Baka jel' vrijeme?!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

max_power

Post by max_power »

H wrote:
nobody wrote:Ciro :roll:
Bolje onda da ostavimo Baku, bolji je trener i bolje se razumije u fudbal od Blazevica

Halilhodzic, Osim, Susic, Bazdarevic, Hadzibegic...
Imamo dosta dobrih trenera s obzirom da smo mala zemlja.
Od tih pet jedan bi pristao sigurno.
Ja i dalje smatram da bi nama najbolje odgovarao stranac. Neko ko ne bi razmišljao o tome odakle i kojeg porijekla je koji igrač, gdje se ekipa priprema i sl. Da fino zavede red i disciplinu. :oops:
Ali neki priznati i uspjesni strani trener a ne:
a) anonimni trecerazredni trener tipa Plisek... Svaki od ovih nasih sto sam gore nabrojao je bolji trener.
b) nekad dobar igrac a nula kao trener tipa Mateus, Zenga... Da su dobri treneri trenirali bi klubove u Bundesligi/Serie A.

Znaci ne preostaje nam bas puno alternativa jer tesko da mozemo neke bolje strance dovesti osim takvih.
A imamo valjda i domacih trenera koji ne razmisljaju o porijeklu i slicno :)

The Man wrote:Evo ih sve trče pa zapinju....prepiru se ko će preuzeti repku

Na te ljude zaboravi.....
Hadzibegic bi iz ovih stopa preuzeo reprezentaciju. I Susic bi ja mislim. Vaha je trenutno bez posla, mozda bi i on htio probati. Za Mesu i Osima nisam siguran. Vrijedi pokusati
peco

Post by peco »

zasto se uvijek prilikom rasprave o reprezentaciji, posvadjaju "raspravljaci". i tako se, naravno, nista ne napravi. ne mislim da cemo mi na forumu ista napraviti, ali pretpostavljam da je tako i kada raspravljaju oni koji odlucuju. i tako se prica vrti u krug iz godine u godinu, a govna i dalje plivaju. nisam za nasilje, ali jesam za malo radikalniji pristup. kao npr. talijani. uprava dovede nekog lijevog igraca, jer tamo neko ima koristi od toga, a navijaci fino na trening i vrse pritisak sve dok se govna ne rastjeraju.
p.s. nedavno sam poslom isao u rs, a kad tamo nas vrli trener izlazi iz kladionice, fol sakriven tamnim naocalama. nece covjek da se ofira po federaciji... sta nam to govori?
titami

Post by titami »

Bio dobar ili los trener, menadzer ili bilo sta drugo`:

BAKA NIJE USPIO PLASIRATI NASU REPREZENTACIJU
NA DVA PRVENSTVA.

Mislim da je iole normalan on, a bogami i svi ostali,podnio bi ostavku i predao stafetu nekom drugom.

Kome? Ima nas masala!.

U BiH ustvari niko ne podnosi ostavku, u BiH se ljudi samo`
smjenjuju.

Ko god da se dokopa nekake pozicije ne pusta kao da je privatna firma.
rIder

Post by rIder »

ja ipak mislim da nije problem u selektor/ima vec u onome kako se zove alkosu, pasalicu, jelicu i ostalima, jer nijedan ozbiljan trener nece da mu ovi klosari odredjuju koga i kada ce pozvati i koliko ce igrati :roll:
zzzzz

Post by zzzzz »

H wrote: Ja i dalje smatram da bi nama najbolje odgovarao stranac. Neko ko ne bi razmišljao o tome odakle i kojeg porijekla je koji igrač, gdje se ekipa priprema i sl. Da fino zavede red i disciplinu. :oops:
Najbolje rjesenje je stranac......
jazzer

Post by jazzer »

Prije nego ce Baka biti izabran za selektora jedna od opcija
je bio i Ivan Katalinic. Ja sam citao tada intervju sa njim i
bio je spreman uzeti nasu reprezentaciju. Za one koji
ne znaju, bio trener Hajduka kada su igrali 1/4 lige prvaka.
U svakom slucaju bolji poznavalac fudbalskih prilika od
Bake. Medjutim, postavlja se drugo pitanje, da li takvog
selektora (kojem se nece moci petljati u sastav i
govoriti mu koga da pozove) zele Pusanovic i pasalic.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

titami wrote:Bio dobar ili los trener, menadzer ili bilo sta drugo`:

BAKA NIJE USPIO PLASIRATI NASU REPREZENTACIJU
NA DVA PRVENSTVA.

