A sad adio !

Locked
nineac

Post by nineac »

Bobi ja sam bio dovoljno star da znam Holmana i ostalu ekipu, stoga nemoj meni stavljati u usta ono sto ti nisam rekao, ja sam konkretno govorio za Jure Francetic bojnu, stoga otkud uopce takav naziv toj bojnoj?
U tom i jest poenta, sto se do tada znalo ko se bori za sta, a sto je nas El Mudzahid kostao multietnickog predznaka. Naravno da su oni dosli preko teritorije HVO-a, i odma se Tudjman poslije fatao za slamku kako brani zapad od islamskih fundamentalista.
"Mudra" politika dede &Co je nas kostala bosne opcenito, onakve kakva je nekada bila, a do 93 smo bili na putu da to sacuvamo!
trag

Post by trag »

nineac wrote:Bobi ja sam bio dovoljno star da znam Holmana i ostalu ekipu, stoga nemoj meni stavljati u usta ono sto ti nisam rekao, ja sam konkretno govorio za Jure Francetic bojnu, stoga otkud uopce takav naziv toj bojnoj?
U tom i jest poenta, sto se do tada znalo ko se bori za sta, a sto je nas El Mudzahid kostao multietnickog predznaka. Naravno da su oni dosli preko teritorije HVO-a, i odma se Tudjman poslije fatao za slamku kako brani zapad od islamskih fundamentalista.
"Mudra" politika dede &Co je nas kostala bosne opcenito, onakve kakva je nekada bila, a do 93 smo bili na putu da to sacuvamo!
Problem je bio cijelo vrijeme u apokalipticnom trojcu zvanom Aljo, Njofra i Slobo.A mi smo bili pusaci njihovih krvavih i umobolnih furki.

Ali cek nineac.Ja zaista ne kontam otkud ono
nineac wrote:Gdje su bili u Zenici kada su se ustase istjerivale
Jel ti to identificiras sve B.Hrvate u Zenici sa ustasama?
Dobor znas da je 90% B.Hrvata bilo i HVO ili obrnuto 90% muslimana u takozvanoj Armiji BIH odnosno 90% srba u vojsci R.Srpske.
Ja to vidim kao globalnu primitivnu identifikaciju gdje su svi srbi cetnici, hrvati ustase,a muslimani balije :shock:
To sigurno ne doprinosi konstruktivnom razgovoru ako se krene sa vrijedjanjem bilo kojeg od naroda.
pola_cilo

Post by pola_cilo »

valterbranisarajevo wrote:Izgleda da ce se na ovom popisu naci jos interesantnih likova. :D

A sad adio, video i audio

Hajradinovici prvi na listi osoba kojima ce biti oduzeto drzavljanstvo BiH

Na popisu prvih 38 osoba kojima su premazakljuccima Drzavne komisije za reviziju odluka o naturalizaciji stranih drzavljana oduzeta bh drzavljanstva, nalaze se i imena Izeta Hajradinovica i jnjegovog sina Elvisa Hajradinovica. Otac i sin Hajradinovic pojavili su se u Sarajevu u drugoj polovici 1998. godine. izet Hajradinovic je pocetkom 90-ih bio jedan od osnivaca SDA Makedonije, sto mu je bila garancija za poslove i doseljavanje u Sarajevo. Elvis Hajradinovic, rodjen u Skoplju 1972, godine primljen je u drzavljanstvo BiH 23. jula ratne 93. godine. Naknadni upis u MKR izvrsen je u septembru 1999, u sarajevskoj opcini Stari Grad. Ovo mladi Hajradinovic je stekao nakon sto je u zahtjevu naveo da je u Makedoniji proganjan zbog svoje vjerske i nacionalne pripadnosti i jer je bio odan napadnutoj drzavi BiH?! 4 godine kasnije (1997) njenacki sud je Elvisu Hajradinovicu, ovog puta makedonskom drzavljaninu, presudio novcanu kaznu od 4000 DEM zbog svercovanja cigareta.

Ispitujuci osnov za dobivanje bh drzavljanstva, clanovi drzavne komisije su putem korespodencije s Ambasadom Njemacke u Sarajevu dosli do podatka da Elvis Hajradinovic ima i njemacko drzavljanstvo?! Prema zakonima te drzave, elvis Hajradinovic nije mogao dobiti njemacko drzavljanstvo ukoliko se predhodno nije odrekao drzavljanstva BiH.

Elvisov otac Izet rodjen je u Sjenici 1945, a u Skoplju je zavrsio Filoloski fakultet 1975. godine. BH drzavljanstvo je dobio 21. juna 96. godine, zajedno sa suprugom Fatimom iz Kruseva i dva sina rodjena u prilepu Amelom i Emilom.

