DAMIR....

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Ako pratite reklame, da li vas nervira politika koja se provlaci kroz njih?

Da
48
70%
Ne
11
16%
Po stochariusu TV ne gledam cetvrtkom!
10
14%

Total votes: 69

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: DAMIR....

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:ne..nije Sehanovic...

iritira me Damir...kao ime...nemojte me pogreshno shvatiti, znam mnogo Damira i svi su mi bili dragi...i jos uvijek su...ali...

Damir...ime koje je nacionalno hajmo reci neutralno...

kakve to veze ima sa Medijima? IMA!!!!

Reklama za dezodorans...DAMIR SVAKO JUTRO TRCI...

Reklama za uloshke....A ONDA JE U LIFT USAO DAMIR....

reklama za Vileda super mocko.... DAMIRE TVOJE CARAPE SU PRLJAVE A SAD SAM OCISTILA POD....

mislim fakat ostalo je jos nacionalno podijeliti hljeb i mlijeko i onda vise nece biti nijednog polja da nije obojen nacionalnim kljucem....ili da se preko jadnog Damira ganja "neutralnost"...
http://www.danas.org/article/2006/06/13 ... 148b7.html

:shock: :shock: :shock: :shock:
lindjo

Post by lindjo »

Beatrice_22 wrote:

samo nisam skontala ono sa mirisom koji je sinonim za gay populacij. koji je to miris
pa za damira :D :D ...Sehanovica ... :lol: :lol:

@mirci...relax. :D samo se osvrcem na edu-ov post...koji je prethodno haplicirao na moj ...da crtam? :?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

:x :x :x :x :x

dvije charape..bijele...idu u avanturu...pod vodopad...kopaju blago na ostrvu.... onda ide TIDE...koji opere charape...ponovo iste charape u vrtu...jedna predlaze novu avanturu, druga predlaye da idu gledati TV...i onda glas mame...DAMIRE :x :x :x Idemo!!!

:x :x :x :x :x :x
Stitch__

Post by Stitch__ »

:lol: :lol: :lol: :lol: eno ga mirci, neutro roberts, amela i DAMIR :lol: :lol:
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

I unisex....
mIRCerka

#31 Re: DAMIR....

Post by mIRCerka »

razbicu TV Tita mi mog...reklama za Fairy sa glicerinom...porodica Adamovic..i tata se zove...DAMIR... :x
StupskaBitanga

#32 Re: DAMIR....

Post by StupskaBitanga »

mIRCerka wrote:razbicu TV Tita mi mog...reklama za Fairy sa glicerinom...porodica Adamovic..i tata se zove...DAMIR... :x
pa sve te reklame radi jedna agencija i oni su shvatili da je Damir prihvatljivo za sve
sljedeće ime vidim je Denis
JThomas

#33 Re: DAMIR....

Post by JThomas »

ako budem imao blizance muškog spola, ja ću im dati imena senad i nenad :mrgreen:

pa nek se opterećeni idioti pitaju kako je moguće da...
mIRCerka

#34 Re: DAMIR....

Post by mIRCerka »

JThomas wrote:ako budem imao blizance muškog spola, ja ću im dati imena senad i nenad :mrgreen:

san'la i am'la... :lol:
StupskaBitanga

#35 Re: DAMIR....

Post by StupskaBitanga »

moja rođak se zove vedad i baš je nacionalistični neoptereceno
mIRCerka

#36 Re: DAMIR....

Post by mIRCerka »

StupskaBitanga wrote:moja rođak se zove vedad i baš je nacionalistični neoptereceno
ali vedad ne reklamira i uloske, i gurabije, i fairy, i gedore, i tampone, i parfeme...
JThomas

#37 Re: DAMIR....

Post by JThomas »

mIRCerka wrote:
JThomas wrote:ako budem imao blizance muškog spola, ja ću im dati imena senad i nenad :mrgreen:

i jedan će se izjašnjavati kao srbin, a drugi kao bošnjak :mrgreen:

a od iste majke i istog oca :mrgreen:

ne, naravno, ne vjerujem da bih to stvarno uradio (mada ako ovaj teatar apsurda od društva nastavi ovako, ko bi ga znao... :evil: :mrgreen: ) ali bio bi dobar materijal za neki ironični skeč u stilu nadrealista...

jer sistem je toliko apsurdan, ovu našu stvarnost ni kafka ne bi smislio...evo, jedno jedino slovo, a toliko bi značilo u stvarnosti...kao kad su nam prioriteti u krasnom kurcu...
mIRCerka

#38 Re: DAMIR....

Post by mIRCerka »

JThomas wrote:
mIRCerka wrote:

i jedan će se izjašnjavati kao srbin, a drugi kao bošnjak :mrgreen:

a od iste majke i istog oca :mrgreen:

ne, naravno, ne vjerujem da bih to stvarno uradio (mada ako ovaj teatar apsurda od društva nastavi ovako, ko bi ga znao... :evil: :mrgreen: ) ali bio bi dobar materijal za neki ironični skeč u stilu nadrealista...

jer sistem je toliko apsurdan, ovu našu stvarnost ni kafka ne bi smislio...evo, jedno jedino slovo, a toliko bi značilo u stvarnosti...kao kad su nam prioriteti u krasnom kurcu...
KRasan jeste, slazem se :thumbup:

zna li iko ko radi ove sinhronizacije? da im posaljem pismo zalbe...
StupskaBitanga

#39 Re: DAMIR....

