http://www.danas.org/article/2006/06/13 ... 148b7.htmlmIRCerka wrote:ne..nije Sehanovic...
iritira me Damir...kao ime...nemojte me pogreshno shvatiti, znam mnogo Damira i svi su mi bili dragi...i jos uvijek su...ali...
Damir...ime koje je nacionalno hajmo reci neutralno...
kakve to veze ima sa Medijima? IMA!!!!
Reklama za dezodorans...DAMIR SVAKO JUTRO TRCI...
Reklama za uloshke....A ONDA JE U LIFT USAO DAMIR....
reklama za Vileda super mocko.... DAMIRE TVOJE CARAPE SU PRLJAVE A SAD SAM OCISTILA POD....
mislim fakat ostalo je jos nacionalno podijeliti hljeb i mlijeko i onda vise nece biti nijednog polja da nije obojen nacionalnim kljucem....ili da se preko jadnog Damira ganja "neutralnost"...
DAMIR....
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#26 Re: DAMIR....
-
mIRCerka
dvije charape..bijele...idu u avanturu...pod vodopad...kopaju blago na ostrvu.... onda ide TIDE...koji opere charape...ponovo iste charape u vrtu...jedna predlaze novu avanturu, druga predlaye da idu gledati TV...i onda glas mame...DAMIRE
-
mIRCerka
#31 Re: DAMIR....
razbicu TV Tita mi mog...reklama za Fairy sa glicerinom...porodica Adamovic..i tata se zove...DAMIR... 
-
StupskaBitanga
#32 Re: DAMIR....
pa sve te reklame radi jedna agencija i oni su shvatili da je Damir prihvatljivo za svemIRCerka wrote:razbicu TV Tita mi mog...reklama za Fairy sa glicerinom...porodica Adamovic..i tata se zove...DAMIR...
sljedeće ime vidim je Denis
- JThomas
#33 Re: DAMIR....
ako budem imao blizance muškog spola, ja ću im dati imena senad i nenad
pa nek se opterećeni idioti pitaju kako je moguće da...
-
mIRCerka
#34 Re: DAMIR....
san'la i am'la...JThomas wrote:ako budem imao blizance muškog spola, ja ću im dati imena senad i nenad![]()
-
StupskaBitanga
#35 Re: DAMIR....
moja rođak se zove vedad i baš je nacionalistični neoptereceno
-
mIRCerka
#36 Re: DAMIR....
ali vedad ne reklamira i uloske, i gurabije, i fairy, i gedore, i tampone, i parfeme...StupskaBitanga wrote:moja rođak se zove vedad i baš je nacionalistični neoptereceno
- JThomas
#37 Re: DAMIR....
i jedan će se izjašnjavati kao srbin, a drugi kao bošnjakmIRCerka wrote:san'la i am'la...JThomas wrote:ako budem imao blizance muškog spola, ja ću im dati imena senad i nenad![]()
a od iste majke i istog oca
ne, naravno, ne vjerujem da bih to stvarno uradio (mada ako ovaj teatar apsurda od društva nastavi ovako, ko bi ga znao...
jer sistem je toliko apsurdan, ovu našu stvarnost ni kafka ne bi smislio...evo, jedno jedino slovo, a toliko bi značilo u stvarnosti...kao kad su nam prioriteti u krasnom kurcu...
-
mIRCerka
#38 Re: DAMIR....
KRasan jeste, slazem seJThomas wrote:i jedan će se izjašnjavati kao srbin, a drugi kao bošnjakmIRCerka wrote:san'la i am'la...JThomas wrote:ako budem imao blizance muškog spola, ja ću im dati imena senad i nenad![]()
pa nek se opterećeni idioti pitaju kako je moguće da...![]()
a od iste majke i istog oca![]()
ne, naravno, ne vjerujem da bih to stvarno uradio (mada ako ovaj teatar apsurda od društva nastavi ovako, ko bi ga znao...![]()
) ali bio bi dobar materijal za neki ironični skeč u stilu nadrealista...
jer sistem je toliko apsurdan, ovu našu stvarnost ni kafka ne bi smislio...evo, jedno jedino slovo, a toliko bi značilo u stvarnosti...kao kad su nam prioriteti u krasnom kurcu...
zna li iko ko radi ove sinhronizacije? da im posaljem pismo zalbe...
-
StupskaBitanga
#39 Re: DAMIR....
mici kafu si zabbbmIRCerka wrote:ali vedad ne reklamira i uloske, i gurabije, i fairy, i gedore, i tampone, i parfeme...StupskaBitanga wrote:moja rođak se zove vedad i baš je nacionalistični neoptereceno
jel ono sad u modi zlatko????
-
mIRCerka
#40 Re: DAMIR....
Grand kafa, Zlatko zove Damira na kafuStupskaBitanga wrote:mici kafu si zabbbmIRCerka wrote:ali vedad ne reklamira i uloske, i gurabije, i fairy, i gedore, i tampone, i parfeme...StupskaBitanga wrote:moja rođak se zove vedad i baš je nacionalistični neoptereceno
jel ono sad u modi zlatko????