Komisija je utvrdila da je 21. juni 1996. bio neradni dan, tacnije nedjelja. :? :shock:

Slobodna Bosna 01.06.2006.

E ovi su garant krvarili za BiH ! :lol:
Ovakvih primjera je sijaset .Sjeti se samo afere oko prodaje bosanskih pasosa u Becu i Bonnu / To se covjece djelilo sakom i kapom / Sandzaklije , Albanci ...Crnogorci , Bugari Rumuni ,mraka cijela vas cijelog dunjaluka, ma nema ko nije mogo kupiti pasaporte od merhametli Bosnjana , // moj i tvoj pasos !!!!! jarane , se djelio za saku drobisa .I na taj nacin se djelila BiH i njen ugled i njen uticaj i nasi Nobelovci i nasa Olimpijada i nase ime i nas ponos i nas inat i prkos i snaga .......za saku dolara !!!! Takodje , kada je profunkcioniralo dejtonsko cudoviste koje se zove R sumska i mrska i svinjska i kada su i oni dobili ingerenciju da prave putovni list Bosne i Hercegovine , oni su se takodje raskalasili i djelili tu plavu knjizicu Srbima iz Srbije koji su " napadnuti u Cacku i Zajecaru od pamahnitalih bosanskih mudzahedina i fundametalista morali pronaci utociste u Chikagu kod drage cetnicke emigracije koju su takodje protjerali nane i bule iz Visegrada i Foce 43 i 44 -te.
pola_cilo

Post by pola_cilo »

pape wrote:
black wrote:
nineac wrote:To i jeste poenta ove price, sto su ti IDIOTI izbrisali multietnicki predznak ARBiH koji je ona imala do polovine 93. Kada su oni dosli u jesen 93, sve je otislo u PM!
upravo vecina tih ljudi koji su dosli...dosli su sa britanskim pasosima i vecinom iz pravca teritorija pod kontrolom HVO-a...mali broj njih je bio koji su dosli sa iskrenim namjerama vecinom su to ljudi sumnjive proslosti koje su vrbovali razne bjelosvjetske obavjestajne zajednice i koji su ovde dosli sa odredjenim zadacima itd itd.....(ovo je davno prezvakano al et)...
:roll: Prezvakano je vec bezbroj puta.
Ali, ... sta bi trebalo da znaci to sa cijim su pasosima dosli i iz kog su pravca dosli!? Mi smo bili ti kojima su dosli !
Nase vlasti, .... drzavne, vojne i policijske su istima odmah trebale da se zahvale na "pomoci" i da ih zamole za povratak.

Tacno ! Bistar si ko suza ! Ko ti moze prodati muda pod burege ! Urote , kontra obavcjestajne sluzbe pice , trice i kucine ko ce meni uvaliti heroin ako ja necu ! Kako god su usli trebali su isto tako i izaci da ih neko nije zadrzao.Bi ti meni usao usao u moju kucu nepozvan i sa losim namjerama ? NIKAD !!!!!!!!!!!!!!!
zzzzz

Post by zzzzz »

trag wrote:
Dobor znas da je 90% B.Hrvata bilo i HVO ili obrnuto 90% muslimana u takozvanoj Armiji BIH odnosno 90% srba u vojsci R.Srpske.
Ja to vidim kao globalnu primitivnu identifikaciju gdje su svi srbi cetnici, hrvati ustase,a muslimani balije :shock:
To sigurno ne doprinosi konstruktivnom razgovoru ako se krene sa vrijedjanjem bilo kojeg od naroda.
Kao prvo Armija BiH nije takozvana, osnovana je od strane legalnih institucija BiH, za razliku od HVO koji je bio stranacka, paravojna formacija.
trag

Post by trag »

zzzzz wrote:
trag wrote:
Kao prvo Armija BiH nije takozvana, osnovana je od strane legalnih institucija BiH, za razliku od HVO koji je bio stranacka, paravojna formacija.
Mozda mozes da mi kazes procenat muslimana i ostalih i takozvanoj armiji BIH?To me podsjeca na ono JNA je armija svih nasih naroda i narodnosti a ono Srbi vode glavnu politiku. Isti klinac drugo pakovanje sa takozvanom Armijom BIH u ratnom periodu Bosne.
Puna mudzahedina i 95% Bosnjacka sa 1% ostalih naroda i narodnosti u svojim redovima.
I za vrijeme rata je bila legitimna onoliko koliko i ostale vojske.
Legalne institucije su zazivjele nakon rata.
pola_cilo

