da bi stanovnici RS-a trebali da urade kako bi stanovnici FBiH poceli u RS-u gledati legitiman i punopravan dio drzave BiH?

Toliko za sada, pa ako ti se da odgovarati, rado bih nastavila razgovor. Samo jedna napomena - primijetices da nisam govorila ni o kakvim narodima vec o stanovnicima i politickim segmentima. Drago bi mi bilo nastaviti diskusiju u takvom pojmovnom okviru, iako to ne znaci da negiram naciju, ni kao pojam ni kao fenomen. Naravno, ako to smatras nemogucim, prihvaticu argumente i iz drugih pojmovnih registara. Hvala unaprijed.
pirmin

Post by pirmin »

car-x wrote:
pirmin wrote:Mislim da je

...na nivou sa-x foruma.
hm.. tesko je na brzinu sve prelistati, ali par ciljano izabranih tema i postova na dijelu "politika" mi nesto bas i ne svjedoce o slobodi misljenja koja tamo vlada..
Ne znam...sve je stvar licne percepcije.
Ja sam,kao apsolutno "pro bosansko/hercegovacko" orijentisan,imao totalnu slobodu misljenja.
Sve je isto,samo su polariteti razliciti.Ultranacionalisti,nacionalisti,centar i ljevica...kao i na sa-xu.
mosor1

Post by mosor1 »

Mikula Mali wrote:Ovo je zaista infantilno! Pojavi se covjek sa famozne 'one strane' i sve sto se ovdje prica se svede na BU! s jedne i s druge strane, "ako mi vama...", "a ako mi vama..." Bice, svi sve jedni o drugima znamo, pa nema nista da pitamo.

Cuj, goggo99, prije svega pozdrav i tebi, bez teritorijalne odrednice.

Mikula Mali opet jasno i odrešito - u sridu. :) Važno je razgovarati, a ne samo proizvoditi buku. Dosta više decibela. Zdravo, goggo99!
Reina

Post by Reina »

Где сте били кад су ликвидирани цивили,који су остали за време ратних дејстава у Тузли. http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=2 ... ht=#282136

jeste jeste pitaj ove iz SGV u Tuzli je li ista od toga tacno :-)

a i od goge dosta :D
goggo99 wrote: :"za patetiku trebao si zadnjih sedam dana upaliti samo pet minuta BHT,FTV,HYAT ili neki drugi muslimanski TV servis...
Sto se tice ovog covjek,on samo svjedoci kako su ga "braca" muslimani umalo ubili zbog stvaranje neke njihove drzave...." .
daduli_sa

Post by daduli_sa »

goggo99 wrote:
Den wrote:Pa Bosanska Oluja...Sta je tu lose u tome ako se probaju izdvojiti? Totalno legitiman i logican korak....Vijerujem da bi mogla biti uspijesnija od Hrvatske oluje posto je koridor tanak.
Pa sto se ne odvazis na jedan tako"legitiman i logican korak"?

Posto vijerujes da bi bila uspijesnija od Hrvatske,onda ne vidim zapreku da ti organizujes jednu takvu oluju..

:lol:

Koliko Vi na forumu imate ovakvih nepismenih bezveznjaka?
Vjervatno mnogo vise nego sto ih ima na nekom lokalnom forumu u manjem entitetu ali hajd, to nije tema ove ... teme :D

Nego, posto si iz BL, samo cu ti postaviti jedno pitanje: da li si se ikada pitao/pitala gdje su svi oni tvoji sugradjani koji nisu bili iste vjeroispovijesti kao ti nestali tokom rata?! Kako i zasto su nestali iz tog tvog "mirnog" grada i sta si ti i slicni tebi ucinili da spijecite ili podrzite njihovi iseljavanja, proganjanje, zlostavljanje, maltretiranje, ubijanje, oduzimanje imovine, radnih mjesta etc etc.... Tek kada nadjes normalan odgovor na sve ovo odnosno kada uspijes da mi argumentujes zasto je sve ono sto se njima desilo "normalno" i zasto bi trebalo da bude normalno da se betonira to sto je stvoreno takvim visegodisnjim postupcima, tek onda mozes da govoris o nekom izdvajanju te tzv rs, koja je , HVALA BOGU, svakim danom sve manje i manje tvorevina, a sve vise i vise samo jedan administrativni dio BiH koji ce neminovno da se utopi u jedinstvenu administraciju JEDINSTVENE BOSNE I HERCEGOVINE! Jer, zasto drzati nesto sto nema nikakvih obiljezja neke neovisnosti, nema novac, policiju, vojsku, priznatost svijeta (cast izuzecima, suzlocincima).... Slijedi -> smanji adminstraciju, ukini sto se ukiniti moze i MORA!
Prenj