Mislim da je iole normalan on, a bogami i svi ostali,podnio bi ostavku i predao stafetu nekom drugom.

Kome? Ima nas masala!.

U BiH ustvari niko ne podnosi ostavku, u BiH se ljudi samo`
smjenjuju.

Ko god da se dokopa nekake pozicije ne pusta kao da je privatna firma.

titati ,zar ti ocekujes od nase reprezentacije da ode na svjetsko?pa ljudi vi kao da raspravljate o brazilu a ne o bosni.pa pogledajte nam ligu.gdje nam je omladinska selekcije?ovo sto baka cini je najveci domet bh-a fudbala.jedino mu zamjerim sto ne zove topica ali to je vec druga prica.
zzzzz

Post by zzzzz »

taxi_driver wrote:

titati ,zar ti ocekujes od nase reprezentacije da ode na svjetsko? pa ljudi vi kao da raspravljate o brazilu a ne o bosni.pa pogledajte nam ligu.gdje nam je omladinska selekcije?ovo sto baka cini je najveci domet bh-a fudbala.jedino mu zamjerim sto ne zove topica ali to je vec druga prica.
Srecko Katanec je sa reprezentacijom Slovenije dokazao da se i male reprezentacije mogu plasirati na velika takmicenja. Odveo ih je na jedno SP i na jedno EP (dokazao da nije slucajnost) sa dosta slabijim igrackim kadrom od onog kojim raspolaze bh selektor.

Srecko Katanec je jesenas preuzeo reprezentaciju Makedonije, vjerujem da ce i s njima imati uspjeha
The Man

Post by The Man »

zzzzz wrote:
taxi_driver wrote:

titati ,zar ti ocekujes od nase reprezentacije da ode na svjetsko? pa ljudi vi kao da raspravljate o brazilu a ne o bosni.pa pogledajte nam ligu.gdje nam je omladinska selekcije?ovo sto baka cini je najveci domet bh-a fudbala.jedino mu zamjerim sto ne zove topica ali to je vec druga prica.
Srecko Katanec je sa reprezentacijom Slovenije dokazao da se i male reprezentacije mogu plasirati na velika takmicenja. Odveo ih je na jedno SP i na jedno EP (dokazao da nije slucajnost) sa dosta slabijim igrackim kadrom od onog kojim raspolaze bh selektor.

Srecko Katanec je jesenas preuzeo reprezentaciju Makedonije, vjerujem da ce i s njima imati uspjeha
Ne kaki...Katanec je imao Zahovića...extra klasu, Ačimovića, Šiljaka, da ne nabrajam dalje koji su puno bolji fudbaleri i u igračkom smislu a što je još važnije a to je bio ključ njihovog uspjeha....u DISCIPLINI na terenu...igrali su tada u to vrijeme destruktivni fudbal, ako ne kontaš to ti je kontra Barcine Total football igre....i malo (čitaj: strašno puno) ih je sreća poslužila!
H

Post by H »

nobody wrote:
H wrote:
nobody wrote:Ciro :roll:
Bolje onda da ostavimo Baku, bolji je trener i bolje se razumije u fudbal od Blazevica

Halilhodzic, Osim, Susic, Bazdarevic, Hadzibegic...
Imamo dosta dobrih trenera s obzirom da smo mala zemlja.
Od tih pet jedan bi pristao sigurno.
Ja i dalje smatram da bi nama najbolje odgovarao stranac. Neko ko ne bi razmišljao o tome odakle i kojeg porijekla je koji igrač, gdje se ekipa priprema i sl. Da fino zavede red i disciplinu. :oops:
Ali neki priznati i uspjesni strani trener a ne:
a) anonimni trecerazredni trener tipa Plisek... Svaki od ovih nasih sto sam gore nabrojao je bolji trener.
b) nekad dobar igrac a nula kao trener tipa Mateus, Zenga... Da su dobri treneri trenirali bi klubove u Bundesligi/Serie A.