Post by StupskaBitanga »

mIRCerka wrote:
StupskaBitanga wrote:moja rođak se zove vedad i baš je nacionalistični neoptereceno
ali vedad ne reklamira i uloske, i gurabije, i fairy, i gedore, i tampone, i parfeme...
mici kafu si zabbb
jel ono sad u modi zlatko????
mIRCerka

#40 Re: DAMIR....

Post by mIRCerka »

StupskaBitanga wrote:
mIRCerka wrote:
mici kafu si zabbb
jel ono sad u modi zlatko????
Grand kafa, Zlatko zove Damira na kafu :D nju ce napraviti Dunja :D
mIRCerka

#41 Re: DAMIR....

Post by mIRCerka »

sunce100 wrote:A jeste li upratili najavu "Uskoro" reklamu za neki deterdžent? Porodica čiji su članovi: Damir, Dunja i Denis (da sve nacije budu zadovoljne)!
mIRCerka wrote:razbicu TV Tita mi mog...reklama za Fairy sa glicerinom...porodica Adamovic..i tata se zove...DAMIR... :x
Uhoda

#42 Re: DAMIR....

Post by Uhoda »

To što u reklamama naglašavaju imena tipa Damir, Zlatko, Dunja, ... po meni nije politika već nešto sasvim ispravno. To i jesu naša imena tj. imena našeg govornog područja. A ne tamo neka strana imena kao što su Abdurahman (arapsko), Mario (talijansko), Mehmed (tursko), Fatmir (albansko), ...
bos

#43 Re: DAMIR....

Post by bos »

Sta ima gazda, imas jos kakvih zelja...nemoj nas furat da ofarbamo cijelo Sarajevo u zeleno a za gradonacelnika da reisa postavimo. :lol: Mene vise nervira sto su reklame 90% snimane u Hrvatskoj i mozda 5 % u Srbiji sa onim ekstremno iritantnim i debilnim glasovima dok nasi garibi i kad sta snime opet lete na "stranom" jeziku jer valjda kontaju da kulturnije zvuce, sta li...odoh od teme ali, totalno me dokrajcise iz telekoma s onom curicom i dopunom od 5 KM. Nestvarno... :D

Inace kad smo kod "prilagodjavanja" kupcima sa imenima kojih se ovaj jadnicak uhoda plasi samo se pazi kad se kakvo meso i salametine reklamiraju da obavezno preko pola ekrana pukne ona "Garantovano bez svinjetine". :-) Pamtim jos i Sasu Petrovica kako visi na drvetu ko sejtan. :lol:
Cholina_Lokica

#44 Re: DAMIR....

Post by Cholina_Lokica »

reklama za twix... nije damir al jest dado :D
prvo sto je dado izgovorio bilo je kaaaaraaaamelaaaa
aj znam 618 damira i svve ih zovemo dado :D
macan prvi

#45 Re: DAMIR....

Post by macan prvi »

StupskaBitanga wrote:
pa sve te reklame radi jedna agencija i oni su shvatili da je Damir prihvatljivo za sve
sljedeće ime vidim je Denis
... a to je jedno ime koje je em lijepo em internacionalno 8-) - dakle savrseno za reklame koje trebaju prodati prozvod a ne zamjeriti se nikome, s tim sto je za sadasnje bh. drustvo itekako simptomaticno da, ispada, ime u reklami mora biti takvo da se nikome ne zamjeri. :roll:
Uhoda

#46 Re: DAMIR....

Post by Uhoda »

bos wrote:
Inace kad smo kod "prilagodjavanja" kupcima sa imenima kojih se ovaj jadnicak uhoda plasi samo se pazi kad se kakvo meso i salametine reklamiraju da obavezno preko pola ekrana pukne ona "Garantovano bez svinjetine". :-) Pamtim jos i Sasu Petrovica kako visi na drvetu ko sejtan. :lol:
Plašim se imena, zašto? Pa ja sam se borio za bosanski jezik, ne za arapski, italijanski, turski, albanski, ... Moj se otac zove Hasan, što na bosanskom ne znači ništa. Za tvoju utjehu znam da ima dosta Hrvata kojima su također draža italijanska od hrvatskih (slavenskih) imena. Dakle nisu Bošnjaci jedini koji vole "strano tkivo" u svome jeziku, zarad razlikovanja od susjeda.

Što se tiče ovog "garantovano bez svinjetine" i mene to iritira. Zalažem se halal certifikaciju! :bih:
StupskaBitanga

#47 Re: DAMIR....

Post by StupskaBitanga »

Damir je i u seriji Lud Zbunjen normalan
amrica

#48 Re: DAMIR....

Post by amrica »

Nisu svi Damir, ima i ona:

Vratija se Šime, di je bija.... :D :D
pustopoljina

#49 Re: DAMIR....

Post by pustopoljina »

ja imam muslimansko ime,moj brat nema...bilo je ljudi-koji su :? se pitali-koji nam je roditelj "strani" element :lol: ,i onda saznaju imena roditelja? :? i opet gledaju buraza...otkud ? :D
cijenim-tu dobru namjeru u neutralnosti,ali mi je malo muka od tog.
Topla voda

#50 Re: DAMIR....

Post by Topla voda »

jel ovo za glade reklama,kaze "idem kakiti kod damira"

jel to reko malac? :D
Post Reply