Post by pola_cilo »

zzzzz wrote:
trag wrote:
Ti prvi vrijedjas i lazes kao pas i podmeces i ....ako je nesto tzv . na ovim prostorima to je tzv.NDH , to je tzv.herceg -bosna i tzv fasisticki i paravojni ( kako covjek kaze ) i nacisticki i HDZ-ovski HVO .ABiH je bila legitimna i legalnma vosjka drzave BiH koju su sacinjavali patrioti ove zemlje.Ako je HVO vojska i cetnici Martica i Babica iz Knina su vojska.
Mars , odnesi cvijece na grob Pavelica i Francetica koji su djecu na bajonete bacali , u svoje ime , a u moje ime pljuni.
A_I_

Post by A_I_ »

trag wrote: Mozda mozes da mi kazes procenat muslimana i ostalih i takozvanoj armiji BIH?To me podsjeca na ono JNA je armija svih nasih naroda i narodnosti a ono Srbi vode glavnu politiku. Isti klinac drugo pakovanje sa takozvanom Armijom BIH u ratnom periodu Bosne.
Puna mudzahedina i 95% Bosnjacka sa 1% ostalih naroda i narodnosti u svojim redovima.
u početku JESTE bila Armija BIH svih Bosanaca i Hercegovaca ali je kasnije što zbog unitrašnje radikalizacije(čitaj mudžahedini i sl.) što zbog aspiracija bosanskih Hrvata (nahuškanih iz Hrvatske) ka ocjepljenju (opet djelomično potpomognuto radikalizacijom od strane ovih fanatika-plaćenika kod Bošnjaka) i stvaranju nakaradne tvorevine hercegbosne, barem djelomično izgubila tu čar Armije svih Bosanaca i Hercegovaca...nažalost...
Last edited by A_I_ on 04/06/2006 23:55, edited 1 time in total.
pola_cilo

Post by pola_cilo »

trag wrote:
zzzzz wrote:
trag wrote:
Mozda mozes da mi kazes procenat muslimana i ostalih i takozvanoj armiji BIH?To me podsjeca na ono JNA je armija svih nasih naroda i narodnosti a ono Srbi vode glavnu politiku. Isti klinac drugo pakovanje sa takozvanom Armijom BIH u ratnom periodu Bosne.

Ti si fasisticki umobolinik koji se nece dugo zadrzati na ovom forumu.A da zivis 3000 godina nece se ostvariti san tvojih idola postrojen u dvojce:
Pavelic - D.Mihaliovic / Tudjman -Milosevic / Karadjic -Boban / gdje su oni danas ti ces biti sutra , smece fasisticko.
trag

Post by trag »

pola_cilo wrote:
zzzzz wrote:
trag wrote:
Ti prvi vrijedjas i lazes kao pas i podmeces i ....ako je nesto tzv . na ovim prostorima to je tzv.NDH , to je tzv.herceg -bosna i tzv fasisticki i paravojni ( kako covjek kaze ) i nacisticki i HDZ-ovski HVO .ABiH je bila legitimna i legalnma vosjka drzave BiH koju su sacinjavali patrioti ove zemlje.Ako je HVO vojska i cetnici Martica i Babica iz Knina su vojska.
Mars , odnesi cvijece na grob Pavelica i Francetica koji su djecu na bajonete bacali , u svoje ime , a u moje ime pljuni.
ABIH je bila odgovor Muslimana na ustrojbu hrvatske i srpske vojske.
To je bila legitimna vojska Bosnjaka isto kao sto je HVO i srpska vojska bila legitimna za hrvatski i srpski narod.
Problem u ratnoj Armiji BIH je bio sto joj je na celu bio Alija koji je pozdravljao svoje vojnike sa muslimanskim pozdravima i koji je krojio promuslimansku Bosnu. Nista cudno posto je to bio odgovor na hrvatske i srpske pretenzije i u to vrijeme je bilo ok.Gledajuci sada sa razmakom od 15 godina to je bilo pogresno.
Nista nije bilo bolje ni u ostale dvije vojske (hrvatskoj i srpskoj) koje su nikle na bolesnim ambicijama Tudjmana i Slobe.
Mi smo zrtve bolesne akopalipticne igre velikog tria.
Cudi me da se stvari sa distance i nakon odredjenog perioda ne krenu vec vise gledati objektivno nego je subjektivizam prisutan na svim stranama.
Da su zivi sva trojica bi sjedjeli u Hagu gdje bi im se sudilo za njihove bolesne ambicije i ideje.
pola_cilo