Znaci ne preostaje nam bas puno alternativa jer tesko da mozemo neke bolje strance dovesti osim takvih.
A imamo valjda i domacih trenera koji ne razmisljaju o porijeklu i slicno :)

The Man wrote:Evo ih sve trče pa zapinju....prepiru se ko će preuzeti repku

Na te ljude zaboravi.....
Hadzibegic bi iz ovih stopa preuzeo reprezentaciju. I Susic bi ja mislim. Vaha je trenutno bez posla, mozda bi i on htio probati. Za Mesu i Osima nisam siguran. Vrijedi pokusati
Ne d'o Bog da nam Hadžibegić bude trener. :-?
Taj gdje dođe tu trava ne raste. Koji god je klub vodio ili je propao skroz, ili je ispao u drugu ligu. Ništa nije napravio kao trener. :oops:
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Ma MEŠAAAA!!!
The Man

Post by The Man »

alphonse kauders wrote:Ma MEŠAAAA!!!
Nema šanse...

P.S.: sutra putujem sa njim... 8-)
Meshtar

Post by Meshtar »

The Man wrote:
Nema šanse...

Pozdravi Mešu s južne strane živ bio... :)
The Man

Post by The Man »

Meshtar wrote:
The Man wrote:
Nema šanse...

Pozdravi Mešu s južne strane živ bio... :)
Hoću.... :)
taxi_driver

Post by taxi_driver »

budite realni.kad odu sergej i salihamidzic,na koga selektor moze da racuna.ja neznam ni jedno poznato ime a da je mladje od 30 godina.nego mi smo se ko nesto ufurali da nam repka valjai da imamo igracki kadar.ma mi nemamo prvo domacu ligu kako treba a kamo li sta ostalo.sinoc sam gledao polufinale ispod 21 godinu.i na kraju cemo se opet ufurati da mozemo srbiju dobiti.pa oni imaju nasljednike a mi nemamo nikoga.i to je tuzna strana naseg fudbala. ovo sto je baka postigao sa nasim penzionerima je uspijeh.i zato ne krivimo baku nego nas sistem rada.sve dok nam je liga u k... nema nista ni od reprezentacije.
The Man

Post by The Man »

taxi_driver wrote:budite realni.kad odu sergej i salihamidzic,na koga selektor moze da racuna.ja neznam ni jedno poznato ime a da je mladje od 30 godina.nego mi smo se ko nesto ufurali da nam repka valjai da imamo igracki kadar.ma mi nemamo prvo domacu ligu kako treba a kamo li sta ostalo.sinoc sam gledao polufinale ispod 21 godinu.i na kraju cemo se opet ufurati da mozemo srbiju dobiti.pa oni imaju nasljednike a mi nemamo nikoga.i to je tuzna strana naseg fudbala. ovo sto je baka postigao sa nasim penzionerima je uspijeh.i zato ne krivimo baku nego nas sistem rada.sve dok nam je liga u k... nema nista ni od reprezentacije.
tačno tako....nema adekvatne infrastrukture (npr. šljaka na Željinom, 100 puta su mogli do sada postaviti umjetnu travu, da može 500 djece normalno trenirati.) nema infrastrukture, nema baze, nema baze, nema kvalitetnih (kad kažem kvalitetnih mislim evropsko kvalitetnih, a ne: "to majstore, lomi ga", provali mu kroz noge..) igrača, nema reprezentacije...
domi

Post by domi »

Jedini razlog loseg stanja u fudbalu kod nas i sto je sve ovako ucmalo je taj da se niko ne otpusta. Niko nema straha da ce njegov los rezultat na kraju rezultlirati necijim otpustanjem.