Post by Prenj »

daduli_sa wrote: Nego, posto si iz BL, samo cu ti postaviti jedno pitanje: da li si se ikada pitao/pitala gdje su svi oni tvoji sugradjani koji nisu bili iste vjeroispovijesti kao ti nestali tokom rata?! Kako i zasto su nestali iz tog tvog "mirnog" grada i sta si ti i slicni tebi ucinili da spijecite ili podrzite njihovi iseljavanja, proganjanje, zlostavljanje, maltretiranje, ubijanje, oduzimanje imovine, radnih mjesta etc etc....
Zasto bi svako ko se javi sa "druge strane" morao da prvo odgovara za sva nedjela pocinjena u ime "druge strane"?
Kao kad bi neko od nas prije bilo kakve diskusije o bilo cemu, trazio da se izjasnimo o tome gdje smo bili i sta smo radili dok je Caco punio Kazane ...
Den

Post by Den »

goggo99:

Bosne,naravno,nece biti!

Itako ne zadovoljava potrebu nijednog od njenih naroda..i muslimani kazu da je neperspektivna drzava!A sto se tice Srba i Hrvata,ona je tamnica tih naroda!

Da je nasa prava otadzbina,Republika Srpska u drzavnoj zajednici sa SiCG,sada bi bili mnogo blizi Evropi neko sa ovim iz muslimansko-hrvatske federacije!

Mislim da trajno opredjeljenje Srba iz Rep.Srpske treba da bude unistenje BiH kao drzave i stvaranje nezavnisne i suverene RS na pepelu bivse BiH!

Jedna moguca varijanta,koja ne ide u propast!
Slobodan Milošević govori pripadniku OVK u Hagu
Samo napred druze... :D
Reina

Post by Reina »

evo nekih goginih odgovora na postavljena pitanja :D

http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=2 ... ht=#280598

:D
Den

Post by Den »

Porazen si sada totalno. http://www.legoland.com :D ....Prdali smo veru ali Bosnu nikad... :)
Pa kada Vi muslimani budete priznali genocid pocinjen nad Srbima u 2.svetskom ratu...

...kada budete priznali da ste pocinili najgori zlocin protiv mira i time izavzvali rat u bivsoj BiH...

...kada budete priznali istjerivanje oko pola miliona Srba iz njihove visevjekovne srpske otadzbine koju danas zovete FBiH...

...kada budete klekli na koljena i molili za oprostaj sto ste napustili vjeru pradjedovsku i okrenili se ka srpskm krvnicima Osmanlijama...

...kada izrazite pokajanje sto ste klali Srbe u sve i jednom ratu,zajedno sa stranim okupatorima...

...E tada mozemo sjesi i ozbiljno razgovarati...

...do tada,sa vama se mozemo samo podijeliti!
Slobodan Milošević govori pripadniku OVK u Hagu
Prenj

Post by Prenj »

101 forum ... ja ovisnika ... :D
Den

Post by Den »

:) Prenj,

Moramo te malo nauciti o slogi... :oops:
Reina

Post by Reina »

Prenj wrote:101 forum ... ja ovisnika ... :D
pa procitaj malo bolje na ovoj temi je receno

Mislim da je
http://forum.blic.net/"
...na nivou sa-x foruma"

ja tamo kad gogo glavni , ja foruma :lol:

inace ne bih vjeruj osim :sax:
Mikula Mali

Post by Mikula Mali »

Bez obzira sto neke pisanije po ovim linkovima ne lice na nesto sto otvara put ka razumnoj debati i bez obzira sto se goggo99 ne javlja, zanima me da li jos uvijek mislite kako je bolje praktikovati nadurlavanje ili je bolje covjeka iskreno i otvoreno priupitati sta misli? Pa ili ce odgovoriti kao svjestan i savjestan insan ili cemo bar razgovor zakljuciti bez bildanja glasnih zica u direktnoj sprezi sa totalnom anestezijom mozga.

I naravno, kako vec napisah, niti mi koga ovdje predstavljamo niti goggo99 koga predstavlja. Povjerujemo li suprotno, nije goggo99 porazen - svi smo.
Den

Post by Den »

Ja visem necu praktikovati nadurlavanje.Ono o Bosanskoj Oluji je bilo glupo sa moje strane i izvinjavam se.Nisam to bas toliko ozbiljno mislio.Evo da ja pitam jedno pitanje gogu99.

Sta TI mislis...Kad bi Bosnjaci prestali da napadaju RS i da je totalno priznaju itd,itd. Dali bi vi (Srbi) kao znak dobre volje zelijeli da promijenite ime i Grb RS kako bi i ostala dva naroda bila reprezentativna u RS? Naravno pod uslovom da se i grb federacije promijeni.... :)
Reina

Post by Reina »

a ovi linkovi su tek tako da znate skim imate posla.... niko mu ne brani
da razgovara ni njemu ni drugima.... :-)
Post Reply