Post by pola_cilo »

trag wrote:
pola_cilo wrote:
zzzzz wrote: Kao prvo Armija BiH nije takozvana, osnovana je od strane legalnih institucija BiH, za razliku od HVO koji je bio stranacka, paravojna formacija.
ABIH je bila odgovor Muslimana na ustrojbu hrvatske i srpske vojske.
To je bila legitimna vojska Bosnjaka isto kao sto je HVO i srpska vojska bila legitimna za hrvatski i srpski narod.
Problem u ratnoj Armiji BIH je bio sto joj je na celu bio Alija koji je pozdravljao svoje vojnike sa muslimanskim pozdravima i koji je krojio promuslimansku Bosnu. Nista cudno posto je to bio odgovor na hrvatske i srpske pretenzije i u to vrijeme je bilo ok.Gledajuci sada sa razmakom od 15 godina to je bilo pogresno.
Nista nije bilo bolje ni u ostale dvije vojske (hrvatskoj i srpskoj) koje su nikle na bolesnim ambicijama Tudjmana i Slobe.
Mi smo zrtve bolesne akopalipticne igre velikog tria.
Cudi me da se stvari sa distance i nakon odredjenog perioda ne krenu vec vise gledati objektivno nego je subjektivizam prisutan na svim stranama.
Da su zivi sva trojica bi sjedjeli u Hagu gdje bi im se sudilo za njihove bolesne ambicije i ideje.
Sta ti je to " ustrojba " Na ovom forumu se pise bosanski jezik.Mars, rekoh ti gubo ustaska !!!!!!! Ja Aliju ne volim , mrzim ga , davo je moju zemlju fasistima kao sto si ti /ali ti ga trebas slaviti , zahvaljujuci Aliji ja nisam kod kuce , a u mom gradu kuna valuta a sahovnoica zastava.Zahvaljujuci Aliji i naravno Tudjmanu.Cuj tzv ABiH .Kako si imao obraza i hrabrosti ovo napisati .?
trag

Post by trag »

pola_cilo wrote: Sta ti je to " ustrojba " Na ovom forumu se pise bosanski jezik.Mars, rekoh ti gubo ustaska !!!!!!! Ja Aliju ne volim , mrzim ga , davo je moju zemlju fasistima kao sto si ti /ali ti ga trebas slaviti , zahvaljujuci Aliji ja nisam kod kuce , a u mom gradu kuna valuta a sahovnoica zastava.Zahvaljujuci Aliji i naravno Tudjmanu.Cuj tzv ABiH .Kako si imao obraza i hrabrosti ovo napisati .?
Nije ni cudo sto nam zemlja propada kada je puna umobolnih idiota.Znam ja da ti Aliju i SDA mrzis samo sto te nesto povuce da na svakim izborima das glas i emocije pobijede razum.Ah koji razum...samozvani stovaoci onoga sto ne razumiju.. :-)
Citas ti uopce ono o cemu ja pisem ili lupas cim vidis moj nick :D
Budala

Post by Budala »

:shock: :shock:

Nevalja. Sada ce da najebemo od onog bradatog Abu Dabija sto je prijetio na 60 minuta.......brrrrrrr Postaje opasno :run: :-?

:-)
Last edited by Budala on 05/06/2006 00:37, edited 1 time in total.
pola_cilo

Post by pola_cilo »

trag wrote:
pola_cilo wrote: Sta ti je to " ustrojba " Na ovom forumu se pise bosanski jezik.Mars, rekoh ti gubo ustaska !!!!!!! Ja Aliju ne volim , mrzim ga , davo je moju zemlju fasistima kao sto si ti /ali ti ga trebas slaviti , zahvaljujuci Aliji ja nisam kod kuce , a u mom gradu kuna valuta a sahovnoica zastava.Zahvaljujuci Aliji i naravno Tudjmanu.Cuj tzv ABiH .Kako si imao obraza i hrabrosti ovo napisati .?
Nije ni cudo sto nam zemlja propada kada je puna umobolnih idiota.Znam ja da ti Aliju i SDA mrzis samo sto te nesto povuce da na svakim izborima das glas i emocije pobijede razum.Ah koji razum...samozvani stovaoci onoga sto ne razumiju.. :-)