Razlog zasto sam ja naveo Ciru je bas taj sto ga je svako otpisao. I nemojte te price kako mi nemamo igraca. Pa, jebote sa Spanijom se nosimo isto da smo Francuska. Sjecam se tekme sa Belgijom kad smo poveli sa 1:0, u prvim minutama, citava nasa ekipa je, skupa sa Barbarezom igrala na nasoj polovini - branila se. Ko se to jos moze braniti citavi 90 minuta?

Nama na klupi treba motivator, misljenja sam da kad bi Ciro dosao ( normalno kad ispuni sve one uvjete u mom prijasnjem postu ), bio bi veci Bosanac, nego sto je bio Hrvat kad je trenirao Hrvatsku, samim tim sto ima nesto da dokaze svima, trazio bi od ovih nasih balerina maximum na terenu.

Ostali bosanski treneri sto ih neko pobroja, poput Osima, Halilhodzica, nikada nece preuzeti kormilo nase repke, zato ih treba prestati ubrajati u mogucu soluciju.

Sto se tice stranih trenera, ja sam za, ali se onda postavlja pitanje ko bi nas to preuzeo?
The Man

Post by The Man »

domi wrote:Jedini razlog loseg stanja u fudbalu kod nas i sto je sve ovako ucmalo je taj da se niko ne otpusta. Niko nema straha da ce njegov los rezultat na kraju rezultlirati necijim otpustanjem.

Razlog zasto sam ja naveo Ciru je bas taj sto ga je svako otpisao. I nemojte te price kako mi nemamo igraca. Pa, jebote sa Spanijom se nosimo isto da smo Francuska. Sjecam se tekme sa Belgijom kad smo poveli sa 1:0, u prvim minutama, citava nasa ekipa je, skupa sa Barbarezom igrala na nasoj polovini - branila se. Ko se to jos moze braniti citavi 90 minuta?

Nama na klupi treba motivator, misljenja sam da kad bi Ciro dosao ( normalno kad ispuni sve one uvjete u mom prijasnjem postu ), bio bi veci Bosanac, nego sto je bio Hrvat kad je trenirao Hrvatsku, samim tim sto ima nesto da dokaze svima, trazio bi od ovih nasih balerina maximum na terenu.

Ostali bosanski treneri sto ih neko pobroja, poput Osima, Halilhodzica, nikada nece preuzeti kormilo nase repke, zato ih treba prestati ubrajati u mogucu soluciju.

Sto se tice stranih trenera, ja sam za, ali se onda postavlja pitanje ko bi nas to preuzeo?
Dragan Okuka :lol: :lol: :?
domi

Post by domi »

dvaput uTrcano
Last edited by domi on 02/06/2006 19:50, edited 1 time in total.
domi

Post by domi »

The Man wrote:

:? :roll: haj' prestani bit majmun i sprdacina, mese ti tvoga.
The Man

Post by The Man »

domi wrote:
The Man wrote:

domi.....

nemoj da se kurchish....nema potrebe... :D 8-)
Edin H.

Post by Edin H. »

Eto rekao vam je Baka da nije do njega nego do iskusnijih igraca.

Stoga prestanite napadati covjeka bezrazlozno :D

PS Ja smrada tog Medunjanina :x
sulesavic

Post by sulesavic »

Nije Medunjanin smrad. Zreo, punoljetan, sam odluèuje. Zalomit æe mu se da æe jednom (ako mu bude i¹lo kako je zamislio) da zaigra s BiH na Bilinom polju. Obeæavam mu - oplakat æe (ni¹ta fizièki obraèun - na ovim prostorima je jaèa mr¾nja od ljubavi).
domi

Post by domi »

The Man wrote:
domi wrote:
The Man wrote:

domi.....

nemoj da se kurchish....nema potrebe... :D 8-)

prestan me uzimati :D :-D , maj bad
winetou

Post by winetou »

Bajević u Zvezdi, a što ne u Veležu? :D
Post Reply