-
mIRCerka
#41 Re: DAMIR....
sunce100 wrote:A jeste li upratili najavu "Uskoro" reklamu za neki deterdžent? Porodica čiji su članovi: Damir, Dunja i Denis (da sve nacije budu zadovoljne)!
mIRCerka wrote:razbicu TV Tita mi mog...reklama za Fairy sa glicerinom...porodica Adamovic..i tata se zove...DAMIR...
-
Uhoda
#42 Re: DAMIR....
To što u reklamama naglašavaju imena tipa Damir, Zlatko, Dunja, ... po meni nije politika već nešto sasvim ispravno. To i jesu naša imena tj. imena našeg govornog područja. A ne tamo neka strana imena kao što su Abdurahman (arapsko), Mario (talijansko), Mehmed (tursko), Fatmir (albansko), ...
-
bos
#43 Re: DAMIR....
Sta ima gazda, imas jos kakvih zelja...nemoj nas furat da ofarbamo cijelo Sarajevo u zeleno a za gradonacelnika da reisa postavimo.
Mene vise nervira sto su reklame 90% snimane u Hrvatskoj i mozda 5 % u Srbiji sa onim ekstremno iritantnim i debilnim glasovima dok nasi garibi i kad sta snime opet lete na "stranom" jeziku jer valjda kontaju da kulturnije zvuce, sta li...odoh od teme ali, totalno me dokrajcise iz telekoma s onom curicom i dopunom od 5 KM. Nestvarno...
Inace kad smo kod "prilagodjavanja" kupcima sa imenima kojih se ovaj jadnicak uhoda plasi samo se pazi kad se kakvo meso i salametine reklamiraju da obavezno preko pola ekrana pukne ona "Garantovano bez svinjetine".
Pamtim jos i Sasu Petrovica kako visi na drvetu ko sejtan. 
Inace kad smo kod "prilagodjavanja" kupcima sa imenima kojih se ovaj jadnicak uhoda plasi samo se pazi kad se kakvo meso i salametine reklamiraju da obavezno preko pola ekrana pukne ona "Garantovano bez svinjetine".
- Cholina_Lokica
#44 Re: DAMIR....
reklama za twix... nije damir al jest dado 
prvo sto je dado izgovorio bilo je kaaaaraaaamelaaaa
aj znam 618 damira i svve ih zovemo dado
prvo sto je dado izgovorio bilo je kaaaaraaaamelaaaa
aj znam 618 damira i svve ih zovemo dado
- macan prvi
#45 Re: DAMIR....
... a to je jedno ime koje je em lijepo em internacionalnoStupskaBitanga wrote:pa sve te reklame radi jedna agencija i oni su shvatili da je Damir prihvatljivo za svemIRCerka wrote:razbicu TV Tita mi mog...reklama za Fairy sa glicerinom...porodica Adamovic..i tata se zove...DAMIR...
sljedeće ime vidim je Denis
-
Uhoda
#46 Re: DAMIR....
Plašim se imena, zašto? Pa ja sam se borio za bosanski jezik, ne za arapski, italijanski, turski, albanski, ... Moj se otac zove Hasan, što na bosanskom ne znači ništa. Za tvoju utjehu znam da ima dosta Hrvata kojima su također draža italijanska od hrvatskih (slavenskih) imena. Dakle nisu Bošnjaci jedini koji vole "strano tkivo" u svome jeziku, zarad razlikovanja od susjeda.bos wrote:
Inace kad smo kod "prilagodjavanja" kupcima sa imenima kojih se ovaj jadnicak uhoda plasi samo se pazi kad se kakvo meso i salametine reklamiraju da obavezno preko pola ekrana pukne ona "Garantovano bez svinjetine".Pamtim jos i Sasu Petrovica kako visi na drvetu ko sejtan.
Što se tiče ovog "garantovano bez svinjetine" i mene to iritira. Zalažem se halal certifikaciju!
-
StupskaBitanga
#47 Re: DAMIR....
Damir je i u seriji Lud Zbunjen normalan
- amrica
#48 Re: DAMIR....
Nisu svi Damir, ima i ona:
Vratija se Šime, di je bija....

Vratija se Šime, di je bija....
- pustopoljina
#49 Re: DAMIR....
ja imam muslimansko ime,moj brat nema...bilo je ljudi-koji su
se pitali-koji nam je roditelj "strani" element
,i onda saznaju imena roditelja?
i opet gledaju buraza...otkud ?
cijenim-tu dobru namjeru u neutralnosti,ali mi je malo muka od tog.
cijenim-tu dobru namjeru u neutralnosti,ali mi je malo muka od tog.
- Topla voda
#50 Re: DAMIR....
jel ovo za glade reklama,kaze "idem kakiti kod damira"
jel to reko malac?
jel to reko malac?