Ma bilmaze jedan pises , "ustrojba i stovaoci" / pametnom dosta / nisi mi objasnio sta to znaci ?niti trebas niti me interesuje / zar ti mislis da mi moramo znati sta izmisli preko noci Tudjman i Brozovic/ " Silnice povijesne zbiljnosti , sveudilj....." tako se oprilike zove knjiga predsjednika svih Hrvata F.T. i k tome jos i pride Armiju BOSNE I HERCEGOVINE zoves tzv.i ja treba nesto s tobom da pricam.Dopisuj se sa Dariom Kordicem .To je tvoja raja a ne ovaj forum.On je(D.K.) 93 u Kiseljaku ili Busovaci ofarbo svinju u zeleno u utjero je u dzamiju.I to je tebi vojska , a ABiH zoves takozvanom .Gadis mi se!!!!
pola_cilo

Post by pola_cilo »

trag wrote:
trag

Post by trag »

pola_cilo wrote: Ma bilmaze jedan pises , "ustrojba i stovaoci" / pametnom dosta / nisi mi objasnio sta to znaci ?niti trebas niti me interesuje / zar ti mislis da mi moramo znati sta izmisli preko noci Tudjman i Brozovic/ " Silnice povijesne zbiljnosti , sveudilj....." tako se oprilike zove knjiga predsjednika svih Hrvata F.T. i k tome jos i pride Armiju BOSNE I HERCEGOVINE zoves tzv.i ja treba nesto s tobom da pricam.Dopisuj se sa Dariom Kordicem .To je tvoja raja a ne ovaj forum.On je(D.K.) 93 u Kiseljaku ili Busovaci ofarbo svinju u zeleno u utjero je u dzamiju.I to je tebi vojska , a ABiH zoves takozvanom .Gadis mi se!!!!
S tobom je problem sto si ti analfabet.Ili citas a nista ne kuzis.
Jezik kojim ja govorim je srpskohrvatski odnosno hrvatskosprski, a tebi ako se ne svidja kurac me zaboli.Ako ne kontas neke rijeci uzmi rijecnik pa pronadji.
Ako ti nije jasno jos jedanput da ti podcrtam da su za mene sva tojica ista govna koja bi da su ziva zavrsila u Hagu,
Ako imas problema sa tim sto bi i Alija bio sa njima (Karla je dan nakon njegove smrti izmedju ostalog obznanila da se vrsila istraga protiv Alije u vezi sa zlocinama, mudzahedinima :lol: i umobolnom politikom).
Mene osobno kurac zaboli za Kordica, Bobana,Suska i ostale slijepe izvrsitelje lude Tudjanove politike.
Ali me isto tako zaboli kurac za Aliju, Dz.Latica i ostalu bagru kao i za Rasu, Mladica...
Sve isti smrad.:lol:
Uzgred ABIH je za vrijeme rata bila takozvana.To je bila AB.Armija Bosnjaka kao sto je i HVO bila armija Hrvata i SV armija Srba.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zoom66 wrote:@ pola_cilo & trag:

DI OU ES TI EJ...:-)

prevod - prijevod - privod...:oops:...DOSTA!!!
Znaci i ti si s nama u pokretu?

Super! :D
DUREX

Post by DUREX »

trag wrote:
pola_cilo wrote: Ma bilmaze jedan pises , "ustrojba i stovaoci" / pametnom dosta / nisi mi objasnio sta to znaci ?niti trebas niti me interesuje / zar ti mislis da mi moramo znati sta izmisli preko noci Tudjman i Brozovic/ " Silnice povijesne zbiljnosti , sveudilj....." tako se oprilike zove knjiga predsjednika svih Hrvata F.T. i k tome jos i pride Armiju BOSNE I HERCEGOVINE zoves tzv.i ja treba nesto s tobom da pricam.Dopisuj se sa Dariom Kordicem .To je tvoja raja a ne ovaj forum.On je(D.K.) 93 u Kiseljaku ili Busovaci ofarbo svinju u zeleno u utjero je u dzamiju.I to je tebi vojska , a ABiH zoves takozvanom .Gadis mi se!!!!
S tobom je problem sto si ti analfabet.Ili citas a nista ne kuzis.
Jezik kojim ja govorim je srpskohrvatski odnosno hrvatskosprski, a tebi ako se ne svidja kurac me zaboli.Ako ne kontas neke rijeci uzmi rijecnik pa pronadji.
Ako ti nije jasno jos jedanput da ti podcrtam da su za mene sva tojica ista govna koja bi da su ziva zavrsila u Hagu,
Ako imas problema sa tim sto bi i Alija bio sa njima (Karla je dan nakon njegove smrti izmedju ostalog obznanila da se vrsila istraga protiv Alije u vezi sa zlocinama, mudzahedinima :lol: i umobolnom politikom).
Mene osobno kurac zaboli za Kordica, Bobana,Suska i ostale slijepe izvrsitelje lude Tudjanove politike.
Ali me isto tako zaboli kurac za Aliju, Dz.Latica i ostalu bagru kao i za Rasu, Mladica...
Sve isti smrad.:lol:
Uzgred ABIH je za vrijeme rata bila takozvana.To je bila AB.Armija Bosnjaka kao sto je i HVO bila armija Hrvata i SV armija Srba.
Koja je ABiH u ratu bila "tzv" pizda ti materina...stovana....

Jedina armija medjunarodno priznate drzave u kojoj je bilo svh naroda i narodnosti (u mojoj jedinici je bilo toliko Srba,da mi je i dan danas tesko kad moram da blatim Srbe kao Srbe ,jer se odma sjetim njih i kakvi su borci bili...isto vaz i za Hrvate)...to sto je kasnije Alija i njemu slicni,mater im jebem, u dosluhu sa cetnicima i ustasama ,od ABiH pokusalo da napravi neku dzamahirijsku armiju to nikome ne daje za pravo da o ABiH prica kao sto ti pricas, mater ti jebem klosarsku....Po tonu tvoje poruke se vidi cega si "stovalac"...a tvoje "Mene osobno kurac zaboli za Kordica, Bobana,Suska i ostale slijepe izvrsitelje lude Tudjanove politike" osobno okaci o kurac jer ti iz poruke izbija ono sto si u dusi

O mudzahedinima sam rekao sta mislim na pocetku teme - da bi ih izbacio bez i jedne rijeci!!!! A sada upravo i vidimo koja je implikacija njihovog dovodjenja....Da nam ovakvi "stovani" kurtoni blate 4 godine prkosa sto cenicima,sto ustasama i agresiji iz dvije drzave koje su imale medjunarodni blagoslov....i da nam se isti pozivaju na ovaj arapski sljam...
Onima koji su ih doveli po 100 put jebem majku kroz majku....Pljunuli su nam u usta a dushmanima ucinili medvjedju uslugu koja ce nas kostati jos mnogo cega
novel

Post by novel »

:thumbup:
trag

Post by trag »

Posto ocito da niko ne moderira ovaj forum i da se mater i familije jebu kako stignu i od koga stignu za iznosenje svoga misljenja onda mozemo i mi brutalno da sjebajemo smrdljivi papanluk.
DUREX wrote:
Koja je ABiH u ratu bila "tzv" pizda ti materina...stovana....
Uvijek.Ti joj debilni idiote kroz "tzv" (ja barem rekoh takozvana) dajes jos manji znacaj ali to tvoj uski mozak ne kuzi niti ce ikada kuziti posto ti ga je mater sjebala jos dok si bio mali.Ali nije ni ocekivati zbog njene inteligencije odnosno neinteligencije.
DUREX wrote: Jedina armija medjunarodno priznate drzave u kojoj je bilo svh naroda i narodnosti (u mojoj jedinici je bilo toliko Srba,da mi je i dan danas tesko kad moram da blatim Srbe kao Srbe ,jer se odma sjetim njih i kakvi su borci bili...isto vaz i za Hrvate)...
:lol: :lol: :lol:
Kakve gluposti.U HVO i HOS-u je bilo toliko muslimana da ti pojma nemas o cemu pricas.Vise je bilo Muslimana u hercegovini u HOS-u nego Hrvata.
U srpskoj vojsci takodje.
Od armije svih naroda i narodnosti (ovo kao ono JNA.Mi smu tu da zastitimo sve :lol: ) je protjerano par stotina tisuca Hrvata Varesa, Kaknja, Fojnice, Zenice, Travnika i ostalih gradova samo u srednjoj Bosni.
DUREX wrote: to sto je kasnije Alija i njemu slicni,mater im jebem, u dosluhu sa cetnicima i ustasama ,od ABiH pokusalo da napravi neku dzamahirijsku armiju to nikome ne daje za pravo da o ABiH prica kao sto ti pricas, mater ti jebem klosarsku....
On nije pokusao da je napravi nego ju je napravio i to ne u dosluhu sa cetnicima i ustasama nego sa "legitimnim organima vlasti" ili barem onim koji su njega slusai.
Izmedju ratne ABIH i predratne JNA se moze staviti znak jednakosti =
svidjalo se to tvome malom, zatvorenom jebenom mozgu (za sto ti je materesina odgovorna).
Koliko se sjecam i JNA je bila armija svih naroda i narodnosti sve dok Sloba nije odlucio da to treba da bude iskljucivo srpska armija.
Znaci tvojom logikom niko ne treba da zove JNA cetnicka posto je ona to bila samo par godinica a otprilike cetrdesetak je sluzila svim narodima i narodnostima.
Opet mamina greska :lol: Toliko mi je ruzna i prljava ta tvoja mozgovna ruznoca i misaoni neskal da mi se gadi gledati dok ti odgovaram.

Po
DUREX wrote: tonu tvoje poruke se vidi cega si "stovalac"...a tvoje "Mene osobno kurac zaboli za Kordica, Bobana,Suska i ostale slijepe izvrsitelje lude Tudjanove politike" osobno okaci o kurac jer ti iz poruke izbija ono sto si u dusi
Smrdi mi nesto ovo na male zelene :lol: Jebo te i Alija i Latic i ostala bagra.
DUREX wrote: O mudzahedinima sam rekao sta mislim na pocetku teme - da bi ih izbacio bez i jedne rijeci!!!! A sada upravo i vidimo koja je implikacija njihovog dovodjenja....Da nam ovakvi "stovani" kurtoni blate 4 godine prkosa sto cenicima,sto ustasama i agresiji iz dvije drzave koje su imale medjunarodni blagoslov....i da nam se isti pozivaju na ovaj arapski sljam...
Onima koji su ih doveli po 100 put jebem majku kroz majku....Pljunuli su nam u usta a dushmanima ucinili medvjedju uslugu koja ce nas kostati jos mnogo cega
Dok su ih dovodili takvi ko ti su ih jedva docekali da bi se sada kao ogradili od njih.
I jos nesto ta ABIH (svih naroda i narodnosti :lol:) u kojoj su bili Zajko, Caco i kompanija (kao jedni od udarnih igli odbrane grada) je izmedju ostalih odgovorna za smrt par stotina sarajevskih Srba(sigurno) a neki kazu i par tisuca.
Hrvati i Srbi u Sarajevu (posto je tu koliko toliko bila jedno vrijeme onakvom kako je ti vidis "svih naroda i narodnosti") su u pocetku vjerovali u ABIH i borili se narocito u Sarajevu dok je muslimanska vlast nije prestrojila u jednu vojsku, za jedan cilj, sa jednim vjerskim pozdravom.
Last edited by trag on 05/06/2006 11:42, edited 3 times in total.
novel

Post by novel »

jos nesto ta ABIH (svih naroda i narodnosti ) u kojoj su bili Zajko, Caco i kompanija (kao jedni od udarnih igli odbrane grada)
:D pa gdje si ti bio u to vrijeme, da budes udarna igla odbrane i da povedes narod u narodno oslobodilacki rat?? :oops: iz kog si ti podruma izasao, bog te vidio :oops: kukolj :oops:

Kakve gluposti.U HVO i HOS-u je bilo toliko muslimana da ti pojma nemas o cemu pricas.
idi begaj, pricas o periodu prije nastajanja ARMIJE :D
trag

Post by trag »

novel wrote:
jos nesto ta ABIH (svih naroda i narodnosti ) u kojoj su bili Zajko, Caco i kompanija (kao jedni od udarnih igli odbrane grada)
:D pa gdje si ti bio u to vrijeme, da budes udarna igla odbrane i da povedes narod u narodno oslobodilacki rat?? :oops: iz kog si ti podruma izasao, bog te vidio :oops: kukolj :oops:
Ja sam bio tamo gdje ti sigurno nisi dok nisam uvidio da je Alljina prica big farsa i da je isto govno kao Njofra i Slobo.
novel wrote:
Kakve gluposti.U HVO i HOS-u je bilo toliko muslimana da ti pojma nemas o cemu pricas.
idi begaj, pricas o periodu prije nastajanja ARMIJE :D
Koliko mi je poznato ABIH nije nastala onoga trenutka kada su se sukobili HVO i ABIH nego neposredno prije rata
Jer od tog trenutka HOS i HVO masovno napustaju Muslimani i bjeze a iz ABIH Hrvati koji ne zele da pucaju po svom narodu.
Jedni protjeruju i zlostavljaju druge i obrnuto.
Fair Life

Post by Fair Life »

Bez svadje izmedju pripadnika konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine...
http://www.bhdani.com/arhiva/157/t1572.htm wrote:- "Boricemo se dok ne oslobodimo sve opstine sa vecinskim bosnjacko-muslimanskim stanovnistvom po popisu iz 1991."
A.I. time direktno krsi Ustav republike BiH na koji je svojevremeno polozio zakletvu. KZ BiH sankcionira kao tesko krivicno djelo sve one postupke i radnje koje ugrozavavaju suverenitet i cjelovitost drzave, RBiH. A.I. upravo to cini, iscrtavajuci zajedno sa Karadzicem i Bobanom granice novih triju drzava na teritoriji suverene RBiH, ciji je on, kojeg li paradoksa, Predsjednik Predsjednistva.
Last edited by Fair Life on 05/06/2006 12:15, edited 1 time in total.
DUREX

Post by DUREX »

Vidi malog ujke sto se gica....pa se sve onako batrga nozicama :lol: :lol: :lol:

I upire se da mi kao "spusti" pa je satkao i nesto sto zvuci ovako:

"Opet mamina greska ...Toliko mi je ruzna i prljava ta tvoja mozgovna ruznoca i misaoni neskal da mi se gadi gledati dok ti odgovaram."

haha....bas je ovo bilo,onako,u plexus...pogubio sam se po podu..."mozgovna ruznoca"....ccc...

Nego....da ne citiram vise ovog "stovanog" polupedercica koji se iz petnih zila upire da dokaze da su u proslom ratu svi bili isti,bacajuci po forumu izdrkane floskule tipa "svi su oni isti" itd,dok mu iz ociju viri U u svakoj recenici

Jedinica sarajevskog HOS-a,je citav rat ratovala u sastavu ABiH a u njenom sastavu je bilo i Hrvata i Srba i naravno Bosnjaka...A o muslimanima u HVO-u u hercegovini se dobro zna...kako su masakrirani ili odvedeni u logore nakon sto su se iz svoje gluposti,ne osjecajuci odakle se na Bosnu sve vrsi agrasija,prilazili HVO-u pocetkom rata
O "tisucama" likvidiranih Srba u Sarajevu si se malo "konsultirao" sa Bukejlovicem, ne?...Pa i ne cudi,jer sto te vise prcam sve ti vise iz supka viri "U" ,pa te malo ponjela atmosfera ,a? :)

A ti bi, polupedercicu, da izjednaci JNA koja je izvrsila agresiju na Bosnu ili Hrvatsku sa ABiH koja je proizasla iz naroda kao odgovor na istu ,a s ciljem da se drzava odbrani??...Iz koje si ti selendre ili ustaske jazbine ponikao i koju si ti to "historiju" citao pa da izjednacis predratnu agresorsku JNA i ABiH,picka li ti materina provincijska?

Nego ,da se malo "otklonim" od mladog ujke,jer ce opet da pocne da sikce i da se gica nozicama pa i da mi baci koju repliku i da me iznenadi sa gluposcu tipa "ruzna mi je i prljava tvoja ruznoca mozga" i ostalim vidovima slobodnog stiha ili nadrelisticke proze(nisam siguran ,moracu da konsultujem Kocu nam Popovica)

ABiH jeste tokom vremena padala sve vise i vise u balijske ruke SDA i njihovih "komandanata" ali je ideja ABiH i ono sto nas je nosilo kad je rat pocnjao bila Bosna ,jedna cjelovita...barem nas,raju iz Sarajeva,a odatle valjda i mjesoviti sastav nasih,sarajevskih jedinica....O desavanjima izvan grada,o ucescu mudzahedina i ostalog sljama ne mogu govoriti kao o sarajevsom frontu,ali uprkos svemu opet mogu tvrditi da je ABiH daleko ,daleko drugacija i sa potpuno drugim ciljevima usla u ovaj rat od npr. srpskih vojski ili ustasa ,ciji su horizonti po pitanju rat u Bosni bili zaokruzeni planom u Karadzordzeva....Prema tome zna se ko je u svoj ovoj prici agresor a ko je nastao iz potrebe da se odbrani....Greske i zlocini uzrokovani pogubnom politikom nase kriminalne vlade su kao uzrok imali da nam danas ovakvi idioti, kao ovaj seljacic, kojem sam gore odgovorio,izjednacuju nasu armiju sa agresorskom itd....
I ne bih volio da se bilo koji od mojih postova okarakterise kao odbrana politike Alije & Co. ...jer ako pogledate bilo koji od mojih prijasnjih postova ,rijetko u kojem se desi da im se ne najebem majke...A koliko mi se gade oni,njima slicni i sav taj provincijski primitivni mentalitet ,tesko je izmjeriti...Ali neke stvari imaju svoje mjesto a neke ne,kao sto je pokusaj ovog idiota da izjednaci mene koji sam u odbranu svoga grada stao jer jer sam napadnut,lisen bilo kakve naconalisticke i nacisticke ideje i onih koji su na ovu zemlju izvrsili agresiju
Last edited by DUREX on 05/06/2006 12:27, edited 2 times in total.
Santos

Post by Santos »

Sve Kineze vratit nazad u Japan.
Locked